Ateizam
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14513 times
- Been thanked: 10025 times
- Status: Offline
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Re: Ateizam
Pa ti meni otkrij da on postoji, pa ću ja otkriti da on ne postoji. To se ne može ni otkriti, ni demantovati. Ali ja iz svog logičkog shvatanja govorim da on ne postoji. Možda mi logika nije jača strana, hebi ga. Ali šta ću ja ??REMB wrote:Nemas ti pojma.Podrinjac wrote:Pa to je očigledno. Ne treba tu neka pamet da se zaključi.REMB wrote:Kako znaš?Podrinjac wrote: Nikad više božijih kuća i vjernika nije bilo, a manje dobrih ljudi kao danas.![]()
Ja pomislio ti na osnovu nekakvih analiza, proucavanja dosao do tog epohalnog otkrica, a ono kod tebe argument "to je ocigledno".
ucini i sebe i nama uslugu, pa nemoj vise o ovom zboriti.Podrinjac wrote: Pa ti meni otkrij da on postoji, pa ću ja otkriti da on ne postoji. To se ne može ni otkriti, ni demantovati. Ali ja iz svog logičkog shvatanja govorim da on ne postoji. Možda mi logika nije jača strana, hebi ga. Ali šta ću ja ??
znas li onaj osjecaj kad glupost pocne da boli?!
Brkaš stvari. Ako neko vjeruje u Boga ne znači da on u sebi nema logike, inteligencije ili pameti da se dokaže u životu, u nekim drugim stvarima pa čak i u nauci. Ali kad je Bog u pitanju VJERA>LOGIKA/RAZUM.. Logika i razum kako je objašnjavamo i koristimo u svim drugim sferama života. U vjeri se toleriše manjak logike u mnogočemu.Salahuddin wrote:Ne razumijem taj tvoj pristup svemu nekako izdaleka, kao da i hoces i neces da pises o necemu. Hajde, objasni nam kako se to moze logicki zakljuciti. Prilican broj krscanskih i islamskih ucenjaka je sigurno znao i za tu logiku, pa nesto ne vidim da su prestali vjerovati, iako su doprinijeli na polju nauke mnogo. Da ih sad ne nabrajam... nije ni bitno ali bas dvojica od njih, muslimani, su se bas malo pozabavili logikom i ipak umrli kao muslimani. Samo objasni kako koristiti logiku kojom bi se doslo do zakljucka da Boga iz abrahamskih religija nema.Lebowski wrote:Logikom možeš doći do toga da nema ovog Boga iz tri abr. religije. Možeš vrlo lako.Salahuddin wrote:Podrinjac wrote:Logičkim razmišljanjem možeš doći samo do saznanja da bog zapravo ne postoji. Taj bog da se nije upetljao u ljudske živote ne bi bilo ratova, niti bi postojali Talibani, IDIL, Boko Haram, četnici, i drugi ekstremni slučajevi.
Nikad više božijih kuća i vjernika nije bilo, a manje dobrih ljudi kao danas.
Cekaj, logickim razmisljanjem dodjes do saznanja da nema Boga? Jebes me ako mi ovo nije prvi put da cujem takav argument. Svako razmislja ili pokusava razmisljati logicki, pa neki vjeruju a neki ne vjeruju. Logika apsolutno ne moze dokazati tvoje tvrdnje. Niti obrnuto. Kako god, cini mi se da pises o necemu iz svojih licnih osjecanja i vjerovanja (kao i ja uostalom, s tim da ja svoje razmisljanje ne smatram nikakvim dokazom) i smatras to kao nesto sto je nepobitno. Aferim.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Znam. Mi ateisti smo inače glupi ljudi. Sve zato što ne vjerujemo u tog nekog boga. Ako ništa, bar mi ne koljemo i ne ubijamo u ime boga.paparaci wrote:ucini i sebe i nama uslugu, pa nemoj vise o ovom zboriti.Podrinjac wrote: Pa ti meni otkrij da on postoji, pa ću ja otkriti da on ne postoji. To se ne može ni otkriti, ni demantovati. Ali ja iz svog logičkog shvatanja govorim da on ne postoji. Možda mi logika nije jača strana, hebi ga. Ali šta ću ja ??
znas li onaj osjecaj kad glupost pocne da boli?!![]()
![]()
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ne bih se složio. Ali oni nisu ubijali za bogove, nego za neke druge ciljeve.Salahuddin wrote:Podrinjac wrote:Znam. Mi ateisti smo inače glupi ljudi. Sve zato što ne vjerujemo u tog nekog boga. Ako ništa, bar mi ne koljemo i ne ubijamo u ime boga.paparaci wrote:ucini i sebe i nama uslugu, pa nemoj vise o ovom zboriti.Podrinjac wrote: Pa ti meni otkrij da on postoji, pa ću ja otkriti da on ne postoji. To se ne može ni otkriti, ni demantovati. Ali ja iz svog logičkog shvatanja govorim da on ne postoji. Možda mi logika nije jača strana, hebi ga. Ali šta ću ja ??
![]()
Kina I Rusija kao komunisticke zemlje su ubile vise ljudi nego sve religije kombinovano.
A da imaju više ubijstava od religija baš se ne bih složio. Tu su negdje. Da ne nabrajam križarske ratove (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII i IX) i druge 'svete' ratove.
sto bjezis pod okrilje cijele skupine, kad sam se samo tebi obratio, jer si i sam trazio savjet?!Podrinjac wrote:Znam. Mi ateisti smo inače glupi ljudi. Sve zato što ne vjerujemo u tog nekog boga. Ako ništa, bar mi ne koljemo i ne ubijamo u ime boga.paparaci wrote:ucini i sebe i nama uslugu, pa nemoj vise o ovom zboriti.Podrinjac wrote: Pa ti meni otkrij da on postoji, pa ću ja otkriti da on ne postoji. To se ne može ni otkriti, ni demantovati. Ali ja iz svog logičkog shvatanja govorim da on ne postoji. Možda mi logika nije jača strana, hebi ga. Ali šta ću ja ??
![]()
brate,......
Nisu i to nije istina, ako ćemo gledati brojke i tako brojati. Ali nije ni bitno jer to nije rađeno u ime ateizma i ne znam što se stalno podmeće to. Prije ih rekao da je stvar bliža nacizmu ili kultu ličnosti. Kad i ako ateizam poprimi karakteristike neke idelogije onda mu se može pripisivati nešto.. ili kad neko uradi nešto u ime ateizma ili slSalahuddin wrote:Podrinjac wrote:Znam. Mi ateisti smo inače glupi ljudi. Sve zato što ne vjerujemo u tog nekog boga. Ako ništa, bar mi ne koljemo i ne ubijamo u ime boga.paparaci wrote:ucini i sebe i nama uslugu, pa nemoj vise o ovom zboriti.Podrinjac wrote: Pa ti meni otkrij da on postoji, pa ću ja otkriti da on ne postoji. To se ne može ni otkriti, ni demantovati. Ali ja iz svog logičkog shvatanja govorim da on ne postoji. Možda mi logika nije jača strana, hebi ga. Ali šta ću ja ??
![]()
Kina I Rusija kao komunisticke zemlje su ubile vise ljudi nego sve religije kombinovano.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Danas u nekim islamskim državama zabranjuju ateistima i ubijaju ih. Koja je razlika između toga??Ubili su vise. I komunisticki rezim je zabranjivao Boga. Nasuprot drzavama gdje je Bog nesto sto se mora prihvatiti. I ovi prvi JESU pobili vise. De malo ukljuci taj google, jebo ga ti!
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Afganistan, arapske zemlje, Iran, Pakistan itd. Sve to vješa na vješala.Salahuddin wrote:Gdje ubijaju ateiste?Podrinjac wrote:Danas u nekim islamskim državama zabranjuju ateistima i ubijaju ih. Koja je razlika između toga??Ubili su vise. I komunisticki rezim je zabranjivao Boga. Nasuprot drzavama gdje je Bog nesto sto se mora prihvatiti. I ovi prvi JESU pobili vise. De malo ukljuci taj google, jebo ga ti!
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Pa zašto su prije mjesec dana u S. Arabiji ateisti proglašeni teroristima ?? U S. Arabiji koja najviše terorista proizvode proglasili ateiste teroristima hahahah...
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Da, u svakoj gotovo arapskoj zemlji postoji smrtna kazna za ateiste.Salahuddin wrote:Dobro, da bi malo skratili ovo, eto neka bude i u Arabiji (iako nije ubijen zbog ateizma). Sta si spominjao Pakistan, Iran, pa osobito "arapske zemlje" (Jordan, Oman, UAE, Kuvajt, Irak itd...). U ovim zemljama ubijaju ateiste?Podrinjac wrote:Pa zašto su prije mjesec dana u S. Arabiji ateisti proglašeni teroristima ?? U S. Arabiji koja najviše terorista proizvode proglasili ateiste teroristima hahahah...
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 875 times
Salahuddin wrote:paparaci wrote:bez Bismilleta.Salahuddin wrote:
paparaci, brate, hocemo li mi klati ovo?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego nesto kontam...i onda ovakvim ljudima klanjaju dzennazu i sahrane po islamskim obicajima. Ja da ovako pricam, napravio bi oporuku u kojoj striktnonapravim da se takvo nesto ne desi.
momci samo udrite
Imaš malo ovdje o diskriminaciji u svijetu.Salahuddin wrote:Gdje se izvrsava (ako vec postoji u zakonu smrtna kazna, mada sumnjam)?Podrinjac wrote:Da, u svakoj gotovo arapskoj zemlji postoji smrtna kazna za ateiste.Salahuddin wrote:Dobro, da bi malo skratili ovo, eto neka bude i u Arabiji (iako nije ubijen zbog ateizma). Sta si spominjao Pakistan, Iran, pa osobito "arapske zemlje" (Jordan, Oman, UAE, Kuvajt, Irak itd...). U ovim zemljama ubijaju ateiste?Podrinjac wrote:Pa zašto su prije mjesec dana u S. Arabiji ateisti proglašeni teroristima ?? U S. Arabiji koja najviše terorista proizvode proglasili ateiste teroristima hahahah...
http://en.wikipedia.org/wiki/Discrimina ... t_atheists
Pa ovo.. ne vjerujem da neko izmišlja ove stvari. Sad što ljudi ne pričaju o tome i masovno ne lete u smrt može se razumjeti.
Atheists living in 13 countries risk being condemned to death, just for their beliefs (or non-belief) according to a new, comprehensive report from the International Humanist and Ethical Union out on Tuesday. All 13 countries identified by the study are Muslim majority.
The countries that impose these penalties are Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldives, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, United Arab Emirates and Yemen. With the exception of Pakistan, those countries all allow for capital punishment against apostasy, i.e., the renunciation of a particular religion. Pakistan, meanwhile, imposes the death penalty for blasphemy, which can obviously include disbelief in God.

Atwizam je bezopasan sve dok ne pocne iskrivljavati istinu neke vjere...svaki covjek ima svoju istinu, svaka religija svoju, ateizam svoju...svi trebaju kritixki razmisljati i o svojim istinama a ne ponistavati tudze...ateizam je to isto cinio...komunizam...ali ljudi su se potajno krstili, vjencavali i slavili Bozic...ipak nije bilo bas tak rigorozno...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
I ateisti su vjernici!
Vjeruju da ne postoji Bog!
Vjeruju da ne postoji Bog!
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Je li vam to nalaže vjera ??paparaci wrote:bez Bismilleta.Salahuddin wrote:
paparaci, brate, hocemo li mi klati ovo?![]()
![]()
Ja vjerujem da podrinjac ne zna puno o smislu zivota...ni o vjeri....ja sam tako vjernica jednako ko i ateista...vjerujem u negaciju...u negaciju se nema smisla vjerovati....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ja znam šta je smisao života, a smisao života nije vjerovati u boga. Je li to neophodna stvar u životu ??Biba wrote:Ja vjerujem da podrinjac ne zna puno o smislu zivota...ni o vjeri....ja sam tako vjernica jednako ko i ateista...vjerujem u negaciju...u negaciju se nema smisla vjerovati....
Smisao života je stvoriti porodicu, voljeti se, zarađivati za svoju djecu, ženu itd. To je sva filozofija života.
Život i sudbinu ne gradi bog, nego ti nosiš direktni uticaj na život.
Ne možeš ti mene ubjediti da ako beba umre u stomaku majke, ili se rodi sa deformitetima da je od boga. Ako je to od boga, onda se treba zapitati kakav je to onda bog kad to dozvoljava.