Marihuana liječi depresiju i šizofreniju
Moderator: Krokodil Behko
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Re: Marihuana liječi depresiju i šizofreniju
ma nema sad ce je svi uzgajati i trositi,,mislim koliko je otrovnih lijekova na trzistu ,
,Marihuna manje vise i ona ce odnjeti par ljudova ako se zloupotrijebi,,
a za dobro raspolozenje litar rakije naspram tri popusena Jointa,,ajde ba,,ljudi ne mogu vise okolinu podnjeti,,niti ovoliku odgovornost sto im se na pleca namece ,,onda je izgleda lakse zivjeti pod maglom ,,na pola istine)!!Opet kazem previse je slabih ljudi na ovoj planeti ako im uvjek nekakav opijum treba!
,Marihuna manje vise i ona ce odnjeti par ljudova ako se zloupotrijebi,,
a za dobro raspolozenje litar rakije naspram tri popusena Jointa,,ajde ba,,ljudi ne mogu vise okolinu podnjeti,,niti ovoliku odgovornost sto im se na pleca namece ,,onda je izgleda lakse zivjeti pod maglom ,,na pola istine)!!Opet kazem previse je slabih ljudi na ovoj planeti ako im uvjek nekakav opijum treba!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Znači tebi je bitno zdravlje a pustila bi pedere da se khm...
Eh da barem pomaze kod išijasa da mojoj mami nabavim, a ima u moje selo, ima i komsiluk...poznati smo po tome...vidjela sam momka koji je pojeo travu, joj znoj ga oblio a onda se samo smije, ma bjezi bona...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9735 times
- Been thanked: 11471 times
- Status: Online
Znači, rodni list kao oblog nije pomogao ništa?Biba wrote:Eh da barem pomaze kod išijasa da mojoj mami nabavim, a ima u moje selo, ima i komsiluk...poznati smo po tome...vidjela sam momka koji je pojeo travu, joj znoj ga oblio a onda se samo smije, ma bjezi bona...
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
I sidu, a i dobra je za ukaz ljetećih zmajeva koji bljuju vatru, kao i za umiranje od smjeha.Marihuana liječi depresiju i šizofreniju
Biba wrote:Eh da barem pomaze kod išijasa da mojoj mami nabavim, a ima u moje selo, ima i komsiluk...poznati smo po tome...vidjela sam momka koji je pojeo travu, joj znoj ga oblio a onda se samo smije, ma bjezi bona...
iskreno se nadam da je to bio cookie
Habibti, ya nour el - ain... 
@storm mozda je inspektor naiso pa se snalazio momak, a i da ne propadne investicija 
ono fakat popaso sveJCR wrote:@storm mozda je inspektor naiso pa se snalazio momak, a i da ne propadne investicija
Habibti, ya nour el - ain... 
Ma nije to nista cudno bolje odvali tako nego kad se popusi 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Napredna titova omladina nekad je vjerovala, da se od marihuane, umire bez greške.
Ama Behko, pojeo je...ima kod mene trave..mog susjeda uhvatili s 28 ,ilograma....al jos nkje u zatvoru...pokajnik...mislim da marihuana ima ljekovita svojstva ali lijecenje treba vositi onaj tko to zna, a ovo sto sto dileri vjecno dilaju...pa vladajuci imaju itekako koristi....maloprije sam cula da se poslije pusenja trave bude depresivno...ja ne smijem piti alkohol jer bas budem depresivna od njega...al dobro je malo za apetit...pelinkovac...al opet belaj, ubi zgaravica hbte
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14520 times
- Been thanked: 10029 times
gledah skoro u jednoj emisiji covjeka koji je dobio dozvolu od svbog doktora i od suda odobrenje da je koristi u zdravrsvene svrhe, jer ni jedan drugi lijek nije mogao smanjiti bolove
ne sjecam se o kojem se gradu u Njemackoj radi,ali samo u jednoj apoteci je moze podici i tacno se kontrolira potrosnja
ne sjecam se o kojem se gradu u Njemackoj radi,ali samo u jednoj apoteci je moze podici i tacno se kontrolira potrosnja
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Nema depresije nikakve vjeruj. Meni kad prestane djelovanje zaspem ko beba i probudim se skroz normalan, odmoren sve 5Biba wrote:Ama Behko, pojeo je...ima kod mene trave..mog susjeda uhvatili s 28 ,ilograma....al jos nkje u zatvoru...pokajnik...mislim da marihuana ima ljekovita svojstva ali lijecenje treba vositi onaj tko to zna, a ovo sto sto dileri vjecno dilaju...pa vladajuci imaju itekako koristi....maloprije sam cula da se poslije pusenja trave bude depresivno...ja ne smijem piti alkohol jer bas budem depresivna od njega...al dobro je malo za apetit...pelinkovac...al opet belaj, ubi zgaravica hbte
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Zavisi, kako ko. Neki džointe nazivaju cigaretama smijalicama, jer od njih budu baš veseli, smiju se, zabavljaju itd. Nije loše, prije konzumacije "olakšati" se na vrijeme, jer vidio sam par neiskusnih i neobičnim izdanjimaBiba wrote:Ama Behko, pojeo je...ima kod mene trave..mog susjeda uhvatili s 28 ,ilograma....al jos nkje u zatvoru...pokajnik...mislim da marihuana ima ljekovita svojstva ali lijecenje treba vositi onaj tko to zna, a ovo sto sto dileri vjecno dilaju...pa vladajuci imaju itekako koristi....maloprije sam cula da se poslije pusenja trave bude depresivno...ja ne smijem piti alkohol jer bas budem depresivna od njega...al dobro je malo za apetit...pelinkovac...al opet belaj, ubi zgaravica hbte
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo

Lijekovi od marihuane uskoro legalni u BiH!
Lijekovi od marihuane uskoro legalni u BiH!
Iz ministarstva civilnih poslova BiH potvrđeno je kako je formirana Strulna skupina koja će donijeti preporuke i mišljenja o opravdanosti primjene kanabisa i kanabinoida u strogo kontrolirane svrhe, javlja Internet portal Buka.
Tako bi uskoro i oboljeli od malignih bolesti u Bosni i Hercegovini mogli isprobati ovaj lijek, i to legalno. Iako još uvijek lijekovi na bazi kabinoida, a posebno ulje marihuane, važe za kontroverzne u službenoj medicini, BiH bi trebala da u ovoj godini, uz strogu kontrolu, omogući građanima oboljelim od teških malignih bolesti liječenje ovim preparatima, navode sa portala Buka dodajući kako bi ovaj potez uvelike olakšao život mnogim bolesnicima u BiH, posebno jer je već opće poznato da ogroman broj oboljelih od multiple skleroze i malignih bolesti koristi ulje kanabisa koje nabavljaju na ”crnom tržištu”.
”Na trećem sastanku Konferencije za oblast zdravstva u BiH, koju čine ministar civilnih poslova BiH, federalni ministar zdravstva, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH, održanom 1. prosinca ove godine u Mostaru, donesen je zaključak kojim se Ministarstvo civilnih poslova BiH zadužuje da oformi i koordinira rad Ekspertske radne grupe”, potvrdili su iz Ministarstva civilnih poslova.
Ministarstvo je potom zatražilo od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, entitetskih ministarstava, komora liječnika i farmaceuta, imenovanje članova Stručne radne grupe.
”Do sad smo zaprimili sva potrebna imenovanja, i u najskorijem vremenu bit će održan prvi sastanak Stručne radne grupe. Nakon što imenovana radna grupa donese mišljenje, isto će biti dostavljeno Povjerenstvu za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga BiH, nadležnoj za dalje postupanje”, potvrdili su banjalučkom portalu iz Ministarstva civilnih poslova. Da je ovo važna odluka za sve oboljele od karcinoma potvrdila je načelnica klinike za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra RS Zdenka Gojković koja će sudjelovati i u radu stručne radne grupe.
”Ovo je vrlo bitno za sve pacijente oboljele od karcinoma i mi nismo smjeli čekati da vidimo kako će se stvari odvijati u susjednim zemljama, poput Hrvatske koja je daleko ispred nas, jer ljekovita svojstva marihuane su nešto što je dokazano i već je poznato da kanabis pomaže u ublažavanju neželjenih efekata kemoterapije. Čak je i Američka organizacija za hranu i lijekove objavila studiju u kojoj navode da marihuana može utjecati na suzbijanje stanica tumora. Ja sam svakodnevno u kontaktu s ljudima oboljelim od najtežih oblika karcinoma koji se ne mogu da izboriti s nesnosnim bolovima. Lijekovi im ne pomažu, a tada je jedini spas za kojim posežu marihuana”, rekla je Gojković.
Isti portal navodi kako je povjerenstvo Univerzitetsko-kliničkog centra RS već dalo pozitivno mišljenje o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe, ali da je konačna odluka o uvođenju farmaceutskih preparata na bazi konoplje u terapijske svrhe u nadležnosti institucija i tijela na razini BiH. Liječnica Gojković očekuje da će prijedlog za uvođenje preparata od marihuane biti prihvaćen, zbog čega bi se već u 2016. godini ovi lijekovi mogli naći i u domaćim ljekarnama.
Prva inicijativa u BiH za upotrebu marihuane u medicinske svrhe došla je prošle godine od udruženja građana oboljelih od multiple skleroze, a predsjednik ogranka iz istočne Hercegovine Branimir Tamindžija rekao je kako je ovo ohrabrujuća vijest za sve koji boluju od multiple skleroze, ali i za one koji imaju maligne bolesti.
”Upotreba marihuane u medicinske svrhe za nas znači otvaranje vrata u novi život. Ulje kanabisa je trenutno najbolji lijek za oboljele od ove bolesti i mislim da bi ogroman pomak u liječenju bilo njegovo legaliziranje. Zato maksimalno podržavam nastojanja za legalizacijom, jer već sad ljudi samo od marihuane osećaju pomake. Tražio sam da se bar legalizira lijek koji sadrži THC i koji se ubrizgava ispod jezika, ali ni to nismo dobili. Mi smo se dugo borili da krenemo za europskim zemljama i regiji i omogućimo našim ljudima da dobiju zdravstvenu pomoć koja ih može izliječiti ili ublažiti njihove bolove, zbog čega je ovo veliki korak za svakog oboljelog”,rekao je Tamindžija za Buku.
izvor: http://www.vecernjak.net/lijekovi-od-ma ... lni-u-bih/
napreduje se. pocinje dekriminalizacija marihuane i kod nas
Iz ministarstva civilnih poslova BiH potvrđeno je kako je formirana Strulna skupina koja će donijeti preporuke i mišljenja o opravdanosti primjene kanabisa i kanabinoida u strogo kontrolirane svrhe, javlja Internet portal Buka.
Tako bi uskoro i oboljeli od malignih bolesti u Bosni i Hercegovini mogli isprobati ovaj lijek, i to legalno. Iako još uvijek lijekovi na bazi kabinoida, a posebno ulje marihuane, važe za kontroverzne u službenoj medicini, BiH bi trebala da u ovoj godini, uz strogu kontrolu, omogući građanima oboljelim od teških malignih bolesti liječenje ovim preparatima, navode sa portala Buka dodajući kako bi ovaj potez uvelike olakšao život mnogim bolesnicima u BiH, posebno jer je već opće poznato da ogroman broj oboljelih od multiple skleroze i malignih bolesti koristi ulje kanabisa koje nabavljaju na ”crnom tržištu”.
”Na trećem sastanku Konferencije za oblast zdravstva u BiH, koju čine ministar civilnih poslova BiH, federalni ministar zdravstva, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH, održanom 1. prosinca ove godine u Mostaru, donesen je zaključak kojim se Ministarstvo civilnih poslova BiH zadužuje da oformi i koordinira rad Ekspertske radne grupe”, potvrdili su iz Ministarstva civilnih poslova.
Ministarstvo je potom zatražilo od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, entitetskih ministarstava, komora liječnika i farmaceuta, imenovanje članova Stručne radne grupe.
”Do sad smo zaprimili sva potrebna imenovanja, i u najskorijem vremenu bit će održan prvi sastanak Stručne radne grupe. Nakon što imenovana radna grupa donese mišljenje, isto će biti dostavljeno Povjerenstvu za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga BiH, nadležnoj za dalje postupanje”, potvrdili su banjalučkom portalu iz Ministarstva civilnih poslova. Da je ovo važna odluka za sve oboljele od karcinoma potvrdila je načelnica klinike za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra RS Zdenka Gojković koja će sudjelovati i u radu stručne radne grupe.
”Ovo je vrlo bitno za sve pacijente oboljele od karcinoma i mi nismo smjeli čekati da vidimo kako će se stvari odvijati u susjednim zemljama, poput Hrvatske koja je daleko ispred nas, jer ljekovita svojstva marihuane su nešto što je dokazano i već je poznato da kanabis pomaže u ublažavanju neželjenih efekata kemoterapije. Čak je i Američka organizacija za hranu i lijekove objavila studiju u kojoj navode da marihuana može utjecati na suzbijanje stanica tumora. Ja sam svakodnevno u kontaktu s ljudima oboljelim od najtežih oblika karcinoma koji se ne mogu da izboriti s nesnosnim bolovima. Lijekovi im ne pomažu, a tada je jedini spas za kojim posežu marihuana”, rekla je Gojković.
Isti portal navodi kako je povjerenstvo Univerzitetsko-kliničkog centra RS već dalo pozitivno mišljenje o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe, ali da je konačna odluka o uvođenju farmaceutskih preparata na bazi konoplje u terapijske svrhe u nadležnosti institucija i tijela na razini BiH. Liječnica Gojković očekuje da će prijedlog za uvođenje preparata od marihuane biti prihvaćen, zbog čega bi se već u 2016. godini ovi lijekovi mogli naći i u domaćim ljekarnama.
Prva inicijativa u BiH za upotrebu marihuane u medicinske svrhe došla je prošle godine od udruženja građana oboljelih od multiple skleroze, a predsjednik ogranka iz istočne Hercegovine Branimir Tamindžija rekao je kako je ovo ohrabrujuća vijest za sve koji boluju od multiple skleroze, ali i za one koji imaju maligne bolesti.
”Upotreba marihuane u medicinske svrhe za nas znači otvaranje vrata u novi život. Ulje kanabisa je trenutno najbolji lijek za oboljele od ove bolesti i mislim da bi ogroman pomak u liječenju bilo njegovo legaliziranje. Zato maksimalno podržavam nastojanja za legalizacijom, jer već sad ljudi samo od marihuane osećaju pomake. Tražio sam da se bar legalizira lijek koji sadrži THC i koji se ubrizgava ispod jezika, ali ni to nismo dobili. Mi smo se dugo borili da krenemo za europskim zemljama i regiji i omogućimo našim ljudima da dobiju zdravstvenu pomoć koja ih može izliječiti ili ublažiti njihove bolove, zbog čega je ovo veliki korak za svakog oboljelog”,rekao je Tamindžija za Buku.
izvor: http://www.vecernjak.net/lijekovi-od-ma ... lni-u-bih/
napreduje se. pocinje dekriminalizacija marihuane i kod nas
Danas sam tu, a sutra daleko..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Lijekovi od marihuane uskoro legalni u BiH!
Pa saddd, kod nas je marihuana toliko prisutna, da se komotno može reći da je legalna. 
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Re: Lijekovi od marihuane uskoro legalni u BiH!
Hannibal Lecter wrote:Legalna je marihuana odavno
i , odradi li svoje