Koliko poznajemo svoju religiju?
Re: Koliko poznajemo svoju religiju?
tko nema grijeha neka prvi baci kamen...eh..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

Dovoljno je čovjeku grijeha kad bi samo i pomislio da je bezgriješan.
Ja često griješim bludno i to mišlju riječju djelom i propustom!
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Ne znaci da si učinio grijeh ako razmišljas o grijehu a ne činiš ga niti ako namjeravas učiniti grijeh pa ipak odustanes.
Ako pomisliš da si bezgrijesan tada si pogriješio .
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
ne poznajem mnogo toga..
pomalo mi je zao ali i pomalo neugodno zbog toga..

Ja ponekad mislim o bludu, ponekad govorim o bludu, ponekad bludim a najčešće propustim sve navedeno.REMB wrote:Ne znaci da si učinio grijeh ako razmišljas o grijehu a ne činiš ga niti ako namjeravas učiniti grijeh pa ipak odustanes.
Osobno sve ovo ne smatram nekim grijehom premda znam da sve pristojne religije osuđuju sve ovo kao teški grijeh.
Jesam li ja kao grješnik veći ili manji yebač od tebe?
O, sudbo kleta...
Mislim da si manji jebač od mene (grijeh nema plaho veze s ovim pitanjem). 

Sam si rekao da si pogriješio ako pomisliš da si bezgrješan a sad vidim da griješiš ako pomisliš bilo što.REMB wrote:Mislim da si manji jebač od mene (grijeh nema plaho veze s ovim pitanjem).
O, sudbo kleta...
Ne sagrijesi bludno....ne pozeli tudzeg zenidbenog druga....najtezi grijeh...he he...

Kod katolika je tako...najveci grijeh je pogaziti neciju ljubav...ne idem u crkvu ali citam...Kad je Kain ubio Abela bio je ljut jer je Bog odabrao Abelovu zrtvu paljenicu..to znaci da Bog zapravo prihvaca svaku vjeru u kojoj vjeruju u jednog Boga...a Budizam ima bogova...njihovi i grcki bogovi zapravo imaju osobine i ljudi i bogova..pravi Bog je dobrota i ljubav.....

nije ti kasno.camargue wrote:ne poznajem mnogo toga..
ne moras ni poznavati mnogo toga. dosta ti je ono osnovno i da se toga sto je moguce bolje pridrzavas.
mozes biti enciklopedija, ali ti nista ne vrijedi ako steceno znanje ne primjenjujes.
to ti je haman gore od neznanja.
Upravu si paparaci...
Još bih dodao; da se Bog ljuti na onog ko smatra da je njegov grijeh veći od Bozije milosti i oprosta. (Hadis kudsi)
Još bih dodao; da se Bog ljuti na onog ko smatra da je njegov grijeh veći od Bozije milosti i oprosta. (Hadis kudsi)
bravo.
dovoljno je obratiti paznju na Bismillu koja je pecat svakoj suri u Kur'anu i bez koje se ne pocinje bilo kakvo ucenje.
a glasi ovako:
Bismillahir-rrahmanir-rahim - U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.
jos da dodam da je Svevisnji samom sebi propisao da ce biti milostiv!
pametnom dosta.

dovoljno je obratiti paznju na Bismillu koja je pecat svakoj suri u Kur'anu i bez koje se ne pocinje bilo kakvo ucenje.
a glasi ovako:
Bismillahir-rrahmanir-rahim - U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.
jos da dodam da je Svevisnji samom sebi propisao da ce biti milostiv!
pametnom dosta.
Mogu misliti kako je ljut na mene.REMB wrote:Upravu si paparaci...
Bože

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Ja uvijek nesto novo naučim pa s toga ne mogu ni reci da je poznajem nesto plaho ali sam voljna naučiti i nadopuni svoje znanje.
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Pasaga wrote:Biba wrote:Ne sagrijesi bludno....ne pozeli tudzeg zenidbenog druga....najtezi grijeh...he he...
predaj se slobodno ,i cekaj pakao

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Ma ja se ne predajem. Predaja je za mene nepoznanica. Bludni grijesi su za mene najmanji problem. Nego, eto, - ratna zbivanja. U ratu sam činio srcem i dušom ono što sam smatrao da svakako trebam učiniti. To nikako nisu bile lijepe stvari (svi znamo da se u ratu ne igra nogomet niti se pleše balet, svi znamo što se u ratu radi), a ja nikako ne bi išao u pakao zbog djela počinjenih u ratu ali ću u pakao ići samo zato što sam uživao čineći pomenuta djela i nikako se ne kajem zbog njih. Što više, sve bih isto učinio ako ne bih bio još i gori da mi se vratiti u ona vremena. Znači - Ne kajem se, bez pokajanja - nema raja, ... pa onda mogu i bludno griješiti do mile volje jer ionako idem u pakao, pa bar da se nayebem prije nego se ispečem. Kupio sam ja sebi dva LG klima-uređaja pa me pokopajte s njima, da si u paklu hladim jaja ....
O, sudbo kleta...
suvise si dobar insan, da bi se tako bezze predao.tovar wrote:Ma ja se ne predajem. Predaja je za mene nepoznanica. Bludni grijesi su za mene najmanji problem. Nego, eto, - ratna zbivanja. U ratu sam činio srcem i dušom ono što sam smatrao da svakako trebam učiniti. To nikako nisu bile lijepe stvari (svi znamo da se u ratu ne igra nogomet niti se pleše balet, svi znamo što se u ratu radi), a ja nikako ne bi išao u pakao zbog djela počinjenih u ratu ali ću u pakao ići samo zato što sam uživao čineći pomenuta djela i nikako se ne kajem zbog njih. Što više, sve bih isto učinio ako ne bih bio još i gori da mi se vratiti u ona vremena. Znači - Ne kajem se, bez pokajanja - nema raja, ... pa onda mogu i bludno griješiti do mile volje jer ionako idem u pakao, pa bar da se nayebem prije nego se ispečem. Kupio sam ja sebi dva LG klima-uređaja pa me pokopajte s njima, da si u paklu hladim jaja ....
malo tebi fali da krenes pravim putem.

ne mozes ti zgrijesiti, koliko je On spreman oprostiti.

Iskreno si me utješio i baš si me zadužio svojim riječima. Ti si jedan od rijetkih stvorenja koji Božje poimanje doživljava na pozitivan način u smislu da je Bog nama nepojmljiva ljubav i da upravo vapi za oprostom nama grješnicima, naravno, pod uvjetom da mi sami budemo svjesni svoga grijeha, da se istoga odreknemo i da skrušeno zatražimo Božji oprost. To je, blago rečeno, zdravo poimanje vjere sa tvoje strane i lijepo je to pročitati pa ti svaka čast na tome, za razliku od pojedinaca ovdje (bojim se reći većine) koji spomen Boga zloupotrebljavaju u cilju zastrašivanja izmišljenim nekim Božjim kaznama, u cilju osvetoljubivosti i omalovažavanja svih drugih koji koji ne pristaju na takvo patojoško iskrivljavanje svega što je vjerski. Siguran sam da si ti Bogu drag i ponavljam, lijepo je pročitati kad napišeš nešto ovako što je i samome Bogu ugodno.paparaci wrote:suvise si dobar insan, da bi se tako bezze predao.tovar wrote:Ma ja se ne predajem. Predaja je za mene nepoznanica. Bludni grijesi su za mene najmanji problem. Nego, eto, - ratna zbivanja. U ratu sam činio srcem i dušom ono što sam smatrao da svakako trebam učiniti. To nikako nisu bile lijepe stvari (svi znamo da se u ratu ne igra nogomet niti se pleše balet, svi znamo što se u ratu radi), a ja nikako ne bi išao u pakao zbog djela počinjenih u ratu ali ću u pakao ići samo zato što sam uživao čineći pomenuta djela i nikako se ne kajem zbog njih. Što više, sve bih isto učinio ako ne bih bio još i gori da mi se vratiti u ona vremena. Znači - Ne kajem se, bez pokajanja - nema raja, ... pa onda mogu i bludno griješiti do mile volje jer ionako idem u pakao, pa bar da se nayebem prije nego se ispečem. Kupio sam ja sebi dva LG klima-uređaja pa me pokopajte s njima, da si u paklu hladim jaja ....
malo tebi fali da krenes pravim putem.![]()
ne mozes ti zgrijesiti, koliko je On spreman oprostiti.
Uljepšao si mi dan ovom svojom lijepom mišlju koju si napisao.
Hvala!
O, sudbo kleta...