Kakve veze ima bahatost s tim?Jonas wrote:Joj, ja to zove bahatost. Ne fotka se pauk/bube itd. (...) na travki, listu i sl, dok vjetar puse. (Osim ako koristis neki karton koji stiti bube... od vjetra).Maja wrote:Živira me kad ne mogu da fokusiram nešto što je jako malo a vjetar u tom momentu puše.
Npr danas sam htjela da uslikam pauka iznad trešnje i bila bi to fina slika da pauk nije bio skroz malen a vjetar ga je nosao tamo-vamo pa nisam uspjela.
Samo ne razumijem ovo: "A ja uslikam isti motiv desetak puta, pa prebacim na komp, ostavim najbolju a ostale obrišem."
Slusaj bona - bona.Maja wrote:Kakve veze ima bahatost s tim?Jonas wrote:Joj, ja to zove bahatost. Ne fotka se pauk/bube itd. (...) na travki, listu i sl, dok vjetar puse. (Osim ako koristis neki karton koji stiti bube... od vjetra).Maja wrote:Živira me kad ne mogu da fokusiram nešto što je jako malo a vjetar u tom momentu puše.
Npr danas sam htjela da uslikam pauka iznad trešnje i bila bi to fina slika da pauk nije bio skroz malen a vjetar ga je nosao tamo-vamo pa nisam uspjela.
Samo ne razumijem ovo: "A ja uslikam isti motiv desetak puta, pa prebacim na komp, ostavim najbolju a ostale obrišem."
Isti motiv uslikam desetak puta....pa evo da objasnim. S obzirom da uvijek slikam iz ruke nisu sve slike isto oštre. Osim toga uslikam nešto iz 2 ili 3 ugla i onda na kompu vidim iz kojeg ugla je najbolje i koliko je slika oštra.
Ne udaraj se, samo.Maja wrote:Hajde bolan ne offiraj na svakoj temi
rado bih ali mi zao, skupo sam ga platilacamargue wrote:umotaj taj fotoaparat u nekih minimalno 50 km i baci,mozda neko i uzme ..![]()
Jonas wrote:Ja mislim da si samo razmažen... Ako ti npr. auto postiže najveću brzinu do 180 km/h, a ubrzava od 0 do 100 km/h za 15,3 sekundi, onda je normalno da ti auto nikad ne moze postici (zeljenu) brzinu od 220 km/h, ili ubrzavanje od 0 do 100 km/h za 8,8 sekundi. Valja ti kupit/nabavit bolji/drugi auto.paparaci wrote:zivcira me kad hocu nesto da uslikam a ono na aparatu trihiljade puta dalje nego sto ga moje oko vidi, a zoom mi jako slab da bi to ispalo kako sam zamisljao.
Isto tako je u (foto)aparatu. Jedinstveno zbog premalog optičkog zooma aparat ti nije pogodan za fotkati udaljene objekte koje traže zoomiranje.
Drogeraš?Bla wrote:Tresu mi se ruke pa vazda mutne slike.
(zna biti zajebano i kad pišam)
Interesantno da su isto često i carinici mislili.Maja wrote: Drogeraš?
..a i lipo .Bla wrote:Tresu mi se ruke pa vazda mutne slike.
(zna biti zajebano i kad pišam)
Neki se samo sretni rode, a nekima dođe s godinama.laganini wrote:..a i lipo .
Meni je tako bio malo zamazan objektiv i sve slike sa sjenom bile. Samo sto mi je trebalo nekoliko dana da skontam sta je u pitanjuMaja wrote:Bla wrote:
Jednom mi se desilo da sam otišla u šetnju, napravila dosta slikica i kad sam došla kući i prebacila ih na komp skontala sam da sam imala neku mušicu u objektivu (ispod filtera) i na svakoj slici je bila mrlja
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests