Charlie Hebdo

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba

Post by KOMESAR » 17 Jan 2015, 23:03

storm wrote:Ne bih rekao baš..... prvi dan nakon masakra, s kim sam god pričao to je sipalo od terorizma, islamista, mržnje .... ovih dana kako su informacije stizale, te neke kontradiktornosti.... i ljudi su se malo zamislili...
Baš gledam i namjerno provociram razgovore i većina nije više charlie :D
Ok to je ovdje slučaj i možda je do mog kruga ljudi koje susrećem .... sukob civilizacija, ne bi dobro završio po nikoga a za muslimane pogubno.... možda je to i cilj :cudi
Kad se zakoluta niko ne zna kuda će otići.
Svi materijalni interesi su mizerija u odnosu kad se diraju svetinje, odnosno sami Bog.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9977 times
Been thanked: 11847 times

Post by Krokodil Behko » 17 Jan 2015, 23:09

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:
Calla wrote: ali posto cjeli svjet nema iste zakone ,,naravno da ce dolaziti do dramaticnih i pogubnih nesporazuma ..
pogotovo ako se radi o,, tudoj satiri a u njij zive svi narodi svjeta !!
Mislim i kada se radi o obicnom humoru ne mozemo se smijati svi isto na engleski ,,americki njemacki ili bosanski humor ,,a kamoli da se slozimo sa necijim satirskim iznosenjem,,!!!koji moze biti daleko zesci u povredama ,,!!
Po meni, krkanska satira. Od umjetnika iz grada koji slovi kao umjetnički grad No1 u svijetu, očekivao sam više. Koncepcija nije nešto najnovija. Drski su s ciljem da šokiraju metu ali i čitateljstvo i to je sve. Nema se tu šta više dodavati. Nije Maljević, niti Dali, pa da dumamo cijeli dan, šta su to oni htjeli da kažu s tim karikaturama. Bezveze.
Šta su htjeli da kažu?
Valjda se sve samo govori.Sad u Evropi možeš upucati muslimana,ako ti se ne sviđa kako hoda,kako se češlja;ako ne nosi ADIDAS patike,ako mu brada nije po tvojoj mjeri,ako zastajkuje,ako...
Naravno, uz obrazloženje da zna napraviti bombu,da zna pucati,da se vjerovatno viđa sa nekim sličnim njemu (isto svam se ne sviđa),da je na svom profilu spominjao Siriju,jednostavno da je terorista.
Ma dobro sad, možda nije sve baš tako ali ima i tih krugova u Evropi, koji će sigurno navijati na tu stranu. To i plus predrasude kod ljudi, a koji svoje mišljenje oblikuju putem medija. Vremena su teška jer istina nikog ne zanima. Tačnije, nikog ne zanima kako bi se moglo izaći iz ove situacije. Jebeni globalizam, napravio je ot, da čak i stanje najvećih haosa, odgovara negdje nekim krugovima.

Calla wrote: Satira nije ni meni najdrazi nacin ophodenja prema ljudima, jer je brutalna i ovisi o svakom pojedincu dokle zeli ici (ukusan ili neukasan prikaz)

ali meni je najzalije sto se nasjeda na ovakve satirske provokacije,,
Upravo ,ovi koji su ionako imali problema u Francuskoj naci posao,,Stranci(nebitno,jude,muslimani,bude krscani) sad ce se nakon teroristickog napada njihovo ionako klimavo socijalno i ekonomsko stanje jos dublje ugroziti (A ni krivi ni duzni)!!
Danas razgovarali Obama i Cameron.
Obama kaže, da u USA nema problema te prirode, jer svi se amerikanci osjećaju kao amerikanci. To znači, da imaju bolji sistem adaptracije useljenika. Mislim da ovdje po strani ostaju napadi iz 2001. godine, jer njih su počinili NEamerikanci.

Ukratko, Obama je rekao da se vlade u Evropi, moraju više truditi oko toga. Nije ni realno, stalno trebovati radnu snagu, uzimati useljenike, a potom kukati kako ih ima mnogo, kako otimaju poslove, pa im ebati mater na svakom koraku, pa svašta. Nekako mi ta teza o odbijanju adaptacije zvuči kao nedovoljna. Istina je da znatan dio te mase, slabo prolazi kroz adaptaciju ali i da prođu, opet bi oni za domaće bili stranci.

Uosatalom, adaptacija je rješiv problem. Odmah i prije useljenja postaviti neke ultimatume, pa kad ih potencijalni useljenici potpišu, moraju ih se pridržavati ili neće ni ući.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 17 Jan 2015, 23:16

Zakukumuljeno moj Behko kako god okrenes,,(zato bez vize i potpisanog sporazuma od firme do firme nigdje ne mici iz zemlje)!!A i tada te zajebu za koji procenagt manje od dogovorenog cim krocis na posao!!
neki dan razmisljam ,koji li bi stranac u nasoj zemlji imao privileg pri zaposljenju
da se sve nacije nasele tamo??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Jan 2015, 23:20

Calla wrote:Zakukumuljeno moj Behko kako god okrenes,,(zato bez vize i potpisanog sporazuma od firme do firme nigdje ne mici iz zemlje)!!A i tada te zajebu za koji procenagt manje od dogovorenog cim krocis na posao!!
neki dan razmisljam ,koji li bi stranac u nasoj zemlji imao privileg pri zaposljenju
da se sve nacije nasele tamo??
Mislim da Nijemci ne bi imali problema. Dobri radnici :ideja
Isto tako i Austrijanci, a vjerujem i da bi Englezi dobro prolazili.
Ukratko, svi osim južnjaka. Talijani, Španci i ostali, teško da bi se zaposlili kod nas.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 17 Jan 2015, 23:26

znala sam ja ,
gdje god da krenem meni posao ne gine,,,!!! :oo :plavi
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19306 times
Status: Online

Post by Maja » 18 Jan 2015, 00:04

Sigurno je bio u partiji. "Partijaneri" nisu smjeli u džamije, sunetit djecu itd, a obični narod jest.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19306 times
Status: Online

Post by Maja » 18 Jan 2015, 00:14

Pa sunetili su i ostali koji su bili u partiji samo krijući.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 18 Jan 2015, 00:24

Maja wrote:Pa sunetili su i ostali koji su bili u partiji samo krijući.
Zato su ovi naši strahovali hoće li Skaka ustati na lijevu nogu.
Javno je obznanio da Zlagumdžija nije na spisku.(Salko nije malog osunetio ni javno ni tajno.)
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 18 Jan 2015, 10:01

Salahuddin wrote:
mrki62 wrote:Pa i u vrijeme komunizma u Yu su vjernici imali veća prava nego danas.
Danas samo izabrani imaju nekakva prava a ostali su ignorisani.
Jesu, jesu. Moj otac do 40-te godine, kada je otisao u penziju (bio milicioner) nije smio u dzamiju uci. Nije mogao ni dzenazu klanjati. Mogao je doci na ukop ali stati u saff, nije mogao. Zato, mani me supljaka, mrki.
Koga ti foliraš?
Jel bila država odvojena od vjere?
To znači ako si bio u javnoj službi, nisi mogao poštivati vjerska načela već državna i zato i jeste bila poštivana država a kako je danas?
Najveći lopovi u prvom safu.
Neka, reći ćeš , samo neka nas ima.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 18 Jan 2015, 12:49

..kad tebe čovik čita reka bi da je yugA BILA PRIMJER DEMOKRACIJE...OK MOŽDA ZA SSSR... :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 18 Jan 2015, 14:20

laganini wrote:..kad tebe čovik čita reka bi da je yugA BILA PRIMJER DEMOKRACIJE...OK MOŽDA ZA SSSR... :hm
:valja :valja :valja

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 18 Jan 2015, 14:47

laganini wrote:..kad tebe čovik čita reka bi da je yugA BILA PRIMJER DEMOKRACIJE...OK MOŽDA ZA SSSR... :hm
Laganini, nisam se rodio poslije Juge već sam se rodio u Jugi, odrastao, radio sam u Jugi, družio se sa svima - nevezano na vjeru, obilazili se za vrijeme ovih ili onih praznika, kurbani se klali, drugi su slavili svoje praznike a ko je iz okoline Orašja, neka se sjeti i praznika Velike Gospe - Gospojino ( 15.8 ) i kirbaja ili vašara u Orašju za taj praznik, gdje se je okupljalo ljudi od svakuda, feštalo se čitav tjedan.
Što se tiče vjere, pa u tom istom Orašju ima jedna džamija u kojoj se nalazi dlaka Muhameda a.s. i u vrijeme Juge su tu dolazili vjernici iz čitavog svijeta za 27 noć, išlo se na hadž, išlo se u mejtef,............
Županja, Županjci su poznati Šokci, koji su isto imali svoje po vjerskom kalendaru praznike, imendani i Crkveni praznici a za Ponoćku i Božić da i ne govorim i sad će meni neki palamuditi kako je bilo, kao da smo živjeli u dva različita svijeta.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2015, 14:48

..sve je ok samo si zaboravio jednu sitnicu da bi nešto napravio u životu nisi moga bez crvene knjižice a pogotov ako si bio uz to još i gorljivi vijernik.. :pusi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 18 Jan 2015, 15:08

laganini wrote:..sve je ok samo si zaboravio jednu sitnicu da bi nešto napravio u životu nisi moga bez crvene knjižice a pogotov ako si bio uz to još i gorljivi vijernik.. :pusi
Da li si ti sve pročitao iz mog prošlog posta?
Ako jesi, onda de skontaj ono u vezi odlaska na hadž jer za hadž si morao imati novce - nije islamska zajednica to financirala.
Odakle onda novci onima vjernicima za hadž a i kuće su pravili, djecu školovali,....... ?

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2015, 15:14

...pa nije bio robovlasnički sistem...bio je režim na čelu s diktatorom i što god ti pokuša ublažit nema veze s pameću.. :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Jan 2015, 16:37

CNN objavio da je vođa Al Kaide godinu dana ratovao u Bosni i Hercegovini

Image

SARAJEVO - Vođa Al-Kaide na Arapskom poluotoku, Nasser bin Ali al Ansi, koji je postao poznat diljem svijeta nakon objavljivanja video-snimke u kojoj je u ime svoje terorističke organizacije preuzeo odgovornost za masakr u Parizu, borio se 1995. u Bosni i Hercegovini.

Al Ansi je oko godinu dana boravio u Bosni i Hercegovini, gdje se obučavao u muslimanskim vojnim logorima i borio se protiv Srba, prenosi CNN. Nakon godinu dana vratio se u Jemen.

Šefa Al-Kaide, Osamu bin Ladena, upoznao je 1998. godine i odmah se priključio toj terorističkoj organizaciji.

U studenom 2014. godine objavljen je intervju s Al Ansijem i u uvodu je predstavljena njegova biografija u kojoj je navedeno da je bio u džihadu u Jemenu, BiH, Kašmiru, Afganistanu, Tadžikistanu, Filipinima, Siriji i Turskoj.

U studenom 2013. jemenski novinar Abdul Razalj al Džamal objavio je intervju u kojem je navedena i opširna biografija Al-Ansija u kojoj također stoji da se borio u BiH, prenosi Alo.rs.

Dijelove tog intervjua preveli su i prenijeli portali koji prate terorističke grupe i njihove aktivnosti.

U sigurnosnim agencijama BiH u tijeku su provjere je li točna informacija o njegovom boravku u BiH.

(Vijesti.ba)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga » 18 Jan 2015, 16:40

Jel ovo vjetar u Kebina ledja..... :aplauzz
..mediji..... :bua :bua :bua
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 18 Jan 2015, 18:16

Ljudi, šta ćemo sa predsjednikom Alijom? Je li njega dozvoljeno vrijeđati ili njegove ideje jer kako sam shvatio u 90% slučajeva ovi što su bili najglasniji u osudi vrijeđanja Muhameda isto bi postupili i kad bi bilo vrijeđanje predsjednika nam.
Šta ja znam, upoznao sam neke ljude koji kažu "Sve mi diraj al Aliju nemoj".

OK, jedna stvar je voljeti i poštovati ali da ti neko bude sa ove naše planete bude svetinja a nije ti ni rod nit' šta i da bi ti bio spreman izudarati nekog zbog nje, tačnije zbg uvrede.. pa pomalo je čudno. A dešava se.

Vjerovatno je i Tito imao iste pristalice, kao i neki drugi.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga » 18 Jan 2015, 18:25

Lebowski wrote:Ljudi, šta ćemo sa predsjednikom Alijom? Je li njega dozvoljeno vrijeđati ili njegove ideje jer kako sam shvatio u 90% slučajeva ovi što su bili najglasniji u osudi vrijeđanja Muhameda isto bi postupili i kad bi bilo vrijeđanje predsjednika nam.
Šta ja znam, upoznao sam neke ljude koji kažu "Sve mi diraj al Aliju nemoj".

OK, jedna stvar je voljeti i poštovati ali da ti neko bude sa ove naše planete bude svetinja a nije ti ni rod nit' šta i da bi ti bio spreman izudarati nekog zbog nje, tačnije zbg uvrede.. pa pomalo je čudno. A dešava se.

Vjerovatno je i Tito imao iste pristalice, kao i neki drugi.
Sinovac....
Svako vrjeme ima svoje prijatelje.
En cuda...anketa pokaza da vise od polovine Francuza
ne podrzava one splacine od karikatura.
Sta sad,jel to volja naroda......
Ko se qurci.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 18 Jan 2015, 18:34

laganini wrote:...pa nije bio robovlasnički sistem...bio je režim na čelu s diktatorom i što god ti pokuša ublažit nema veze s pameću.. :pusi
Evo ti pameti; ti da imaš neke milione pa da te je strah komunizma, da si tajkun, to bi i razumio.A to da ponavljaš o komunizmu ono što ti mediji prezentuju uz pomoć poganih bogatih tajkuna koji svo vrijeme pljuju preko Josipa Broza jer se boje da ne bi došao na vlast neko poput njega jer bi ostali bez svog nakradenog bogatstva.
Zašt Putin nije dobar? Jer ne dozvoli pojedincima da se bogate jer zna da ako pojedinci počnu da se bogate, to znači da novci ne kruže i da novci odlazi iz države i ti tajkuni svakako ne podnose ni komunizam ni Titu ni Putina i njih ja razumijem al ne razumijem tebe,.... šta ti koji qurac imaš za izgubiti?
Titin sistem je imao zaštitu na radu i radnička prava a vlast od 1992 pa do danas; da li je to sve poboljšala ili oslabila?
Budi jedenom pošten pa opiši kako je danas biti radnik u Lijepoj našoj a kako je bilo u vrijeme Tite.
Budi fer pa opiši jel se šta od titinog vremena poboljšalo ili je svake godine sve gore i gore.

PS. samo nemoj bježat od istine jer ćeš pokazati koliko znaš ili ne znaš o Lijepoj našoj, nemoj dozvoliti da te osramotim :pusi

Post Reply

Return to “Mediji”