Na turski somun

Na turski somun
I Sarajevo je kasabaMasamune wrote: 14 Aug 2024, 12:50Zanki wrote: 14 Aug 2024, 12:45
Nije jel![]()
Ja ovdje jela na tri mista di se naglašava dae travnicki
Jer najbolji![]()
car
I da neko ne misli da ja pljujem Sarajevo kao Tuzlak i da je to zbog toga. Tuzla je kasaba spram Sarajeva, a da nema panonskog bili bismo kasabetina.
Međutim, Sarajevo kao glavni grad ima potencijal za puno više.
Nisam ga godinama pojela, u nevakat prolazim, zatvoreironman wrote: 14 Aug 2024, 12:58E sad mi je dosta.Julia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 12:56
![]()
ima neko dijete u zgradi preko puta, zovem ga drekavac. Po cijeli bogov dan dreci, nije to plac kao kad ti nesto fali nego lopovluk, a roditelji mrtvi hladni "Leo prestan, Leo prestan", a jebe se Leu.
Jutros u 7 je dobio usnu harmoniku![]()
![]()
Da sam normalna poludjela bih... veceras spavam na balkonu, vrucina...
Dje su ti cevapi? Moze petica u pola, s lukom...sarajevske, molicu lEpo, nemoj mi tuzlanskih i onog p(r)oljeva![]()
Nema vise bureka iz Magistrale![]()
Masamune wrote: 14 Aug 2024, 13:00Ma ideš ti na foe momentalnoJulia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 12:56
![]()
ima neko dijete u zgradi preko puta, zovem ga drekavac. Po cijeli bogov dan dreci, nije to plac kao kad ti nesto fali nego lopovluk, a roditelji mrtvi hladni "Leo prestan, Leo prestan", a jebe se Leu.
Jutros u 7 je dobio usnu harmoniku![]()
![]()
Da sam normalna poludjela bih... veceras spavam na balkonu, vrucina...
Dje su ti cevapi? Moze petica u pola, s lukom...sarajevske, molicu lEpo, nemoj mi tuzlanskih i onog p(r)oljeva![]()
bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 12:12Bosanske pite postoje i drugaciji su od turskog burekainsomnia wrote: 14 Aug 2024, 12:10 Sve zemlje po Jevropi imaju zastitu geografskog porjekla
Problem je sto ti pored cevapa i nemas nista drugo![]()
Krompirusa,zeljanica nema je nigdje van Bosne
immuno wrote: 14 Aug 2024, 13:34 Pratim vascini mi se da cu danas napisati prvi put u zivotu.....nesta....
Imamo i mi Oskara što Srbija i Hrvatska nemaju niti će možda ikada imati, pa šta imamo od toga?ironman wrote: 14 Aug 2024, 12:18 Sarajevo je olimpijski grad.
To bg i zg nikad nece biti.
Recimo ono u startu kad bi o pro i contra.
Sarajevo je srce i dusa.
Jesul bg i zg to?
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 13:36Imamo i mi Oskara što Srbija i Hrvatska nemaju niti će možda ikada imati, pa šta imamo od toga?ironman wrote: 14 Aug 2024, 12:18 Sarajevo je olimpijski grad.
To bg i zg nikad nece biti.
Recimo ono u startu kad bi o pro i contra.
Sarajevo je srce i dusa.
Jesul bg i zg to?
Nama i dalje domet da se u nekoj bosanskoj seriji ili filmu pojavi neki glumac iz Beograda i Zagreba.
Šta je se iskreno promjenilo nakon usvajanja rezolucije o genodidu? Naši političari i dalje podguzne muhe Dodika i Čovića koji su podguzne muhe Vučića i Milanovića, Europi i dalje draža Srbija od Bosne i Hercegovine. Niti će išta uticati na status entiteta rs, Bošnjake u tom entitetu, niti na Srbiju. Kažnjivo je i negiranje genocida pa je li Dodik ikada dobio novčanu kaznu ili čak zatvor? Nakon toga delegacija EU oda počast tim istim genocidnim vojnicima na groblju ali je zato skandal strancima spomenik rahmetli generalu Mehmedu Alagiću.
Džaba nam sve što ide u našu korist ako nadležni ne znaju/ne žele to iskoristiti, niti se na to fokusiraju.
Evo ovakvi članci o Hrvatskoj i Srbiji redovno izlaze po portalima i društvenim mrežamaJulia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 13:38Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 13:36
Imamo i mi Oskara što Srbija i Hrvatska nemaju niti će možda ikada imati, pa šta imamo od toga?
Nama i dalje domet da se u nekoj bosanskoj seriji ili filmu pojavi neki glumac iz Beograda i Zagreba.
Šta je se iskreno promjenilo nakon usvajanja rezolucije o genodidu? Naši političari i dalje podguzne muhe Dodika i Čovića koji su podguzne muhe Vučića i Milanovića, Europi i dalje draža Srbija od Bosne i Hercegovine. Niti će išta uticati na status entiteta rs, Bošnjake u tom entitetu, niti na Srbiju. Kažnjivo je i negiranje genocida pa je li Dodik ikada dobio novčanu kaznu ili čak zatvor? Nakon toga delegacija EU oda počast tim istim genocidnim vojnicima na groblju ali je zato skandal strancima spomenik rahmetli generalu Mehmedu Alagiću.
Džaba nam sve što ide u našu korist ako nadležni ne znaju/ne žele to iskoristiti, niti se na to fokusiraju.i cevap nam dzaba
![]()
I kako zabraniti Jozi iz Osijeka i Milošu iz Niša da ćevape i dalje zovu svojim?Sin Roda Stewarta s porodicom planira preseliti u Hrvatsku: Ovdje su mi se najviše svidjeli ćevapi
Po pravilu da, ali ljudi svejedno rade sve što žele i to nastavljaju raditi.Julia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 13:50 Sarajevski ne mora nuzno biti u Sarajevu, ali da bi se zvao sarajevski mora zadovoljavati neke standarde.
Ili se varam?
Ne mozes prodavat banjalucki a reklamirat ga kao sarajevski...ili travnicki
Pa zamisli cirkus da neko izjavi “Planiram se doseliti u Beč ili Štokholm zbog pizze”. Svi bi ga ismijavali što govori o Beču i Štokholmu kraj Rima i Milana.Masamune wrote: 14 Aug 2024, 13:46 Pa dobro, nije isključeno da neko pravi bolje ćevape od svih u Bosni. A ne možeš to ni zabraniti i to bi bio apsurd.
Samo što u Srbiji i Hrvatskoj vrlo često znaju stavljati i svinjetinu u smjesu.
To je tačno ali on i dalje masakrira azijsku kuhinju.Masamune wrote: 14 Aug 2024, 13:53Po pravilu da, ali ljudi svejedno rade sve što žele i to nastavljaju raditi.Julia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 13:50 Sarajevski ne mora nuzno biti u Sarajevu, ali da bi se zvao sarajevski mora zadovoljavati neke standarde.
Ili se varam?
Ne mozes prodavat banjalucki a reklamirat ga kao sarajevski...ili travnicki
Eno npr. jedan Jamie Oliver masakrira redovno azijsku kuhinju pa ništa.
Svaki cevabdzija ima svoj recept, ne lupaj.Remzudin wrote: 14 Aug 2024, 13:54 Svi Cevapi dolaze iz Cazina i od tud se exportira u cjelu Bosnu i cjeli Balkan.
Tu nisi u pravu.Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 13:56To je tačno ali on i dalje masakrira azijsku kuhinju.Masamune wrote: 14 Aug 2024, 13:53
Po pravilu da, ali ljudi svejedno rade sve što žele i to nastavljaju raditi.
Eno npr. jedan Jamie Oliver masakrira redovno azijsku kuhinju pa ništa.
Može i neki francuski kuhar masakrirati pizzu ali to niko ne zove francuskom pizzom.
Julia-Klara wrote: 14 Aug 2024, 13:57Svaki cevabdzija ima svoj recept, ne lupaj.Remzudin wrote: 14 Aug 2024, 13:54 Svi Cevapi dolaze iz Cazina i od tud se exportira u cjelu Bosnu i cjeli Balkan.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests