Julia-Klara wrote:jah, sjecam se i jakad ste se posvadjali radi mlijeka

Moderator: Krokodil Behko
Julia-Klara wrote:jah, sjecam se i jakad ste se posvadjali radi mlijeka
Pa znam sta jeste a sta nijeJulia-Klara wrote:jah... a ti imas svoje njive i vocnjake i krave, pa sve sami pravite, pa mozes reci da je zdravo?
mala,mala
ne jede niko zdravonema toga vise
Neznam dali se moze zamrzavat...?mrki62 wrote:Jeste Pasaga al ne može mlijeko da napravi pa da traje pola godine a da se ne pokvari.
Ma ja mislim na ovo u vezi tetrapaka, mlijeko stoji u trgovini par mjeseci i čeka kupca a rok trajanja je 6 mjeseci i nikad nije u hladnjaku.Pasaga wrote:
Neznam dali se moze zamrzavat...?
Moze biti u hladnjaku koji dan....
Prodavo sam dosta mljeka,isporucim odmah u jutro....
............ja čula da ljudi znaju njakati od togaradeta62 wrote:Mleko od magarice je najbolje za imunitet.
harlekin wrote:ajd da zena veli od loseg heroina,i ostali vradzbina da je,al dje nadje mlijeko sunce joj zarko
pusila sve sto moze stat u usta,gutala sto neb progutao ni usisavac
jedino sto je sigurno da mlijeko pila nije
Nije problem što trgovine rade, već je problem što mlijeko postade dugotrajni proizvod.storm wrote:Ja se sjećam....još obično mlijeko u onim plastičnim vrečicama nije imalo rok trajanja duži od dva tri dana, a mama ga je uoči praznika zamrzavala... jer je praznik bio praznik, a ne danas, sve radi...
Najbolje da još uvijek u zemlju zatrpavamoJulia-Klara wrote:jah i?
pa u 21om smo vijeku i valjda je vrijeme da naucimo kako se nesto dovoljno dugo moze skladistiti
ne vidim problem
Ne može bez neke kemije, pa ako znamo šta je mlijeko onda se ne može više imati od 5 dana a da se ne ukisili.Julia-Klara wrote:jah i?
pa u 21om smo vijeku i valjda je vrijeme da naucimo kako se nesto dovoljno dugo moze skladistiti
ne vidim problem