Ja znam samo da su se rasirili na sve strane, upadaju kako kome hoce a iz Libana su istjerani, nakon iha haaa godina vršljanja od Bejruta do izraelske granice.
Pa prije toga otjerani Ameri i Francuzi. Sve su ih protjerali i mogu se samo ovako prackama gadjati.
Ja bih sacekao eventualni odgovor pa da vidimo sta ce biti.
Jedino me zanima, ako dodje do odgovora, hoce li gadjati neke baze ili ce uzvratiti istom mjesrom, u grad.
...nisu vala istjerani iz libana vec se povukli, i sta se desi samo par mjeseci...pobise americke marince u sklopu UNa...
Eto sacekat cemo, ja ne vidim sta ova osovina oko irana moze uradit, a da ne dobije troduplo nazad...al neka probaju.
Treba uzeti u obzir i da Hezbollah politicki u Libanu zivi jer je u narodu Garant i zaštita od Izraelaca.
Zato bi oni "morali" reagovati.
Baš se izraelci povlace od nekuda dobrovoljno. Povukli se, protjerani, baš ono razlika
General War wrote: 01 Aug 2024, 21:26
Ameri sukladno potisanom sporazumu, branit ce pored izraela i saudiju, emirate...pa bogamo vidili smo da i u bosni koju bombu znaju bacit po tintarama onih koji se probaju kurcit....biras neprijatelja ili sutis...sila boga ne moli....i iran bi karao da moze i gdje moze
Ma nema tu navijackih strasti.
Rijec je o cistoj nepravdi i tu su SAD okrvavile ruke.
Pocinile gresku zarad po njima veceg dobra.
Baciti bombu na cetnikse koji cine genocid nije u istoj ravni sa terorom nad palestincima.
Uvrnuta je logika da palestinci imaju utjehu u rusima koji pak itekako rade da uniste nas u BiH.
I da. Najlakse bi bilo reci.
Gazite ameri satrite ih sve i cetnike i palestince .
Al ne ide to tako.
Palestinski arapi moraju se manut corava posla sa oruzanim napadima, izrael uopste ne pogadja medijska hajka, ljudi znaju da je ili ili, i pripremljeni su za to...ostalo neka ovi drugi probaju, ko zna...mozda.
Ameri znaju dobro ko, sta, kako...samo se nekad prave blesavi.
...nisu vala istjerani iz libana vec se povukli, i sta se desi samo par mjeseci...pobise americke marince u sklopu UNa...
Eto sacekat cemo, ja ne vidim sta ova osovina oko irana moze uradit, a da ne dobije troduplo nazad...al neka probaju.
Treba uzeti u obzir i da Hezbollah politicki u Libanu zivi jer je u narodu Garant i zaštita od Izraelaca.
Baš se izraelci povlace od nekuda dobrovoljno. Povukli se, protjerani, baš ono razlika
...nije tesko da izguglas, sta je sve izrael drzao, i zasto je otisao
Hezbollah, ako palestinci misle da ih moze zastiti, do njih je...kao sto vidimo nemogu ni politicko rukovodstvo zastitit u po Bejruta ili ove druge Irana...ako jos tako misle, do njih je....
ironman wrote: 01 Aug 2024, 21:31
Baciti bombu na cetnikse koji cine genocid nije u istoj ravni sa terorom nad palestincima.
Uvrnuta je logika da palestinci imaju utjehu u rusima koji pak itekako rade da uniste nas u BiH.
Al ne ide to tako.
Palestinski arapi moraju se manut corava posla sa oruzanim napadima, izrael uopste ne pogadja medijska hajka, ljudi znaju da je ili ili, i pripremljeni su za to...ostalo neka ovi drugi probaju, ko zna...mozda.
Objasni to Hasanu kome su raketom ubili zenu i djecu sad a ciji djed je istjeran iz svoje kuce prije 40 god. a maslinjak mu spaljen.
Da bi se tu naselio Micah iz rusije.
Nema tu mira nikad.
Ybo sve nuklearke na planeti.
Ko god misli da je palestince briga hoce li sutra planet izgorjeti taj je u zabludi.
Isto nako ko sto nije bilo briga nase ljude u Teocaku npr onomad.
S punim pravom.
General War wrote: 01 Aug 2024, 21:39
Objasni to Hasanu kome su raketom ubili zenu i djecu sad a ciji djed je istjeran iz svoje kuce prije 40 god. a maslinjak mu spaljen.
Nema tu mira nikad.
Ko god misli da je palestince briga hoce li sutra planet izgorjeti taj je u zabludi.
S punim pravom.
General War wrote: 01 Aug 2024, 21:39
Nema tu mira nikad.
S punim pravom.
...jarane takav je rat, ja danas se vozio od zapadne hercegovine curik u tuzlu...nemam ja sta objasnjavat hasanu, kad je i jicak gorio po evropi, umjesto sto se hasan precjenio, i umjesto da se vidi kako da nekako se spasi sto je ostalo putem pregovora, hasan slusa nekog 3 hiljade kilometara od njega da ima sanse da dobije sve...i sta se desi?
Ne znam kakve veze ima sad Teocak...bio je zivlji za rata nego u miru, zaboravljeno totalno mjesto a nigdje srba...a ato neka me Benko ispravi...
ironman wrote: 01 Aug 2024, 21:31
Al ne ide to tako.
Naravno,ima li bolje motivacije za manut se oruzani napada nego kad pokupis djelove djeteta po ulici ili te netko namlati u vlastitoj kuci i sutne nogom van.
Stvorili su nove narastaje Hamasa,kao sto su stvorili i sam Hamas jer nije nastao jer ljudima dosadno bilo u zivotu.
ironman wrote: 01 Aug 2024, 21:44
Nema tu mira nikad.
S punim pravom.
...jarane takav je rat, ja danas se vozio od zapadne hercegovine curik u tuzlu...nemam ja sta objasnjavat hasanu, kad je i jicak gorio po evropi, umjesto sto se hasan precjenio, i umjesto da se vidi kako da nekako se spasi sto je ostalo putem pregovora, hasan slusa nekog 3 hiljade kilometara od njega da ima sanse da dobije sve...i sta se desi?
Ne znam kakve veze ima sad Teocak...bio je zivlji za rata nego u miru, zaboravljeno totalno mjesto a nigdje srba...a ato neka me Benko ispravi...
Perspektiva.
Ako si osjetio rat i kad te cetnici poklope.
Gori sve.
A ono dodje i kaze de potpisi mir satrace vas.
Otprilike zato Teocak . Ili Gradacac.
Jer ljudi rekli necete satrat mater vam ybm. I nisu.
Na toj frekvenciji citaj tj gledaj poteze palestinaca.
Kakav mir?
U konc logoru jos 50 godina.
Ovo sto mister rece za Damask i Teheran.
Kontam.
Pat pozicija znaci samo sto u njoj izrael zrtvuje ponekog vojnika a ovi Palestinu.
Mister No wrote: 01 Aug 2024, 21:34
Izrael ima nuklearke i dok ovi drugi ih nemaju bolje im je da šute.
Ako je ko spreman isplatiti nuklearku na neki grad to je Izrael.
Daleko prije nego bi to uraditi Rusi, Kinezi ili neko treći.
Iran je u posljednjih 10 tak godina politički i vojno dobro napredovao međutim ni blizu da bi se trebao upustiti u direktan sukob sa Izraelom.
Ne podržava Izrael samo SAD-e, tu su jos Englezi, Francuzi, a realno i kompletan zapad.
Kakvi su nenormalni mene cudi da je vec nisu nedje roknuli.
I onaj sjevernokorejski mi izgleda razuman u poredjenju sa njima.
Mister No wrote: 01 Aug 2024, 21:34
Izrael ima nuklearke i dok ovi drugi ih nemaju bolje im je da šute.
Ako je ko spreman isplatiti nuklearku na neki grad to je Izrael.
Daleko prije nego bi to uraditi Rusi, Kinezi ili neko treći.
Iran je u posljednjih 10 tak godina politički i vojno dobro napredovao međutim ni blizu da bi se trebao upustiti u direktan sukob sa Izraelom.
Ne podržava Izrael samo SAD-e, tu su jos Englezi, Francuzi, a realno i kompletan zapad.
Imaju navodno ove neke što sravne grad sa zemljom ali radijacija se povuče za par sedmica.
Idealne za etničko čišćenje.
Odatle silno kurcenje i izazivanje sukoba od Bibija
Imaju navodno ove neke što sravne grad sa zemljom ali radijacija se povuče za par sedmica.
Navodno je ključna riječ.
Koliki su hajvani, kad bi ih imali, bez "navodno" davno bi je ispalili na Gazu, a specijalno na Teheran.
Zašto se toliko dugo zayebavat sa Gazom ako je možeš za pet minuta riješit bezradijacijskom bombom?
Dakle, nemaju. Imaju onu starinsku što zagadi tlo narednih 100 godina.
General War wrote: 01 Aug 2024, 21:51
Perspektiva.
Ako si osjetio rat i kad te cetnici poklope.
Gori sve.
A ono dodje i kaze de potpisi mir satrace vas.
Otprilike zato Teocak . Ili Gradacac.
Jer ljudi rekli necete satrat mater vam ybm. I nisu.
Na toj frekvenciji citaj tj gledaj poteze palestinaca.
Kakav mir?
U konc logoru jos 50 godina.
Ovo sto mister rece za Damask i Teheran.
Kontam.
Pat pozicija znaci samo sto u njoj izrael zrtvuje ponekog vojnika a ovi Palestinu.
...ne znam, al haj dobro, ignorisat cemo dejton na kraju.
Sto se mene tice i palestinaca, meni ni iz djepa ni u djep...ali ako im se isplati da ih IDF poklapa kako im cejf, a da oni budu sretni sa upadima svakih dvadeset godina...Ok, ja koliko vidim sve su vise zipovani, pa ako im se isplati, bujrum.
ma nema potrebe, za nauklearnim...sve bliskoistocne zemlje ukljcujuci iran su vojno 3 klasa...to Izrael ce hladno zavrsit- al neka probaju
Hezbollah, ako palestinci misle da ih moze zastiti, do njih je...kao sto vidimo nemogu ni politicko rukovodstvo zastitit u po Bejruta ili ove druge Irana...ako jos tako misle, do njih je....
Njih u Libanu nema. Jesu li protjerani ili su sami otisli, neka uzme kako ko hoce i neka Googla kome se Googla.
Da imaju mogucnosti i snage biti u Libanu, bili bi.
General War wrote: 01 Aug 2024, 21:42
Njih u Libanu nema. Jesu li protjerani ili su sami otisli, neka uzme kako ko hoce i neka Googla kome se Googla.
ma nema potrebe, za nauklearnim...sve bliskoistocne zemlje ukljcujuci iran su vojno 3 klasa...to Izrael ce hladno zavrsit- al neka probaju
Oni su debelo precijenjeni, to i ovaj rat sa hamasom pokazuje.
Daleko od toga da nisu jaki, ali nije to ni blizu kako se govori.
General War wrote: 01 Aug 2024, 22:33
Oni su debelo precijenjeni, to i ovaj rat sa hamasom pokazuje.
Daleko od toga da nisu jaki, ali nije to ni blizu kako se govori.
Sta pokazuje?
Nije problem gaza kao vojni cilj vec sta kad je osvoje, nece je niko, nit arapi niti UN...razmisli, zato i razvlace da uvale gazu nekom drugom.
E jbga sad, ok
Jedno je udarat civile po zapadnoj obali i iz sigurne udaljenosti rokat po Gazi a drugo je cizmom krociti u zvanicno drugu drzavu, gdje te ceka Hezbollah, koji je jedno 20 puta jaci od Hamasa.
Mogu oni pokrenuti svakakve akcije koje bi trajale neko vrijeme ali ostati ne mogu. Cijenu i zrtvu te ekskurzije nisu spremni podnijeti.