Ako je do toga onda slobodno idi.
Moderator: spacebound
Kad slijećeš u SA?SaraSara wrote:Ne znam vise kakvog zelim...najvAznije da me respektuje i ja njega naravno , i da zna kompromisat
Maja wrote:Bogme ovaj krenuo sa stavom da su sve mladoženje Bogom dane i da ih može zapasti kakva sanjaju.Šta bi rekao sada da vidi da se uvoze iz Albanije,nece ih nijedna iz njihove zemlje.Veliki učenjak prošlog stoljeća, šejh Muhamed ibn Salih ibn Usejmin, rahimehullah, je podučavao muslimane kojih sedam vrsta žena ne bi trebali oženiti:![]()
Kako on zna da ona glumi bolest?Odveo ju je svim ljekarima da povadi sve nalaze sto treba ili mu je šapnula mati:"nije njoj ništa,upri ti plug za nju",pa je to automatski najveca istina na svijetu?1. El-ennanah (ona koja se uvijek žali, jadikuje i jauče, ona koja konstantno vezuje krpu oko glave i žali se na neku bolest ili glavobolju dok u stvarnosti sve to glumi),
Ako nisu doktori potvrdili da joj nije nista,nije li puko nagađanje grijeh?Ako tvrdimo da je zena zdrava a nismo sigurni nije li to olajavanje?
Kako će oprati ruke onaj koji je ovo ustvrdio,pa natjerao zenu da vuce malter,a ona pobacila dijete?(govorim primjer za koji znam)
Ovako:žena muškarca nikad ne podsjeca na svoja prava.2. El-mennanah (koja neprestano podsjeća muškarca na svoja prava, koja ga obasipa poklonima da bi mu poslije prigovarala:”Učinila sam to i to za tebe.”),
Ako nekom (slučajno) i dalje nije jasno,da kazem da hvala Allahu nisam dovedena u tu poziciju da moram pojasnjavati da sam i ja Božji rob,a ne busen na zemlji.Ne bih sa takvim zivjela,jer to nije muskarac.
Ovaj je trebao spriječavati zene da dođu u tu poziciju.![]()
Ovako stoji na okviru mog vjencanog lista(serijatskog),prava zene (pa izmedju ostalog): da sedmično jedanput posjeti svoje roditelje, ako žive u istom mjestu, a po potrebi i više puta, ako se s mužem drugačije ne dogovori.3. El-hennanah (ona koja pati za svojom majkom ili bivšim suprugom ili djecom od bivšeg supruga),
Treba li da ga pocijepam a imama koji me vjencao proglasim lazovom?Treba li zena po udaji da svrati u opstinu i odrekne se svakoga svoga?
To za bivseg muza,cisto sumnjam da je u onaj vakat postojala zena koja je patila za bivsim,mozda se samo huda zahvaljivala Allahu sto ju je kotarisao.Ako je takva nekad i postojala,trebao je ovaj biti bolji pa bi ga brzo izbrisala iz sjecanja,jer nije bilo neke konkurencije baš.Eh sad,ako je on sebi nabio kompleksa njenim bivsim brakom,to je njegov problem.nemoj se zeniti ako imas problema sa samopouzdanjem.
A sto se tiče djece,ne razumijem djeca od bivseg muza?To njena djeca ili od neke tamo Rahmane djeca?Ne vidim zasto bi toliko patila ova za Rahmaninom djecom,a ako se misli na njenu vlastitu djecu i predbacuje joj se sto pati za njima,na to mogu samojer i zivotinja pati ako joj odvedu tele ili štene..........znači trebala bi biti gora od ikakve zivotinje,da bi muzu ilo potaman
![]()
A ko ju je obiljezio?Sama sebi himen izbušila?I tako nastavila?Ili je neki tamo stajao na trepavicama dok mu nije pristala dati?Sta je sa upozorenjem muskarcima?Vjerovatno bi ovaj bio sretan da zna da se ovakva predaja do dan-danas zadrzala na balkanu.Niko jos nije rekao muskom djetetu:nemoj dati da te koja uhvati za guzicu,sramota je,neces se ozeniti poslije toga.4. Kejtul’Kafaa (ona koja je “obilježena” lošom reputacijom iz prošlosti (u arapskom: ona koja ima ožiljak na potiljku),
Ali ako si kakvu "obatalio" ne primiči joj više.Krasno.
Dakle sponzorusa.Dokaz da ih je i tad bilo5. El-heddakah (ona koja želi da posjeduje sve što vidi, i koja traži od muža da joj konstantno kupuje sve što ona želi),![]()
Da se ne lazemo,da se osvoji dobar ulov,treba biti fin(karakterom),pametan,truditi se malo itditd.Lakse je izvući stoju i tako zbariti neku kojoj je to cijena.Ako neko zeli ovo sprijeciti,treba onda (stalno i prije svega) upozoravati muskarce da razmisljaju gornjom glavom.
Da se ne lažemo,svi ste do sada objavljivali slike onih sa silikonima,dotjeranih,izoperisanihni dlaka na minđi im vise nije njihova.I dole nesto varikinom rade sada.Zakon potražnje.6. El-berrakah (ona žena koja provodi većinski dio dana uljepšavajući se do te mjere da izgleda poput plastične lutke, koja uvijek pretjeruje u šminkanju),
Stavljajte zeni do znanja da vam izgled nije toliko bitan i prestace.Ali ne pukom recenicom(zena uvijek zna kad lazete),vec primjerima.
Nego se svugdje i tada spominje da treba izići najljepsa sto moze pred svog muza.Neke shvatile doslovno,sta ces ureže se ponavljanje![]()
Niti jedna ljudska karakteristika nije obavezno vezana za spol,pa tako ni ova.Pošto vam ne mogu predstaviti svog komsiju Seju,reci cu vam da se osvrnete po forumu/ima.7. El-sheddakah (koja uvijek priča prekomjerno i bez razmišljanja).
Ali ako nekome paše bilo šta od navedenog,ko sebi moze dati za pravo da kaze:nemoj uzeti tu/toga.Zna se i da je odvracanje od voljenje osobe grijeh.
Lično sam zadivljen ovom izrekom zbog širine njene percepcije, elokventnošću i dubokom mudrošću koja počiva u njoj.
pa Melek je ljudi dragi....................meleci mogu svasta jel tako .tako. je .Melek wrote:Ja sam tu zato sto si me ti molila da budem, inace ne bi bio tu.
Heidi wrote:Opet mene nidje.
Nema me na anketi ostrokondzi, ibn Salih me lansirao na univerzalnu tacku zivotnog prijatelja kroz najdublji snijeg, .Pa dokle, jesam li stvarna, bojim se, ovo mora prestati.
Calla wrote:jos uvjek jakog na svim poljima ,,,
da je uvjek u pravo vrjemee na pravom mjestu i da se na njega mogu osloniti u svim sferama,,!
laganini wrote:..ne viruj ženi koja puši drinu bez filtera...prva kategorija kako bi reko bora ...
Melek wrote:Kako bi ja ovu marvu banovao da sam moderator.. Sta uopste trazis ovdje? Idi kenguraj po Poskoku gdje ti je mjesto.Irena wrote:muslimani i njihovo viđenje žena...ma dajte. vrijednija im je stoka od žene.
Krokodil Behko wrote:Pa otprilike je nabrojao sve vrste žena.
Znači, postoji sedam vrsta žena. Nisam o tome razmišljao do sada