BiH u očima drugih
Moderator: Krokodil Behko
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12265 times
- Been thanked: 12929 times
- Status: Online
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39851 times
- Been thanked: 25862 times
- Status: Offline
Re: BiH u očima drugih
Bilo koja rijeka gubari,kamo divlje deponije na svakom cosku
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
I nista bolje nije drugi gradovi
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2616 times
- Been thanked: 21854 times
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28646 times
- Been thanked: 26338 times
Ja sam gledala jednom jedan video kako je tip bacao svoje motor ili auto nemam pojma u reku, Ne znam više ko je država bila
- HAVANA
- Pituljica
Samo po dzepu,kako bi se zacas naucili.Al bas deranje,nemas da platis,nosimo frizider,televizor,umri otac te jebo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- immuno
- Forum [Bot]
Baste imali uz Drinu, ko djeca su svako proljece isli cistiti sto rijeka nanese na obalu preko zime granja.. A gledaj ovo, I onda pricaju prije ljudi nisu vodili racuna o okolini ma bizi...
- HAVANA
- Pituljica
Da vi vidite sta ja zateknem na poslu ponedeljkom,pijaca nedeljom.Nevjerovatno.A kad im jebes majku ide ona socijalna smeta ti sirotinja,nemam,jadan…Majku li ti j.... seljacku milju napravi salom nedeljom,sve na crno,pobaca smece i ostavi,kuci loze gume nake…Ne valja mu vlast,drzava,svi su krivi,on nije…Gamad.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- immuno
- Forum [Bot]
Stvarno stoka, dodjes na planinu, livadu, uz vodu uzivas cijeli dan, radis sta hoces setas, sjedis, igras, lopte, kupas se, ponasas se kao da je tvoje I kad podjes ostavis smece iza sebe... Stoko bezobrazna 

- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28646 times
- Been thanked: 26338 times
Nemacka sredjena drzava, a ipak neko baci gume u šumu
Svugde ima takvih, ljudi koji ne postuju nista, briga ih kako je oko njih
Svugde ima takvih, ljudi koji ne postuju nista, briga ih kako je oko njih
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ja sa par jarana ocistim redovno gdje sjedimo , vratimo se svaki put goreimmuno wrote: 14 Dec 2023, 20:54 Baste imali uz Drinu, ko djeca su svako proljece isli cistiti sto rijeka nanese na obalu preko zime granja.. A gledaj ovo, I onda pricaju prije ljudi nisu vodili racuna o okolini ma bizi...

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Napravili sa gumom mostic preko potoka ono zapalilo gumu sve izvalilo , onda covjek izgubi volju
- immuno
- Forum [Bot]
Imali avliju I dusica mi bilo prati avliju, slauf I metlicu u ruku
aliiiii neda mati prati kaze prvo pometi da smece ( ni kamencic nije smio biti a ona nako smetlje pominje
) ne zacepi na ulici kanal.

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Evo bas tu na jednom dijelu ,put do planinarskog doma

- immuno
- Forum [Bot]
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Svi idu u Njemačku, a Nijemac Lukas odlučio život graditi u Sarajevu: Džamije su na svakom ćošku a to mi se sviđa

U opisu njegovog profila na Instagramu stoje pozivni broj i ime Sarajevo, a prati ga čak 12.000 ljudi. Samo za “Avaz” Lukas govori o svojoj odluci da napusti Njemačku u vrijeme kada brojni bh. građani svoje živote nastavljaju upravo u njegovoj zemlji.
Dva prijatelja
Kako se desilo to da dođete živjeti u našu zemlju?
– Putovanje u Bosnu i Hercegovinu počelo je pasivno prije dva mjeseca, kada sam se preselio u Sjevernu Makedoniju. Preselio sam se tamo jer sam bio dva puta na odmoru i baš mi je odgovaralo. U svakom slučaju, htio sam napustiti Njemačku pa je to bio pravi korak za mene. Početkom oktobra napustio sam Sjevernu Makedoniju, dva moja prijatelja s kojima živim ovdje su bila dva puta u BiH na odmoru. Kako su mi dali ponudu da živim zajedno s njima, odmah sam pristao i tako je Sarajevo postalo moj novi dom. Ionako su htjeli da se presele u Sarajevo.
Je li imate nekoga ovdje?
– Nemam nikoga ovdje.
Zašto baš Sarajevo?
– Sarajevo je mirno mjesto koje ima sve što mi je potrebno za život. Dobri ljudi, hrana, lijepo vrijeme, zgrade, planine, mješavina modernosti i kulture. Ovdje, u Sarajevu, možete pronaći džamiju na svakom ćošku. To mi se mnogo sviđa budući da sam musliman. Tako sam ovdje postao još religiozniji nego što sam već bio.
Prekrasna priroda
Koje su prednosti života u Bosni i Hercegovini u odnosu na Njemačku?
– Ima puno prednosti. Počnimo s religijom. Zaista mi se sviđa što je zemlja religiozna i svuda možete pronaći džamije ili crkve. Druga stvar je, naravno, hrana. Jeo sam u svakoj balkanskoj zemlji ćevape, ali najbolji su u BiH. Čak su mi i u Sjevernoj Makedoniji rekli da su najbolji ćevapi u BiH. Treća tačka je priroda. Zimi možete voziti skije, ljeti možete planinariti. U Mostaru možete skakati s mosta. To je spektakularno i zaista moramo cijeniti ovu prekrasnu prirodu.
Šta kažu Vaši prijatelji na Vašu odluku?
– S prijateljima sam se doselio ovdje, tako da oni, naravno, podržavaju moju odluku. Moja porodica to potpuno poštuje. Oni znaju da nisam tipičan Nijemac, pa mogu razumjeti moju odluku da napustim Njemačku i odem na Balkan.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23413 times
- Been thanked: 23930 times
Re: Svi idu u Njemačku, a Nijemac Lukas odlučio život graditi u Sarajevu: Džamije su na svakom ćošku a to mi se sviđa
Sumnjiv je.
dream of spring...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20921 times
- Been thanked: 18861 times
Re: Svi idu u Njemačku, a Nijemac Lukas odlučio život graditi u Sarajevu: Džamije su na svakom ćošku a to mi se sviđa
Nas švabe generalno poštuju i vole. Ja sam sad na godišnjem 2-3 puta izlazio u društvu u kojima su bile prave švabe koje je doveo jaran u BiH.
Inače glasaju za AfD obojica zbog migranata iz Sirije, Afganistana itd. jer ih ubijaju u pojam, ali za naše ljude imaju maksimalno poštovanje. Mi smo za njih Evropa.
Inače glasaju za AfD obojica zbog migranata iz Sirije, Afganistana itd. jer ih ubijaju u pojam, ali za naše ljude imaju maksimalno poštovanje. Mi smo za njih Evropa.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3734 times
- Been thanked: 3460 times
Ako mu se sviđaju džamije onda nije trebao napuštati Njemačku 

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.