Kriza srednjih godina

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3883 times
Been thanked: 2921 times
Status: Offline

Re: Kriza srednjih godina

Post by Pasaga »

nico wrote:srednje godine, zar to postoji? :ooo
da me neko ne napomene da jasem ceteresdrugu, ne bi ni znao,
fatoaparata mi moga :ooo

sve sami dusmani, samo napominju :pusi
Jaro pusti zle jezike.... :plavi
mi i u ovim godinama kupimo dobre koke i mozemo fino izgledat... :haha
:ble
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

Pasaga wrote:
nico wrote:srednje godine, zar to postoji? :ooo
da me neko ne napomene da jasem ceteresdrugu, ne bi ni znao,
fatoaparata mi moga :ooo

sve sami dusmani, samo napominju :pusi
Jaro pusti zle jezike.... :plavi
mi i u ovim godinama kupimo dobre koke i mozemo fino izgledat... :haha
:ble
tjes´te se, tjes´te vas dvojica :ble
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14349 times
Been thanked: 9941 times

Post by Julia-Klara »

drma,drma,drma drma plooovak :hihi

neki dan sam sa prijatleljicom nakom plivanja kometirala moju novu kapu (lice medvjeda i ima bombice kao usi-super kapa,kad je stavim bas sam ko medo :hihi )
elem,kaze ona "draga JK, ti bas ko dijete! vidi ti te kape, ko da ti je 12 godina...ali to si ti, da se uzbiljis bilo bi previse vjestacki"...
ja sam djedova, i djed mi je bio ovako blesav ...i neka sam!!!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann »

Nema krize.... :ooo bez obzira na god!
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14349 times
Been thanked: 9941 times

Post by Julia-Klara »

'ta ce kriza :kafa

nego onaj mandibulasov opis mi je legendaran,i strasno me podsjeca ne nekog :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Postoje, ali ne kod pametnih muskaraca.Neki se zele dokazivati....da jos mogu osvajati...Fenomen "tajnica" puno puta dokazao da se privlace ljudi koji zajedno obavljaju posao...i cesto bi muskarac napustio zenu koja mu je vec sijeda, malo debela i dosadna....a onda ako pocne zivit s tajnicom, skonta da mu je i ona postala jednako dosadna....to su nezreli muskarci...a farbanje, nemam ja nista protiv ali mislim da je apsolutno nepotrebno..ljepse mi je prirodne vlasi....a oblacenje...mislim da nekom to pristaje ali ne svakome...ja se lblacim jednako kl prije 30 godina...ali nije nistaupadljivo vec obicno, jednostavno...i da imam 100 godina, tako bih isto....ipak su muskarci u prednosti jer nadzu mladzu..iako to cesto ne potraje....zenama je to malo teze, teze im je inace naci partnera poslije budale...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

...ma najveći uspjeh je ostariti s voljenom osobom..meni je moja žena lipša nego prije dvadeset godin i vjerojatno će isto bit za još dvadeset...stvar filozofije.. :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Kad naidje kriza, fino spalamundjas mladog pastuha i igrate se OnaZnaOnMoze igrica. :ljub
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

:)

fino vas je gledati kako se otimate....
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Jao, Alpha....kako ces ti to izdurati. Vidim vec sad da ti je kosa porijetka. :oo
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

Heidi wrote:Jao, Alpha....kako ces ti to izdurati. Vidim vec sad da ti je kosa porijetka. :oo
slabo vidis izgleda da te je vec ufatilo .....pozzzzzz
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

De ne ljuti se odmah. A sta i da izgubis kosu, to je cool. Mozemo se ogledati na tvom celu :D :ljub
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

Heidi wrote:De ne ljuti se odmah. A sta i da izgubis kosu, to je cool. Mozemo se ogledati na tvom celu :D :ljub
pu pu pu , ne ljutim se ba zezamo se......ne boj se zamoju kosu ako zafali ima u magacinu vazda..... :cool :ljub
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

evo mene tup,
u zlatnoj sredini,,nebitno manjak ostrogena nije mi razburkao sve temeljne osnove moga postojeceg ,,Ja"#
..uvjek za nove izazove spremna bilancu povukla sabrala i dobila rezultat ,,
prezadovoljna do sada i ciljevi su fokusirani na to da sto vise dozivim lijepih trenutaka a njih sama sebi isplaniram,,!I ove godine su sastanci i druzenja na putovanjima sa dragim ljudima isterminirani,,samo zdravlje da posluzi kao do sada ,,krize su tu kao sanse da im se suprostavimo i nademo cilj do sledece krize i sve tako u krug,,

jer ,zivot nije samo majusna ..drvena Klackalica konjko!"
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija »

Ja mislim da to ne postoji, to je sve izmisljeno... Evo ja na primjer, kada sam presao 40 i koju, postao sam svjestan da cu umrijeti. Tocnije da imam jos 20 godina da napravim sve ono sto sam oduvijek htio, a stalno odgadjao.

Kada imas 20 godina jos si pod jakim utjecajem okoline, radis stvari koje mislis da trebas. Ono sto bi stvarno htio odgadjas. Prvo da zadovoljis okolinu, a kasnije ces raditi nesto po svojem. Mislis da imas vremena. Sa 40 shvatis da nemas vise vremena i da ces to uciniti sada ili nikada. Mnogi pocnu svirati gitaru u bandu, neki kupe sportska kola... Ljudi kazu, poludio. A ustvari nije, samo je to oduvijek zelio. Kakva kriza, samo postanes vise svoj... :djed
http://forum.srednjiput.rs/
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Fazlija wrote:Ja mislim da to ne postoji, to je sve izmisljeno... Evo ja na primjer, kada sam presao 40 i koju, postao sam svjestan da cu umrijeti. Tocnije da imam jos 20 godina da napravim sve ono sto sam oduvijek htio, a stalno odgadjao.

Kada imas 20 godina jos si pod jakim utjecajem okoline, radis stvari koje mislis da trebas. Ono sto bi stvarno htio odgadjas. Prvo da zadovoljis okolinu, a kasnije ces raditi nesto po svojem. Mislis da imas vremena. Sa 40 shvatis da nemas vise vremena i da ces to uciniti sada ili nikada. Mnogi pocnu svirati gitaru u bandu, neki kupe sportska kola... Ljudi kazu, poludio. A ustvari nije, samo je to oduvijek zelio. Kakva kriza, samo postanes vise svoj... :djed
....nabrojao si sve fine stvari....dok neki krenu u školu :valja
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Fazlija wrote:Ja mislim da to ne postoji, to je sve izmisljeno... Evo ja na primjer, kada sam presao 40 i koju, postao sam svjestan da cu umrijeti. Tocnije da imam jos 20 godina da napravim sve ono sto sam oduvijek htio, a stalno odgadjao.

.... ti si se izgleda jako mlad rodio. odkud ti takve misli sa 40. god. zivotni vijek se produzio, i ako je prosjek 80, imas ti prilicno vremena za mnogo stosta.

...neki se zene u tim godinama po prvi put, i sretni sto ce biti :pracka TATA :aaa
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3883 times
Been thanked: 2921 times

Post by Pasaga »

SPINERKA wrote:

.... ti si se izgleda jako mlad rodio. odkud ti takve misli sa 40. god. zivotni vijek se produzio, i ako je prosjek 80, imas ti prilicno vremena za mnogo stosta.

...neki se zene u tim godinama po prvi put, i sretni sto ce biti :pracka TATA :aaa
:plavi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija »

Jeste, covjek zna da moze pozivjeti do 80-90, ali u invalidskim kolicima. Sto napravis do 65, napravio si. Sa 40tak ti posatne jasno da je jedno poluvrijeme od 25 godina iza tebe, i da imas jos jedno takvo u kojem ces ili odigrati ili neces.
http://forum.srednjiput.rs/
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Kolko je meni poznato krizu srednjih godima imaju iskljucivo muskarci.
Tko je cuo da zene tako cesto mađu mlađeg i ostave supruga...
Muslarci pogresno misle da njih privlaci mladost i seksipil mlađe zene...
Tek kad pocnu zivjeti s njom opet shvate da ih je dvoje ko i prije...Napuste Mi ..zatelebaju se u trecu i opet su na pocetku....drugo Mi a problemi isti...
Misle o bivsoj ko da ju nikad nije volio i da ce s mladom brak trajati...
Naravno ovo me vrijedimako je brak iz nekih drugih razloga bio neizdrziv..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”