A i Iliri su bili paganski narodlaganini wrote:..pa i reka sam ti da su nam preci živili u toj kneževini...nije povijest od jučer...bilo je i ilira i ovi i oni dok se nije profiliralo i vjerski i nacionalno...čitav proces..zato mi smišno kad krokodil kaže kako su bošnjaci iliriJCR wrote:Možeš se opirati koliko hoćeš, ali preci su ti morali biti Pagani, kao i svima nama na ovim prostorima. Ne razumijem nikako toliku borbu protiv toga. Ti si danas kršćanin i to nema veze sa tobom, ali sa tvojim precima je itekako imalo veze, još ako su iz Hercegovine...
Vjerodostojnost Biblije, Kur'ana i hadisa
Re: Vjerodostojnost Biblije, Kur'ana i hadisa
ma kakvi iliri su našim krajevima bili negdi u prvom stoljeću...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
što si ti mislio da su slaveni ovdje od pamtijvjeka ..okolnosti su uticali na migracije i kroz povijset se na neki način asimilirali u neki od naroda...ne znam jel znaš ali hrvati nisu slaveni nego su potomci iz bavarske tj.njemačke ali su se priklonili slavenima..
..p aako ćemo obijektivno kršćanstvo,muslimansla i židovska su najsličnine jer nisu sklone idolpoklonstvu... 
..onako sam i pratio put pape franje a i neke njegove misli i nije čudo da je posjetio izrael i tursku 
Salahuddine, Bog me i zeli tamo. 
Bilo je monoteizma i prije tih religija.
A meni to sve djeluje malo komplikovano, napeto... nejasno, puno kondtradiktornosti, shvatanja kako se zeli nesto..
Lakse mi povjerovati da je neko sklapao te price i da je ta ideja o Bogu vremenom evoluirala sa drustvom nego u Boga koji je takav seprtlja da ne zna ni sta hoce i koji mu je cilj sa ljudima.. i ti sukobi izmedhu religija su bas onako bezveze.. podmetanja. Islam priznaje stare objave al samo ono sto im se svidja i uklapa..ako nesto ne valja proglasi se promijenjenim... u jedno cudo se vjeruje a u drugo ne, itd
A meni to sve djeluje malo komplikovano, napeto... nejasno, puno kondtradiktornosti, shvatanja kako se zeli nesto..
Lakse mi povjerovati da je neko sklapao te price i da je ta ideja o Bogu vremenom evoluirala sa drustvom nego u Boga koji je takav seprtlja da ne zna ni sta hoce i koji mu je cilj sa ljudima.. i ti sukobi izmedhu religija su bas onako bezveze.. podmetanja. Islam priznaje stare objave al samo ono sto im se svidja i uklapa..ako nesto ne valja proglasi se promijenjenim... u jedno cudo se vjeruje a u drugo ne, itd
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
..i meni se čini da je to kod muslimana izraženo... 
..nisam rekao da razum vlada svijetom ali ne vidim da je kršćanstvo to koje ljude motivira u nekim takvim pohodima kolko muslimane je..Salahuddin wrote:A ko biva krscanstvo priznaje islam?laganini wrote:..i meni se čini da je to kod muslimana izraženo...
Gledam ko sta nudi.Salahuddin wrote:Dobro. Meni je malo neobicno da ti mnogo pitas oko vjere a ustvari mislis da je to jedna velika glupost. Ako ti je lakse vjerovati to sto vjerujes, siroko ti polje. Ali neces imati opravdanje da nisi bio pozva da razmislis.Lebowski wrote:Salahuddine, Bog me i zeli tamo.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
A koja vjera to ne nudi
katolicizam sve to nudi crno na bijelo, napismeno i u našem jeziku 
Habibti, ya nour el - ain... 
..točno tako ali za to je kriva a već se ponavljam teška ekonomska necivilizacijska i nedomokratična situacija u tim muslimanskim zemljama koja izbaciva "krivu" ideologiju ....i onda su krivi ameri ili neki drugi...baš da bi ameri imali nešto protiv demokratičnosti u osnovi..normalan čovik sigurno nikad nebi globalizira i napa muslimane nego fakat je da tou pada na plodno tlo...Salahuddin wrote:Pa islam nije kriv tome, nego ljudi koji slusaju neke "sejhove" tamo, koji im kazu da je OK ciniti lose stvari. Medjutim, velika vecina muslimana ne misli tako i ne vode se politikom nasilja. Sjetimo se, i krscanstvo je poslusalo Papu Urbana II, pa je krenulo u krstaske ratove i pocinili su mnogo zlocina u istim. A to ne stoji u Bibliji. Ali eto, poslusao se pogresan covjek i bilo je to sto je bilo. Kada ljudi budu svoju vjeru budu shvatali ozbiljnije i razmislili da nema covjeka koji moze dozvoliti nesto sto je Bog izricito zabranio, bice i manje njesra po svijetu.laganini wrote:..nisam rekao da razum vlada svijetom ali ne vidim da je kršćanstvo to koje ljude motivira u nekim takvim pohodima kolko muslimane je..Salahuddin wrote:A ko biva krscanstvo priznaje islam?laganini wrote:..i meni se čini da je to kod muslimana izraženo...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Online
laganini wrote: ..točno tako ali za to je kriva a već se ponavljam teška ekonomska necivilizacijska i nedomokratična situacija u tim muslimanskim zemljama koja izbaciva "krivu" ideologiju ....i onda su krivi ameri ili neki drugi...baš da bi ameri imali nešto protiv demokratičnosti u osnovi..normalan čovik sigurno nikad nebi globalizira i napa muslimane nego fakat je da tou pada na plodno tlo...
Ameri and other, krivi su jer se vođeni ekonomskim i ostalim interresima, petljaju u unutrašnja pitanja muslimanskih zemalja. Prisjetimo se, Najglasniji za invaziju na Libiju, bili su Italija i Francuska. Italija zbog nafte, a Francuska zbog odbijanja gadafija, da kod njih naručuje avione i ostale stvari iz vojne branše.
Istina, oni su rekli kako intervenišu, da bi spriječili krvoproliće jer je bilo dosta nemira, ali oni su i izazvali te nemire. Uostalom, zašto sada ne idu u Siriju da intervenišu? Odgovor bi bio, jer nemaju poslovni interes, a nafte i gasa, ipak nema toliko da bi im se isplatilo, plus što bi bilo napadno, raditi invazije tako često. Plan je bio, da se angažira njihov saveznik KSA, da monbilizira ekstremne sunite i pošalje tamo, jer se vjerovalo da će biti pod kontrolom.
Bilans smo vidjeli prošle sedmice u Parizu.
Hiljade ljudi odavde su išli da rade u Libiju prije uvođenja "demokratije". Sad su veća rupa od naslaganini wrote: ..točno tako ali za to je kriva a već se ponavljam teška ekonomska necivilizacijska i nedomokratična situacija u tim muslimanskim zemljama koja izbaciva "krivu" ideologiju ....i onda su krivi ameri ili neki drugi...baš da bi ameri imali nešto protiv demokratičnosti u osnovi..normalan čovik sigurno nikad nebi globalizira i napa muslimane nego fakat je da tou pada na plodno tlo...
..nebi se ja baš dičio libijom ok možda je bilo nekog mira dok je gadafi bio ali ipak je to režim... 
Taj rezim je skinut samo zato sto nije htio vise da slusa sta Amerika kaze. Isto kao i Sadam Husein. Ne sporim da su bili zlocinci i diktatori, ali oni koji uvode demokratiju ne uvode je radi naroda vec radi svojih interesa
..ne isključujem ineres nije bezvijedna kategorija u politici ali alternative demokraciji nema.. 
Ali se ipak ta demokratija mora primjenjivati kako treba. Ovo danas je sve osim toga a dijelom smo i sami krivi
..ne može se ona naručit to je jedan proces negdje malo brže negdje malo sporije..teško je u bihu govorit o tome jer bih nije izašla iz yuge tj.nije riješila nacionalno pitanje doduše deklarativno je ali praktično nula.. 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Kur'anske mudžize - nauka u Kur'anu
Činjenice koje ukazuju da je časni KUR'AN govor Uzvišenog Allaha
Prva činjenica:
Kur'an je objavljen visokim književnim stilom.Njemu u arapskom jeziku ne postoji ništa slično (Govor lak za izgovor,usklađen sa pravilima jezika,čije su rečenice,izrazi i riječi na pravilan način međusobno ukomponovani,koji ima jasna značenja i koji odgovara situaciji u kojoj je izrečen).A književnost je iskazivanje određenog sadržaja,u odgovarajućoj situaciji,zadivljujućim jezičkim izrazom,bez manjkavosti ili viška u objašnjavanju.Taj veličanstveni stupanj književnog izražavanja se ogleda u nekoliko aspekata:
Prvi aspekt:
Rječitost arapskog pisca i pjesnika se većinom ogleda u prizorima koje oni vide,kao što su:opis deve,konja,sluškinje,kralja,rata ili prepada.Njihova književnost se razvijala u toj sferi,jer je priroda većine ljudi tome težila.I kada se u stilu pisca ili pjesnika pojavi lijep pjesnički izraz,oni koji dolaze poslije njega,većinom,oponašaju,dorađujući neke njegove aspekte.Međutim,Časni Kur'an se ne ograničava na ove stvari,a u njemu se,i pored toga,nalazi književnost kakvu Arapi nisu sročili u svom govoru.
Prva činjenica:
Kur'an je objavljen visokim književnim stilom.Njemu u arapskom jeziku ne postoji ništa slično (Govor lak za izgovor,usklađen sa pravilima jezika,čije su rečenice,izrazi i riječi na pravilan način međusobno ukomponovani,koji ima jasna značenja i koji odgovara situaciji u kojoj je izrečen).A književnost je iskazivanje određenog sadržaja,u odgovarajućoj situaciji,zadivljujućim jezičkim izrazom,bez manjkavosti ili viška u objašnjavanju.Taj veličanstveni stupanj književnog izražavanja se ogleda u nekoliko aspekata:
Prvi aspekt:
Rječitost arapskog pisca i pjesnika se većinom ogleda u prizorima koje oni vide,kao što su:opis deve,konja,sluškinje,kralja,rata ili prepada.Njihova književnost se razvijala u toj sferi,jer je priroda većine ljudi tome težila.I kada se u stilu pisca ili pjesnika pojavi lijep pjesnički izraz,oni koji dolaze poslije njega,većinom,oponašaju,dorađujući neke njegove aspekte.Međutim,Časni Kur'an se ne ograničava na ove stvari,a u njemu se,i pored toga,nalazi književnost kakvu Arapi nisu sročili u svom govoru.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.