Odgoj djeteta
Moderator: spacebound
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12319 times
- Been thanked: 13022 times
- Status: Offline
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 1415 times
Re: Odgoj djeteta
Ni očešalo se o mater nije .... i onda kažu ne treba tući ... kako sam fajn osjetljiv na djecu ubio bih boga u njoj
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7432 times
- Been thanked: 17265 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3741 times
- Been thanked: 3472 times
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1323 times
- Been thanked: 4542 times
Tako sam ja prije 2-3 mj 
Za 11g sam ga 2 puta kajsem prebila
Za 11g sam ga 2 puta kajsem prebila
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9514 times
- Been thanked: 15975 times
- Status: Online
Svoje dijete PREBILA?
KAJSEM?!
DVA PUTA?!?!
KAJSEM?!
DVA PUTA?!?!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
Pa kad pricas i pricas i poderes jezik, a on svoje pa svoje, tu prica vise ne pomaze.
Budi ekser!
Budi ekser!
- spacebound
- Urednik foruma
Pa i moji tako, al ne znam sta bi to mogli da urade pa da ih ja PREBIJEM, pa jos KAJSEM.
Jadno dijete.
Sta si ti postigla prebijanjem?
Jadno dijete.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2210 times
- Been thanked: 5164 times
Dusevnu i fiziku bolspacebound wrote: 11 Aug 2024, 15:30 Pa i moji tako, al ne znam sta bi to mogli da urade pa da ih ja PREBIJEM, pa jos KAJSEM.
Jadno dijete.
Fuck you a friendly note to start the day
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
Postigla sam da ne ponavlja opet isto, oprostila sam jednom, drugi put, e kad vec treci put isto useres, mislim da tu razgovor nista ne pomaze.spacebound wrote: 11 Aug 2024, 15:30 Pa i moji tako, al ne znam sta bi to mogli da urade pa da ih ja PREBIJEM, pa jos KAJSEM.
Jadno dijete.
Ima sve u zivotu, postavila sam se prema njemu ko prijatelj, a ne ko roditelj. I opet imas obraza obraza uradit glupost.
Nije bio kajs od 100kg pa da mu modro ostane.
Nisam ga prebila krvnicki, neg cisto da vidi da i ja mogu poludit, jer sam inace popustljiva i skonto je da mi moze po glavi skakat.
Budi ekser!
Budi ekser!
- spacebound
- Urednik foruma
Nece to vise ponovit iz straha, kakva je to odgojna metoda?
Mene je otac prebio jednom, imala sam 7 godina, ispricah to sestri prije mjesec dana. Plakala sam ko kisa, ja sa skoro 37 godina u guzici. On vec 15 pod zemljom. Batine samo stvaraju jaz medju roditeljima i djecom, nit ih cemu nauce, nit cemu pomognu. A to raditi bicu kojem si sve na svijetu... ali koje ce jednom odrasti, pa sve tvoje odgojne metode propitat, ne mora ti nikad reci koliko ti zamjeri, ali osjetit ces u njegovom odnosu prema tebi.
Mene je otac prebio jednom, imala sam 7 godina, ispricah to sestri prije mjesec dana. Plakala sam ko kisa, ja sa skoro 37 godina u guzici. On vec 15 pod zemljom. Batine samo stvaraju jaz medju roditeljima i djecom, nit ih cemu nauce, nit cemu pomognu. A to raditi bicu kojem si sve na svijetu... ali koje ce jednom odrasti, pa sve tvoje odgojne metode propitat, ne mora ti nikad reci koliko ti zamjeri, ali osjetit ces u njegovom odnosu prema tebi.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
E ybg, ispade sad Ledena prebila dijete bejzbol palicomspacebound wrote: 11 Aug 2024, 15:50 Nece to vise ponovit iz straha, kakva je to odgojna metoda?

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
Sve ja tebe razumijem, al eto sta sad da radim.
Ipak nije uredu da te dijete gleda u oci i laze, a prije toga si ponovila milion puta jednu stvar.
Mene otac nije nikad udario, al sam imala jaz prema njemu jer je stalno galamio na mene.
Trudim se ne biti takav roditelj, al nekad se casa prelije.
Ipak nije uredu da te dijete gleda u oci i laze, a prije toga si ponovila milion puta jednu stvar.
Mene otac nije nikad udario, al sam imala jaz prema njemu jer je stalno galamio na mene.
Trudim se ne biti takav roditelj, al nekad se casa prelije.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2412 times
- Been thanked: 4211 times
To sto se postavite djeci kao prijatelj a ne roditelji, to i jest problem. Dijete ce kroz zivot imati masu prijatelja, ono sto mu je u kuci potrebno je roditeljska figura. Posebno je pogresno kad roditelji dijete uzmu kao prijatelja sebi, umjesto da grade prijateljstva da drugim odraslim osobama u svom zivotu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
kako sve na svijetu? ima li gdje babe, oca? sve samo majka, majka... otac je takodjer jako vazan, spomenite ga slobodno.spacebound wrote: 11 Aug 2024, 15:50 Nece to vise ponovit iz straha, kakva je to odgojna metoda?
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20961 times
- Been thanked: 18917 times
Pa nije sad ni malo prebiti dijete kajšem... to su vaspitne metode iz nekih bivših vremena. Ja koliko sam svom starom na tome zahvalan toliko znam da je to bilo pogrešno i da je moglo i trebalo drugačije i to je ono u čemu je griješio. Čak me i mati jednom prebila kao vola u kupusu... ali jednomNaseef Mushroom wrote: 11 Aug 2024, 15:55E ybg, ispade sad Ledena prebila dijete bejzbol palicomspacebound wrote: 11 Aug 2024, 15:50 Nece to vise ponovit iz straha, kakva je to odgojna metoda?
Mene je otac prebio jednom, imala sam 7 godina, ispricah to sestri prije mjesec dana. Plakala sam ko kisa, ja sa skoro 37 godina u guzici. On vec 15 pod zemljom. Batine samo stvaraju jaz medju roditeljima i djecom, nit ih cemu nauce, nit cemu pomognu. A to raditi bicu kojem si sve na svijetu... ali koje ce jednom odrasti, pa sve tvoje odgojne metode propitat, ne mora ti nikad reci koliko ti zamjeri, ali osjetit ces u njegovom odnosu prema tebi.![]()

Ali stoji i da ljudi znaju preuveličavati. Ja sam neki dan napisao da sam kćerku jednom u životu pucnuo kod kuće kad me, između ostalog, ujedala za ruku u prodavnici igračaka i to ne malo, a trpala je u kolica sve što joj se svidjelo, jer razgovor nije pomogao... neki isto osudiše na sličan način. Najbolje je ne pričati o ovim stvarima na javnim forumima i slično. Još će ti neko poslati socijalne radnike jbt ako eventualno sazna ko si ili ako prijave ip i slično, a veze nemaju kakav je vaš odnos sa djecom.
A posebna priča su roditelji koji glume da su savršeni u toj ulozi i drugima vole pametovati oko odgoja djece. Čim malo više zagrebeš kod njih vidiš da je to daleko od savršenstva, ali oni to čuvaju kao guja noge. Vjerujem da takvih nema na forumu jer je ovo mala sredina i ovdje se relativno mnogo bolje poznajemo međusobno za razliku od većih foruma.
Last edited by Masamune on 12 Aug 2024, 08:47, edited 1 time in total.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
ah da, mislim da roditelj treba biti roditelj djetetu, a ne prijatelj. i totalno sam protiv "odgoja"... 
- spacebound
- Urednik foruma
Pa da je ovo musko napisalo isto bih odgovorila. Roditelj je malom djetetu sve na svijetu.Arthur Dent wrote: 12 Aug 2024, 07:45kako sve na svijetu? ima li gdje babe, oca? sve samo majka, majka... otac je takodjer jako vazan, spomenite ga slobodno.spacebound wrote: 11 Aug 2024, 15:50 Nece to vise ponovit iz straha, kakva je to odgojna metoda?
Mene je otac prebio jednom, imala sam 7 godina, ispricah to sestri prije mjesec dana. Plakala sam ko kisa, ja sa skoro 37 godina u guzici. On vec 15 pod zemljom. Batine samo stvaraju jaz medju roditeljima i djecom, nit ih cemu nauce, nit cemu pomognu. A to raditi bicu kojem si sve na svijetu... ali koje ce jednom odrasti, pa sve tvoje odgojne metode propitat, ne mora ti nikad reci koliko ti zamjeri, ali osjetit ces u njegovom odnosu prema tebi.![]()
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2793 times
- Been thanked: 3121 times
mimo te price o batinama, kakav vam je stil roditeljski? kako i do koje mjere odgajate djecu? koje vrijednosti su vam bitne da dijete usvoji? kakav vam je plan za verbalni, mentalni, fizicki, drustveni, emocionalni razvoj vase djece? tesko je svaki aspekt razvijati na istom nivou, puno faktora utjece na to, i mnogo je prostora za greske.
ja bih voljela odgojiti dijete koje se zna brinuti o sebi, u svakom pogledu, da niko nije duzan da ti bilo sta daje i da bude tu za tebe - jer svijet je jedno ludo mjesto. voljela bih je maknuti od komercijalno-kapitalisticko-konzumeristickih utjecaja, ali ne znam bas kako, osim da odemo u sumu da zivimo tamo.
ali definitivno sam za neki plan, smisleni odgoj, ucenje, citanje a ne da pustis da voda nosi, samo ce se posloziti. nece, nego ce okolina vise oblikovati dijete u tom slucaju. a s druge strane, mi bi tu trebali biti za smjernice, a da se samo dijete snalazi i opstaje u okolini...ali nisam sigurna bas u to
ja bih voljela odgojiti dijete koje se zna brinuti o sebi, u svakom pogledu, da niko nije duzan da ti bilo sta daje i da bude tu za tebe - jer svijet je jedno ludo mjesto. voljela bih je maknuti od komercijalno-kapitalisticko-konzumeristickih utjecaja, ali ne znam bas kako, osim da odemo u sumu da zivimo tamo.
ali definitivno sam za neki plan, smisleni odgoj, ucenje, citanje a ne da pustis da voda nosi, samo ce se posloziti. nece, nego ce okolina vise oblikovati dijete u tom slucaju. a s druge strane, mi bi tu trebali biti za smjernice, a da se samo dijete snalazi i opstaje u okolini...ali nisam sigurna bas u to