Pa svaka treća izjava Forte, Konakovića i Nikšića je “Pa zaboravljate da je i SDA to prije 4 godine radila”.bosnjakinja wrote: 10 Aug 2024, 15:53Drugim rijecima neizlazak na izbore ce da da pobjedu SDA? ako se to desi onda i zasluzujemo vlast koju dobijemoNaseef Mushroom wrote: 10 Aug 2024, 15:28
Neće doživjeti preporod već će sve više glasača biti kao Masamune. Za mene najkorektniji i najrealniji forumaš što se tiče politike, na oba foruma.
Hvali Njihovu Stranku kod nekih stvari ali ih i kritikuje, hvali SDA kada treba, pogotovo za vrijeme rahmetli Sulejmana Tihića. Poštuje Tvrtka i tadašnji period Bošnjaka ali ne pljuje današnji mentalitet Bošnjaka, agnostik je ali nije islamofobičan. Zalaže se za građansku državu ali prihvata realnost da je Bosna i Hercegovina većinski muslimanska država, izjasnio je se Bosancem ali ne pljuje one koji su se izjasnili Bošnjacima i ne zove ih Mošnjoooocima ili Muslimanima, ponovio je više puta zašto je onda glasao za Komšića ali zašto danas smatra da je to danas štetno i to iznosi argumentovano (bez obzira što se ja sa njim ne slažem sa tim) bez ličnih uvreda poput Sejdo ili alkoholičar.
I kada takav neko kaže da ovaj put neće izaći na izbore ja mu vjerujem da je iskren (a takvih ima dosta u Bosni i Hercegovini koji tako misle) i to će popraviti SDA koji imaju veću i lojalniju glasačku bazu koji lakše prelaze preko nekih stvari.
Njihova stranka je izdala sve svoje ideale. Jedno je “morati” sa Čovićem i Dodikom jer nam je takvo uređenje da se sa njim mora ako si vlast a drugo je onako kao Forto biti jaranski sa njima kada su u istoj prostoriji i da pominju da su SDA nacionalisti i lopovi koji koji koče državu a HDZ i SNSD to očigledno nisu.
Nisu građani glasali za promjene da bi na kraju imali isto, samo da se sada neko iz te stranke grli sa njima umjesto nekog SDAovca i da samo pominju “Pa i SDA je isto to radila”.
Nisu ljudi glasali da SDA komšiji crkne krava već da njihovoj kravi bude bolje.
Kako je Forto "jaranski" s njima`? pa sta treba ,da im jebe mater kada sjedu jedan pored drugog? sta oni rade sto SDA nije?
Mnogi se ne sjećaju, jer nije trajalo ni 24 sata od izbora jer je Schmidt ubrzo nametnuo promjene, ali na onom tamo forumu, koji je anti-SDAovski, koji su učinili sve da predstave Trojku kao da ih je dragi Bog sam poslao na naše prostore i koji ima nekoliko solidnih forumaša koji su vjerovali u promjene, je vladala opšta depresija kada su tek izašli rezultati izbora, gdje je jedan od komentara bio “Pa SDA je skoro osvojila broj glasova kao onda kada je Alija bio predsjednik”

Ako je tada uz svu propagandu i šuplju o promjenama SDA osvojila solidan broj glasova, šta misliš kako će biti naredne izbore kada su se većini građana ogadili izbori i gdje sve više građana prihvata onu “Izgleda da su svi isti”?