naravno da nisi u pravu
Pitanja vezana za različite religije
Re: Pitanja vezana za različite religije
čak bi tom grafitu pripisao šire....regionalno značenje ...Sheval wrote:Strašan grafit ima u Mostaru.
Ovdje religija nema nikakve veze s Bogom
Apsolutna istina.
Habibti, ya nour el - ain... 
Ali pročitao sam dobar dio Kur'ana, čak više na engleskom. Ovako kad čitam preko neta, nešto vezano za određene stvari obično se stavi više prevoda na engleski. Od Kur'ana kod kuće imam neka dva, zeleni i plavi.. jedan je od Korkuta.
Onako čitav u cugu ne pada mi na pamet.
Neke stvari sam pročitao po 10 puta i niš.. Uostalom za Kur'an kažu da je skup priča koje često nisu uopšte povezane a i ja sam stekao takav dojam.
Dobro, ovo moje nije bilo najozbiljnije.. ali ako odbaciš naučna saznanja ni po čemu iz Kur'ana nećeš da Zemlja nije centar svemira, da se Mjesec i Sunce i ostalo ne okreće oko nje.. Takvo je moje mišljenje na osnovu pročitanog.
Opet kažem, on kao imam vjerovatno čita i poznaje Kur'an.. E sad ostaje zagonetka kako je ostao na ovom razmišljanju ili došao do njega ako u Kur'anu ne postoji ništa što se protivi modernim naučnim saznanjima.
Dobro, ostaje mogućnost da je neka neznalica, pogrešno čitao Kur'an, šarlatan,... ali onda se zapitaš kako je on nekakav vođa i kome može biti.
Onako čitav u cugu ne pada mi na pamet.
Neke stvari sam pročitao po 10 puta i niš.. Uostalom za Kur'an kažu da je skup priča koje često nisu uopšte povezane a i ja sam stekao takav dojam.
Dobro, ovo moje nije bilo najozbiljnije.. ali ako odbaciš naučna saznanja ni po čemu iz Kur'ana nećeš da Zemlja nije centar svemira, da se Mjesec i Sunce i ostalo ne okreće oko nje.. Takvo je moje mišljenje na osnovu pročitanog.
Opet kažem, on kao imam vjerovatno čita i poznaje Kur'an.. E sad ostaje zagonetka kako je ostao na ovom razmišljanju ili došao do njega ako u Kur'anu ne postoji ništa što se protivi modernim naučnim saznanjima.
Dobro, ostaje mogućnost da je neka neznalica, pogrešno čitao Kur'an, šarlatan,... ali onda se zapitaš kako je on nekakav vođa i kome može biti.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Sibila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 959 times
- Status: Offline
npr. zato sto je toliko velicanstven, raznolik.......sirok, univerzalan...itd. tolike stvari pisu........a uvjek se nesto novo nauci...itd itd......ma koliko puta ga citao 
Preferiram neke druge knjige za učenje. 
Podrinjac wrote:jjoojj majko mila. Nema ništa jače nego razgovarati sa vjernicima. Ja to najviše volim![]()
Od postanka čovječanstva počeli su se izmišljati bogovi, od Kinich Ahau, Chac-a, Zeusa, pa evo sve do Allaha. Milioni bogova su se do danas izmjenjivali. Možda će i u budućnosti doći još neki novi bog, nikad se ne zna.
EE sad ja vas pitam, kako ste sigurni da od svih tih izmijenjenih bogova baš vaš bog najsavršeniji, najbolji ??
Treba samo malo razmisliti i shvatit će se da su religije sranje na kvadrat.
a mozda ti malo razmislis, pa ubuduce povedes racuna o svom jeziku.
ne znam da bi ti se svidjelo kad bih ti rekao da si ti jednostavno plaho (umno) ogranicen, da bi shvatio neke stvari.
nije fino, jelde?!
ja ovo nikako svariti ne mogu.Mala_Mu wrote:
Po.njihovom vjerovanju Bog je jedan, al se samo utjelovljuje u tri osobe
meni se ovo jasno kosi sa onom zapovijedi gdje se kaze da covjek sebi ne uzima drugog Boga do Njega samog (tako nekako).
znaci Bog je jedan.
ali ako je Isus - tobejarabi - Boziji sin, onda su to vec dva Boga.
ako je Isus umro zarad iskupljenja nasih grijeha, onda je to mogao samo uciniti pod pretpostavkom ili cinjenicom da je covjek. jer Bog ne umire niti moze umrijeti.
mozda je to i samo neka simbolika koju ja ne shvatam.
ne razumijem to utelovljavanje (ako sam se ispravno izrazio
Bog je svemoguć i ako odluči umrijeti i ponovo oživjeti on to može.. to što mi ne možemo nešto shvatiti ili objasniti logikom je druga stvar. 
To je prava rečenica, al ko te ne zna mislio bi da mu zaista pojasnjavas. 
fratri žive u samostanima, više njih a svećenici imaju svoju župu (mjesto) i stan ili kuću
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Imam pitanje vezano za islam.
Da ne trazim puno na internetu, jel mi moze neko reci koje se sve sure uce na dzumi?
Da ne trazim puno na internetu, jel mi moze neko reci koje se sve sure uce na dzumi?
Prva ljubavi, najveca radosti...
[/size][/i]Re: Pitanja vezana za različite religije
Jedino možda masta hoće da mu neko objasni kako se klanja džuma... tu forumas green može pomoći.
Je li istina da je Muhameda ubila Jevrejka?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14838 times
- Been thanked: 10352 times
Sinoc gledam reportazu o relikvijama...
Papa je zabranio prodaju relikvija , ali samo svecenici,redovnici,i ljudi zaposleni na visim instancama u Vatikanu prodaju relikvije i za male pare. Kada kupis komadic kosti nekog sveca platis je 10 eura, dobijes papir sa pecatom Vatikana o autenticnosti. Te iste relikvije j emoguce kupiti na internetu po cak 200 eura
Na pitanje upuceno upravniku jednog manastira da li je potpis i pecat na dokumentu stvarno njegov, tj, da li on stvarno prodaje te relikvije rekao je "DA, jeste zabranjeno, ali ja to prodajem"
Pitanje - ako slijedis neka pravila kako ih tako lako mozes pogaziti? Zabrana dolazi sa najviseg nivoa, a ti se pravis veci i od zakonodavca
Papa je zabranio prodaju relikvija , ali samo svecenici,redovnici,i ljudi zaposleni na visim instancama u Vatikanu prodaju relikvije i za male pare. Kada kupis komadic kosti nekog sveca platis je 10 eura, dobijes papir sa pecatom Vatikana o autenticnosti. Te iste relikvije j emoguce kupiti na internetu po cak 200 eura
Na pitanje upuceno upravniku jednog manastira da li je potpis i pecat na dokumentu stvarno njegov, tj, da li on stvarno prodaje te relikvije rekao je "DA, jeste zabranjeno, ali ja to prodajem"
Pitanje - ako slijedis neka pravila kako ih tako lako mozes pogaziti? Zabrana dolazi sa najviseg nivoa, a ti se pravis veci i od zakonodavca
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41969 times
- Been thanked: 28802 times
Jadan sejtan
kada su ono kamenovali sejtana jucer ili danas ??? 
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Ne postoje tri Boga,
Samo je jedan Bog i svi ćemo jednom pred njega stati da odgovaramo za ono što smo uradili ili za ono što nismo uradili.
Uzalud neki traže Boga u crkvama,džamijama,sinagogama...
Tu Bog ne živi, niti je tu nastanjen.Svevišnjeg tražite u sebi, u svojim dušama i srcima, ako ga tu nema za badava vam je tražiti ga negdje drugo....
Samo je jedan Bog i svi ćemo jednom pred njega stati da odgovaramo za ono što smo uradili ili za ono što nismo uradili.
Uzalud neki traže Boga u crkvama,džamijama,sinagogama...
Tu Bog ne živi, niti je tu nastanjen.Svevišnjeg tražite u sebi, u svojim dušama i srcima, ako ga tu nema za badava vam je tražiti ga negdje drugo....
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.