Charlie Hebdo

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba

Post by Lebowski »

Ovako će izgledati novi broj časopisa "Šarli ebdo": Muhamed je Šarli

Image

Novi broj francuskog satiričkog nedeljnika "Šarli ebdo", na kojem rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom masakru u Parizu, svakako će sadržavati karikature proroka Muhameda, objavio je danas advokat tog lista Rišar Malka. Na naslovnoj strani će se nalaziti Muhamed koji drži natpis na kom piše:"Ja sam Šarli".

Na naslovnoj strani će pisati "Sve je oprošteno" iznad prikaza proroka Muhameda sa natpisom "Ja sam Šarli".

Specijalno izdanje lista, koje izlazi u sredu, biće štampano na 16 različitih jezika za čitaoce širom sveta, rekao je kolumnista "Šarli ebdoa" Patrik Pelu.

Ranije je saopšteno da će novi broj lista biti štampan u milion primeraka, umesto uobičajenih 60.000, ali će imati osam, umesto dosadašnjih 16 strana.

Malka je u izjavi za Francuski radio rekao da će se u novom broju prorok Muhamed, pored ostalih, "očigledno ponovo naći na meti satire, kako bismo pokazali da redakcija neće ni milimetra popustiti pred ekstremistima koji pokušavaju da je ućutkaju".
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Maja wrote:Može li meni neko objasniti koja je razlika između iluminata i masona :hm
U biti nikakva, ako i postoji. Cilj je isti
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Zanimljivo da ovi Francuzi fakat hoće još sranja :cudi
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/marok ... /150113071
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Neki dan je bio članak o tome kako je magazin pravio karikature i o ratu u BiH i tako skretao pažnju francuskoj javnosti na zločine i nedjela ovamo, tešku situaciju. Bilo je pozitivnih komentara, rijetko koji negativan ali na njh nisam ni obraćao pažnj toliko i dosta portala je prenijelo tu informaciju.. Te slike su bile i ovdje na temi.

Danas opet gledam te slike na drugom članku naslova kao "Pogledajte kako je magazin Charlie Hebdo ismijavao genocid u BiH.. i naravno mnoštvo negativnih komentara sa povicima

Ko je ovdje lud? :lud

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

JCR wrote:Zanimljivo da ovi Francuzi fakat hoće još sranja :cudi
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/marok ... /150113071
Potpuno ispravan potez a i žena lijepo priča, mirno, staloženo. Probaj staviti se u njihovu poziciju i šta bi ti uradio.. da li bi popustio pod silom i pritiscima, iskreno?

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ja se ne mogu staviti u njihovu poziciju jer nikad u životu nisam nekoga vrijeđao po vjerskoj osnovi ;)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Satira nije vrijeđanje, već ismijavanje , link http://hr.wikipedia.org/wiki/Satira
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

JCR wrote:Ja se ne mogu staviti u njihovu poziciju jer nikad u životu nisam nekoga vrijeđao po vjerskoj osnovi ;)

Kažem probaj se staviti.. ljudi rade svoj posao i trebaju popustiti pod prijetnjama, da budu kukavice.. Kako si zaboravio rat i kako je nama bilo, kad sruše nešto ili ubiju da ti je da progovoriš još jače, da pokažeš da si živ.. i iz inata a i iz drugih razloga.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ne možeš porediti nas u ratu i ove francuske ćifute. Mi smo 1992. uradili ono što je naše zakonsko pravo, da proglasimo nezavisnost, a ovi su ismijali čovjeka kojeg slijedi 1.5 milijarda ljudi
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Da sam kojim slučajem radio za nekakav sličan magazin i da mi nekakvi slični luđaci dođi i pobiju kolege zbog istog ili sličnog razloga, udaraju na ono što radim i imam zakonsko pravo.. sve i da nikad nisam u tom magazinu radio nešto slično ..e tad bih baš išao i udario po tim luđacima i poslao ih u 3pm. :cudi

Ismijali su i ostalih 6 milijardi pa...

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ismijali su još nekih milijardu ipo, pa su se dokačili židova i najebali, onda se vratili na kršćane i muslimane. Kakvi su to dvostruki standardi da za prikazivanje Muhammeda a.s. kao pedofila se dobije podrška, a za crtanje karikature ortodoksnog židova se dobija otkaz?
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

JCR wrote:Ismijali su još nekih milijardu ipo, pa su se dokačili židova i najebali, onda se vratili na kršćane i muslimane. Kakvi su to dvostruki standardi da za prikazivanje Muhammeda a.s. kao pedofila se dobije podrška, a za crtanje karikature ortodoksnog židova se dobija otkaz?

Nisu ubijeni zar ne.. a možda su jednostavno imali veći pritisak, treba vidjeti i kakvi su zakoni u vezi toga.. to zaboravljaš.

A otkaz je dobio valjda zbog ove slike.. mada ne znam cijelu priču oko toga.

Image

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Nek' je i ta slika. Ne krši nikakve zakone o antisemitizmu, pa što je onda dobio otkaz?
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Jel tebi smeta ismijavanje( i možebitno vrijeđanje) na vjerskoj ili nekoj drugoj osnovi ili dvostruki aršini, da prvo razjasnimo to.. :D

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Kako ti ne kontaš. Ovdje braniš židove i karikaturiste, a u redu ti je da se crtaju Muhamed a.s. i Isus onako. Nije u redu da se crta bilo čija vjerska ličnost onako, ali vidi, na slici gore nije nacrtana nikakva židovska svetinja, već je nacrtan židov. Crtali su ovi i muslimane pa im niko ništa nije rekao, ali to što se mogu crtati muslimani, ne znači da mogu da crtaju Muhameda a.s. Ubijanje nije rješenje, ali 15. karikatura Poslanika je stvarno pretjerivanje.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ne branim Židove ali branim karikaturiste u neku ruku.. kamenujte me. :oo
Kada su izlazile one karikature Muahameda i filmovi o njemu smatrao sam da nije nešto dobro, da i nije potrebno al Bože moj, nisam bijesnio zbog toga. :cudi Ima dosta neukusa i tu al nikad ne bih dirao slobodu govora.
Sad nakon ovog ubijanja novinara podržavam to jer se ne smije sloboda govora kažnjavati smrću...
Ko zna kako će sutra neko interpretirati nešto i dobro je odmah se suprostaviti ovim fanaticima i poslati poruku ad ne mogu raditi šta hoće.

Samo ne želim da se skreće tema na to što je neko dobio otkaz zbog karikature a ustvari ne znam ni ja a ni ti šta se tačno zbivalo..

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Pa gdje je onda sloboda govora pri crtanju karikature židova? Eto objavio sam nedavno i video o dvostrukim aršinima u Francuskoj, ali tako je u čitavoj Europi. Šlag na tortu onaj nosonja Netanjahu dođe na marš u Pariz radi 12 ljudi, a on na ljeto ubio 2.500 Palestinaca, velikom većinom civila
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Pa nacrtali su je, i još dosta sličnih i ostali živi a sad što je jedan od njih dobio otkaz. Pa baš ću potražiti da vidim šta je sve bilo. Jer treba dobro vidjeti koje je obrazloženje bilo za otkaz, da li se nastavilo, da li je zbog jedne slike i šta je ona predstavljala, trebaju detalji.

Što se tiče dvostrukih aršina.. ima toga i kod nas. :cudi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

JCR wrote:Nek' je i ta slika. Ne krši nikakve zakone o antisemitizmu, pa što je onda dobio otkaz?
Recimo da si ti Židov a još i vlasnik a tvoj zaposlenik uradi tu karikaturu i inda ti takvog zaposlenika otpustiš.
Recimo da je to tako ili nešto slično bilo - recimo da je neki židov tebi kao vlasniku debelo platio da tog zaposlenika otpustiš isl.
Otpušćaju se zaposlenici za mnogo manje stvari al se ne ubijaju.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Izraelske novine Photoshopom izbrisale Angelu Merkel sa fotografije marša u Parizu

Konzervativne izraelske novine Hamevaser Photoshopom su izbrisale dvije političarke sa marša solidarnosti koji je održan u Parizu nakon terorističkog napada na Charlie Hebdo. Jedna od njih je najmoćnija žena svijeta Angela Merkel.

Izraelske novine objavile su na naslovnici fotografiju marša, ali na njoj nema Angele Merkel i gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo. Na originalnoj fotografiji Merkel je stajala između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa. No, u verziji Hamevasera ona je izbrisana.

Hollande i Abbas, kojeg su pripadnici Hamasa proglasili licemjernim zbog prisustva mitingu, stajali su rame uz rame na njihovoj fotografiji. Tako je i Hidalgo misteriozno nestala, iako je stajala pored predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junkera.

Ove izraelske novine i ranije su kritikovane zbog brisanja žena sa fotografija.

Image

Image

Post Reply

Return to “Mediji”