Heroj dana
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39012 times
- Been thanked: 24809 times
- Status: Offline
Re: Heroj dana
,,Shvatio sam da niko ne voli susret sa mnom pet puta dnevno u svim mojim stanjima: radostan, tužan, slomljen, slab ili jak - osim Gospodara
svjetova!"
svjetova!"
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 24400 times
- Been thanked: 27916 times
- ironman
- sirius
- Has thanked: 21024 times
- Been thanked: 21666 times
Hajd svi parlamentarci.
Ekspresno i jednoglasno usvojili izmjene zakona o transplantaciji.
Da se spasi mladic jedan.
Stupilo na snagu .
Nek mu je sretno i svima koji ce pomoci te izmjene.
Ekspresno i jednoglasno usvojili izmjene zakona o transplantaciji.
Da se spasi mladic jedan.
Stupilo na snagu .
Nek mu je sretno i svima koji ce pomoci te izmjene.
dream of spring...
far from home...
far from home...
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2441 times
- Been thanked: 20110 times
- Status: Online
Heroj je onaj sto se javi da donira a ovi nista drugo nisu ni trebali radit.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2441 times
- Been thanked: 20110 times
- Status: Online
Ti ljudi su meni fakat nevjerovatni.Ko onaj prvi sto je mimi doniro bubreg.Sjedio frajer i sluso emisiju i nazvo dacu mu ja bubreg.I dao.Pa jbt.Il ovaj nedje u srbiji sjedi i cuje…I ode dat komad jetre,pod noz…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Prema Stanfordovoj listi za 2023. ona je među dva posto najboljih svjetskih naučnika u naučnim publikacijama.

Prema Stanfordovoj listi za 2023. ona je među dva posto najboljih svjetskih naučnika u naučnim publikacijama. Za naučni rad dobila je više od 20 značajnih nagrada, a neke od njih su: Nagrada za naučna dostignuća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, nagrada “Žena u nauci”, koju dodjeljuju UNESCO, L'oreal i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nagrada za dostignuća u infektivnim bolestima, koju dodjeljuje Evropsko društvo za kliničku mikrobiologiju i infektivne bolesti, nagrada EAACI za mentorstvo, koju dodjeljuje Evropska akademija za alergologiju i kliničku imunologiju za postdoktorski studij na Univerzitetu Californije, Los Angeles. Prestižni svjetski naučni časopis Lancet u martu ove godine objavio je tekst o njoj kao “ekspertu mjeseca.” Trenutno radi na istraživanju nanočestica koje bi se mogle koristiti za antifungalne lijekove. Specijalista je infektologije na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, ima subspecijalizaciju kliničke farmakologije i farmakoterapije.

Prema Stanfordovoj listi za 2023. ona je među dva posto najboljih svjetskih naučnika u naučnim publikacijama. Za naučni rad dobila je više od 20 značajnih nagrada, a neke od njih su: Nagrada za naučna dostignuća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, nagrada “Žena u nauci”, koju dodjeljuju UNESCO, L'oreal i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nagrada za dostignuća u infektivnim bolestima, koju dodjeljuje Evropsko društvo za kliničku mikrobiologiju i infektivne bolesti, nagrada EAACI za mentorstvo, koju dodjeljuje Evropska akademija za alergologiju i kliničku imunologiju za postdoktorski studij na Univerzitetu Californije, Los Angeles. Prestižni svjetski naučni časopis Lancet u martu ove godine objavio je tekst o njoj kao “ekspertu mjeseca.” Trenutno radi na istraživanju nanočestica koje bi se mogle koristiti za antifungalne lijekove. Specijalista je infektologije na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, ima subspecijalizaciju kliničke farmakologije i farmakoterapije.
,,Shvatio sam da niko ne voli susret sa mnom pet puta dnevno u svim mojim stanjima: radostan, tužan, slomljen, slab ili jak - osim Gospodara
svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ugleda na tv pa guglo 

svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Naj žena „Blic žene“: Aleksandra je NAJBOLJI INFEKTOLOG NA SVETU i otkriva koje pitanje joj svi postavljaju sada zbog KORONA VIRUSA
Aleksandra Barać je za mladu naučnicu uradila mnogo toga – postala je najuspešniji mladi lekar u oblasti infektivnih bolesti i mikrobiologije u celom svetu, bila je gostujući profesor na prestižnim svetskim fakultetima, bavila se istraživanjima i radom s pacijentima... Mogla je da bira zemlju i univerzitet na kome će raditi, ali je rešila da ostane u Srbiji.

Aleksandra Barać je za mladu naučnicu uradila mnogo toga – postala je najuspešniji mladi lekar u oblasti infektivnih bolesti i mikrobiologije u celom svetu, bila je gostujući profesor na prestižnim svetskim fakultetima, bavila se istraživanjima i radom s pacijentima... Mogla je da bira zemlju i univerzitet na kome će raditi, ali je rešila da ostane u Srbiji.
svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:

svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Nuto celjade sto je pametno i slatko ovo je bogastvo pa ja
svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Nuto sta rece za roditelje pa ja 

svjetova!"
svjetova!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Trico ovo zeni bereket do kraja zivota imas pa ja
svjetova!"
svjetova!"
- ironman
- sirius
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 6903 times
- Been thanked: 16030 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3661 times
- Been thanked: 3359 times
PODRŽAO PALESTINU
Nogometaš donirao 500.000 eura u Gazu nakon što je dobio tužbu zbog otkaza
Nizozemski nogometaš Anwar El Ghazi donirat će 500.000 eura za pomoć djeci u Gazi nakon što je dobio sudsku tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza.
Naime, 29-godišnjak je sredinom jula dobio sudsku tužbu protiv Mainza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojima je pružio podršku Palestincima.
Prvobitno je Mainz suspendovao El Ghazija, a potom u novembru raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama.
Napadač marokanskih korijena je poručio kako ne može šutiti te je u međuvremenu podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist.
Mainz mu, kako su objavili njemački mediji, mora isplatiti platu za proteklih devet mjeseci u ukupnom iznosu od 1,7 miliona eura, a on će pola miliona donirati djeci u Pojasu Gaze.
"Hvala Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu finansijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na finansiranje projekata za djecu u Gazi. Drugo, što su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju", napisao je Ghazi na platformi X.
Inače, karijeru će nastaviti u velškom Cardiff Cityju, a ranije je igrao i za Ajax, Lille, PSV, Aston Villi i Evertonu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3661 times
- Been thanked: 3359 times
Hodža drma na tri teme na forumu istovremeno

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- ironman
- sirius
Meni ono djeluje iscenirano.
Ko onaj sto odleti u jezero s konopca.
dream of spring...
far from home...
far from home...
- Maja
- Administrator
E ne znam da je na 3 teme. Tacno znam ko ga ne podrzava.
Kad sam vidjela na fb lik bosnjak ga osudjuje iako su ovi likovi ocito provocirali i nudili mu pivu, samo sam mu napisala "izrode"
Kad sam vidjela na fb lik bosnjak ga osudjuje iako su ovi likovi ocito provocirali i nudili mu pivu, samo sam mu napisala "izrode"
- Maja
- Administrator
Ne znam, treba naci starog covjeka i hodzinu odjecu...ironman wrote: 24 Aug 2024, 21:55 Meni ono djeluje iscenirano.
Saznace se valjda