Mislim, valjda se tu jedino može i prodati neka pristojna količina

Koji će đavo municija u zemljama gdje nema sukoba?

Automatski, ne treba nam ni namjenska industrija, a to je jedina državna proivodnja koja posluje u plusu.
Naravno, nema to veze s humanitarnim razlozima, nego Dodik vuče stranu Rusiji i želi nas prisiliti da ne prodamo tu municiju. Podrazumijeva se da ako je mi ne prodamo, prodaće je neko drugi i Ukrajina neće imati problema oko nabavke.
Sve ovo je dokaz, da se Ruski uticaj polako preselio i na zapadnu stranu od Drine.
Sada imamo dva velika igrača na našem terenu . USA i Rusiju. USA je kao što znamo, sagradila ogromnu ambasadu u Sarajevu i tu smjestila sijaset svojih obavještajaca. Uopše, tu im je obavještajni centar za cijeli Balkan. Sve mi se čini, da mi tu samo možemo izabrati između ova dva igrača.
U neku ruku, rusko prisustvo, dobro nam i dođe, jer sve dok se oni ovdje petljaju, jenkijima neće biti ni na kraj pameti, da odustanu od BiH sa njenom historijskom (i sadašnjom) granicom na Drini.
Šta vi mislite, trebamo li mi prodavati oružje u Ukrajini i pod kojim okolnostima?
Može li to ozbiljno narušiti unutarnje odnose u BiH i da li bi trebali odustati od toga?
Možete glasati za jednu opciju?