Po.njihovom vjerovanju Bog je jedan, al se samo utjelovljuje u tri osobe

I mene to zanima,i da li je Isus sin ili otac i sta je sveti duh?REMB wrote:Ko mi od hriscana može pojasniti trojstvo u hriscanstvu...ono običnim riječima, bez kolometarskih copy/paste tekstova.
I da, isusa oslovljavaju kao "boga", sta je onda bog otac?

Hvala sve mi je jasno sadVladimir RUS wrote:Otac je otac, sin je sin, a sveti duh je sveti duh.
To je jedna od temeljnih nauka katoličanstva i ne može to samo u par riječi i svojim riječima ..... posebice je teško ako ne vjeruješ u to.... ima masu tekstova, pa da ne lijepim sad turethna wrote:I mene to zanima,i da li je Isus sin ili otac i sta je sveti duh?REMB wrote:Ko mi od hriscana može pojasniti trojstvo u hriscanstvu...ono običnim riječima, bez kolometarskih copy/paste tekstova.
Ma da.... anđeli su ....ali ne pitaj me puno za njih, tek tu stoji čitava hierarhija i podjela zadatakaSalahuddin wrote:Jesu li ovo krila sto se vide (tek sada uocih)? Ako jesu, onda si ,vjerujem, u pravu.storm wrote:Mislim da se radi o anđelima
Koliko ćeš puta ovo spomenuti?Salahuddin wrote:To kazuje koliko ti znas Kur'an. Trazis po netu ono sti ti ustreba a nikada nisi procitao cijeli Kur'an. Tvrditi da je ovo nasao u Kur'anu je bas laicki.Lebowski wrote:Zašto na humor, covjek iz Kur'ana naučio vjerovatno.
Nije lijepo lagat Leb.Lebowski wrote: A to što u Kur'anu piše a i što se spominje u hadisima kako su mislili da Sunce nestaje i odmara u vodi i kako je Aleksandar došao to tog mjesta, upućuje na to da su mislili o Zemlji i nebeskim tijelima drukčije nego mi danas.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
bravo remb.REMB wrote:Nije lijepo lagat Leb.Lebowski wrote: A to što u Kur'anu piše a i što se spominje u hadisima kako su mislili da Sunce nestaje i odmara u vodi i kako je Aleksandar došao to tog mjesta, upućuje na to da su mislili o Zemlji i nebeskim tijelima drukčije nego mi danas.
Kako sam ja shvatio u islamu je sveti duh anđeo Gabrijel, Džibril a to je valjda i isti sveti duh iz kršćanstva.REMB wrote:Ko mi od hriscana može pojasniti trojstvo u hriscanstvu...ono običnim riječima, bez kolometarskih copy/paste tekstova.
NaravnoREMB wrote:Podrinjac, jel ti stvarno misliš da si toliko pametniji, pismeniji, prosvjetljeniji od ostalih (npr.. vjernika)...kao da oni nemaju mozak (samo ti imaš).