Julia-Klara wrote: 09 Apr 2024, 09:18 e da - perutnina (kokos, pile, biba, ne znam ima li jos sta) se ovdje kaze "drubeZH" ... tako da imaju i "drubeZHy" mesnice (reznictvy)
Šta je biba?
Bože dragi, ko zna šta sve jedu ovi Česi

Julia-Klara wrote: 09 Apr 2024, 09:18 e da - perutnina (kokos, pile, biba, ne znam ima li jos sta) se ovdje kaze "drubeZH" ... tako da imaju i "drubeZHy" mesnice (reznictvy)
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Nikad čuo.

To ti je SANU kuhinja, malo metni nacionalizma, malo ukradi i ubij, malo prebacuj kosti i na kraju pobiberi i posoliKrokodil Behko wrote: 09 Apr 2024, 10:16Nikad čuo.
A baška to "U jednom bosanskom anonimnom tursko-srpskohrvatskom rječniku iz XVII vijeka"
To je rječnik Muhameda Hevaije uskjufije, a to znači da nije anoniman.
I ne zove se tako, nego se zove Magbuli-arif ili Potur Šahidija.
Sam autor ne pominje pojam srpskohrvatski, nego je naveo u uvodu:
Mnogo je lijepih rječnika napisano,
Sve kao dragi kamen probranih i omiljenih,
Ali nema napisana na bosanskom jeziku,
Ni sastavljena u prozi ni skićena u pjesmu,
Moje je započeti, a Božije da mi dade da uspijem.

Pa ako ništa došli bi iz Zagreba i Beograda na Eda u Sarajevo. Napunio bi sve dvorane, hale, stadione i ostalo do vrha.ironman wrote: 14 Aug 2024, 11:17 Neka se zastiti jer recept.
A ovo za Eda sam sinoc kontao.
Nema nas na mapi desavanja.
Valjda menadzeri misle blizu nam Zg i Bg sto geografski i jesu.
Pa im se ne isplati doci u Sa.
SFF je dokaz da mozemo.
Itekako.
I da ima i vise nego dovoljno interesanata..tj publike.

ebo te Turcin vise, hoces li ikad prestat!bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 11:48 A kako je somun nas ako je somun turski hljeb? ja sam skoro na instagramu vidjela gdje internacionalna grupa za hranu reklamira i nasu zemlju,i nisu srbi ni hrvati na stranici svojatali vec turci,hiljade komentara kako je to osmanska turska hrana
tako da ubrzo mogu turci da pokucaju i kazu eee ovo je nase

Gostovanja superzvijezda se dogovaraju godinu i vise unaprijed.Masamune wrote: 14 Aug 2024, 11:43Pa ako ništa došli bi iz Zagreba i Beograda na Eda u Sarajevo. Napunio bi sve dvorane, hale, stadione i ostalo do vrha.ironman wrote: 14 Aug 2024, 11:17 Neka se zastiti jer recept.
A ovo za Eda sam sinoc kontao.
Nema nas na mapi desavanja.
Valjda menadzeri misle blizu nam Zg i Bg sto geografski i jesu.
Pa im se ne isplati doci u Sa.
SFF je dokaz da mozemo.
Itekako.
I da ima i vise nego dovoljno interesanata..tj publike.
Al neka čekamo mi ipak NG sa Bijelo dugme koji se godinama raspadaju kao grupa.
Et dosta tema je o ćevapima

Realno nista od tog sto si nabrojala nije u Benjamininoj nadleznostiJulia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 11:49 Svaka drzava ima zasticeno nacionalno jelo, nesto po cemu su poznati.
Hajd sad imamo i mi.
Sace i banjalucki, pa travnicki, pa tuzlanski, i fokusiracemo se na zastitu cevapa, pa somuna, pa kiFALA, buhtli, a sto se nema citostatika, CTa, doktora, sto nema helikoptera za gasenje pozara nego moras moljakat okolo, cekat da se nadobudni politicari donajebu jedan drugog da se moze gasit *ebeni pozar, to nema veze.
Mi imamo CEVAP
![]()

Ma sve može kad se hoće. Al kao što rekoh nije to tema pa neću dalje... do mene je što odoh u offtopic.ironman wrote: 14 Aug 2024, 11:50Gostovanja superzvijezda se dogovaraju godinu i vise unaprijed.Masamune wrote: 14 Aug 2024, 11:43
Pa ako ništa došli bi iz Zagreba i Beograda na Eda u Sarajevo. Napunio bi sve dvorane, hale, stadione i ostalo do vrha.
Al neka čekamo mi ipak NG sa Bijelo dugme koji se godinama raspadaju kao grupa.
Et dosta tema je o ćevapima
Ko ih dogovara?
Menadzeri i ljudi koji znaju zaradit novac.
Kod nas toga nema. Budimo realni.
Osigurati megazvijezdu da gostuje je komplikovan proces.
Od osiguranja( novac ne fizicko osiguranje) preko ispunjavanja prohtjeva zvijezdine ekipe do samog dogovora sa njkm ili njom.
Senzibilitet koji je imao U2.
To je gesta prijatelja BiH.
Ko je kod nas dovoljno mocan da uopce pokusa da nas ubaci na mapu gostovanja?
Ja ne znam nikog ..ni blizu.
Jedino da se Merlin pocne bavit time pa preko svojih veza uradi nesto.
Ili da organizovanje koncerta preuzme drzava![]()
Zamisli haosa kad trojica kao predstavnici konstituvnih odlucuju o tome koga pokusat angazovat.
Kaze Bosnjak hajmo Dua Lipu.
Kaze Hrvat meh svejedno mi.
Srbin ulaze veto![]()