Charlie Hebdo

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times
Status: Offline

Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba

Post by Calla » 19 Jan 2015, 15:37

Vasim,,nasim,,, :lupa

U Sibir bi ja vas spakovala kao Staljin ,pa da vidim onda kako bi se slagali:valja
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 19 Jan 2015, 16:14

Calla wrote:Vasim,,nasim,,, :lupa

U Sibir bi ja vas spakovala kao Staljin ,pa da vidim onda kako bi se slagali:valja
Za ljubav je potrebno troje.. :D.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 19 Jan 2015, 19:31

Stani rankovicu nadam se da nisam dobro procitao... SOS telefoni nisu humani??? :sok

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 19 Jan 2015, 22:50

Lebowski wrote:Situacija se skroz smirila i niko više ne priča o ovome. :cudi
A kod nas i dalje demonstracije po ulicama za tolerantnu Njemacku,
protiv nacizma protiv rasizma ,

bas sam ponosna na moj Wiesbaden!!

10.000 Wiesbadener protestieren gegen Pegida
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 19 Jan 2015, 22:57

Zagorka wrote:
pa nije to etiketa,to je činjenica da tu imaš i četnika i komunjaru i prodanog :zubi
Činjenica je da je bilo montiranih slika i to u vrijeme njihova života.
Kao ova

Image

Ili duo

Image

Samo što neki ne žele znati za to :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 19 Jan 2015, 23:04

Lebowski wrote:
Zagorka wrote:
Lebowski wrote:Ljudi, šta ćemo sa predsjednikom Alijom? Je li njega dozvoljeno vrijeđati ili njegove ideje jer kako sam shvatio u 90% slučajeva ovi što su bili najglasniji u osudi vrijeđanja Muhameda isto bi postupili i kad bi bilo vrijeđanje predsjednika nam.
Šta ja znam, upoznao sam neke ljude koji kažu "Sve mi diraj al Aliju nemoj".

OK, jedna stvar je voljeti i poštovati ali da ti neko bude sa ove naše planete bude svetinja a nije ti ni rod nit' šta i da bi ti bio spreman izudarati nekog zbog nje, tačnije zbg uvrede.. pa pomalo je čudno. A dešava se.

Vjerovatno je i Tito imao iste pristalice, kao i neki drugi.
Pogledaj ove dvije riječi kako su glupe.Dozvoljeno vrijeđati.Dijete koje je iole fino vaspitano već sa tri godine nauči da nije dozvoljeno nikoga vrijeđati.
Zašto bi bilo dozvoljeno?Nešto zajebancije ok,ali dozirati,a izrugivanje i istupanje u javnost s nečim je drugo.
A opet smo drugo mi,mozemo laprdat i niko nas ne zarezuje,a mediji su drugi svijet,imaju uticaj.

Što se tiče tite da ga je ko nacrtao,i popušio bi muški.
To je gola istina,a može se srati u nedogled.
Što njega nisu ovako crtali?Nije valjda da je pasao bas svakome.Ali de nacrtaj ako smiješ........sloboda veli bila......aha..... :kafa
A čekaj malo.. Neko napiše, recimo mrki, da je Alija izdajnik ili nešto na taj fazon .. Ljudi će to shvatiti kao vrijeđanje. Na to sam mislio. Da li je dozvoljeno jer ljudi, dobar dio njih ovo karakterizira kao vrijeđanje Alije, islama, ABIH, BiH, itd.. i odmah počnu lijepiti etikete četnik, komunjara, prodao se..

Ili nazvati neke njegove odluke ili ideje glupim, dualastim.. i to je vrijeđanje, tako se shvata ali imamo li pravo na to?
ti poredis Poslanika a.s. tj. svetinju najbrojnije vjere na svijetu i jednog politicara? :cudi
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 19 Jan 2015, 23:12

Ne poredim, nego sam primjetio da bi ovi malo fanatičniji ljudi istim žarom branili i Aliju kao i Poslanika. I islam nije najbrojnija vjera, još. :D
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 19 Jan 2015, 23:15

dobro. pricamo o normalnim insanima. pusti fanatike kraju.
iako vam mozda zbog moje prve izjave djelujem kao fanatik, zaista sam daleko od toga. :D.

pa, mescini da jes.
najzad, nije ni vazno.
dovoljno nas je.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 20 Jan 2015, 06:32

..ma više je govorio o principu.. :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Jan 2015, 12:36

Spiker CNN-A optužio Izrael za napad na “CHARLIE HEBDO” pa dao ostavku

Image

Amerika – Spiker na američkoj televiziji CNN Jim Clancy, koji je u vezi s terorističkim napadom na redakciju francuskog lista “Charlie Hebdo”, na društvenoj mreži Twitter pisao protiv Izraela, dao je ostavku i napustio ovu televiziju.

Clancy, koji je u vezi s terorističkim napadom na list “Charlie Hebdo” u Parizu poručio da je za to djelomično kriv i Izrael, napustio je CNN nakon 34 godine rada na ovoj televeziji.

“Ove karikature nikako ne ismijavaju Poslanika. One ismijavaju nastojanja masa koje žele izokrenuti njegove riječi. Budite oprezni”, napisao je Clancy na svom Twitter profilu.

U drugom “tweetu” Clancy je poručio da je za napad djelimično odgovorna i izraelska propaganda.

Clancy je nakon toga blokirao svoj Twitter profil, a u izjavi vezanoj za njegovu ostavku na televiziji CNN, nije govorio o tome da li ona ima veze s aktualnim porukama objavljenim na društvenoj mreži.

“Jim Clancy više nije na CNN-u. Želimo mu sve najbolje i zahvaljujemo se zbog izvanrednih usluga tokom perioda dužeg od 30 godina”, saopćeno je iz CNN-a.
Clancy je inače na televiziji CNN pratio najvažnija događanja u posljednjih nekoliko decenija, među kojima i genocid u Ruandi, Zaljevski rat te rušenje Berlinskog zida. Na CNN-u je vodio program “The Brief”.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 20 Jan 2015, 12:40

Ove karikature nikako ne ismijavaju Poslanika. One ismijavaju nastojanja masa koje žele izokrenuti njegove riječi. Budite oprezni”, napisao je Clancy na svom Twitter profilu.
Pametnom dosta al uvijek ima neki @paparaci :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Jan 2015, 13:03

LE PEN: Šarli Ebdo ima sva obeležja operacije tajne službe, ali nema dokaza!

Image

Darija Aslamova je razgovarala sa Žan Mari Le Penom, desničarem i istaknutim evropskim političarem i osnivačem partije Nacionalnog fronta u Francuskoj. Osnivač partije Nacionalnog fronta i član evropskog parlamenta, Žan Mari Le Pen (86) jeste političar koji je postao legenda Francuske. On je kao tinejdžer učestvovao u pokretu otpora i borio se sa francuskom vojskom u Indokini i Alžiru. Pozdravio je novinarku udelivši joj kompliment i tu je započeo njihov razgovor.

Daria Aslamova: Gospodine Le Pen, vi ste prvi rekli „Ja nisam Šarli“. Zašto?

Žan Mari Le Pen: Ja nisam Šarli Ebdo. Te anarhističke novine su direktan neprijatelj partije Nacionalnog fronta, obzirom da su pre par godina njihovi novinari skupljali potpise za peticiju povodom zatvaranja naše partije. Svi ti političari koji su došli na demonstracije, ni oni nisu Šarli nego „šarlote“ (charlots – francuski klovnovi). Oni mogu da organizuju veliki spektakl uz podršku medija i slogan „Ja sam Šarli“, privremeno mobilišući naciju, ali oni ne mogu da zaštite državu od priliva imigranata sa juga. Ja bih više voleo da sam Šarl Martel, brilijantni francuski vojnik koji je 732. godine zaustavio arapsku invaziju kod Poatjea.

DA: Ali sada je 2015. godina, a ne 732.!

ŽMLP: Tako je, ali živimo u Francuskoj sa između 15 i 20 miliona muslimana. Sve francuske vlasti, levičarske ili desničarske, omogućavale su, pa čak i ohrabrivale imigraciju. Svake godine dođe još 300.000 ljudi koji ne traže posao. Oko 6-8 miliona ljudi u Francuskoj živi od društvene koristi, zbog koje ovi imigranti i dolaze. To je sve rezultat hrišćanske i evropske dekadencije. Evropa je uklonila granice u EU i zato sada na južnoj granici, koju niko ne štiti, na stotine hiljada ljudi dolazi u Francusku. U pitanju je jedna intraevropska izdaja.

DA: Ali Francuska je delom odgovorna za to. Ljudi beže od rata i haosa. Na kraju krajeva, Francuska je sravnila Libiju sa zemljom!

ŽMLP: Bilo je suludo ući u rat protiv Libije. Francuski avioni su bombardovali Gadafijeve tenkove u vreme kada se on spremao da preuzme Bengazi, glavno utočište vehabista. Danas u Libiji vlada potpuna anarhija. Odatle se vojska širi preko severne Afrike, a francuski lideri poput Sarkozija su direktno odgovorni za to.

DA: Vi ste član Evropskog parlamenta i upućeni ste u situaciju sa oborenim malezijskim avionom. Šta mislite o tome?

ŽMLP: Iznenađujuća činjenica je da se sve istrage sprovode u najvećoj tajnosti. Ja nisam stručnjak, ali mi je jasno da ovakav vid napada zahteva vojne profesionalce na najvišem nivou i visoko precizna oružja koja narodna vojska nikako ne može posedovati, a kamoli upotrebiti. Očigledno pitanje koje se nameće jeste: zašto je civilni avion leteo iznad ratne zone? Ko je dozvolio da se to dogodi?

DA: Vaša partija Nacionalnog fronta nije čak ni pozvana na demonstracije protiv terorizma!
ŽMLP: To je zato što mi branimo nacionalnu ideju. Mi moramo da budemo na čelu, jer je upravo naša partija govorila o problemu imigracije godinama, ali i o mogućnosti islamskog fundamentalizma i terorizma!

DA: Ipak, u aferi Šarli Ebdo postoji mnogo neodgovorenih pitanja.

ŽMLP: Slažem se. Lične karte u automobilu me u velikoj meri podsećaju na 11. septembar kada je pronađen gotovo netaknut pasoš, iako je predgrađe Njujorka izgorelo. Pucnjava u Šarli Ebdo ima sva obeležja operacije tajne službe, ali ne postoje dokazi. Ne mislim da su francuske vlasti organizovale ovaj zločin, ali su omogućile da se on dogodi.

DA: Zašto je časopis Šarli Ebdo stalno vređao muslimane i hrišćane, dok Jevreji uopšte nisu pominjani?

ŽMLP: Zato što Jevreji znaju da se brane. Obratite pažnju na organizaciju Femen. One mogu da istrče gole pred papom ili u katedrali Notr Dam, što nikada ne bi mogle da urade u sinagogi.

DA: Evropa oplakuje mrtve karikaturiste, ali ne spominje smrti ruskih novinara u Donbasu.

ŽMLP: Zato što su to pravi novinari, a ne ovi trockisti i anarhisti iz Šarli Ebdo. Da sam ja ubio njihove kolege u drugim francuskim medijima, osoblje Šarli Ebdo bi se sa zadovoljstvom „podsmevalo“ njihovoj smrti.

DA: Kakve su šanse da vaša ćerka Marin Le Pen bude uspešna na sledećim predsedničkim izborima?

ŽMLP: Može ona da pobedi, ali se bojim da će naslediti ruiniranu državu. Francuska neizbežno tone u ekonomski ambis.

Nedavna anketa ukazuje na to da Marin Le Pen ima velike šanse da pobedi na predsedničkim izborima 2017. godine.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 20 Jan 2015, 14:38

mrki62 wrote:
Ove karikature nikako ne ismijavaju Poslanika. One ismijavaju nastojanja masa koje žele izokrenuti njegove riječi. Budite oprezni”, napisao je Clancy na svom Twitter profilu.
Pametnom dosta al uvijek ima neki @paparaci :pusi
Nije govno već se pas posro.Samo budala pusti da mu uvale muda pod bubrege i još da bakšiš :kafa ...........kaže vid što se ja razumijem u meso........ :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9628 times
Been thanked: 11373 times

Post by Krokodil Behko » 20 Jan 2015, 18:52

ŽMLP: Zato što Jevreji znaju da se brane. Obratite pažnju na organizaciju Femen. One mogu da istrče gole pred papom ili u katedrali Notr Dam, što nikada ne bi mogle da urade u sinagogi.
Vidi stvarno. Ne sjećam se da su to ikada uradile :hm

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Jan 2015, 21:26

Organizacija islamske saradnje će tužiti novine Charlie Hebdo zbog karikatura Muhammeda, a.s.

Organizacija islamske saradnje (,bivša Organizacija islamske konferencije,) je obavijestila javnost o planu pokretanja tužbe protiv novina Charlie Hebdo zbog objavljivanja novih karikatura Muhammeda, a.s., prenosi britanski Independent
.
„OIS trenutno proučava evropske i francuske zakone i druge raspoložive procedure kako bi se protiv Charlie Hebdoa pokrenuo pravni postupak“, izjavio je Ijad Madani, generalni sekretar ove organizacije.

„Ukoliko nam francuski zakoni omoguće poduzimanje pravne procedure protiv Charlie Hebdoa, OIS neće oklijevati s tužbom protiv francuskih novina.“
Na naslovnici posljednjeg broja francuskog satiričnog magazina je objavljena nova karikatura Muhammeda, a.s. Ovaj potez je naišao na osudu od muslimana širom svijeta.

Na svom profilu na Twitteru, sekretar Madani je napisao: „Ove karikature su povrijedile osjećaje muslimana širom svijeta.“

„Sloboda govora ne smije prerasti u govor mržnje i u vrijeđanje drugih. Nijedna normalna osoba, bez obzira na njenu doktrinu, religiju ili ubjeđenje, neće pristati da se njena uvjerenja izvrgavaju ruglu“, istakao je on.

Organizacija islamske saradnje je međunarodna organizacija koja okuplja 57 država u kojima je islam državna, većinska ili manjinska religija. Do 28. juna 2011. ova organizacija se zvala Organizacija islamske konferencije.

OIS navodi da je “kolektivni glas muslimanskog svijeta”,,, a radi na “očuvanju i zaštiti interesa muslimanskog svijeta u duhu promocije međunarodnog mira i harmonije”. OIS ima stalnu delegaciju pri UN-u, i najveća je međunarodna organizacija izvan Ujedinjenih naroda.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 20 Jan 2015, 21:54

Ovi svi davno pokopani a nama jos zanimljivi :hihi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 26 Jan 2015, 13:35

Rusija je pobrala simpatije muslimana zabranom prkaza karikatura... ali ovim će ih možda izgubiti. :hm

Rusija zabranila knjigu o Ebu Bekru es-Siddiku

Image

Rusija je zabranila objavljivanje knjige koja opisuje život prvog halife, Ebu Bekra, r.a, tvrdeći da postoje reference koje pozivaju na mržnju i neprijateljstvo prema nemuslimanima, piše turska internet stranica Worldbulletin.

U izjavi ureda tužioca okruga Kurgan, knjiga, koju je napisao Muhammed Ali es-Salabi, ‘Ebu Bekr es-Siddik, prvi halifa’ je označena kao radikalni tekst i zbog toga je zabranjena. Odluka suda je zasnovana na jezičkom stručnjaku koji tvrdi da ‘knjiga poziva na mržnju i neprijateljstvo prema nemuslimanima i odvlači muslimane daleko od načela jedinstva“.

Međutim, prema mišljenju stručnjaka u SOVA Centru za informacije i analizu zabrana knjige je nezakonita. Oni su svom saopćenju navode: „Zabraniti knjigu koja objašnjava muslimanima njihovu historiju je nezakonita. Ove knjige objašnjavaju borbe koje su se dogodile u historiji. Veliki broj bitaka se dogodio u historiji islama i drugim vjerama i one su urezane u sjećanju naroda“.

Prema SOVA Centru, nijedan stručnjak za jezik nema vještine potrebne da bi ocijenio knjigu i da sudska odluka treba počivati na konkretnim dokazima.

U septembru 2013. godine, Okružni sud Tsemeza (Novorossiysk) na Kavkazu, uništavanje prijevoda značenja Kur’ana na ruski jezik koji je sa arapskog preveo Elmir Kuliyev. Sličnom zabranom u junu 2012. godine zabranjeno je 65 naslova islamskih knjiga koje je sud proglasio ekstremističkom. Na tom spisku knjiga nalaze se knjige poput Rijadu Salihin, 40 hadisa imama el-Nevevija, Poslanikova sira od Ibn Hišama, Historija poslanika od Adema do Muhammeda, Kriterij postupka od Gazalija.

Štaviše spisak zabranjenih knjiga uključuje i knjige turskih mislilaca poput Saida Nursija, Fethullaha Gulena, Osman Nuri Topbašiija, pa čak i moderne post-sovjetske autore islamskih knjiga poput najpopularnijeg moskovskog imama Šamila Aljautidnova ‘Slijeđenje Kur’ana’

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 26 Jan 2015, 14:51

Plaho su pobrali simpatije,pa nisu oni to uradili zbog nas,nego zbog sebe........da nebi bilo gužve.......zabranjeno i kapak........ne mislio se ja..........i dato u javnost,znači nemoj reći da nisi upozoren........ :zubi

..............a i ovo zabranjuju iz sličnog razloga.............
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 26 Jan 2015, 20:05

Ja ovaj dogadjaj uopste nisam propratila, niti znam o cemu se radi :D.

Jesam li jedina ? :grana

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4334 times
Been thanked: 3264 times

Post by Melek » 26 Jan 2015, 21:07

Ma sve se brzo desilo - Hamo, Pipa, ostala ekipa i - gotovo!
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Mediji”