Islamski svijet i Bosnjaci

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Islamski svijet i Bosnjaci

29 Jul 2024, 00:33

Bosnia_Nord wrote: 29 Jul 2024, 00:06
bosnjakinja wrote: 28 Jul 2024, 23:41 To lazes ili nadji dokaz , vi ste poznati da volite izvrtati ali ne prolazi vam ko prije

Tekst sam kopirala direkt sa avaza, odakle je tekst
Mrsko mi ulaziti na Avaz, ali mislim da su inicijali autora bili "D.H.". Tako da je on pisao članak.
Ali je upotrijebio "vreća za smeće" u FB, valjda na avazu mora da pazi pa je koristio riječ "burka". Ali bitno je da znamo šta stvarno misli.
Inače je i prije koristio "vreća za smeće" u drugim postovima.

https://www.facebook.com/danijal.hadzov ... CXjCMqpSfl
Ne vidim nista, no ako i jeste, to nije poenta teksta …

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

29 Jul 2024, 00:49

bosnjakinja wrote: 29 Jul 2024, 00:33 Ne vidim nista, no ako i jeste, to nije poenta teksta …
Nije poenta teksta, ali je interesantno zapažanje ko se to bori za islam.

Inače, često vidim FGR i sl. ljude (ugl. ateiste) kako se bore za Bosanski islam i kako su prva ilinija odbrane Bošnjaka od stranog islama. Može čovjek razumjeti da se brani Bosanski islam od selefija ali ti ljudi uglavnom brane Bosanski islam od Islamske zajednica. Brane Bosanski islam od naših domaćih imama, profesora iz medrese itd.

Inače, dotični je prošle godine prozvao na Twitteru jednog imama domaćeg koji je polagao kod Bosanske uleme da je ekstremista jer je izjavio da je sramota to što muslimani jedva čekaju da okite prozore za Novu godinu a bude ih stid nositi kurbane.

Ko zna, mogao bi se i Kusturica sledeći uključiti da brani Bosanski islam. Da malo komentariše hutbe, čita fetve, govori šta je po njemu haram a šta halal.
Last edited by Bosnia_Nord on 29 Jul 2024, 01:20, edited 2 times in total.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2520 times
Been thanked: 7801 times

29 Jul 2024, 01:03

Bosnjakinjo, coek te prosuo ko vrecu rize

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2520 times
Been thanked: 7801 times

29 Jul 2024, 01:13

HAVANA wrote: 28 Jul 2024, 22:01 U cemu? https://fondacijacure.org/zenska-prava-u-iranu/
Jedan narod se ne gleda kroz ogledalo trenutne vlasti. Ne gleda se ni samo jednu, dvije pet ili pedeset godina u nazad. Iranci, perzijanci, kako hoces, mnogo su više od trenutnih zakona koji su danas tu, isto kao sto su i neki drugi zakoni bili u nekom drugom vremenu, vladavini.

Ono sto je bitno jeste da taj narod u kontinuitetu predstavlja svjetsku silu, a ponajvise u kulturi i nauci, i to je korijen koji ne moze iscupati neka trenutna vlast.
I opet, ta takva vlast drzi Iran mnogo visocije nego sto ga zapad predstavlja.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

29 Jul 2024, 01:25

Bosnia_Nord wrote: 29 Jul 2024, 00:49
bosnjakinja wrote: 29 Jul 2024, 00:33 Ne vidim nista, no ako i jeste, to nije poenta teksta …
Nije poenta teksta, ali je interesantno zapažanje ko se to bori za islam.

Inače, često vidim FGR i sl. ljude (ugl. ateiste) kako se bore za Bosanski islam i kako su prva ilinija odbrane Bošnjaka od stranog islama. Može čovjek razumjeti da se brani Bosanski islam od selefija ali ti ljudi uglavnom brane Bosanski islam od Islamske zajednica. Brane Bosanski islam od naših domaćih imama, profesora iz medrese itd.

Inače, dotični je prošle godine prozvao na Twitteru jednog imama domaćeg koji je polagao kod Bosanske uleme da je ekstremista jer je izjavio da je sramota to što muslimani jedva čekaju da okite prozore za Novu godinu a bude ih stid nositi kurbane.

Ko zna, mogao bi se i Kusturica sledeći uključiti da brani Bosanski islam. Da malo komentariše hutbe, čita fetve, govori šta je po njemu haram a šta halal.
Opet nije dokazanp da je to rekao jer u tekstu tako ne pise!

Inace, poenta i jeste da ja u Bosni smijem reci da je Kuran glupost , bajka i copy paste starijih knjiga bez da mi iko ista smije reci

I to je poenta teksta i to on brani i radi toga smo mi bolji, jer da sam ovo rekla u Iranu sad bi me ti prijavio i ja bi mozda visila

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

29 Jul 2024, 01:44

bosnjakinja wrote: 29 Jul 2024, 01:25 Opet nije dokazanp da je to rekao jer u tekstu tako ne pise!

Inace, poenta i jeste da ja u Bosni smijem reci da je Kuran glupost , bajka i copy paste starijih knjiga bez da mi iko ista smije reci

I to je poenta teksta i to on brani i radi toga smo mi bolji, jer da sam ovo rekla u Iranu sad bi me ti prijavio i ja bi mozda visila
Ja nisam ni komentarisao tekst, jer koja je poenta teksta? Lik uspoređuje ustav demokratske sekularne države i šerijatske države.

I kakve veze ima njegov tekst sa onim Tweetom? Ljudi komentarisali kako određene stvari nisu po hanefijskom mezhebu. Kakve veze ima što su oni komentarisali propise miješanja polova i brade u hanefijskom mezhebu sa slobodom govora u BiH?

Ja sam samo rekao kako FGR često se upusti u vode teologije i vaze kao neki šejhovi i daije.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

29 Jul 2024, 01:49

Bosnia_Nord wrote: 29 Jul 2024, 01:44
bosnjakinja wrote: 29 Jul 2024, 01:25 Opet nije dokazanp da je to rekao jer u tekstu tako ne pise!

Ja nisam ni komentarisao tekst, jer koja je poenta teksta? Lik uspoređuje ustav demokratske sekularne države i šerijatske države.

I kakve veze ima njegov tekst sa onim Tweetom? Ljudi komentarisali kako određene stvari nisu po hanefijskom mezhebu. Kakve veze ima što su oni komentarisali propise miješanja polova i brade u hanefijskom mezhebu sa slobodom govora u BiH?

Ja sam samo rekao kako FGR često se upusti u vode teologije i vaze kao neki šejhovi i daije.
Poenta je valjda bila dati do znanja da pored hanefijslog mezheba kod nas dosta i kulturoloskog ima.nase evrospko nasljedstvo, koje je starije od islama

Pa moja mama redovno ucila mevlud u dzamijama kao cura, pored hodje sjedne i uci ilahije i sl…zamisli da zensko tako zapjeva negdje van Bosne? A to je nase, nije ni hanfijsko

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45636 times
Been thanked: 8171 times

29 Jul 2024, 01:55

Jesil ti muslimanka? 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊