Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10012 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
Ma nisu pare. Kaze nema u pravilniku. Pose u tekstu 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10012 times
Ministarstvo ostaje pri ranijem odgovoru. kojim smo Vas informisali da u Pedagoškim standardima i normativima za osnovni odgoj i obrazovanje nije propisan način organiziranja rada u domu/internatu učenika. Shodno navedenom, Ministarstvo nije u mogućnosti dati saglasnost za rad doma, jer kao što ste i naveli isti nije propisan navedenim Pedagoškim standardima”, odgovorila je 25. jula ministrica Hota-Muminović.
NiP-ova ministrica je ponovila i svoj stav glede Radionice za radnu okupaciju.
“Radionice za radnu okupaciju za korisnike starije od 16 godina nisu propisane Pedagoškim standardima i normativima. Shodno navedenom, Ministarstvo nema zakonski okvir da dostavi saglasnost za rad navedenih Radionica”, odgovorila je ministrica.
Dakle, zbog Pedagoških standarda ministrice Hota-Muminović, jedanaestero djece s poteškoćama u razvoju i 28 starijih osoba sa poteškoćama bit će prepušteni sebi ili svojim porodicama.
“Radionice za radnu okupaciju za korisnike starije od 16 godina nisu propisane Pedagoškim standardima i normativima. Shodno navedenom, Ministarstvo nema zakonski okvir da dostavi saglasnost za rad navedenih Radionica”, odgovorila je ministrica.
Dakle, zbog Pedagoških standarda ministrice Hota-Muminović, jedanaestero djece s poteškoćama u razvoju i 28 starijih osoba sa poteškoćama bit će prepušteni sebi ili svojim porodicama.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 15070 times
- Been thanked: 25942 times
Pa eto, uvedes nove pedagoske standarde, i ukines.insomnia wrote: 12 Aug 2024, 20:40 Ministarstvo ostaje pri ranijem odgovoru. kojim smo Vas informisali da u Pedagoškim standardima i normativima za osnovni odgoj i obrazovanje nije propisan način organiziranja rada u domu/internatu učenika. Shodno navedenom, Ministarstvo nije u mogućnosti dati saglasnost za rad doma, jer kao što ste i naveli isti nije propisan navedenim Pedagoškim standardima”, odgovorila je 25. jula ministrica Hota-Muminović.
Jednostavno.
Dozvolite da se obratimo
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2982 times
- Been thanked: 3429 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3133 times
- Been thanked: 5474 times
Sta znaci shpica?Skin wrote: 12 Aug 2024, 20:35 da samo znas koja je to... shpica. nemam bolje rijeci.
samo okrutno bice moze mjedenicu zatvoriti lod izgovorom nepronalaska nacina rada u nekakvim pravilima, a bez da ponudi alternativno rjesenje. jos pri tome nekvalifikovana, neprofesionalna. ne pronalazi u pravilniku jbt. a pravila pravi otkako je tu dupe smjestila! sram je bilo. od onog islamskog programa za skole bez konsultovanja strucnih osoba za prosvjetno pedagoski rad do nekih mjera cudnih, pa skolski programi nikad gori nisu bili, ali zato aminamo, ne silazimo sa sedzde. sramota! ovo me bas iz cipela izvrnulo
I kako je moglo dosad radit mimo zakonskih okvira, a sad ne moze
Jebo lud zbunjenog
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Kako nekompetentna, zar nema dva fakulteta
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14511 times
- Been thanked: 15692 times
Ovo me vec mjesecima ubija, mamicu im njihov imaju para za kojekakve deraljke stotine hiljada dati a 11 djece ( bez obzira na godine jer nikad odrasti nece) ne mogu imati j... u radionicu u kojoj rade "obicne" radnice niti logopedi, niti defektolozi, one su samo tu da su prisutne..insomnia wrote: 12 Aug 2024, 20:40 Ministarstvo ostaje pri ranijem odgovoru. kojim smo Vas informisali da u Pedagoškim standardima i normativima za osnovni odgoj i obrazovanje nije propisan način organiziranja rada u domu/internatu učenika. Shodno navedenom, Ministarstvo nije u mogućnosti dati saglasnost za rad doma, jer kao što ste i naveli isti nije propisan navedenim Pedagoškim standardima”, odgovorila je 25. jula ministrica Hota-Muminović.
Nabavljen je materijal koji im treba, spremni redovno donirati al te 3 radnice moze samo skola uposliti i platiti.
Bijeda drustva se ogleda upravo ovdje u ovoj radionici. Najzalosnije sto su se ta djeca navikla na druzenje, rad, obavezu
Dijelite baklave, dovodite pjevaljke al 11 djece ukradite svijet njihovog postojanja.....
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2931 times
- Been thanked: 9296 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3962 times
- Been thanked: 2983 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Skin
- Inventar foruma

ma da ih ima 18, nije kvalifikovana da radi taj posao i ne radi ga dobro.
a imala bi i ti 4 fakulteta dosad da gazis oko sebe. kao problem imati dva fakulteta kod nas, gdje mozes i da doktoriras ako platis.
a imala bi i ti 4 fakulteta dosad da gazis oko sebe. kao problem imati dva fakulteta kod nas, gdje mozes i da doktoriras ako platis.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10698 times
- Been thanked: 12597 times
Fuddo wrote: 12 Aug 2024, 19:52Nqjzaloznije u svemu je sto je bila stavka u budzetu za nabavku americkih helikoptera i izdvojena lova. Na kraju im dodik sve blokiro nakon sto su ovi debili njemu sve dali sto je trazio. A bio obeco, dogovorili u kafani, i et…zajebo ih.Skin wrote: 12 Aug 2024, 19:32 pa je li imamo ili nemamo helikoptere u mnozini? boze svasta, kakva lakrdija ponovo.
mislim, ako je znao i jucer da imamo samo jedan helikopter i da nece biti dovoljno, zasto nije jasno rekao, a ne govoriti da mi to mozemo, da mi to imamo svega itd![]()
Tako je.
Nek im izgori sve, ko ih jebe, sami su krivi
- Skin
- Inventar foruma

- Fuddo
- Maliciozni seronja

A nece njima, izgorice sirotinji koja sve to placa.Krokodil Behko wrote: 12 Aug 2024, 21:12Fuddo wrote: 12 Aug 2024, 19:52
Nqjzaloznije u svemu je sto je bila stavka u budzetu za nabavku americkih helikoptera i izdvojena lova. Na kraju im dodik sve blokiro nakon sto su ovi debili njemu sve dali sto je trazio. A bio obeco, dogovorili u kafani, i et…zajebo ih.![]()
Tako je.
Nek im izgori sve, ko ih jebe, sami su krivi
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Sve dok je njihova sirotinja u pitanju, mogu hladno da posmatram uz pivce i kikiriki.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Problem je sto nije njihova. Oni su svoju obezbjedili, tako da vise i nisu sirotinja.Krokodil Behko wrote: 12 Aug 2024, 21:16
Sve dok je njihova sirotinja u pitanju, mogu hladno da posmatram uz pivce i kikiriki.
Dozvolite da se obratimo
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14511 times
- Been thanked: 15692 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Pa mislim da je jedno ne radit dobro posao a drugo ne bit kvalifikovanSkin wrote: 12 Aug 2024, 21:10 ma da ih ima 18, nije kvalifikovana da radi taj posao i ne radi ga dobro.
Ako neko sa pravnim i filozofskim fakultetom nike kvalifikovan da radi taj posao ne znam ko bi bio
E sad to sto je ona bez obzira na zavrsene fakultete ostala duduk, to je druga stvar
I jebo mater, kome se placa da se zavrse ti fakulteti, sutra bi platila
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Fuddo wrote: 12 Aug 2024, 21:19Problem je sto nije njihova. Oni su svoju obezbjedili, tako da vise i nisu sirotinja.Krokodil Behko wrote: 12 Aug 2024, 21:16
Jašta je neg njihova, čim nije naša.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

To ti cak i ja koji ne zivi tu moze srediti, da platis.Nora Ibsenova wrote: 12 Aug 2024, 21:34Pa mislim da je jedno ne radit dobro posao a drugo ne bit kvalifikovanSkin wrote: 12 Aug 2024, 21:10 ma da ih ima 18, nije kvalifikovana da radi taj posao i ne radi ga dobro.
Ako neko sa pravnim i filozofskim fakultetom nike kvalifikovan da radi taj posao ne znam ko bi bio
E sad to sto je ona bez obzira na zavrsene fakultete ostala duduk, to je druga stvar
Dozvolite da se obratimo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Pa eto sredite mi, svakako Sam polozila 34 predmeta vec postenoFuddo wrote: 12 Aug 2024, 21:39To ti cak i ja koji ne zivi tu moze srediti, da platis.Nora Ibsenova wrote: 12 Aug 2024, 21:34
Pa mislim da je jedno ne radit dobro posao a drugo ne bit kvalifikovan
![]()