Svako dijete ima svoju nafaku

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Svako dijete ima svoju nafaku

Post by nezaboravna » 05 Jul 2012, 09:12

Dust wrote:Ja sam neplanirano dijete i vole me najvise na svijetu :)
:sok nisi ti neplanirana inace te majka ne bi rodila,ti si samo slucajno zalutala i eto te sta ti fali??????????????Nit su oni siromasniji sto te imaju nit si ti odbacena sto si zalutala :aplauzz :aplauzz
:valja :valja
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 05 Jul 2012, 09:14

Sheval wrote:Ja kad sam bio mali,tada su taman postala popularna kinder jaja.
Ja sam ih skupljao i čuvao.
Za 5 godina sam ih skupio 3 komada :respekt
Mama me je vodila da gledam kako druga djeca ližu sladoled i jedu kolače.
Bio sam impresioniran viđenim.
:sok :sok jel ovo ti ozbiljno???????????????
Mama me je vodila da gledam kako druga djeca ližu sladoled i jedu kolače,--------ma ne razumije tu mamu :sok :sok :sok

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 05 Jul 2012, 18:35

[quote="Sheval"]Nismo imali para.
Bio sam sirotek :D[/
Zao mi je ali je bilo i ima uvijek fam . koje nisu bas dobro drzece.Ja ne bih vodila svoje dijete da gleda kako se drugi prezderavaju ako mu ne bih mogla bar nesto ispeci od kolaca ili skuhati.To se nama nije nikad desilo ali saosjecam s dijecom koja nisu imala,mozda je tako vrijeme bilo ,mozda je htijela tim gestom da ti kaze vidi kako ova dijeca imaju da jedu ,pa kad budes odrastao da cijenis ono sto ti se na sto donese.Ne znam to je veoma tesko psiholosko stanje jednog gladnog dijeteta da gleda kako se drugi prezderavaju,tesko je to sve analizirati,samo ja svoje dijete ne bih vodila da ga ah uzima :tjesi :hm

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 05 Jul 2012, 18:55

Nista, Sheval, sad ti vec valja i zaplakati :respekt
E sad necu ni kako ja hocu

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 05 Jul 2012, 19:08

:respekt
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 05 Jul 2012, 22:54

:plavi :place :tjesi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 05 Jul 2012, 23:06

U imetcima bogatih nalazi se udio tuđe nafake ,ma koliko oni mislili da su zavrijedili svoje bogatstvo i ne treba za to niko da ih moli .
Ko ima imetak treba ga stalno čistiti sadakom i zekjatom ,to je obaveza ,pa će imati u svome imetku i bereket (berićet.zadovoljstvo) .
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 06 Jul 2012, 08:28

carobnjak Nurudin wrote:U imetcima bogatih nalazi se udio tuđe nafake ,ma koliko oni mislili da su zavrijedili svoje bogatstvo i ne treba za to niko da ih moli .
Ko ima imetak treba ga stalno čistiti sadakom i zekjatom ,to je obaveza ,pa će imati u svome imetku i bereket (berićet.zadovoljstvo) .
:aplauzz :aplauzz Bravo i bas si pogodiu u dredu,ko ne da sadake i nema nu nafake to je stari obicaj ,naravno da je istinit. :klanja :klanja
Koliko god treba sadaku udijeliti ,i ne treba se za to kajati. :D

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 21 Jul 2012, 20:25

DOKTORI JOJ DAVALI MINIMALNE ŠANSE
Nakon majčinog poljupca, djevojčica Alice ponovo prodisala

Doktori su 14-mjesečnoj djevojčici Alice Lawson davali minimalne šanse za preživljavanje. Ali, nakon poljupca njene majke Jennifer, Alice je ponovo prodisala.

Trenutak kada Jennifer ljubi svoju kćerku Alice
Bio je to najteži trenutak za Jeniffer. Doktori su joj saopštitli da njena kćerka neće preživjeti meningitis od kojeg je oboljela nekoliko sedmica ranije. Bubrezi su joj otkazali nakon čega je doživjela i srčani udar. Sve ovo dovelo je do kome 14-mjesečne Alice. Preživljavala je u bolnici zahvaljujući aparatima za disanje.

Jeniffer je toga dana došla u bolnicu da se oprosti od svoje kćerke. Uzela ju je u naručje i poljubila u čelo nakon čega su doktori trebali isključiti mašine uz pomoć kojih je živjela. Njeni organi trebali su biti donirani kako bi se spasili životi ostale djece.

Međutim, nakon majčinog poljupca, Alice je prodisala svojim plućima. Doktori i njena porodica nisu mogli da vjeruju. Čudo se, jednostavno, desilo.

"Htjela sam joj reći koliko je volimo. Nadala sam se da će me čuti i razumjeti. Obraćala sam joj se kao da sjedi pored mene dok sam je držala u naručju. Onda sam osjetila otkucaje njenog srca, njenu toplinu... Govorila sam joj koliko sam ponosna na njenu višesedmičnu borbu, ali da je vrijeme da ide. Onda sam legla pored nje", sjeća se Jennifer tog dana.

Doktori su već bili došli po organe male Alice. Aparati uz pomoć kojih je disala su isključeni. U bolničkoj sobi ostali su samo Jennifer, njen otac, partner Phil i kćerka Alice.

"Poljubila sam je misleći kao je to posljednji put. Onda se desilo čudo. Alice nije umrla. Odlučila je živjeti i disati svojim plućima", sjeća se danas presretna majka Jennifer.

Jeniffer sa kćerkama Alice i Taylor

Nakon toga, doktori koji su došli po organe djevojčice, odlučili su otići. Nekoliko sedmica kasnije, Alice je napustila bolnicu i krenula u školu za djecu sa posebnim potrebama.

U narednih nekoliko mjeseci bit će podvrgnuta operaciji lijeve noge. Alice se hrani kroz cjevčicu u njenom stomaku jer se još uvijek nije dovoljno oporavila da sama može gutati hranu. U međuvremenu, bubrežne funkcije vratile su se u normalu.

"Kad uđem u njenu sobu i gledam je u noći, shvatim koliko smo sretni Phil i ja. Ona je naše malo čudo", kaže Jennifer.

(Klix.ba)
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 21 Jul 2012, 20:30

Kao jedan hodza u Njemackoj sto je huskao nase ljude da prave djecu da ih prave po 5...itd.
Jedan ga pitao "A koliko ti hodza imas djece"? On mu stidno odgovorio tako sto je podigao dva prsta. :plavi
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 21 Jul 2012, 22:20

String wrote:Kao jedan hodza u Njemackoj sto je huskao nase ljude da prave djecu da ih prave po 5...itd.
Jedan ga pitao "A koliko ti hodza imas djece"? On mu stidno odgovorio tako sto je podigao dva prsta. :plavi
"mogul' ja" :oo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 21 Jul 2012, 23:13

String wrote:Kao jedan hodza u Njemackoj sto je huskao nase ljude da prave djecu da ih prave po 5...itd.
Pa hodza je prvenstveno mislio na lovu...(kao da je bilo vise takvih hodza)
Djecji dodatak/doplatak za 5 djece iznosi 988 €....(mjesecno) :klanja
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 21 Jul 2012, 23:43

Hahahaaaaaaaaa peMzija mala ,a kinder hoce svastaaaaaaaaaa hahaha.Zato ne radjajte samo se taslacite a nista Kinder :D. :D. :D. Šta ima veze piva je jeftina ,bolje pivo nego djete :sex :sex :sex

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 21 Jul 2012, 23:50

Svako dijete ima svoju MAJKU.
Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7391 times
Been thanked: 17201 times

Post by Maja » 01 Sep 2014, 10:22

Pa rijetko ćeš danas sresti porodicu koja ima više od dvoje djece, a kamoli troje. Mislim, barem u mom okruženju. Sada sve majke rade i nisu više domaćice koje su uz čopor djece 24h dnevno, tako da se tu ne radi samo o finansijama, nego i o vremenu koje majka provodi uz djecu. Žele ih što prije podići i vratiti se na posao, jer jedna plata (muževa) rijetko kad je dovoljna za život jedne porodice.
Trebaš biti doooobro finansijski zbrinut, pa da možeš razmišljati o trećem djetetu.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39851 times
Been thanked: 25863 times

Post by Rum » 01 Sep 2014, 10:44

Od svakog tog djeteta izraste po koji supak steta :place
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13940 times
Been thanked: 9617 times

Post by Julia-Klara » 20 Jan 2015, 11:04

danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Fatma » 20 Jan 2015, 11:15

Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!

Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....

Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.

Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.

Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.

Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39851 times
Been thanked: 25863 times

Post by Rum » 20 Jan 2015, 11:18

Fatma wrote:
Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!

Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....

Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.

Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.

Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.

Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.
mogla me fatma za zeta
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Fatma » 20 Jan 2015, 11:20

Rum wrote:
Fatma wrote:
huh!

mogla me fatma za zeta

Nemam ništa protiv.... :cool

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”