Na svakom radnom mjestu možemo naići na nekoga ko nam ne godi ili da mi ne godimo nekome. Iz ovog ili onog razloga.Mutevelija wrote: 19 Jul 2024, 01:30Ma eto odgajan sam kao neko ko treba da trpi od malena , nemoj sine , sabur i tako te stvari trpi i šuti i onda nisam naučio da se branim , zapravo trpim trpim i onda "puknem" osvetim seina wrote: 18 Jul 2024, 23:57 I zašto prijavu smatra osvetom?
Meni i dalje nije dosta toga jasno..
Mute neka si prijavio.. kome god.. Niko (šta da mu se reklo) ne bi trebao krenuti sličnim potezima na drugo biće.
A ako ne možeš više u tom ambijentu.. potraži sebi drugačiju alternativu. Zbog sebe najprije.
Za njega se treba pobrinuti eventualno neko treći.
Smatram osvetom zato što eto nisam naučio prijavljivali.
A kako nema vode i redukcija je manje spavam, nisam naučio da se ne mogu tuširati kad dodjem sa posla , pa bulaznim.
Šefici sam napisao da ignoripem lika a ona odgovorila;
Glavu gore , samo je Allah savršen , ne obaziri se na provokacije, probaj ignorirati, samo se nadaj izbaciti iz kolosijeka"
Imala sam kolegicu koja je stalno kasnila. Ne ponekad, nego gotov svaki dan. A kad bi ona trebala da završi smjenu tu je drsko zahtijevala tačnost. Samo primjer.. a imam ih još hrpu (kao vjerovatno i svako) i zbog dugog radnog staža.
Isto toliko i pozitivnih primjera i ugodnih ljudi.
Biti fleksibilni, ili saburati svejedno (u životu općenito) dobra je stvar. Ali ne u svemu, i po svaku cijenu. Licemjerstvo, teži bezobrazluk, tužakanja, tračibabstvo itd su jedno.. i inače hinjskih karaktera.
Ne valja ni svašta govoriti, provocirati, ili namjerno izazivati...I to je pogrešno i grijeh.. Što opet nikako ne opravdava ničije dizanje ruku ili u datom slučaju prijetnje nožem. Tako da, ponavljam, nisi pogriješio što si prijavio.
"Danas" je na tebe tako, sutra može ne daj Bože gore na nekoga petog.
Ako je firma ozbiljna uzeti će u uvid i obzir. Za početak odvojiti vam bar smjene i razabrati stanje koliko u njihovoj moći i volji.
Nemaš neku ni fontanu blizu, potok, izvor, ili malu rijeku da se osvježiš? Hoćeš da ti pošaljem kišu?