Bonaqua wrote:Nedjeljom
Sapuni i šamponi
Re: Koliko često se tuširate?
To ja da osvjestim ljude
Sucur da si i ti sta vidio 
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
- Elfudin
- Poneki mu pročitamo

- Status: Offline
Re: Koliko često se tuširate?
Ljeti vise puta na dan, zimi jednom mada nekad kad bas stegne svaka dva dana, ako ne mrdam iz kuce 
Horde Zla 1987
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Re: Sapuni i šamponi
Cure/žene koristi li neka od vas šampon na bazi bijelog luka? 
- Chloe
- Žena za sva vremena

Neee, nema miris bijelog luka .... 
Kako su uspjeli ukloniti miris,a zadržati ostaloChloe wrote:Neee, nema miris bijelog luka ....
Ne,ne koristim,nikad čula, vjeruj.
Koristim bebi šampon Becutan,ima i kupka, a od sapuna većinom Dove.
Becutan mi je super,lako se ispire,miriše i blag je za vlasište.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9777 times
- Been thanked: 11523 times
I prošle godine, donio mi je buraz. naručim ja to tako da mi donesuKrokodil Behko wrote:Donijela mi rodica neki šampon od kojeg mirišem ko ruža dva dana
Da li se ovo meni samo čini ili ima takve robe i kod nas?
Na našem tržištu, definitivno prodaju krš od robe.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Godinama sam koristila RSI šampon, na prirodnoj je bazi ... 
i desilo se da ih nije bilo za naručit i ja kupim šampon, domaći proizvod na bazi bijelog luka koji mi se se pokazao extra dobrim ....

i desilo se da ih nije bilo za naručit i ja kupim šampon, domaći proizvod na bazi bijelog luka koji mi se se pokazao extra dobrim ....

- Chloe
- Žena za sva vremena

Razlika je u proizvodima za nas i EU, velika.Krokodil Behko wrote:I prošle godine, donio mi je buraz. naručim ja to tako da mi donesuKrokodil Behko wrote:Donijela mi rodica neki šampon od kojeg mirišem ko ruža dva dana
Kupujem u Mileru (najbliži mi je u Karlovcu), uvjerila sam u razliku kvalitete istih proizvoda predviđenih za njihove i naše tržište.
A ne moram naglašavati da ti proizvodi kod nas koštaju isto ili su čak i skuplji.
Nije valjda da mirišeš na ruže?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

To sam se ja malo poetski odrazio, a nemam pojma na šta mirišem i koji mi je sad šampon aktuelan.Chloe wrote:Razlika je u proizvodima za nas i EU, velika.Krokodil Behko wrote:I prošle godine, donio mi je buraz. naručim ja to tako da mi donesuKrokodil Behko wrote:Donijela mi rodica neki šampon od kojeg mirišem ko ruža dva dana
Kupujem u Mileru (najbliži mi je u Karlovcu), uvjerila sam u razliku kvalitete istih proizvoda predviđenih za njihove i naše tržište.
A ne moram naglašavati da ti proizvodi kod nas koštaju isto ili su čak i skuplji.
Nije valjda da mirišeš na ruže?
E evo, provjerio sam, Adidas sport
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Zdravo kupanje: Ne koristite ni šampon ni sapun

Natrijev lauril sulfat jak je emulgator koji se nalazi u gelovima za tuširanje i umivanje te u sapunima. No osim što skida s kože prljavštinu i ulje, uklanja i dragocjene zaštitne slojeve kože, odnosno lipide koji učvrćuju kožu te je čuvaju od isušivanja i oštećenja.
Upravo zbog toga osobama s osjetljivom kožom preporučuje se povremeno tuširanje samo vodom.
"Sapun, koliko god blag bio, isušuje kožu, a ima i dezinficirajući učinak", kaže njemački dermatolog Wolfgang Klee.
Neki sapuni sadrže i isušujuća antibakterijska sredstva kao što su tetrasodium EDTA (konzervans i stabilizator) i triklosan, kemikaliju kako jako isušuje kožu, a povezuje se i s ometanjem rada endokrinog sustava. Stoga se preporučuje izbor sapuna i gelova koji sadrže prirodna antibakterijska sredstva, poput eukaliptusa ili čajevca.
Neki sapuni i gelovi sadrže i umjetne mirise koji na osjetljivoj koži mogu prouzročiti alergije te je iziritirati, a često tuširanje i pranje sredstvima koja izvlače vlagu može dovesti do svrbeži i ljuštenja kože.
Pojam osjetljive kože je prilično širok pa ponekad ni sami stručnjaci ne mogu odmah prepoznati pravi uzrok nastanka simptoma poput crvenila, ljuštenja kože, svrbeža, osjećaja zatezanja...
Takvi se pacijenti najčešće žale na kozmetičke preparate, sapune, preparate za zaštitu od sunca, a da uopće nije riječ o klasičnoj alergijskoj reakciji.
Svima koji nikako ne mogu bez sapuna ili gela za tuširanje preporučuje se da izaberu one najblaže te da nakon tuširanja na kožu nanesu hidratizirajuće kreme i losione, kako bi joj vratili pravu razinu vlažnosti i ulja.
(index.hr)
- DocSportello
- Osvježenje foruma

- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
Re: Zdravo kupanje: Ne koristite ni šampon ni sapun
Hahahahaha sve hajd i nekako al kad rece na kraju da se nanese hidratizirajuca krema e usrase i sefa i stanicu.
Insan sto vise koristi kreme i oslanja se na njih da vlaze i hidratiziraju kozu, samo sebi uskacu u stomak i jebu prirodni balans i lucenje prirodnih zastitnika koze.
Sjebes prirodno lucenje tih stvari koje tjelo samo u sebi ima i dozira taman koliko treba.
Ovo se odnosi na osobe koje imaju problema sa tim pogotovo.
Vecina tih problema sa suhom kozom nastaje kroz nepravilnu ishranu, pusenje i industrijski obradjeno smece od hrane koju konzumiramo.
Sama promjena ishrane i unos kvalitetnijih prirodnih namirnica je dovoljna da se tjelo dovede u balans i da koza dobije vlaznost i elasticnost koju treba.
A kad na to ulijenis i sjebes te sisteme kremama i losionima, samo pogorsavas problem i remetis taj prirodni proces.
Insan sto vise koristi kreme i oslanja se na njih da vlaze i hidratiziraju kozu, samo sebi uskacu u stomak i jebu prirodni balans i lucenje prirodnih zastitnika koze.
Sjebes prirodno lucenje tih stvari koje tjelo samo u sebi ima i dozira taman koliko treba.
Ovo se odnosi na osobe koje imaju problema sa tim pogotovo.
Vecina tih problema sa suhom kozom nastaje kroz nepravilnu ishranu, pusenje i industrijski obradjeno smece od hrane koju konzumiramo.
Sama promjena ishrane i unos kvalitetnijih prirodnih namirnica je dovoljna da se tjelo dovede u balans i da koza dobije vlaznost i elasticnost koju treba.
A kad na to ulijenis i sjebes te sisteme kremama i losionima, samo pogorsavas problem i remetis taj prirodni proces.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5124 times
- Been thanked: 7123 times
Onda bih i dalje imala osjecaj necistoce....
koristim ga gotov k'o vegetu u poslednje vrijeme....
Kokosovo ulje...Svima koji nikako ne mogu bez sapuna ili gela za tuširanje preporučuje se da izaberu one najblaže te da nakon tuširanja na kožu nanesu hidratizirajuće kreme i losione, kako bi joj vratili pravu razinu vlažnosti i ulja.
Svijest ima sidrište.
..Šljivovica za dezinfekcijuina wrote:Onda bih i dalje imala osjecaj necistoce....![]()
Kokosovo ulje...Svima koji nikako ne mogu bez sapuna ili gela za tuširanje preporučuje se da izaberu one najblaže te da nakon tuširanja na kožu nanesu hidratizirajuće kreme i losione, kako bi joj vratili pravu razinu vlažnosti i ulja.
..
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1571 times
- Been thanked: 1441 times