Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Ateizam

Post by Lebowski »

Totalno si objektivna. :zubi
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Leb, vjera uči da samo ljudi (kao vrsta) imaju razum od svih živih bića.
Eh sad šta je to zapravo razum? Otkud baš kod nas (ljudi)?
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Definiši razum.

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Salahuddin wrote:Paparaci, je li se i tebi nesto u stomaku okrece od straha kao meni? :D.
vise od mucnine, nego od straha. :hihi

salim se, Leb.

ne tangira mene to plaho ili tako reci nikako.

bilo to ozbiljno ili ne. autoru se ipak potkrala ne tako mala greska. :D.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Lebowski wrote:Definiši razum.
Razum je sposobnost razboritog (logičkog, kritičkog) rasuđivanja. (vikipedia)

Ljudska vrsta je stigla dokle je stigla...napreduje u svakom segmentu; sve bolja medicina, sve bolja gradnja, tehnologija ode u PM...itd...nijedna vrsta nije napredovala u tom pravcu..lav je bio lav prije 10 000 godina i danas je...al čovjek napreduje...čovjek zna razlikovati dobro od lošeg, korisno od štetnog (to što neki neće razlikovati je druga priča) - sve je to znak da se radi o razumnom/razboritom biću.
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 877 times

Post by Sibila »

Lebowski wrote:Totalno si objektivna. :zubi

pa bori se sta cu ti mora to tako.......... :zubi

mislim da grijesis sto si otvorio 14 tema i haman sam se boris sa nama lavovima i tigricama :o na svim tim frontovima .....

doduse ako krokodil pocne ..sa svojim pricama ....to je nesto drugo....................... :kafa
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sibila »

ok :D :o
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Bog ne postoji. To je već odavno shvaćeno. Al' što neki neće, to je njihov problem. Razlika između pedera i religije je u tome što se većinom rodiš kao peder dok kod religije to nije slučaj. Pa ja sam tek čuo za tog boga sa svojih 3 godine, zastrašivali me s time. Nemoj ovo, nemoj ono, ne smiješ to, ne smiješ ovo u suprotnom bog će te kazniti. Kakvo je to zatupljivanje bilo, mati moja.
tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar »

Podrinjac wrote:Bog ne postoji. To je već odavno shvaćeno. Al' što neki neće, to je njihov problem. Razlika između pedera i religije je u tome što se većinom rodiš kao peder dok kod religije to nije slučaj. Pa ja sam tek čuo za tog boga sa svojih 3 godine, zastrašivali me s time. Nemoj ovo, nemoj ono, ne smiješ to, ne smiješ ovo u suprotnom bog će te kazniti. Kakvo je to zatupljivanje bilo, mati moja.
Jednom će netko na ovome forumu pročitati:

Bog wrote:
Podrinjac više ne postoji al` on će za to čuti tek za svoje tri godine.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sibila »

Sacuvaj me Boze ateistickih sumnji kroz koje sam prosla.............i opet zakljucila nakon njih da postoji.

Postoji i . :o
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Mislim da sam vec mednom napisala...ako imamo sve dijelove i djelice obicnog sata (ure) ono ce biti samo djelici koji nece cunkcionirati i pokazibati vrijeme, potrebna me inteligencija da slozi sve te djelice...Matematicari su metodom i formulom vjerojatnosti dosli do zakljucka da je nemoguce tako puno slucajnosti da sve u svemiru dovede u red....a i sam covjek me svemir u malom...inteligencija mlra postojati...Da, nekad su ljudi izmisljali vise bogova, pa oni su prirodne pojave promatrali i davali im bozanske osobine.Grcko bogovi su imali osobine i ljudi i bogova..Sve te bogove su izmislili ,mudi....Boga jednoha nitko nije izmislio, on je u pocetku komunicirao s covjekom...izgon iz raja pocinje kada me covjek pojeo zabranjeno voce...to ima simbolicno znacenje....covjek se igra Boga i neposlusan je...pa zar se bas danas covjek ne igra najvise Boga...kloniranje, genetski modificirana hrana itd. ali covjek zaboravlja da on nije Bog a svaki dobar otac ponekad djetetu da opomenj ili kaznu....ne zato sto ga ne voli....ima puno logickih zakljucaka da Bog postoji....mnogostosta ne vidimo ali ipak vjerujemo...Boga ne tteba dokazivati....nego vjerovati ili ne vjerovati...svatko ima pravo izbora...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Koji su to logički zaključci da postoji ovaj Bog kojeg opisuju tri velike monoteističke religije i tri objave? Nema ih... Bog o kojemu ljudi nemaju pojma, to već može i proći.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Lebovski, predugo bih morala tipkati...logickim zakljucivanjem se moze doci do spoznaje da Bog postoji ali trebalo bi mi desetak stranica...a cemu to jer onaj tko ne vjerije, ni to mu ne bi bilo dovoljno....treba samo dobro razmisliti o zivotu covjeka...i uopceno o sudbini covjeka....i zaključci se dalje sami namecu....
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Logičkim razmišljanjem možeš doći samo do saznanja da bog zapravo ne postoji. Taj bog da se nije upetljao u ljudske živote ne bi bilo ratova, niti bi postojali Talibani, IDIL, Boko Haram, četnici, i drugi ekstremni slučajevi.
Nikad više božijih kuća i vjernika nije bilo, a manje dobrih ljudi kao danas.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Podrinjac wrote: Nikad više božijih kuća i vjernika nije bilo, a manje dobrih ljudi kao danas.
Kako znaš?
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

REMB wrote:
Podrinjac wrote: Nikad više božijih kuća i vjernika nije bilo, a manje dobrih ljudi kao danas.
Kako znaš?
Pa to je očigledno. Ne treba tu neka pamet da se zaključi.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Podrinjac wrote:
REMB wrote:
Kako znaš?
Pa to je očigledno. Ne treba tu neka pamet da se zaključi.
Nemas ti pojma. :stop
Ja pomislio ti na osnovu nekakvih analiza, proucavanja dosao do tog epohalnog otkrica, a ono kod tebe argument "to je ocigledno".
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Podrinjac, je li ratove zapocinjao Bog ili ljudi, a? Pa napisala sam vec da sasavi covjek zivi u miru samo 263 godine..pa covjek je budala i gori od zivotinje jer ratuje i nema mjeru...Einstein..citiram - ...svako ljudsko razmisljanje je samo blijedi odsjaj jedne vise sile koja ye naziva objavljjivanje nadmocnog razuma..gotov citat...Koliko ja znam, a znam ..Eistein je bio znanstvenik..Nobelova nagrada za otkrice zakona fotoelektricnog efekta koji je kasnije postao kljucan za kvantnu teoriju.... :djed
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Logičkim razmišljanjem možeš doći samo do saznanja da bog zapravo ne postoji. Taj bog da se nije upetljao u ljudske živote ne bi bilo ratova, niti bi postojali Talibani, IDIL, Boko Haram, četnici, i drugi ekstremni slučajevi.
Nikad više božijih kuća i vjernika nije bilo, a manje dobrih ljudi kao danas.

Cekaj, logickim razmisljanjem dodjes do saznanja da nema Boga? Jebes me ako mi ovo nije prvi put da cujem takav argument. Svako razmislja ili pokusava razmisljati logicki, pa neki vjeruju a neki ne vjeruju. Logika apsolutno ne moze dokazati tvoje tvrdnje. Niti obrnuto. Kako god, cini mi se da pises o necemu iz svojih licnih osjecanja i vjerovanja (kao i ja uostalom, s tim da ja svoje razmisljanje ne smatram nikakvim dokazom) i smatras to kao nesto sto je nepobitno. Aferim.
Logikom možeš doći do toga da nema ovog Boga iz tri abr. religije. Možeš vrlo lako.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Salahuddin wrote:
Biba wrote:Podrinjac, je li ratove zapocinjao Bog ili ljudi, a? Pa napisala sam vec da sasavi covjek zivi u miru samo 263 godine..pa covjek je budala i gori od zivotinje jer ratuje i nema mjeru...Einstein..citiram - ...svako ljudsko razmisljanje je samo blijedi odsjaj jedne vise sile koja ye naziva objavljjivanje nadmocnog razuma..gotov citat...Koliko ja znam, a znam ..Eistein je bio znanstvenik..Nobelova nagrada za otkrice zakona fotoelektricnog efekta koji je kasnije postao kljucan za kvantnu teoriju.... :djed
Prilican je broj ljudi koji su bili jako pametni a vjerovali su u Boga. I onda dodje Podrinjac, i samo logikom utvrdi da Boga nema. :D
Ajnštajn uopšte nije vjerovao u boga iz religija. Već u sasvim drugom obliku. Niti je bio kakav vjernik.
Reklo bi se da je on bio agnostik, ili čak deist.
Post Reply

Return to “Religija”