HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

20 Jan 2015, 00:33

drugrankovic wrote:
mrki62 wrote:Poznaju se po uniformi i te kako a i po autima - drugačija boja a i oznake

uniforme policije srpske se ni malo ne razlikuju po uniformama policije srbije... iste jakne, iste kosulje ispod kravate puloveri...
i sapke...

pljunuto sve, bez razlike... i na ramenima isto ćirilicom piše policija... ma uniforme odavde...
Al se zato razlikuju od Federalne policije - o tome zborim.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

laganini wrote:..m anisam u bosni bio od 86 mislim...a ne gledam ni te istočne tv.. :hihi

al zato nosic guras ovde :valja

cuj covjeka nije u bosno bio 30 godina... i jos to rece s nekim visokom distancom, kao pozitivno... :lud

ebo zemlju bez bosne, ja odem, i uzivam, lepa gizdavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

..ukratko rečeno srpska policia :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 00:35

laganini wrote:..ukratko rečeno srpska policia :hihi

da, ona najstarija s pedigreom :zubi
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

20 Jan 2015, 00:35

drugrankovic wrote:
laganini wrote:..m anisam u bosni bio od 86 mislim...a ne gledam ni te istočne tv.. :hihi

al zato nosic guras ovde :valja

cuj covjeka nije u bosno bio 30 godina... i jos to rece s nekim visokom distancom, kao pozitivno... :lud

ebo zemlju bez bosne, ja odem, i uzivam, lepa gizdavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
..ništa nisam tvrdio nego sam se pita :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 00:36

mrki62 wrote:
drugrankovic wrote:
mrki62 wrote:Poznaju se po uniformi i te kako a i po autima - drugačija boja a i oznake

uniforme policije srpske se ni malo ne razlikuju po uniformama policije srbije... iste jakne, iste kosulje ispod kravate puloveri...
i sapke...

pljunuto sve, bez razlike... i na ramenima isto ćirilicom piše policija... ma uniforme odavde...
Al se zato razlikuju od Federalne policije - o tome zborim.

pa dobro to je normalno i odavno mrki... sta je tu cudno... dva razlicita entiteta, necemo valjda sahovnicu na ruku mecat...

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

20 Jan 2015, 09:37

radeta62 wrote:
JCR wrote:
radeta62 wrote:
Julia-Klara wrote:... i taj macor zvani Azrael jos gore naHebe od Strumfete nego Gargamel :kafa

PS. referendum se moze sprovesti na NIVOU DRZAVE, nikako samo na jednom njenom dijelu, tako da od SECESIJE RSa kao DIJELA BIH nema nista :kafa jos nesto?
:kafa
Gresis, opasno gresis. :kafa
Ne znam da li si pročitao Dejtonski Ustav po kojem taj Entitet 2 i postoji. Ako nisi evo ti nešto da vidiš kako nemate nikakvog prava za otcijepljenje. Tzv. srpska republika NIJE priznata DRŽAVA kao što su 1991. bile RBiH, Hrvatska, Makedonija, Slovenija... Dakle to je entitet koji je nastao etničkim čišćenjem, a u svoje vrijeme paradržava sa istim dodatkom. Znači nikakve osnove ni demokratske ni bilo kakve o državnosti. Evo i dijelovi Ustava Bosne i Hercegovine koji bi se otcijepljenjem (koje demokratski nije moguće) promijenili, dakle tzv. RS bi prekršila Dejtonski MIROVNI sporazum.
Image
Image
Image
Dzabe si se mucio da vadis neke clanove ustava, ovaj vas ustav ste toliko puta pogazili da je smesno sto se pozivate na njega.Republika Srpska je mogla nekoliko puta do sada da se otcepi zahvaljujuci losim potezima bosnjackog rukovodstva ali nije sto ne znaci da nece.
Ajde posalji mi ti krsenje Ustava sa strane Bosnjaka, a ja cu ti poslati krsenja Ustava sa strane Pravoslavaca. Ne govorim ovdje o sirotinji vec o vasim vlastima koji ocito nisu procitali Ustav svoje drzave...

Sto se tice policije na granicama, ja ih nikad nisam vidio niti sam imao ikakve kontrole na "granicama" entiteta

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

20 Jan 2015, 09:42

Btw nijedna policija vise nema onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 09:43

drugrankovic wrote:
pa dobro to je normalno i odavno mrki... sta je tu cudno... dva razlicita entiteta, necemo valjda sahovnicu na ruku mecat...
Sve ja to znam al ima njih ovdje koji misle da je to jedinstvane policija BiH a ne entitetska.
Ljudi uopšte nisu svjesni kako je država uređena.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 09:46

JCR wrote:Btw nijedna policija vise nema onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"
Evo ti njihova stranica pa se šetaj malo po njoj http://www.mup.vladars.net/

A ako nisi vidio policiju na entitetskim granicama, samo ti uzmi zastavu BiH i prošetaj iz Federacije u RS kakvih 100 metara i vidjet ćeš šta će se desiti.

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

20 Jan 2015, 09:51

JCR,Znas ti dobro sta je radjeno od strane bosnjaka a da srbe nisu ni pitali nema potrebe ja da to prezentujem.. ;)

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 10:31

njegov ustav je za bošnje, srpska ima svoj, po njemu i sudove, policiju, a zajednicke osnove su dejtonom odredjene... ovaj njegov nek si okaci u trpezariju...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 10:34

mrki62 wrote:
drugrankovic wrote:
Sve ja to znam al ima njih ovdje koji misle da je to jedinstvane policija BiH a ne entitetska.
Ljudi uopšte nisu svjesni kako je država uređena.

ne vjerujem da ima takvih... pa jasno je svakom valjda , dva entiteta, svoj ustav, svoje sudove imaju, svoje policije, pa onda je svakom jasno i da su potpuno drugačije... u srpskoj srpska policija a šta drugo...

a to da prodje sa zastavom federacije u rs, e da tad bi saznao brzo dje se nashao ako već nije primjetio prije...

i obrnuto...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 10:48

drugo svi nesto kao palemude o zajednickoj bosni, jedinstvu bla la bla... pa dje je ljubav rodjaci kad dodju pare?! :obrve

svi znaju kako se vršila raspodela silnih para od dejtona pa na ovamo, koliko je te svjetske pomoći islo srpskoj, pa jednom evo primjera u fudbalu pobiše se u sred skupstine fs BiH , bošnje medjusobno kad isplivala da pokraše jedni od drugih oni, i po svojim džepovima a srbima i hercegovini ni 100 000 e, a njima ostatak do dva miliona za tu godinu na primjer samo...

aj da je to oslo njima u fudbal, no... i ispade tuča jedan drugom prebacivali nijesmo mi... tukle se bošnje a srbi i hrvati ustadoše i napustiše sjednicu...

mnogi zvaničnici širom svjeta su govorili da je sve pare kralo sarajevo sebi uglavnom a da srpsku gledaju ko lanjski snjeg...

i polse o jeidnstvu... ma :oklagija

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

20 Jan 2015, 10:54

Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
ovo govorim za one prve,kljucne godine,,,kad je povratak jos bio realna mogucnost

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 11:05

ko nadje govorit o povratku :lupa

ako je bog pravio ljude, onda njemu fala za djon hrvatima, jer im je od toga sklepao obraz ;)

pa i neku sicu da dodelite srbinu umjesto čega ono u hrvatskoj? likvidacije povratnika koji su otimani i bacani po kupresu po velebitu pa pokriveni onim kurcem, da kad crvi izjedu miris se ne siri a potom se kosti prebacuju ko vukojebinama dje ni kolumbo ne more otkrit... i ja da ti recitujem vilu velebita?! :kita

a ostalima bomba u flasu piva kojem se dno odbije ,a pse ucvrsti u zemlju ili u gradjevinski blok...

i to je ogroman broj... i koliko je srba umjelo zivu glavu izvuc od povratnika, a koliko je ostalo?

postoji sve crno na bjelo... :obrve

tako potomci jasenovackih paznika u prevodu cuvara imaju obraza pa nekog sude za genocid udvadesetom vjeku :lup

o povratu srba u liku, i kakvom ubijanju, a kamoli neku pomoć još da dobiju... da dobiće al će platit glavom...

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

20 Jan 2015, 11:12

vila wrote:Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
ovo govorim za one prve,kljucne godine,,,kad je povratak jos bio realna mogucnost
.. :grana

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

20 Jan 2015, 11:20

radeta62 wrote:
vila wrote:Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
Sta je rade?
glavobolja?
:pusa

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2015, 11:53

drugrankovic wrote:

ne vjerujem da ima takvih... pa jasno je svakom valjda , dva entiteta, svoj ustav, svoje sudove imaju, svoje policije, pa onda je svakom jasno i da su potpuno drugačije... u srpskoj srpska policija a šta drugo...

a to da prodje sa zastavom federacije u rs, e da tad bi saznao brzo dje se nashao ako već nije primjetio prije...

i obrnuto...
Ima njih takvih, kako da nema i kad god sam ja pisao kako je RS država u državi, onda sam prozivan i to ni dan danas pojedinim nije jasno kakvo je uređenje BiH.
Kad im ponestane argumenata, onda me prozivaju u smislu šta ja imam pisati o BiH ako nisam odande i sl.

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

20 Jan 2015, 14:34

vila wrote:
radeta62 wrote:
Sta je rade?
glavobolja?
:pusa
PMS... :hihi

Post Reply

Return to “Politika u BiH”