Koteljubi_kadnisamtu wrote: 29 May 2021, 15:32
Izuzetno tesko vrijeme da izvedes dijete na pravi put. Mozda mu i ne bi dao da gleda sve to, ali ide onda ona parola " pa moje drustvo svo ima telefon ili gleda to i ti a ja ne mogu". Znaci puno je i do sredine gdje se zivi i okruzenja. Djeca su neiscrpan izvor energije i da se izvedu na pravi put, moras ih zabavlajti od jutra do mraka. Odvojiti od ovih strahota zvanih internet je najbolji nacin ukljucneje u sve moguce sportove koje mogu.
ili ih samo pustiti niz vodu, mnogi se odluce za ovu drugu varijantu
odgovor je jednostavan, to je najjeftinija zabava, telefon i internet. telefon kazu da mora imati, jer sva djeca imaju blabla i kako ce biti van raje, izolovan. a internet je ljudsko pravo.
i dobijes to sto imamo, jer nemamo neki standard.
da furas djecu na sve sportove, to kosta poprilicno. jos ako je dijete dobro u tome, onda tek nadrljas. za kadete u kosarci klub trazi 10,000 KM da 'mali upadne' jer je talentovan

a ako dijete putuje sa klubom, finansiranje je jednostavno beskrajno.
da vikendom maknes dijete iz svakodnevnice, treba ti auto i prilicno para, za samo jedan izlet. da ides hodas po planini, kao neka zdrava opcija porodicnog druzenja, zavisi kojeg ti je uzrasta dijete i kakvi su mu interesi.
da ide u kino s rajom, daj pare. nismo mi zemlja sa nekim standardom i kvalitetom zivota, najjeftinije.je ovo ubleharenje uz telefon