Al se zato razlikuju od Federalne policije - o tome zborim.drugrankovic wrote:mrki62 wrote:Poznaju se po uniformi i te kako a i po autima - drugačija boja a i oznake
uniforme policije srpske se ni malo ne razlikuju po uniformama policije srbije... iste jakne, iste kosulje ispod kravate puloveri...
i sapke...
pljunuto sve, bez razlike... i na ramenima isto ćirilicom piše policija... ma uniforme odavde...
HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
laganini wrote:..m anisam u bosni bio od 86 mislim...a ne gledam ni te istočne tv..
al zato nosic guras ovde
cuj covjeka nije u bosno bio 30 godina... i jos to rece s nekim visokom distancom, kao pozitivno...
ebo zemlju bez bosne, ja odem, i uzivam, lepa gizdavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
..ukratko rečeno srpska policia 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- drugrankovic
- Inventar foruma

laganini wrote:..ukratko rečeno srpska policia
da, ona najstarija s pedigreom
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
..ništa nisam tvrdio nego sam se pitadrugrankovic wrote:laganini wrote:..m anisam u bosni bio od 86 mislim...a ne gledam ni te istočne tv..
al zato nosic guras ovde
cuj covjeka nije u bosno bio 30 godina... i jos to rece s nekim visokom distancom, kao pozitivno...![]()
ebo zemlju bez bosne, ja odem, i uzivam, lepa gizdavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- drugrankovic
- Inventar foruma

mrki62 wrote:Al se zato razlikuju od Federalne policije - o tome zborim.drugrankovic wrote:mrki62 wrote:Poznaju se po uniformi i te kako a i po autima - drugačija boja a i oznake
uniforme policije srpske se ni malo ne razlikuju po uniformama policije srbije... iste jakne, iste kosulje ispod kravate puloveri...
i sapke...
pljunuto sve, bez razlike... i na ramenima isto ćirilicom piše policija... ma uniforme odavde...
pa dobro to je normalno i odavno mrki... sta je tu cudno... dva razlicita entiteta, necemo valjda sahovnicu na ruku mecat...
Ajde posalji mi ti krsenje Ustava sa strane Bosnjaka, a ja cu ti poslati krsenja Ustava sa strane Pravoslavaca. Ne govorim ovdje o sirotinji vec o vasim vlastima koji ocito nisu procitali Ustav svoje drzave...radeta62 wrote:Dzabe si se mucio da vadis neke clanove ustava, ovaj vas ustav ste toliko puta pogazili da je smesno sto se pozivate na njega.Republika Srpska je mogla nekoliko puta do sada da se otcepi zahvaljujuci losim potezima bosnjackog rukovodstva ali nije sto ne znaci da nece.JCR wrote:Ne znam da li si pročitao Dejtonski Ustav po kojem taj Entitet 2 i postoji. Ako nisi evo ti nešto da vidiš kako nemate nikakvog prava za otcijepljenje. Tzv. srpska republika NIJE priznata DRŽAVA kao što su 1991. bile RBiH, Hrvatska, Makedonija, Slovenija... Dakle to je entitet koji je nastao etničkim čišćenjem, a u svoje vrijeme paradržava sa istim dodatkom. Znači nikakve osnove ni demokratske ni bilo kakve o državnosti. Evo i dijelovi Ustava Bosne i Hercegovine koji bi se otcijepljenjem (koje demokratski nije moguće) promijenili, dakle tzv. RS bi prekršila Dejtonski MIROVNI sporazum.radeta62 wrote:Gresis, opasno gresis.Julia-Klara wrote:... i taj macor zvani Azrael jos gore naHebe od Strumfete nego Gargamel![]()
PS. referendum se moze sprovesti na NIVOU DRZAVE, nikako samo na jednom njenom dijelu, tako da od SECESIJE RSa kao DIJELA BIH nema nistajos nesto?
Sto se tice policije na granicama, ja ih nikad nisam vidio niti sam imao ikakve kontrole na "granicama" entiteta
Btw nijedna policija vise nema onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"
Sve ja to znam al ima njih ovdje koji misle da je to jedinstvane policija BiH a ne entitetska.drugrankovic wrote:
pa dobro to je normalno i odavno mrki... sta je tu cudno... dva razlicita entiteta, necemo valjda sahovnicu na ruku mecat...
Ljudi uopšte nisu svjesni kako je država uređena.
Evo ti njihova stranica pa se šetaj malo po njoj http://www.mup.vladars.net/JCR wrote:Btw nijedna policija vise nema onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"
A ako nisi vidio policiju na entitetskim granicama, samo ti uzmi zastavu BiH i prošetaj iz Federacije u RS kakvih 100 metara i vidjet ćeš šta će se desiti.
JCR,Znas ti dobro sta je radjeno od strane bosnjaka a da srbe nisu ni pitali nema potrebe ja da to prezentujem.. 
- drugrankovic
- Inventar foruma

njegov ustav je za bošnje, srpska ima svoj, po njemu i sudove, policiju, a zajednicke osnove su dejtonom odredjene... ovaj njegov nek si okaci u trpezariju...
- drugrankovic
- Inventar foruma

mrki62 wrote:Sve ja to znam al ima njih ovdje koji misle da je to jedinstvane policija BiH a ne entitetska.drugrankovic wrote:
Ljudi uopšte nisu svjesni kako je država uređena.
ne vjerujem da ima takvih... pa jasno je svakom valjda , dva entiteta, svoj ustav, svoje sudove imaju, svoje policije, pa onda je svakom jasno i da su potpuno drugačije... u srpskoj srpska policija a šta drugo...
a to da prodje sa zastavom federacije u rs, e da tad bi saznao brzo dje se nashao ako već nije primjetio prije...
i obrnuto...
- drugrankovic
- Inventar foruma

drugo svi nesto kao palemude o zajednickoj bosni, jedinstvu bla la bla... pa dje je ljubav rodjaci kad dodju pare?!
svi znaju kako se vršila raspodela silnih para od dejtona pa na ovamo, koliko je te svjetske pomoći islo srpskoj, pa jednom evo primjera u fudbalu pobiše se u sred skupstine fs BiH , bošnje medjusobno kad isplivala da pokraše jedni od drugih oni, i po svojim džepovima a srbima i hercegovini ni 100 000 e, a njima ostatak do dva miliona za tu godinu na primjer samo...
aj da je to oslo njima u fudbal, no... i ispade tuča jedan drugom prebacivali nijesmo mi... tukle se bošnje a srbi i hrvati ustadoše i napustiše sjednicu...
mnogi zvaničnici širom svjeta su govorili da je sve pare kralo sarajevo sebi uglavnom a da srpsku gledaju ko lanjski snjeg...
i polse o jeidnstvu... ma
svi znaju kako se vršila raspodela silnih para od dejtona pa na ovamo, koliko je te svjetske pomoći islo srpskoj, pa jednom evo primjera u fudbalu pobiše se u sred skupstine fs BiH , bošnje medjusobno kad isplivala da pokraše jedni od drugih oni, i po svojim džepovima a srbima i hercegovini ni 100 000 e, a njima ostatak do dva miliona za tu godinu na primjer samo...
aj da je to oslo njima u fudbal, no... i ispade tuča jedan drugom prebacivali nijesmo mi... tukle se bošnje a srbi i hrvati ustadoše i napustiše sjednicu...
mnogi zvaničnici širom svjeta su govorili da je sve pare kralo sarajevo sebi uglavnom a da srpsku gledaju ko lanjski snjeg...
i polse o jeidnstvu... ma
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
ovo govorim za one prve,kljucne godine,,,kad je povratak jos bio realna mogucnost
ovo govorim za one prve,kljucne godine,,,kad je povratak jos bio realna mogucnost
- drugrankovic
- Inventar foruma

ko nadje govorit o povratku
ako je bog pravio ljude, onda njemu fala za djon hrvatima, jer im je od toga sklepao obraz
pa i neku sicu da dodelite srbinu umjesto čega ono u hrvatskoj? likvidacije povratnika koji su otimani i bacani po kupresu po velebitu pa pokriveni onim kurcem, da kad crvi izjedu miris se ne siri a potom se kosti prebacuju ko vukojebinama dje ni kolumbo ne more otkrit... i ja da ti recitujem vilu velebita?!
a ostalima bomba u flasu piva kojem se dno odbije ,a pse ucvrsti u zemlju ili u gradjevinski blok...
i to je ogroman broj... i koliko je srba umjelo zivu glavu izvuc od povratnika, a koliko je ostalo?
postoji sve crno na bjelo...
tako potomci jasenovackih paznika u prevodu cuvara imaju obraza pa nekog sude za genocid udvadesetom vjeku
o povratu srba u liku, i kakvom ubijanju, a kamoli neku pomoć još da dobiju... da dobiće al će platit glavom...
ako je bog pravio ljude, onda njemu fala za djon hrvatima, jer im je od toga sklepao obraz
pa i neku sicu da dodelite srbinu umjesto čega ono u hrvatskoj? likvidacije povratnika koji su otimani i bacani po kupresu po velebitu pa pokriveni onim kurcem, da kad crvi izjedu miris se ne siri a potom se kosti prebacuju ko vukojebinama dje ni kolumbo ne more otkrit... i ja da ti recitujem vilu velebita?!
a ostalima bomba u flasu piva kojem se dno odbije ,a pse ucvrsti u zemlju ili u gradjevinski blok...
i to je ogroman broj... i koliko je srba umjelo zivu glavu izvuc od povratnika, a koliko je ostalo?
postoji sve crno na bjelo...
tako potomci jasenovackih paznika u prevodu cuvara imaju obraza pa nekog sude za genocid udvadesetom vjeku
o povratu srba u liku, i kakvom ubijanju, a kamoli neku pomoć još da dobiju... da dobiće al će platit glavom...
..vila wrote:Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Sta je rade?radeta62 wrote:..vila wrote:Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
glavobolja?
Ima njih takvih, kako da nema i kad god sam ja pisao kako je RS država u državi, onda sam prozivan i to ni dan danas pojedinim nije jasno kakvo je uređenje BiH.drugrankovic wrote:
ne vjerujem da ima takvih... pa jasno je svakom valjda , dva entiteta, svoj ustav, svoje sudove imaju, svoje policije, pa onda je svakom jasno i da su potpuno drugačije... u srpskoj srpska policija a šta drugo...
a to da prodje sa zastavom federacije u rs, e da tad bi saznao brzo dje se nashao ako već nije primjetio prije...
i obrnuto...
Kad im ponestane argumenata, onda me prozivaju u smislu šta ja imam pisati o BiH ako nisam odande i sl.
PMS...vila wrote:Sta je rade?radeta62 wrote:..vila wrote:Hm,,,isto kao sto je u Rs-u 3 posto medunarodne pomoci za povratak dodjeljeno Hrvatima!
glavobolja?