.....naravno da je....ali lakse mi je kad je to individalnA pojava a ne geno id kao kod neki...iako ne umanjuje tugu i bol..radeta62 wrote:Hrvat ubijao bosnjake, prvi put da cujem...
Ratni zločini - zločinci - suđenja
Moderator: Krokodil Behko
Re: Otac Tonija Šunjića optužen za ratni zločin pobjegao iz
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9892 times
- Been thanked: 11701 times
- Status: Offline
Goran Hadžić bit će hitno pušten na slobodu?

Kako se navodi, Hadžić je u proteklih 48 sati podnio dva zahtjeva, prvi u srijedu, a drugi danas, u kojem traži da bude pušten na tri sedmice kako bi 26. februara započeo hemoterapijom.
Hadžić je, kako prenose mediji, od sudskog vijeća zatražio i prihvaćanje njegova prethodnog zahtjeva za privremeno puštanje na slobodu najmanje 12 ili više sedmica.
Goranu Hadžiću je, prema navodima medija, dijagnosticiran karcinom "koji ne može biti operisan", a bolest je u finalnoj fazi, što je naveo sucima u zahtjevu od prije dva dana.
Prema tvrdnjama srbijanskih medija, Hadžićeva obrana napominje da on tokom šestomjesečne hemoterapije koju su mu propisali liječnici "neće biti u stanju mjesecima nazočiti suđenju" jer bi ti negativno utjecalo na njegovo zdravstveno stanje, a u maju bi trebao biti podvrgnut i pregledu MR-om.
Hadžić je, kao bivši predsjednik samoproglašene Republike Srpske Krajine, optužen za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine, a poslije višegodišnjeg bijega i skrivanja uhapšen je prije četiri godine, u junu 2011. na Fruškoj gori i izručen ICTY-u, gdje mu je suđenje započelo u oktobru 2012.
Zbog lošeg zdravstvenog stanja Gorana Hadžića prošle godine u decembru haaški optuženik na privremenoj slobodi Vojislav Šešelj zatražio je državni organi Srbije "pokažu humanost i pomognu Hadžiću".
Šešelj je tada na tiskovnoj konferenciji ustvrdio kako ima "službenu potvrdu da su epileptični napadi kod Gorana Hadžića isprovocirani tumorom na mozgu" te da o tome želi obavijestiti javnost jer "Hadžić više nije sposoban ni za kakvo suđenje i u jako je lošem stanju".
"U njegovu slučaju sve je neizvjesno i država bi trebala iskazati solidarnost i humanost", rekao je tada Šešelj.
Goran Hadžić bio je predsjednik samozvane vlade samoproglašene srpske autonomne oblasti Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, a od 26. veljače 1992. do prosinca 1993. predsjednik je takozvane Republike Srpske Krajine. Protiv njega je u julu 2004. podignuta optužnica haaškog suda zbog ratnih zločine, ubistva, protjerivanja, zatočenja, mučenja i deportacije Hrvata kao i drugih nesrba. Optužen je, među ostalim, i za pokolj na Ovčari.
(Fena/mr)
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Re: Goran Hadžić bit će hitno pušten na slobodu?
mazanje očiju narodu. Svi će oni na kraju biti pušten zbog nekog izgovora. Kao i Šešelj.
Šešelj nije bolestan sigurno vam kažem, nego pronalaze izgovore da ga puste. To vam je Evropa i njihova tolerancija.
Šešelj nije bolestan sigurno vam kažem, nego pronalaze izgovore da ga puste. To vam je Evropa i njihova tolerancija.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Dbd se raspado. I on i svi ostali u Haagu. 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- drugrankovic
- Inventar foruma

Salahuddin wrote:Hoce li ijedan ziv docekati presudu?
cek da sazna ruza tomasic, sjutra vec sednica parlamenta... kmecanje
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- drugrankovic
- Inventar foruma

Podrinjac wrote:mazanje očiju narodu. Svi će oni na kraju biti pušten zbog nekog izgovora. Kao i Šešelj.
pa za govor mrznje jedino sto mogu da mu natovare (moderna krivica u danasnje vrjeme) odlezo je i previse... pa se tako izvadishe da ga se rjeshe...
jbg zlikovce su neke sudili po cetri godine za razna klanja pocinjena, on je to gledajuci odrapio pet puta vise neg sto treba...
e sad sto bi hrvati i bošnje da srbin odgovara sto predje i crveno svjetlo do kraja zivota... to je druga stvar
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
..ovi srbski zločinnci izlaze zbog raka da oni nemaju neku šnjuru u haggu.. 
- drugrankovic
- Inventar foruma

reko ja... kmečanje 
..ili ih bog kažnjava kad nema pravde 
- drugrankovic
- Inventar foruma

ko tudjmana 
..kakve veze on ima s haggom...
a pogotovo s zločinima.. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Tvrdiš da se toliko dugo krio, pa čak izrežirao vlastitu smrt, samo zbog govora mržnje?drugrankovic wrote:Podrinjac wrote:mazanje očiju narodu. Svi će oni na kraju biti pušten zbog nekog izgovora. Kao i Šešelj.
pa za govor mrznje jedino sto mogu da mu natovare (moderna krivica u danasnje vrjeme) odlezo je i previse... pa se tako izvadishe da ga se rjeshe...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Goran_Had%C5%BEi%C4%87Hadžić je kao član pothvata odgovoran za ratne zločine ubojstva, protjerivanja, zatočenja, mučenja i deportacije Hrvata kao i drugih nesrba. Optužen je, među ostalim, i za pokolj na Ovčari gdje je strijeljano 250 Hrvata izvedenih iz vukovarske bolnice 1991.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Vidjet ćemo je li teorija zavjere. Vrijeme će dokazatiSalahuddin wrote:Nemoj i ti molim te sa tim teorijama zavjere. Sigurno su Seselja iz ljubavi drzali sve ove godine.Podrinjac wrote:mazanje očiju narodu. Svi će oni na kraju biti pušten zbog nekog izgovora. Kao i Šešelj.
- drugrankovic
- Inventar foruma

laganini wrote:..kakve veze on ima s haggom...a pogotovo s zločinima..
pa upravo to, idealan primjer zar ne... kako ono kazes kad nema pravde?
onda ga izjede djavo ?
bravo dalmosh
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Vasiljković: Ubiće me u Hrvatskoj

"Švedska od Engleske traži Džulijana Asanža i ispitaće ga u Londonu. Srbija, koja traži Tihomira Purdu za ratne zločine, ispitala ga je u Sarajevu. Ako Asanž i Purda mogu da budu saslušani u Londonu, odnosno Sarajevu, pozivam Hrvatsku da mene sasluša u Sidneju", kaže Vasiljković.
Podsjetio je da je u toku žalbeni postupak na Vrhovnom sudu protiv rješenja Federalnog suda o njegovom izručenju Zagrebu i naglašava da je on politički zatvorenik, a optužnica za ratne zločine je neutemeljena.
"Ja sam nedužni politički zatvorenik Australije i osoba koja je diskriminisana, čija su ljudska prava pogažena. Niko me nije saslušao i niko nije dokazao hrvatsku optužnicu protiv mene za navodno počinjene ratne zločine", rekao je Vasiljković.
Prema nezvaničnim izvorima, Australija još nije odgovorila na službeni prijedlog Ministarstva pravde Srbije, koji je ministar Nikola Selaković poslao australijskom kolegi Majklu Kinenu, u kojem predlaže da Australija ne izručuje Vasiljkovića Hrvatskoj, već da se omogući njegovo suđenje u Srbiji.
Australija već godinama drži Vasiljkovića u samici u zatvoru Parkli kao da je najokorjeliji kriminalac, a pritom nije utvrđivala njegovu eventualnu krivicu.
(Vijesti.ba/Srna)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10135 times
Re: Vasiljković: Ubiće me u Hrvatskoj
Sta je on kao australski drzavljanin trazio u ratu u Hrvatskoj? 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Joj tebe .... tisućljetni san , svi u istoj državi se stvarao .... a povampirene ustaše napale nejačJulia-Klara wrote:Sta je on kao australski drzavljanin trazio u ratu u Hrvatskoj?
Habibti, ya nour el - ain... 
Mene! Ali me na moju žalost nije pronašao. Ako budem u Hrvatskoj kad ga izruče, sigurno ću prisustvovati barem nekim sudskim raspravama u tom kaznenom postupku ali mene se on sigurno više nikako ne mora bojati ali samo zato jer poštujem zakon i pravosudna tijela svoje domovine. Meni neće biti zabranjeno barem djelomično prisustvovati tom povijesnom trenutku a možda nešto i naučim.Julia-Klara wrote:Sta je on kao australski drzavljanin trazio u ratu u Hrvatskoj?
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
- drugrankovic
- Inventar foruma

storm wrote:Joj tebe .... tisućljetni san , svi u istoj državi se stvarao .... a povampirene ustaše napale nejačJulia-Klara wrote:Sta je on kao australski drzavljanin trazio u ratu u Hrvatskoj?
zar i mi u tisućljetni san?
ne zvuci to na nas...
- drugrankovic
- Inventar foruma

Julia-Klara wrote:Sta je on kao australski drzavljanin trazio u ratu u Hrvatskoj?
ustaše šta drugo