Hoćemo nekog najgoreg?

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Hoćemo nekog najgoreg?
Ne postoje pare (ili bilo šta materijalno) koje bi im mogle vratiti roditelje. Ili nadoknaditi ono što su prošli. I doživjeli.Masamune wrote: 08 Jul 2024, 14:12Nema me zbog toga šta biti sram. To je jedan od tabua gdje obično ljudi ne talasaju kao da se radi o svetoj kravi. Nije normalno da i 30 godina nakon rata ta djeca i dalje imaju prednost prilikom zapošljavanja u javnim ustanovama i preduzećima. Kao što rekoh, 20 godina je bilo i opravdano i potrebno. Sve preko je pretjerano, a ide i na štetu onih koji to po kvalifikacijama i stručnosti više zaslužuju.
Nisu to više ni djeca, već formirane osobe u tridesetim godinama i starije koje su odavno radno sposobne.
Ja opet nešto ne mogu da vjerujem da on to stvarno tako misli. Bar ne u vezi pozicije i stanja spomenute djece/ljudi. Nadam se.
Imaju ljudi i u dijaspori (ili svi obični ljudi inače) svoje patnje, poteškoće ili šta god.Mutevelija wrote: 08 Jul 2024, 12:31 Uredu je to ali zakonom bar jednom da godišnje dodje dijaspora u BiH pa da se pati sa narodom zajedno a ne glasas a ne patis se ko u BiH narod .
ina wrote: 08 Jul 2024, 18:04Ja opet nešto ne mogu da vjerujem da on to stvarno tako misli. Bar ne u vezi pozicije i stanja spomenute djece/ljudi. Nadam se.
Samo mu naišlo (ko zna zašto) da valja gluposti.
Imaju ljudi i u dijaspori (ili svi obični ljudi inače) svoje patnje, poteškoće ili šta god.Mutevelija wrote: 08 Jul 2024, 12:31 Uredu je to ali zakonom bar jednom da godišnje dodje dijaspora u BiH pa da se pati sa narodom zajedno a ne glasas a ne patis se ko u BiH narod .
Politički sistemi, zdravstveni, edukativni, ekonomski, a često i društveni.. u dosta okruženja su klimavog temelja i ekvilibrija i za revidirati.
Kad tako citirate ispada da sam ja nešto rekaoVeca wrote: 08 Jul 2024, 18:25ina wrote: 08 Jul 2024, 18:04
Ja opet nešto ne mogu da vjerujem da on to stvarno tako misli. Bar ne u vezi pozicije i stanja spomenute djece/ljudi. Nadam se.
Samo mu naišlo (ko zna zašto) da valja gluposti.
Imaju ljudi i u dijaspori (ili svi obični ljudi inače) svoje patnje, poteškoće ili šta god.
Politički sistemi, zdravstveni, edukativni, ekonomski, a često i društveni.. u dosta okruženja su klimavog temelja i ekvilibrija i za revidirati.
kako nece ozbiljno misliti, pa koliko je puta ponovio jedno te isto, s tackom na kraju? bizi, bona ...nekad ima super postova i misljenje, gdje se slazem 100% s njim, a onda me sokira, da bih ga iste sekunde banovala.
Mutevelija wrote: 08 Jul 2024, 19:37Kad tako citirate ispada da sam ja nešto rekaoVeca wrote: 08 Jul 2024, 18:25
kako nece ozbiljno misliti, pa koliko je puta ponovio jedno te isto, s tackom na kraju? bizi, bona ...nekad ima super postova i misljenje, gdje se slazem 100% s njim, a onda me sokira, da bih ga iste sekunde banovala.![]()
Ja se vise ne palim na temu dijaspora, jesam li dijasporusa, muhaDZer pobjegulja i kako nas jos sve zovu, jesam, Punkt.
immuno wrote: 08 Jul 2024, 21:16Ja se vise ne palim na temu dijaspora, jesam li dijasporusa, muhDZer pobjegulja i kako nas jos sve zovu, jesam, Punkt.Veca wrote: 08 Jul 2024, 21:11
pa jel' takonidje ni Mod Mute ja ne spomenuh, sam se ubacuje, a nije da se i na njegove postove ne bi imalo sta napisati
yebala ih dijaspora vise
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests