Zbog čega propadaju brakovi?
Moderator: spacebound
Re: Zbog čega propadaju brakovi?
Mogu se partneri kratko vrijeme poznavati i da u braku štima.Ima i onih koj vise od pet godina budu u vezi a kad sklope btak, on se ubrzo raspadne....Nitko ne mora trpjeti ponizavanja, ali ne treba ni zbog sitnica odlaziti pa se vracati...puno zena i danas mora trpjeti manijaka...jednako tako ima i zena gadura i ostrokondzi a muzevi su im dobri...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3859 times
- Been thanked: 2902 times
- Status: Online
Rabiosa wrote:Zbog lose skuvanog graha..
...dobro skuhan grah,daleko se cuje....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7453 times
- Been thanked: 17355 times
- Status: Offline
Re: Bosanci daju posljednju marku detektivima
Nego meni nije jasno kako sud može nekome zabraniti da se razvede?
Jesam li ja nešto loše informisana ili se zaista to može zabraniti?
Znam da imaju oni kao pokušaji pomirenja i to.. pa se zbog podjele imovine istresa prljav veš al u slučaju da neko kaže nema više ljubavi hoće li bez problema dobiti razvod?
Jesam li ja nešto loše informisana ili se zaista to može zabraniti?
Znam da imaju oni kao pokušaji pomirenja i to.. pa se zbog podjele imovine istresa prljav veš al u slučaju da neko kaže nema više ljubavi hoće li bez problema dobiti razvod?
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Odem u komšiluk da saznam šta ima nova kod kuće.Maja wrote:Nisam znala da ovog ima kod nas. Što bacati pare na detektive kraj komšija koji sve znaju pa ti jave što se treba javiti.

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
...dobro skuhan grah,daleko se cuje....
samo što je brak postao nesto drugo ..... pa su onda i razlozi drugaciji
a medju dvoma se sve desava.......naopako je kad se ukljuci treci....
onda sigurno propada........
ps.
taj treci more bit i mater i caca i sestra a bogami i anam onaj.....

Our solution mind revolution
Ja sam već u svom prvom postu napisao ovo ;To je taj BiH ego, koji nije dorastao današnjim vremenima.Salahuddin wrote:
Njihove usluge i nisu tako skupe. U jednoj firmi, u kojoj sam radio kao zastitar, postojao je i taj odjel, pa znam da to i nije bas skupo, pogotovo ako neko vec ionako planira razvod, zbog sumnje u kurvaluk. Ovamo je jako bitno ko je uzrokovao raspad braka. Na sudu, nevjerstvo je dovoljan razlog da muz ili zena prekini brak. Eh, onaj ko je pocinio to nevjerstvo je u malo "donjem polozaju" na sudu.
Jer ja mislim da tu nije stvar da se traži neki razlog za opravdanje već je tu problem kod bolesne ljubomore iliti povrede muškog BiH ega.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Do žena je
Ako želite tačnije podatke,uzeti sve ponuđene odgovore sa teme(konkretne)i svrstati u anketu.

Ako želite tačnije podatke,uzeti sve ponuđene odgovore sa teme(konkretne)i svrstati u anketu.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Za sve treba dvoje...i do jednog i drugog...
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7453 times
- Been thanked: 17355 times
Salahudine 
Lijepo je to što si svjestan šta imaš, što ženu cijeniš i ne uzimaš zdravo za gotovo.
Mnogi se naviknu na to da je sa ženom sve u najboljem redu pa misle da tako treba biti a ne kontaju koliko su sreće imali.

Lijepo je to što si svjestan šta imaš, što ženu cijeniš i ne uzimaš zdravo za gotovo.
Mnogi se naviknu na to da je sa ženom sve u najboljem redu pa misle da tako treba biti a ne kontaju koliko su sreće imali.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21975 times
- Been thanked: 5877 times
- Status: Online
Maja wrote:Salahudine
...pratim!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Brak za poželit 

Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
Bravo! Čestitke!Salahuddin wrote:"Ma zivjecemo mi od ljubavi", "te MALE razlike nas samo nadopunjuju"...jest, al' u limburgu. Ja sam svojom suprugom za 3 godine prije braka istrazio svaku mogucu vecu granu koja bi nam se mogla priprijeciti kasnije. Za mene su bila najveca stvar djeca i njihov odgoj. Srecom, moja supruga i ja tada nismo (a nemamo ni sada) razlike u misljenjima po tom pitanju. Znaci, djeci odgajamo onako kako oboje zelimo. Mnogo smo pricali i o drugim stvarima. Nismo imali nista kad smo se uzeli ali smo imali zajednicki cilj i gledali smo na sve probleme "istim ocima". Imali smo skromno vjencanje, sa rodbinom i bliskim prijateljima. Para nismo uopste imali. Zivjeli smo u napustenoj srpskoj kuci, nase su izgorjele i nisu bile ponovo izgradjene. Ja sam radio za nekih 200KM. Ona se onda ubrzo zaposlila i zaradjivala oko 300KM. Bili smo srecni, neizmjerno srecni. Danas nemamo finansijske probleme ali moje zdravlje bas i nije najbolje. Ali ona je jos uvijek tu, uz mene i za mene.
Danas, poslije 20 godina otkad smo zajedno, od toga 17 u braku, NIJEDNOM se nismo posvadjali toliko da se jedno ljutilo na drugo makar jedan dan. Desilo se nekad da se malo sporjeckamo oko necega bezveze ali sve se to zavrsavalo jako brzo. Bilo je i malo ljubomore ispocetka , na obadvije strane, ali smo vremenom to prevazisli. Volimo se kao i prvih godina kad smo se upoznali. Mislim da ne moram reci da nikada na zenu nisam digao ruku.
Zahvaljujem Onom, koji me je spojio sa osobom, za koju bih dao zivot. Moja supruga i majka moje djece. Zena koja me razumjela uvijek, i uvijek je bila tu za mene. Bila je uz mene i kad sam prolazio kroz jedan strasan period u svom zivotu. Nikada nije dosla u pitanje njezina bezrezervna podrska, ma o cemu se radilo (jedino nisam nikada pitao smijem li traziti jos jednu zenu...ili jos dvije, tri. Mislim da bi tu bilo golemih problema)...Ma malo ima mjesta na ovoj temi koliko bih mogao o tome pisati.
Zao mi je ovih mladih danas, koji se zalijecu, iduci po onome sto im govori srce, bez da se kako treba i upoznaju. Ako nema tih nekih osnovnih slicnosti i pogleda na zivot, taj brak je osudjen na propast.
P.S
Izvinjavam se na malo duzem postu. Ali eto, kako sam poceo pisati, malo se emocije pocele pojavljivati i onda to bude ovako, kao ovo gore.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14026 times
- Been thanked: 9676 times
jer se zanemaruje cinjenica da smo jednaki
jer neko "mora biti gazda" umjesto partner
@Salahuddin, svaka cast!
jer neko "mora biti gazda" umjesto partner
@Salahuddin, svaka cast!

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Razvod nisam nikad ni trazila ja vec on jer mu je bio potreban novac jer je bio branitelj...Nista nisam morala na sudu dokazivati vec samo reci da vec 18 godina ne zivim s njim...podjelu imovine nisam ni sanjala a kamo li trazila ....meni se on na mom kucnom pragu zakleo da ce me unistiti...jer sam pozeljela da zivimo odvojeno od njegovih roditelja....nedavno su ga njegovi roditelji tuzili zbog zanemarivanja.....a za mnom trce i ljujbe me..i hvale......ne treba meni to... sam nek su dalje od mene..
nije istina da oboke moraju biti krivi....ja sam njega voljela sve do jednog dana kaf sam shvatila da sam budala nad budalama...

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times

Zagorka wrote:Do žena je![]()
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Carstva peopadaju zbog budala
i psihopata a brakovi iz vise razloga...

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Brakovi propadaju zbog dosade i želje za nečim novim, zbog podjele imovine, nerazumijevanja. svađe, nefunkcionisanja braka, nerealnih očekivanja, intriga, spletki, varanja, nedostatka seksa i strasti, zbog nekompaktibilnosti itd.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
To je to.Salahuddin wrote:"Ma zivjecemo mi od ljubavi", "te MALE razlike nas samo nadopunjuju"...jest, al' u limburgu. Ja sam svojom suprugom za 3 godine prije braka istrazio svaku mogucu vecu granu koja bi nam se mogla priprijeciti kasnije. Za mene su bila najveca stvar djeca i njihov odgoj. Srecom, moja supruga i ja tada nismo (a nemamo ni sada) razlike u misljenjima po tom pitanju. Znaci, djeci odgajamo onako kako oboje zelimo. Mnogo smo pricali i o drugim stvarima. Nismo imali nista kad smo se uzeli ali smo imali zajednicki cilj i gledali smo na sve probleme "istim ocima". Imali smo skromno vjencanje, sa rodbinom i bliskim prijateljima. Para nismo uopste imali. Zivjeli smo u napustenoj srpskoj kuci, nase su izgorjele i nisu bile ponovo izgradjene. Ja sam radio za nekih 200KM. Ona se onda ubrzo zaposlila i zaradjivala oko 300KM. Bili smo srecni, neizmjerno srecni. Danas nemamo finansijske probleme ali moje zdravlje bas i nije najbolje. Ali ona je jos uvijek tu, uz mene i za mene.
Danas, poslije 20 godina otkad smo zajedno, od toga 17 u braku, NIJEDNOM se nismo posvadjali toliko da se jedno ljutilo na drugo makar jedan dan. Desilo se nekad da se malo sporjeckamo oko necega bezveze ali sve se to zavrsavalo jako brzo. Bilo je i malo ljubomore ispocetka , na obadvije strane, ali smo vremenom to prevazisli. Volimo se kao i prvih godina kad smo se upoznali. Mislim da ne moram reci da nikada na zenu nisam digao ruku.
Zahvaljujem Onom, koji me je spojio sa osobom, za koju bih dao zivot. Moja supruga i majka moje djece. Zena koja me razumjela uvijek, i uvijek je bila tu za mene. Bila je uz mene i kad sam prolazio kroz jedan strasan period u svom zivotu. Nikada nije dosla u pitanje njezina bezrezervna podrska, ma o cemu se radilo (jedino nisam nikada pitao smijem li traziti jos jednu zenu...ili jos dvije, tri. Mislim da bi tu bilo golemih problema)...Ma malo ima mjesta na ovoj temi koliko bih mogao o tome pisati.
Zao mi je ovih mladih danas, koji se zalijecu, iduci po onome sto im govori srce, bez da se kako treba i upoznaju. Ako nema tih nekih osnovnih slicnosti i pogleda na zivot, taj brak je osudjen na propast.
P.S
Izvinjavam se na malo duzem postu. Ali eto, kako sam poceo pisati, malo se emocije pocele pojavljivati i onda to bude ovako, kao ovo gore.

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.