Saudijska Arabija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Saudijska Arabija

Post by Lebowski »

Bogati Saudijsci grade zid protiv najezde islamista

Image

Image

Kralj Saudijske Arabije Abdullah bin Abdulaziz al-Saud još je prošle godine pokrenuo je prvu fazu projekta igradnje zida dugačkog hiljadu kilometara. Cilj je zaštititi kraljevinu od džihadista Islamske države.

Gradi se niz žičanih ograda i jaraka, isprekidanih nadzornim tornjevima i stražarskim mjestima, čiji je cilj utvrđivanje sjeverne granice kraljevstva, prenosi Jutarnji list.

Na ogradama će se nalaziti termalne kamere i radari koji mogu detektirati pojedince na udaljenosti od gotovo 20 kilometara, a vozila na 40 kilometara, piše Jutarnji.

Dva teroristička napada prošle sedmice na granici Saudijske Arabije, jedan samoubilački, a drugi oružani, odnijela su živote dvojice pograničnih policajaca. Vojni analitičari su ih okarakterisali kao prvi napad Islamske države na to bliskoistočno kraljevstvo.

Islamska država smatra Saudijsku Arabiju "izdajicom islama" zbog veza sa Zapadom, zbog čega su pozvali "usamljene vukove" da napadaju saudijsku pograničnu policiju, šiitsku manjinu i strance, prenosi Jutarnji.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Saudijska Arabija

Post by mrki62 »

Yebat ih , isti su i jedni i drugi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Novi zakon u Saudijskoj Arabiji: Ateizam je terorizam

Post by Lebowski »

Image

Saudijska Arabija donijela je zakon kojim je sve ateiste proglasila teroristima, objavio je Human Rights Watch, javlja britanski Independent.

Saudijski kralj Abdullah donio je niz zakona i kraljevskih dekreta kojima je nominalni cilj borba protiv terorizma, a ustvari progon političkih disidenata.

Usmjereni su prvenstveno protiv rastućeg broja Saudijaca koji se vraćaju iz Sirije s idejama rušenja monarhije.

Za sudjelovanje u sukobima izvan Saudijske Arabije tako je propisana zatvorska kazna od tri do 20 godina zatvora. No, na meti saudijskog kralja našli su se i nevjernici.

Novi zakon terorizam definira kao "pozivanje na bilo koji oblik ateističke misli ili dovođenje u pitanje temelja islamske religije na kojoj je država utemeljena".

"Saudijske vlasti nikad nisu tolerisale kritikovanje svoje politike, ali ovi novi zakoni pretvaraju bilo koji izraz kritičke ekspresije u teroristički čin", poručio je Joe Stork, zamjenik direktora Human Rights Watcha za Bliski Istok i Sjevernu Afriku, piše Fena.

Radiosarajevo.ba

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40938 times
Been thanked: 27469 times
Status: Online

Re: Novi zakon u Saudijskoj Arabiji: Ateizam je terorizam

Post by Rum »

ZnAO sam da je bramsica terorista :D.
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
NBA Bosanci
Na probnom
Na probnom

Post by NBA Bosanci »

Koja glupost? Ne sudi o islamu po postupcima muslimana. Islam je savršen, a muslimani nisu. To je jedino sšto mogu reći na ovo.
Blog o našim reprezentativcima u NBA http://nba-bosanci.blogspot.com/
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

NBA Bosanci wrote:Koja glupost? Ne sudi o islamu po postupcima muslimana. Islam je savršen, a muslimani nisu. To je jedino sšto mogu reći na ovo.
Po čemu je savršen? Kur'an kao knjiga, islam kao vjera, poruka se savršeno prenijela na ljude?
A po čemu će neko tamo o islamu nego po postupcima muslimana? Ne treba suditi o nečemu po postupcima nekolicine valjda, to si htio reći možda..

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Hajd na trenutak zaboravi da si musliman pa da raspravljamo ko odrasli... :oo

Teza "islam i Kur'an su savršeni" samo zato što ti vjeruješ meni ne znače ništa.

Kao što ne možeš svaki put kad neki musliman uradi nešto, pa makar to i radio u ime islama, zbog islama, zato što negdje piše, pravdati tom frazom "islam je savršen al muslimani nisu".

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14488 times
Been thanked: 10013 times

Post by Julia-Klara »

znaci,tamo ne idem :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

To isto, ali sve, može reći i hrišćanin za svoju vjeru i Bibliju i nemaš više s njim šta pričat. :D
Znači, i savršenost Biblije i hrišćanstva, da se svi vode po 10 zapovijedi i onome što nas Biblija uči bilo bi svima super.(doduše neke stvari koje odaberu kao i iz Kur'ana)

Bio si ovamo? Super. :oo A pričajmo ko i na svakoj drugoj temi gdje nema muslimana i Allaha. Npr. da li nešto ima smisla odgovori ti a nemoj da Allah ili hadis priča, citatima. :D

Evo npr.. zašto izostanak osude ovoga, direktne .. Ili možda podržavate ovo, kakav vam je stav. Ti i NBA ste se javili zasad.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Nije isto ne podržavati i osuditi.. al valja osuditi muslimasnku zemljiu koja je pod šerijatom. :D

Opet ja ko gore.. To što neko tvrdi za sebe da je savršen ne znači ništa a isto važi i za Kur'an.
Savršenost implicira da je baš sve savršeno. Nadam se da nemamo različita shvaćanja te riječi. Ne može biti nešto savršeno ako su neki dijelovi toga pogrešni, laži.. za početak.

Nisam ni ja mislio samo na 10 zapovijedi a tako sam i napisao, mada Biblija i ne govori za svaku situaciju šta raditi. Ali što se tiče morala i života, uči i ona.

Nego, jesi si siguran da možeš cijeli život i svaki dio istog živjeti po onome kako ti knjiga kaže? Ne bi nikad došlo do problema, zasićenja, zastoja društva možda.. Da se tako razmišljalo prije.

Isto tako, potpuno zanemaruješ vrijeme i prostor kada je islam bio na vrhuncu, mislim te države. Kontrolisan je veliki prostor gdje su i prije bile velike civilizacije, druga carstva i civilizacije su propale, nestale, uzeo je dosta znanja i od njih a koje je bilo pomalo i zaboravljeno, tako kažu, imali su prostora i povoljan trenutak da se šire. Ne bih ja svodio taj uspjeh samo na knjigu.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

mi ateisti nijesmo teroristi, to ne znaci da smo manje skloni idiotizmu od vjernika, u stvari ono nije vjernistvo ono je bolest...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Salahuddin wrote:
Lebowski wrote:Nije isto ne podržavati i osuditi.. al valja osuditi muslimasnku zemljiu koja je pod šerijatom. :D

Opet ja ko gore.. To što neko tvrdi za sebe da je savršen ne znači ništa a isto važi i za Kur'an.
Savršenost implicira da je baš sve savršeno. Nadam se da nemamo različita shvaćanja te riječi. Ne može biti nešto savršeno ako su neki dijelovi toga pogrešni, laži.. za početak.

Nisam ni ja mislio samo na 10 zapovijedi a tako sam i napisao, mada Biblija i ne govori za svaku situaciju šta raditi. Ali što se tiče morala i života, uči i ona.

Nego, jesi si siguran da možeš cijeli život i svaki dio istog živjeti po onome kako ti knjiga kaže? Ne bi nikad došlo do problema, zasićenja, zastoja društva možda.. Da se tako razmišljalo prije.

Isto tako, potpuno zanemaruješ vrijeme i prostor kada je islam bio na vrhuncu, mislim te države. Kontrolisan je veliki prostor gdje su i prije bile velike civilizacije, druga carstva i civilizacije su propale, nestale, uzeo je dosta znanja i od njih a koje je bilo pomalo i zaboravljeno, tako kažu, imali su prostora i povoljan trenutak da se šire. Ne bih ja svodio taj uspjeh samo na knjigu.
Dobro evo, da ti malo dam na volju. Osudjujem ovaj kretenizam. Stavise, volio bih propustiti kroz sake onog koji je uspio da kroz islam protumaci da su ateisti teroristi.

Kazes da bi nesto bilo savrseno ne smije lagati itd. Gdje Kur'an laze ili je "pogresan"? Zaboravi na svoja ubjedjenja da to jednostavno nije tako. Konkretno, gdje "skripi"?
Lako ti je sad osuditi, pod pritiskom. :kafa :D.

Za mene škripi na sve strane al neću o tome na ovoj temi.
Kako je prvi Kur'an nastao, kao pisana verzija, ovaj koji se danas koristi?

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

i Jopet saudijski despotski uhljupi prave nama ostalima Probleme,nama koji zivimo u zemljama gdje je ateizam normala!
NBA Bosanci
Na probnom
Na probnom

Post by NBA Bosanci »

Lebowski wrote:Evo npr.. zašto izostanak osude ovoga, direktne .. Ili možda podržavate ovo, kakav vam je stav. Ti i NBA ste se javili zasad.
Lebowski pa mislim da mi post nije hvalospjev u podršku ove gluposti. Samo da kažem da, iako to mnogi pogrešno tumače, islam se nije širio mačem. Ako malo proučiš povijest islama vidjećeš da ima mnoštvo primjera, gdje su islam i muslimani (oni koji su se dosljedno pridržavali knjige) bili pioniri na mnogim poljima.
Blog o našim reprezentativcima u NBA http://nba-bosanci.blogspot.com/
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Arapski kraljevi i islam... nebo i zemlja
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

ovi arapi su zesce oshinuti. :D.

tog kralja je sevap razapeti. :oo

@Leb,

nije vazno kako je nastao. Kur'an tad i sad su u bocu identicni. hajd baci se na posao i proucavaj odredjene teme na forumu zbog cega je to tako, da bi mogli dalje nastaviti. ovako samo pucas iz prazne puske. :p
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

paparaci wrote:ovi arapi su zesce oshinuti. :D.

tog kralja je sevap razapeti. :oo

@Leb,

nije vazno kako je nastao. Kur'an tad i sad su u bocu identicni. hajd baci se na posao i proucavaj odredjene teme na forumu zbog cega je to tako, da bi mogli dalje nastaviti. ovako samo pucas iz prazne puske. :p
Čuj nije važno kako je nastao. :sok Hajd uozbilji se. :oo

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

hajd, hajd. ceka te plaho posla decko. :p

nakon proucenog ces tek da iskolacis oci. nije to sad nista. :D.
NeK pUkNu DuSmAnI...

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

:D.

neka te, Sale! neka te!

bice, ako Bog da. ;)
NeK pUkNu DuSmAnI...

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Ja već godinama pišem o tom nakaradnom plemenu koji je okupirao Arabiju al to još uvijek neke ne kontaju.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Post Reply

Return to “Svijet”