Dust wrote:Ja sam neplanirano dijete i vole me najvise na svijetu

Moderator: spacebound
Dust wrote:Ja sam neplanirano dijete i vole me najvise na svijetu
Sheval wrote:Ja kad sam bio mali,tada su taman postala popularna kinder jaja.
Ja sam ih skupljao i čuvao.
Za 5 godina sam ih skupio 3 komada![]()
Mama me je vodila da gledam kako druga djeca ližu sladoled i jedu kolače.
Bio sam impresioniran viđenim.
carobnjak Nurudin wrote:U imetcima bogatih nalazi se udio tuđe nafake ,ma koliko oni mislili da su zavrijedili svoje bogatstvo i ne treba za to niko da ih moli .
Ko ima imetak treba ga stalno čistiti sadakom i zekjatom ,to je obaveza ,pa će imati u svome imetku i bereket (berićet.zadovoljstvo) .
"mogul' ja"String wrote:Kao jedan hodza u Njemackoj sto je huskao nase ljude da prave djecu da ih prave po 5...itd.
Jedan ga pitao "A koliko ti hodza imas djece"? On mu stidno odgovorio tako sto je podigao dva prsta.
Pa hodza je prvenstveno mislio na lovu...(kao da je bilo vise takvih hodza)String wrote:Kao jedan hodza u Njemackoj sto je huskao nase ljude da prave djecu da ih prave po 5...itd.
Jedan ga pitao "A koliko ti hodza imas djece"? On mu stidno odgovorio tako sto je podigao dva prsta.
Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!
mogla me fatma za zetaFatma wrote:Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!
Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....
Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.
Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.
Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.
Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.
Rum wrote:mogla me fatma za zetaFatma wrote:Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!
Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....
Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.
Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.
Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.
Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest