Savjesni vozači bi upalili svjetlo i bez zakona.

Moderator: Krokodil Behko
Kad vozis uskim makadamskim putem i jaka magla dodje ti u susret vozilo bez svjetala nevidis ga .vjeruj vozio sam po takvim putevima prometnim vidljivost bude nula bas teskogreeneyes wrote:Pa ne radi se o mačijem oku, majka mu stara. Ti ćeš njega svakako uočiti pomoću svojih svjetala, nije komarac. Al' da on zbog sebe treba upaliti svjetla u predvečerje-treba.
Pa kad je gusta magla svako ko ima i gram mozga bi trebao upaliti svjetla. Al' dobro, nije da nema i takvih pametnjakovića koji ne pale svjetla u tim situacijama.lisko wrote:Kad vozis uskim makadamskim putem i jaka magla dodje ti u susret vozilo bez svjetala nevidis ga .vjeruj vozio sam po takvim putevima prometnim vidljivost bude nula bas teskogreeneyes wrote:Pa ne radi se o mačijem oku, majka mu stara. Ti ćeš njega svakako uočiti pomoću svojih svjetala, nije komarac. Al' da on zbog sebe treba upaliti svjetla u predvečerje-treba.
Za takve se palija ubila. Što mi takvi povuku živac to je za priče. Glupani, blago rečeno.Maja wrote:A ima i bezobraznika koji po noći upale duga svjetla ne računajući da će zaslijepiti vozača koji ide u susret.
I ja isto, sačuvaš 20-30 KM-ova u dzepu ako te policija vidi.REMB wrote:Dobra je stvar palit svijetla preko dana...dosta puta sam se uvjerio u to.
za takve i ja odmah palim duga, da vidis kako gaseMaja wrote:A ima i bezobraznika koji po noći upale duga svjetla ne računajući da će zaslijepiti vozača koji ide u susret.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests