Vjerodostojnost Biblije, Kur'ana i hadisa

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Vjerodostojnost Biblije, Kur'ana i hadisa

Post by JCR »

laganini wrote:
JCR wrote:Možeš se opirati koliko hoćeš, ali preci su ti morali biti Pagani, kao i svima nama na ovim prostorima. Ne razumijem nikako toliku borbu protiv toga. Ti si danas kršćanin i to nema veze sa tobom, ali sa tvojim precima je itekako imalo veze, još ako su iz Hercegovine...
..pa i reka sam ti da su nam preci živili u toj kneževini...nije povijest od jučer...bilo je i ilira i ovi i oni dok se nije profiliralo i vjerski i nacionalno...čitav proces..zato mi smišno kad krokodil kaže kako su bošnjaci iliri :888
A i Iliri su bili paganski narod :cudi
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

ma kakvi iliri su našim krajevima bili negdi u prvom stoljeću...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Uhh :grana
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

što si ti mislio da su slaveni ovdje od pamtijvjeka ..okolnosti su uticali na migracije i kroz povijset se na neki način asimilirali u neki od naroda...ne znam jel znaš ali hrvati nisu slaveni nego su potomci iz bavarske tj.njemačke ali su se priklonili slavenima..
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..p aako ćemo obijektivno kršćanstvo,muslimansla i židovska su najsličnine jer nisu sklone idolpoklonstvu... :ok
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..onako sam i pratio put pape franje a i neke njegove misli i nije čudo da je posjetio izrael i tursku :jok
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Salahuddine, Bog me i zeli tamo. :D

Bilo je monoteizma i prije tih religija.

A meni to sve djeluje malo komplikovano, napeto... nejasno, puno kondtradiktornosti, shvatanja kako se zeli nesto..

Lakse mi povjerovati da je neko sklapao te price i da je ta ideja o Bogu vremenom evoluirala sa drustvom nego u Boga koji je takav seprtlja da ne zna ni sta hoce i koji mu je cilj sa ljudima.. i ti sukobi izmedhu religija su bas onako bezveze.. podmetanja. Islam priznaje stare objave al samo ono sto im se svidja i uklapa..ako nesto ne valja proglasi se promijenjenim... u jedno cudo se vjeruje a u drugo ne, itd
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..i meni se čini da je to kod muslimana izraženo... :ok
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Salahuddin wrote:
laganini wrote:..i meni se čini da je to kod muslimana izraženo... :ok
A ko biva krscanstvo priznaje islam? :ha
..nisam rekao da razum vlada svijetom ali ne vidim da je kršćanstvo to koje ljude motivira u nekim takvim pohodima kolko muslimane je.. :cudi
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Salahuddin wrote:
Lebowski wrote:Salahuddine, Bog me i zeli tamo. :D

Bilo je monoteizma i prije tih religija.

A meni to sve djeluje malo komplikovano, napeto... nejasno, puno kondtradiktornosti, shvatanja kako se zeli nesto..

Lakse mi povjerovati da je neko sklapao te price i da je ta ideja o Bogu vremenom evoluirala sa drustvom nego u Boga koji je takav seprtlja da ne zna ni sta hoce i koji mu je cilj sa ljudima.. i ti sukobi izmedhu religija su bas onako bezveze.. podmetanja. Islam priznaje stare objave al samo ono sto im se svidja i uklapa..ako nesto ne valja proglasi se promijenjenim... u jedno cudo se vjeruje a u drugo ne, itd
Dobro. Meni je malo neobicno da ti mnogo pitas oko vjere a ustvari mislis da je to jedna velika glupost. Ako ti je lakse vjerovati to sto vjerujes, siroko ti polje. Ali neces imati opravdanje da nisi bio pozva da razmislis. ;)
Gledam ko sta nudi. :D
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

A koja vjera to ne nudi :hm katolicizam sve to nudi crno na bijelo, napismeno i u našem jeziku :zubi
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Salahuddin wrote:
laganini wrote:
Salahuddin wrote:
laganini wrote:..i meni se čini da je to kod muslimana izraženo... :ok
A ko biva krscanstvo priznaje islam? :ha
..nisam rekao da razum vlada svijetom ali ne vidim da je kršćanstvo to koje ljude motivira u nekim takvim pohodima kolko muslimane je.. :cudi
Pa islam nije kriv tome, nego ljudi koji slusaju neke "sejhove" tamo, koji im kazu da je OK ciniti lose stvari. Medjutim, velika vecina muslimana ne misli tako i ne vode se politikom nasilja. Sjetimo se, i krscanstvo je poslusalo Papu Urbana II, pa je krenulo u krstaske ratove i pocinili su mnogo zlocina u istim. A to ne stoji u Bibliji. Ali eto, poslusao se pogresan covjek i bilo je to sto je bilo. Kada ljudi budu svoju vjeru budu shvatali ozbiljnije i razmislili da nema covjeka koji moze dozvoliti nesto sto je Bog izricito zabranio, bice i manje njesra po svijetu. :djed
..točno tako ali za to je kriva a već se ponavljam teška ekonomska necivilizacijska i nedomokratična situacija u tim muslimanskim zemljama koja izbaciva "krivu" ideologiju ....i onda su krivi ameri ili neki drugi...baš da bi ameri imali nešto protiv demokratičnosti u osnovi..normalan čovik sigurno nikad nebi globalizira i napa muslimane nego fakat je da tou pada na plodno tlo... :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

laganini wrote: ..točno tako ali za to je kriva a već se ponavljam teška ekonomska necivilizacijska i nedomokratična situacija u tim muslimanskim zemljama koja izbaciva "krivu" ideologiju ....i onda su krivi ameri ili neki drugi...baš da bi ameri imali nešto protiv demokratičnosti u osnovi..normalan čovik sigurno nikad nebi globalizira i napa muslimane nego fakat je da tou pada na plodno tlo... :djed

Ameri and other, krivi su jer se vođeni ekonomskim i ostalim interresima, petljaju u unutrašnja pitanja muslimanskih zemalja. Prisjetimo se, Najglasniji za invaziju na Libiju, bili su Italija i Francuska. Italija zbog nafte, a Francuska zbog odbijanja gadafija, da kod njih naručuje avione i ostale stvari iz vojne branše.

Istina, oni su rekli kako intervenišu, da bi spriječili krvoproliće jer je bilo dosta nemira, ali oni su i izazvali te nemire. Uostalom, zašto sada ne idu u Siriju da intervenišu? Odgovor bi bio, jer nemaju poslovni interes, a nafte i gasa, ipak nema toliko da bi im se isplatilo, plus što bi bilo napadno, raditi invazije tako često. Plan je bio, da se angažira njihov saveznik KSA, da monbilizira ekstremne sunite i pošalje tamo, jer se vjerovalo da će biti pod kontrolom.

Bilans smo vidjeli prošle sedmice u Parizu.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

laganini wrote: ..točno tako ali za to je kriva a već se ponavljam teška ekonomska necivilizacijska i nedomokratična situacija u tim muslimanskim zemljama koja izbaciva "krivu" ideologiju ....i onda su krivi ameri ili neki drugi...baš da bi ameri imali nešto protiv demokratičnosti u osnovi..normalan čovik sigurno nikad nebi globalizira i napa muslimane nego fakat je da tou pada na plodno tlo... :djed
Hiljade ljudi odavde su išli da rade u Libiju prije uvođenja "demokratije". Sad su veća rupa od nas :cudi Toliko o tome koliko smo mi zajedno sa zapadom civilizovani. Zapad je srušio državu gdje su mladi bračni parovi na poklon dobijali stanove, a kod nas i na zapadu država može samo uzeti nekom stan
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..nebi se ja baš dičio libijom ok možda je bilo nekog mira dok je gadafi bio ali ipak je to režim... :ok
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Taj rezim je skinut samo zato sto nije htio vise da slusa sta Amerika kaze. Isto kao i Sadam Husein. Ne sporim da su bili zlocinci i diktatori, ali oni koji uvode demokratiju ne uvode je radi naroda vec radi svojih interesa
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ne isključujem ineres nije bezvijedna kategorija u politici ali alternative demokraciji nema.. :jok
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ali se ipak ta demokratija mora primjenjivati kako treba. Ovo danas je sve osim toga a dijelom smo i sami krivi
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ne može se ona naručit to je jedan proces negdje malo brže negdje malo sporije..teško je u bihu govorit o tome jer bih nije izašla iz yuge tj.nije riješila nacionalno pitanje doduše deklarativno je ali praktično nula.. :ok
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Re: Kur'anske mudžize - nauka u Kur'anu

Post by KOMESAR »

Činjenice koje ukazuju da je časni KUR'AN govor Uzvišenog Allaha

Prva činjenica:

Kur'an je objavljen visokim književnim stilom.Njemu u arapskom jeziku ne postoji ništa slično (Govor lak za izgovor,usklađen sa pravilima jezika,čije su rečenice,izrazi i riječi na pravilan način međusobno ukomponovani,koji ima jasna značenja i koji odgovara situaciji u kojoj je izrečen).A književnost je iskazivanje određenog sadržaja,u odgovarajućoj situaciji,zadivljujućim jezičkim izrazom,bez manjkavosti ili viška u objašnjavanju.Taj veličanstveni stupanj književnog izražavanja se ogleda u nekoliko aspekata:

Prvi aspekt:

Rječitost arapskog pisca i pjesnika se većinom ogleda u prizorima koje oni vide,kao što su:opis deve,konja,sluškinje,kralja,rata ili prepada.Njihova književnost se razvijala u toj sferi,jer je priroda većine ljudi tome težila.I kada se u stilu pisca ili pjesnika pojavi lijep pjesnički izraz,oni koji dolaze poslije njega,većinom,oponašaju,dorađujući neke njegove aspekte.Međutim,Časni Kur'an se ne ograničava na ove stvari,a u njemu se,i pored toga,nalazi književnost kakvu Arapi nisu sročili u svom govoru.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Post Reply

Return to “Religija”