Charlie Hebdo
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3907 times
- Been thanked: 2941 times
- Status: Offline
Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba
Poziv muslimanima da ignoriraju crteže Charlie Hebdoa
Unija islamskih organizacija u Francuskoj upozorava muslimane na zamke satiričnog mazagina te da ostanu smireni i oprezni.
U srijedu je Charlie Hebdo objavio prvo izdanje nakon napada prošle sedmice
Zvaničnik Unije islamskih organizacija u Francuskoj oglasio se povodom odluke satiričnog magazina Charlie Hebdo da ponovo objavi karikaturu poslanika Muhammeda na naslovnici, javlja Anadolija.
Tohami Perez je za Anadoliju kazao da je takva odluka provokacija i zatražio od muslimana u Evropi da ostanu smireni i oprezni.
"Ponovno objavljivanje karikatura poslanika Muhammeda je provokativno i neodgovorno", rekao je Perez.
"Osuđujemo njihovu odluku da tako urade i molimo sve muslimane da ignoriraju crteže, ili da ih osude na civiliziran način, jer Charlie Hebdo postavlja zamku, želeći nas gurnuti u krug nasilja", dodao je zvaničnik.
Rekao je da Unija planira početi kampanju podizanja svijesti o poslaniku Muhammedu, želeći ga predstaviti svijetu.
"Planiramo objaviti milione letaka o islamu i Poslaniku, u saradnji s islamskim organizacijama u različitim evropskim zemljama, od Švedske do Španije, od Austrije do Turske", kazao je Perez.
'Crteži koji bole muslimane'
Trenutno u Francuskoj živi između pet i šest miliona muslimana, koji obavljaju vjerske dužnosti u oko 2.500 džamija širom zemlje, navodi šef Unije Omar al-Asfar.
Unija okuplja oko 250 islamskih asocijacija u Francuskoj i jedna je od najuglednijih organizacija koje predstavljaju islamsku zajednicu.
Dalil Abubakr, šef Velike džamije u Parizu, putem saopćenja za javnost izrazio zabrinutost zbog rastućeg trenda napada na džamije u Francuskoj i zatražio od policije da ih zaštiti.
Abdullah bin Mansour, šef Islamskih organizacija Evrope, izjavio je da objavljivanje crteža koji prikazuju poslanika Muhammeda "boli muslimane", ali je dodao da nije očekivao "budalaste" reakcije na to.
U srijedu će Charlie Hebdo objaviti prvo izdanje nakon napada prošle sedmice.
Najavljeno je da će na naslovnici izdanja poslanik Muhammed ponovo biti prikazan.
Patrick Pailloux, karikaturist iz magazina Charlie Hebdo, kazao je da će crtež prikazati Poslanika kako plače i drži znak s natpisom "Ja sam Charlie".
Izvor: Agencije
Unija islamskih organizacija u Francuskoj upozorava muslimane na zamke satiričnog mazagina te da ostanu smireni i oprezni.
U srijedu je Charlie Hebdo objavio prvo izdanje nakon napada prošle sedmice
Zvaničnik Unije islamskih organizacija u Francuskoj oglasio se povodom odluke satiričnog magazina Charlie Hebdo da ponovo objavi karikaturu poslanika Muhammeda na naslovnici, javlja Anadolija.
Tohami Perez je za Anadoliju kazao da je takva odluka provokacija i zatražio od muslimana u Evropi da ostanu smireni i oprezni.
"Ponovno objavljivanje karikatura poslanika Muhammeda je provokativno i neodgovorno", rekao je Perez.
"Osuđujemo njihovu odluku da tako urade i molimo sve muslimane da ignoriraju crteže, ili da ih osude na civiliziran način, jer Charlie Hebdo postavlja zamku, želeći nas gurnuti u krug nasilja", dodao je zvaničnik.
Rekao je da Unija planira početi kampanju podizanja svijesti o poslaniku Muhammedu, želeći ga predstaviti svijetu.
"Planiramo objaviti milione letaka o islamu i Poslaniku, u saradnji s islamskim organizacijama u različitim evropskim zemljama, od Švedske do Španije, od Austrije do Turske", kazao je Perez.
'Crteži koji bole muslimane'
Trenutno u Francuskoj živi između pet i šest miliona muslimana, koji obavljaju vjerske dužnosti u oko 2.500 džamija širom zemlje, navodi šef Unije Omar al-Asfar.
Unija okuplja oko 250 islamskih asocijacija u Francuskoj i jedna je od najuglednijih organizacija koje predstavljaju islamsku zajednicu.
Dalil Abubakr, šef Velike džamije u Parizu, putem saopćenja za javnost izrazio zabrinutost zbog rastućeg trenda napada na džamije u Francuskoj i zatražio od policije da ih zaštiti.
Abdullah bin Mansour, šef Islamskih organizacija Evrope, izjavio je da objavljivanje crteža koji prikazuju poslanika Muhammeda "boli muslimane", ali je dodao da nije očekivao "budalaste" reakcije na to.
U srijedu će Charlie Hebdo objaviti prvo izdanje nakon napada prošle sedmice.
Najavljeno je da će na naslovnici izdanja poslanik Muhammed ponovo biti prikazan.
Patrick Pailloux, karikaturist iz magazina Charlie Hebdo, kazao je da će crtež prikazati Poslanika kako plače i drži znak s natpisom "Ja sam Charlie".
Izvor: Agencije
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9664 times
- Been thanked: 11409 times
E jebali ih više ti crteži. Taman svi zaboravili odakle je počelo, sad opet moramo s temom ispočetka 

Po mom mišljenju, oni nisu lažirali u smislu da je ovih 12 sada živo. Mrtvi su, ali izvođač napada je druga priča. Zanimljivo je da je samo objavljena mala vijest kako se onaj 18-godišnjak predao policiji, u kasnijim vijestima on nije više NIKAKO spominjan ni kao predmet istrage, ni kao terorista ni kao izvršitelj napada... prestao da postoji. Ostali su ubijeni i ona ženska je kao pobjegla u Siriju. Jel iko ovdje prelazio granicu? Kako je u manje od 24h mogla doći do Sirije, a da ne bude uhvaćena. Ta ista djevojka i njen momak koji je ubijen u policijskoj akciji su nestali mjesec dana prije napada. Ne mora značiti da je to sve naštimano, ali nešto tu smrdilaganini wrote:..nisam sklon virovat nekim urotama..i pitam se ko bi od toga ima koristi broj jedan a broj dva nije to lažirat utakmicu
Meni je to isto ko i misionari.. tesko da ces naci i od drugih vjera koji idu od vrata do vrata.
Uostalom i zovu ih tako, islamski misionari, nisam to ja izmislio.
A ima i druhih.. pa svako ko radi na sirenju islama i upoznavanju ljudi sa njim je neka vrsta misionara..
Da ne spominjem ove sto rade preko neta, ili npr.. u Tuzli kako su djelovali, imaju ljude, dijele knjige, nalaze zrtve..
Sve bih ja to zabranio
Uostalom i zovu ih tako, islamski misionari, nisam to ja izmislio.
A ima i druhih.. pa svako ko radi na sirenju islama i upoznavanju ljudi sa njim je neka vrsta misionara..
Da ne spominjem ove sto rade preko neta, ili npr.. u Tuzli kako su djelovali, imaju ljude, dijele knjige, nalaze zrtve..
Sve bih ja to zabranio
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Nisam ih vidio godinama
Cudo su to u Tuzli uspjeli. Ipak tu sve smrdi na jugofiliju
Drzote se teme. 

da. to je jako interesantno.JCR wrote:Po mom mišljenju, oni nisu lažirali u smislu da je ovih 12 sada živo. Mrtvi su, ali izvođač napada je druga priča. Zanimljivo je da je samo objavljena mala vijest kako se onaj 18-godišnjak predao policiji, u kasnijim vijestima on nije više NIKAKO spominjan ni kao predmet istrage, ni kao terorista ni kao izvršitelj napada... prestao da postoji. Ostali su ubijeni i ona ženska je kao pobjegla u Siriju. Jel iko ovdje prelazio granicu? Kako je u manje od 24h mogla doći do Sirije, a da ne bude uhvaćena. Ta ista djevojka i njen momak koji je ubijen u policijskoj akciji su nestali mjesec dana prije napada. Ne mora značiti da je to sve naštimano, ali nešto tu smrdilaganini wrote:..nisam sklon virovat nekim urotama..i pitam se ko bi od toga ima koristi broj jedan a broj dva nije to lažirat utakmicu
koja neprofesionalnost. objaviti sliku sviju njih za tako kratko vrijeme iako su bili maskirani.
koju su stetu samo nacinili tom momku krivo i lazno okrivljujuci ga (u medijima, slika mu je obisla cijeli svijet) za nesto sto uopste nije pocinio!
U svakom slučaju to su po mom najmirnija vjera.Salahuddin wrote:E to sad ne znam jesu li bas krscani. Posto su oni osnovali svoju posebnu zajednicu, ne znam da li katolicke, pravoslavne ili protestantske crkve njih smatraju krscanima, jer koliko cujem znam, njihova dogma se mnogo razlikuje od ove mainstream krscanstva. Opet, malo znam o njima.JCR wrote:Jehovini svjedoci
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3907 times
- Been thanked: 2941 times
mrki62 wrote:U svakom slučaju to su po mom najmirnija vjera.Salahuddin wrote:E to sad ne znam jesu li bas krscani. Posto su oni osnovali svoju posebnu zajednicu, ne znam da li katolicke, pravoslavne ili protestantske crkve njih smatraju krscanima, jer koliko cujem znam, njihova dogma se mnogo razlikuje od ove mainstream krscanstva. Opet, malo znam o njima.JCR wrote:Jehovini svjedoci
ozbiljno ti kazem,drugarski...
...ne lupetaj....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Sta bi bilo da mu tako dolaze bradonje na vrata svake sedmice. Samo to bi bilo dovoljno za okrivljivanje kako ne daju mira ljudima.
Ne bih se cudio da je momak ubijen prije toga ili eventualno da je otisao u Siriju mozda tamo poginuo, ali opet to nikom ne daje za pravo da iznosi lazipaparaci wrote:da. to je jako interesantno.JCR wrote:Po mom mišljenju, oni nisu lažirali u smislu da je ovih 12 sada živo. Mrtvi su, ali izvođač napada je druga priča. Zanimljivo je da je samo objavljena mala vijest kako se onaj 18-godišnjak predao policiji, u kasnijim vijestima on nije više NIKAKO spominjan ni kao predmet istrage, ni kao terorista ni kao izvršitelj napada... prestao da postoji. Ostali su ubijeni i ona ženska je kao pobjegla u Siriju. Jel iko ovdje prelazio granicu? Kako je u manje od 24h mogla doći do Sirije, a da ne bude uhvaćena. Ta ista djevojka i njen momak koji je ubijen u policijskoj akciji su nestali mjesec dana prije napada. Ne mora značiti da je to sve naštimano, ali nešto tu smrdilaganini wrote:..nisam sklon virovat nekim urotama..i pitam se ko bi od toga ima koristi broj jedan a broj dva nije to lažirat utakmicu
koja neprofesionalnost. objaviti sliku sviju njih za tako kratko vrijeme iako su bili maskirani.
koju su stetu samo nacinili tom momku krivo i lazno okrivljujuci ga (u medijima, slika mu je obisla cijeli svijet) za nesto sto uopste nije pocinio!
Eric Cantona: Islam je čist od terorizma i slučaja „Charlie Hebdo”

Francuska – U intervjuu za ”Euronews” kanal, francuska nogometna legenda i nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, Eric Cantona, odlučno je branio islam i muslimane, te, između ostaloga, rekao: ”Islam je daleko od terorizma i ne bi se nipošto smjelo, za svaki mogući oružani napad, optuživati i progoniti islam i muslimane. Napad na magazin Charlie Hebdo je tragičan, ali, nažalost, to nije prvi napad takve vrste.
U augustu, 1988. godine, spaljeno je kino San Michele u vrijeme dok su ljudi gledali film ”Posljednje Kristovo iskušenje” u režiji Martina Scorsesea. Teroristički napad izvršila je katolička fundamentalistička skupina. To se desilo u Parizu i tom prilikom ranjeno je 40 ljudi, od kojih četvero teže. Cilj tog napada bio je ubiti pedeset ljudi u kinu.
Želim kazati da to što se dogodilo ne smije se koristiti kao izgovor napada na islam. Fanatika ima na svim stranama, ali oni su manjina, ostali su jednostavno samo katolici ili budisti ili muslimani… Mislim da je važno vraćati se na primjere iz prošlosti, jer ako se samo usredsredimo i zadovoljimo na ono što čujemo kao vijest putem sredstava informisanja, onda ćemo ostati u ubjeđenju da se nešto slično nije dešavalo u prošlosti. Dakle, važno je znati da su se takvi napadi dešavali i ranije i da su ih izvodili nemuslimani.”
Cantona je, na kraju, zaključio: ”Opasnost leži u generaliziranju i optuživanju svih muslimana. Ja sam ubjeđen da se više od 90% muslimana neugodno osjeća zbog onoga što se desilo i da se nikako ne slažu sa takvim metodama. Stoga, nije dozvoljeno govoriti za muslimana ”umjereni”, već je on građanin kao i svaki drugi. Šta znači riječ ”umjereni”? Je li to aluzija na njegovu vjeru? To je izazivanje i provokacija. Ne smijemo stavljati sve ljude u isti koš. To je, po meni, velika opasnost.”

Francuska – U intervjuu za ”Euronews” kanal, francuska nogometna legenda i nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, Eric Cantona, odlučno je branio islam i muslimane, te, između ostaloga, rekao: ”Islam je daleko od terorizma i ne bi se nipošto smjelo, za svaki mogući oružani napad, optuživati i progoniti islam i muslimane. Napad na magazin Charlie Hebdo je tragičan, ali, nažalost, to nije prvi napad takve vrste.
U augustu, 1988. godine, spaljeno je kino San Michele u vrijeme dok su ljudi gledali film ”Posljednje Kristovo iskušenje” u režiji Martina Scorsesea. Teroristički napad izvršila je katolička fundamentalistička skupina. To se desilo u Parizu i tom prilikom ranjeno je 40 ljudi, od kojih četvero teže. Cilj tog napada bio je ubiti pedeset ljudi u kinu.
Želim kazati da to što se dogodilo ne smije se koristiti kao izgovor napada na islam. Fanatika ima na svim stranama, ali oni su manjina, ostali su jednostavno samo katolici ili budisti ili muslimani… Mislim da je važno vraćati se na primjere iz prošlosti, jer ako se samo usredsredimo i zadovoljimo na ono što čujemo kao vijest putem sredstava informisanja, onda ćemo ostati u ubjeđenju da se nešto slično nije dešavalo u prošlosti. Dakle, važno je znati da su se takvi napadi dešavali i ranije i da su ih izvodili nemuslimani.”
Cantona je, na kraju, zaključio: ”Opasnost leži u generaliziranju i optuživanju svih muslimana. Ja sam ubjeđen da se više od 90% muslimana neugodno osjeća zbog onoga što se desilo i da se nikako ne slažu sa takvim metodama. Stoga, nije dozvoljeno govoriti za muslimana ”umjereni”, već je on građanin kao i svaki drugi. Šta znači riječ ”umjereni”? Je li to aluzija na njegovu vjeru? To je izazivanje i provokacija. Ne smijemo stavljati sve ljude u isti koš. To je, po meni, velika opasnost.”
Eric je kralj... Bio na terenu, a potvrđuje i nakon karijere 

Habibti, ya nour el - ain... 

Lijepo sam napisao po mom, dakle, to je moje mišljenje.Pasaga wrote:
ozbiljno ti kazem,drugarski...
...ne lupetaj....
A za tebe, kao i za Salahuddina; upoznajte njihovu vjeru pa onda pišite ovo ili ono.
Oni koji su u Sloveniji - nek se sjete kad se je u samostalnoj Sloveniji služio vojnički rok a to znači da je to bilo prije nego li je Slovenija išla u NATO, ta ista Slovenija je omogućila civilno služenje vojnog roka je jehovini svjedoci iz vjerskih razloga NE SMIJU upotrebljavati oružje a svi vi ostali se pozanimajte šta znači za njih krv.
Bagarati, pa centar jehovinih svjedoka je prije cca 15 godina napravljen u mojoj neposrednoj blizini i takvi poput tebe su se bunili na način da je policija posredovala a vrijeme je pokazalo da su najmirniji od svih stanovnika u bližini i daljini.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9664 times
- Been thanked: 11409 times
Otpočeo je cyber džihad. Srušili su 19.000 francuskih sajtova.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
pomalo je teško komentirati a da ti netko ne zaljepi etiketu ...Salahuddin wrote:Krokodil Behko wrote:Otpočeo je cyber džihad. Srušili su 19.000 francuskih sajtova.
Da su im ovako nesto radili u protest zbog objave karikatura (ali opet samo po njima), potpuno bi podrzao ovakvu vrstu borbe protiv govora koji malkice prelazi ukus slobode govora. Ali mislim da nakon ubistava treba ali da se glave ohlade malo. Zato ni ovo ne podrzajem. Stavljaju obicnim ljudima u glavu sliku da se zaista radi o ljudima koji zbilja ne znaju za nekakav mir. Eno im Izraelskih sajtova. Za mene je svaki od njih meta jer ne priznajem drzavu Izrael u sadasnjim granicama i zbog nacina na koji su tu granicu uspostavili.
nitko normalan ne smije podržati bilo koji oblik terorizma,pogotovo ne ubojstva u ime islama jer je to suludo
ali prikrivati se iza "slobode govora" i sustavno vrijeđati i izazivati!!!
specifično kod tih zagovaratelja slobode govora je upravo to da sloboda govora vrijedi samo za njihove istomišljenike!
sve ostalo je podložno pljuvanju pa se vrlo lako prijeđe granica
ono što je iritantno i krajnje licemjerno su te poruke...svi smo šarli...
e pa ja nisam..
kategorično odbijam biti
sad ćemo pravdati karikature slobodom govora i zanemariti da postoji neka različitost između satiričnog prikaza nekog političara ili satiričnog prikaza muhameda ili isusa!
pa sunca mu ima li granice?
apsolutnom slobodom do apsolutnog kaosa!
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Mogu misliti koja je jeza u glavi ljudi koji crtaju ovakve karikature 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Ipak se okreće.