Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
ali ja tebe ne smatram nevjernikom, pa samim tim ta duznost otpada.
sta vise, pored sveg ovog, uopste ne mislim da si takav kakvim se predstavljas.
mislim da u tebi cuci nesto jako dobro. malo mu fali da ugleda u potpunosti svijetlost dana.
moze biti i da grijesim. ali mi osjecaj govori nesto drugo. pa, sad......
znam ja da je tebi zabavno ganjati se s nama i malo nas provocirati
ali valja se malo i uozbiljiti
gospođa Brams wrote:Ja sam tovaru poruku shvatila skroz drugačije od vas. Kao nešto što se odnosi upravo na vjernike.
Ne znam, ja je tek sad procitah. Elem, nadam se da svi vidite da ovvaj moj post gore iznad nije nista drugo nego ujedanje Lebowskog. Posto i on voli te citate da koristi, evo i ja njega uhvatih u trenutku kad je istina sama iz njega izletjela.
To je svjesno i čisto da se zna na koga se misli.. Zaebi to da ću ja preći tamo.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
koji bi sevap bio doc ovdi prutom kakvim,i to onim sto mama znala nac u sumi,biljka neka neslomljiva
nije bitno pod kojim kutom zamahnes ne puca,ma jok,gujca sva prugasta i u nekim nijansama al ne puca
sto cak nije ni lose,uzmemo li u obzir da je soba 4x5m znaci po krugu sam pravio oko 15m posto zbog brzine nisam bas
u coskove zalazio da lakse skrenem,a bgm bilo je tu krugova a harle kondiciju ko gazela imo
stom carobnom biljkom lako ljudima sve objasnit
harlekin wrote:koji bi sevap bio doc ovdi prutom kakvim,i to onim sto mama znala nac u sumi,biljka neka neslomljiva
nije bitno pod kojim kutom zamahnes ne puca,ma jok,gujca sva prugasta i u nekim nijansama al ne puca
sto cak nije ni lose,uzmemo li u obzir da je soba 4x5m znaci po krugu sam pravio oko 15m posto zbog brzine nisam bas
u coskove zalazio da lakse skrenem,a bgm bilo je tu krugova a harle kondiciju ko gazela imo
stom carobnom biljkom lako ljudima sve objasnit
Mater ti je bila izuzetno pametna, znala je već tad kakav si a ovdje na forumu te još uvijek nisu neki skužili
gospođa Brams wrote:Ja sam tovaru poruku shvatila skroz drugačije od vas. Kao nešto što se odnosi upravo na vjernike.
Ne znam, ja je tek sad procitah. Elem, nadam se da svi vidite da ovvaj moj post gore iznad nije nista drugo nego ujedanje Lebowskog. Posto i on voli te citate da koristi, evo i ja njega uhvatih u trenutku kad je istina sama iz njega izletjela.
To je svjesno i čisto da se zna na koga se misli.. Zaebi to da ću ja preći tamo.
Pa ako neces "ovamo", sta te briga kakav je islam i sto pises na temi koja se bavi reformom istog? Ako nisu u necemu, ne vidim razlog da ti odredjujes kako ce i sta biti u njemu. Ako ne prihvatas islam, sto je tebi stalo da se nesto mijenja u njemu? Ja nisam clan nijedne partije i ne pokusavam da mijenjam njihovu platformu. Znaci, svi vi koji niste muslimani, nemate pravo da nama da naturate svoje vjrovanje. Misljenje mozete iznijeti i to je sve. Mi vjerujemo da ne treba nista mijenjati i to je samo nasa stvar. Nikako vas koji niste muslimani.
Nemoj zaboraviti ostaviti oporuku da ti se ne klanja dzennaza. Ono, da ti dzaba familija ne saziva neke hodze, koji ce uciti nesto sa cim ti nemas nikakve veze i negiras to. Onda isto, neka te ukopaju negdje drugo izvan zemljista koje je u posjedu IZ jer to zemljiste je namijenjeno za ukop muslimana. Posto ti otvoreno kazes da to nisi, onda ne bi trebao da se ukopavas na vakufu koji je odredjen za ukop muslimana.
Sad ti sve ovo mozes razumjeti kako hoces ali to je jedina istina. Javite ako napisete novi Kur'an.
Ne znam što meni samo zamjeriš na toj podršci reformi islama.. Lavlje je za to, rock a oboje vjernici.
A eto imam pravo.. možda ću postati, ne vjerujem al ko zna.
Tom logikom onda treba zabraniti svima komentarisanje stanja i događanja u državama gdje ne žive, društava kojima ne pripadaju.. Šta koga briga za SK, šta koga briga za Amerikance i njihovu politiku, šta koga briga kako će Francuzi određivati svoje zakone, kakva će Evropa biti itd...
Sheikh Bandar al-Khaibari, saudijski vjerski zvaničnik, opovrgnuo je teoriju da se Zemlja okreće oko Sunca. Na pitanje studenta da li se Zemlja kreće ili miruje, rekao je: "Miruje, ne kreće se".
Zatim je nastavio: "Prije svega, gdje smo mi sada? Ako odemo na Sharjah aerodrom da putujemo avionom u Kinu, jasno? Pratite me: ovo je Zemlja", kaže on, podižući poklopljenu čašu vode. "Ako kažete da se okreće, a mi napustimo Sharjah aerodrom međunarodnim letom do Kine. Zemlja se okreće, zar ne? Ako se avion zaustavi dok je u zraku, zar Kina ne bi počela da mu se približava? Je li tako ili ne? Ako se Zemlja obrće u suprotnom smjeru, avion neće moći da dođe do Kine, jer se i Kina također rotira, kao i avion", piše Al Arabya.
[ytube][/ytube]
Šta bi reformirali.
Kur'an
Sunnet.?
Nemoguće.
E jedino sad treba dozoliti muslimanim da imaju sloboda mišljenja u razilaženjima, ne biti hiradžija haridžija.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Mutevelija wrote:Šta bi reformirali.
Kur'an
Sunnet.?
Nemoguće.
E jedino sad treba dozoliti muslimanim da imaju sloboda mišljenja u razilaženjima, ne biti hiradžija haridžija.
Možda ne reformisati ali prečistiti od predislamskih običaja, to bi bila prava stvar.
Predlažem da se ukinu nadri-šerijatski zakoni, jer što je više šerijata, manje je islama.
To ionako nije izmislio bog, pa da mora biti. De pokaži u kuranu, da je bog rekao toliko i toliko puta mlatnuti ga bičem, zbog tog i tog.
U konačnici dobivamo sramotne odluke, poput presude za onog hodžu u KSA. Lik silovao, pa na smrt premlatio rođenu kćerku i puste ga uz novčanu naknadu. Pa jbt, ako je to božiji zakon, ja bih radije u bezbožnike.