vila wrote:Mrzitelji cigara brisite s teme
CIGARETE
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
- Status: Offline
Re: CIGARETE
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- lisko
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
vila wrote:Da malo zadimimo prostoriju ha?Pasaga wrote:vila wrote:Mrzitelji cigara brisite s teme
![]()
![]()
Prijatno vilo samo dimi nemrzim ja pusace samo dim od cigara jedino da si kod mene morala bi na balkon..

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
evo sta je mene sacuvalo od cigareta
roditelji su strastveni pusaci, i kad sam bila mala gledala jednom skolski program (bila sama kod kuce), pa bila neka emisija o stetnosti cigareta, u kojoj pokazu ovo

Zapomagala,plakala , molila da prestanu jer ce umrijet, ovi me ladno izignorisali...Ali slika je ostala-ne zelim imati ovakva pluca
sad dimite koliko hocete
roditelji su strastveni pusaci, i kad sam bila mala gledala jednom skolski program (bila sama kod kuce), pa bila neka emisija o stetnosti cigareta, u kojoj pokazu ovo

Zapomagala,plakala , molila da prestanu jer ce umrijet, ovi me ladno izignorisali...Ali slika je ostala-ne zelim imati ovakva pluca
sad dimite koliko hocete
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Moji gosti puse na balkonu....Ako du oni odlucili da unistavaju svoje zdravlje....to je njihov izbor...Ne moj...
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
Čovjek dok puši (naravno cigarete...jeste neki...šta Vam naumpada) jednostavno nije slobodan čovjek. Dok pije kahvu ima obavezu par ih sljušćit, poslije jela obavezno mora jedno pet minuta provest uz cigaretu, dok na kakvom putovanju odmara, prvo što radi - puši...
Kad se čovjek toga prođe tek tad skonta kolko je zapravo bio rob cigareti jer shvati kolko je dobio vremena u 24 sata koje može utrošit u nešto mnogo ljepše.
Kad se čovjek toga prođe tek tad skonta kolko je zapravo bio rob cigareti jer shvati kolko je dobio vremena u 24 sata koje može utrošit u nešto mnogo ljepše.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Tako je i kod moje seke ..
prije se moglo pusiti u stanu.. al vise ne, sad okrecili, beba dolazi, nejma vise 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Takodjer, sad zet dimi vanka kad je beba došla, mada je on davno smanjio s konzumiranjem cigareta.Mala_Mu wrote:Tako je i kod moje seke ..prije se moglo pusiti u stanu.. al vise ne, sad okrecili, beba dolazi, nejma vise
Samo sabura
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
I sa sobom uneseš smrad cigareteSalahuddin wrote:
Ja uvijek pusim vani radi djece i supruge koja ne pusi. Usput, jos se dim od cigareta zavuce u odjecu u ormarima...odem lijepo na patio i uzivam k'o coj'k.
Čuj patio
Naravno, sve je u glavi...najvažnije je naći kakvu zanimaciju kad nastupi kriza (kad naumpadne nikotin)...tri-četiri dana su ključna. Nakon toga već čovjek počinje gradit nove navike prilikom jela, pića, sexa
, radosti, žalosti....
- Maja
- Administrator

Sad bi mrki rekao da se pušenje ukida u svijetu (osim u svojoj kući) jer se došlo do zaključka da pušači na poslu puno vremena izgube na puš-pauze i nisu produktivni ko nepušačiREMB wrote:Čovjek dok puši (naravno cigarete...jeste neki...šta Vam naumpada) jednostavno nije slobodan čovjek. Dok pije kahvu ima obavezu par ih sljušćit, poslije jela obavezno mora jedno pet minuta provest uz cigaretu, dok na kakvom putovanju odmara, prvo što radi - puši...
U nekim slučajevima ima i toga.Maja wrote:Sad bi mrki rekao da se pušenje ukida u svijetu (osim u svojoj kući) jer se došlo do zaključka da pušači na poslu puno vremena izgube na puš-pauze i nisu produktivni ko nepušačiREMB wrote:Čovjek dok puši (naravno cigarete...jeste neki...šta Vam naumpada) jednostavno nije slobodan čovjek. Dok pije kahvu ima obavezu par ih sljušćit, poslije jela obavezno mora jedno pet minuta provest uz cigaretu, dok na kakvom putovanju odmara, prvo što radi - puši...
- Maja
- Administrator

Staneš negdje na propuh prvo da se izluftaš i istjeraš smrad iz odjeće pa onda u kuću.Salahuddin wrote:Pa sta hoces, da idem u centar grada?Maja wrote:I sa sobom uneseš smrad cigareteSalahuddin wrote:
Ja uvijek pusim vani radi djece i supruge koja ne pusi. Usput, jos se dim od cigareta zavuce u odjecu u ormarima...odem lijepo na patio i uzivam k'o coj'k.
Čuj patio
Može i valjanje po snijegu npr. Ili se istrljaš lavandom čiji miris jako voliš.
A možeš i zabiti i pripaliti mirisne štapiće u ...... džep.
- greeneyes
- Hadžija

Il' neka navuče na sebe plastičnu/gumenu kabanicu i neka dimi dokle mu volja. Kad krene u kuću neka okači kabanicu o čiviluk i riješen problem. 
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

- greeneyes
- Hadžija

Kad bi se dohvatila vjere, vjerujem da bi bila ta gorepomenuta.Salahuddin wrote:Vehabija.greeneyes wrote:Kod Maje je sve ekstremno, ona je latentni ekstremist.![]()
Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Grčka ima najviše pušača, Hrvatska treća

Istraživanje pokazuje da je najviše pušača u Grčkoj, 38 posto, Bugarskoj 35 posto, Hrvatskoj 33 posto, a na četvrtom mjestu je Francuska s 32 posto. Visoko na popisu je i sjeverna članica Latvija s 30 posto pušača.
Na drugom kraju ljestvice su Švedska, koja ima samo 11 posto pušača, Finska 19 posto, ali i Malta s 20 posto, zatim Luksemburg i Italija s 21 posto.
Istraživanje provedeno krajem prošle godine u svim državama članicama pokazuje trend smanjenja pušenja diljem Europe - u odnosu na 2012. kada je zabilježeno 28 posto pušača, sada ih je dva postotna boda manje, 26 posto.
Najveće smanjenje, četiri postotna boda, zabilježeno je kod mladih u dobi od 15 do 24 godine.
Međutim, Europljani i dalje rano počinju pušiti, u prosjeku sa 17,6 godina, što pokazuje da borba protiv pušenja nije dobivena, osobito ne među mladima, kako ističe Vytenis Andriukaitis, europski povjerenik za zdravlje i sigurnost hrane.
"Neprihvatljivo je da pušenje i dalje privlači Europljane u tinejdžerskoj dobi", kaže povjerenik.
Većina pušača, njih 59 posto, pokušalo se odviknuti, a 19 posto njih pokušalo je to tijekom proteklih godinu dana.
Povećao se broj onih koji su probali elektronske cigarete sa sedam na 12 posto, ali je samo 14 posto onih koji su probali e cigarete uspjelo prestati pušiti.
Sjevernjaci su uspješniji u odvikavanju od pušenja. U Švedskoj je više od trećine, 35 posto ispitanika, odgovorilo da su nekada pušili i uspjeli prestati, u Nizozemskoj 31 posto, u Danskoj 30 posto.
Najmanje uspješni u odvikavanju od pušenja su Mađari (11 posto), Portugalci (12 posto) i Rumunji (13 posto).
Hrvati su također u donjem dijelu ljestvice, 16 posto bivših pušača uspjelo je prestati s pušenjem.
(Fena)