Ateizam
Re: Ateizam
Vidim da podrinjac ne tumaci ni zivot ni srecu ni Boga kak treba...nemam ja stranica dovoljno da objaanim ave a trenutno ni vremena...kad covjek dozivi nesrecu obicno proziva da je bog kriv jer je dozvolio...nisu stvari crnobijele...a vidis, meni nije cilj da suprug zaradzuje za mene, meni ne cilj da ja zaradzujem za sebe...a sudbinu ne krojimo samo sami sebi....pojave se i drugi krokaci u nasoj blizini....da se meni nisu drugi upetljali bila bi mi sudbina puno bolja....ponavljam, svaka vjera ima do utancine opisan amisao zivota....ateizam nema ali...ateista moze biti divan covjek...kao sto i deklarirani vjernik moze biti necovjek....i zlo
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10006 times
- Been thanked: 11894 times
- Status: Offline
Jedan od najčuvenijih ateista svih vremena, autor one čuvene: "Bog je mrtav", Friedrich Nietzsche, rekao je otprilike: Fanatizam je jedino "prosvjetljenje", koje mogu dosegnuti slabi i neupućeni.
Kako mi se čini, pored raznih vjerskih fanatika, ima tu i raznih ateističkih i političkih fanatika. Religija je zajednička, reklo bi se.
Kako mi se čini, pored raznih vjerskih fanatika, ima tu i raznih ateističkih i političkih fanatika. Religija je zajednička, reklo bi se.
De se ti lijepo abdesti pa klanjaj dva rekata nafilePodrinjac wrote: Ja znam šta je smisao života, a smisao života nije vjerovati u boga. Je li to neophodna stvar u životu ??
Smisao života je stvoriti porodicu, voljeti se, zarađivati za svoju djecu, ženu itd. To je sva filozofija života.
Život i sudbinu ne gradi bog, nego ti nosiš direktni uticaj na život.
Ne možeš ti mene ubjediti da ako beba umre u stomaku majke, ili se rodi sa deformitetima da je od boga. Ako je to od boga, onda se treba zapitati kakav je to onda bog kad to dozvoljava.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Ne želim se moliti izmišljenim idolima.REMB wrote:De se ti lijepo abdesti pa klanjaj dva rekata nafilePodrinjac wrote: Ja znam šta je smisao života, a smisao života nije vjerovati u boga. Je li to neophodna stvar u životu ??
Smisao života je stvoriti porodicu, voljeti se, zarađivati za svoju djecu, ženu itd. To je sva filozofija života.
Ne možeš ti mene ubjediti da ako beba umre u stomaku majke, ili se rodi sa deformitetima da je od boga. Ako je to od boga, onda se treba zapitati kakav je to onda bog kad to dozvoljava.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Živite vi vjernici svoj život tako što ćete mrziti sve one koje nisu vaše vjere i koji se klanjaju to nekom drugačijem bogu, mrzite sve ateiste svijeta. Jer oni nemaju razloga za život. Živite u zaluđenom svijetu tako što ćete pametovati čiji je bog veći, bolji, savršeniji, a nas ateiste ostavite na miru da živimo svoj život bez mržžnje i podjele.Biba wrote:Vidim da podrinjac ne tumaci ni zivot ni srecu ni Boga kak treba...nemam ja stranica dovoljno da objaanim ave a trenutno ni vremena...kad covjek dozivi nesrecu obicno proziva da je bog kriv jer je dozvolio...nisu stvari crnobijele...a vidis, meni nije cilj da suprug zaradzuje za mene, meni ne cilj da ja zaradzujem za sebe...a sudbinu ne krojimo samo sami sebi....pojave se i drugi krokaci u nasoj blizini....da se meni nisu drugi upetljali bila bi mi sudbina puno bolja....ponavljam, svaka vjera ima do utancine opisan amisao zivota....ateizam nema ali...ateista moze biti divan covjek...kao sto i deklarirani vjernik moze biti necovjek....i zlo
Podrinjac, istinski vjernik ne potcjenjuje niciju vjeru u jednoga Boga a ni ateiste koji ne diraju u tudzu i drukciju istinu.Kazes zasto Bog dozvoljava zlo.Ljudi jedni drugima cine zlo vece nego ikoja zivotinja jer dozvole zlu u som duhu da zavlada.Bolesti i nesrece se dogadzaju, ljudi pate boli ih i tijelo i dusaCovjek trpi.Kad covjek nauci da je upravo u njegocom trpljenju zapravo sazrijevanje prema spoznaji da i zle dogadzaje prihvatimo i ne hulimo na Boga.....i da mozemo biti sretni pokraj svih nevolja...kad shvatimo da svaki vjernik treba pomoci svima da na Zemlji zavlada dobrota...nema sukoba medzu takvim vjerama i vjernicima...Nietzsche (Tako je govorio Zaratustra) :Ponoc je takoszer podne....kad covjek u misticnom shvati da je to dvoje (dobro i lose sto nam se dogadza)...pomirljivo i jednako....onda moze biti sretan...i katolici cesto ne shvacaju da smrt nije kraj....nego dopuna zivotu....Isusova smrt to dokazuje...svi smo samo putnici koji bi trebali pomoci jedni drugima da ponovo pocnemo cijeniti prave vrijednosti....zasto bi mrzili
drugu vjeru koja uci istim vrijednostima...To moze samo budalasta osoba... 
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
sabura, sinko. sabura.Podrinjac wrote:Ne želim se moliti izmišljenim idolima.REMB wrote:De se ti lijepo abdesti pa klanjaj dva rekata nafilePodrinjac wrote: Ja znam šta je smisao života, a smisao života nije vjerovati u boga. Je li to neophodna stvar u životu ??
shvatices jednog dana pogubnost svojih rijeci i postupaka.
to ti je zagarantovano. vjerovao u to ili ne. ne vazno.
ako si ti zaista jedini i istinski gospodar svog zivota i svoje sudbine - zasto onda dozvolis da te i najmanja neka stvar omete ili sprijeci u ostvarenju svog nekog nauma?
nemoj lazi iznositi. nije to lijepo.Podrinjac wrote:Živite vi vjernici svoj život tako što ćete mrziti sve one koje nisu vaše vjere i koji se klanjaju to nekom drugačijem bogu, mrzite sve ateiste svijeta. Jer oni nemaju razloga za život. Živite u zaluđenom svijetu tako što ćete pametovati čiji je bog veći, bolji, savršeniji, a nas ateiste ostavite na miru da živimo svoj život bez mržžnje i podjele.
vidis da si ti taj koji konstantno vrijedja.
u istoj recenici spominjes vjernike i povezujes ih sa mrznjom.
tebi je zaista sevap zabraniti pisati na temama religije.
Recimo da i drugi imaju svoje naume
.. pored onih faktora tipa genetske predispozicije, utjecaj okoline, uzročno-posljedičnih veza kod samog čovjeka i pažnje o vlastitom ponašanju
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Smrt nije kraj već novi početak - (vjernik ovo istinski vjeruje pa lakše prihvata životne nedaće za raziku od ateiste)
Ateista bi onda trebao više cijeniti ovaj život, tom logikom.
Ateista samo vjeruje u materijalno...u mom mjestu ljudi (vjernici) pomažu siromašne, uz ramazan posebno (iz svog džepa izvade i dadnu, neko više, neko manje...neko podmjeru kupi...neko namještaj...neko određene radove na kući...) al ateista se stisnuo, po njemu bi svi pocrkali, al taj neda!Lebowski wrote:Ateista bi onda trebao više cijeniti ovaj život, tom logikom.
Opaaa.. Evo nas kod moralne superiornosti vjernika i predstavljanja ateista kao bezdušnih robota, razvratnika, škrtica, itd.
Šta reći na ovo..
Šta reći na ovo..
Ma pričaš totalne besmislice.
Ko što rekoh, nikakvog smisla to nema. Ima li još šta u čemu ste super? 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Samo vas posmatram I cekam da se dokopam kompjutera 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
ma sve to pada u vodu ako zaista licno gospodaris vlastitim zivotom i namjerama. nema te sile i prilike koja moze na tvoje naume da utjece.Lebowski wrote:Recimo da i drugi imaju svoje naume.. pored onih faktora tipa genetske predispozicije, utjecaj okoline, uzročno-posljedičnih veza kod samog čovjeka i pažnje o vlastitom ponašanju
Ne možeš gospodariti vlastitim životom u smislu da možeš dobiti sve što poželiš ali je dosta toga ipak u tvojim rukama. Važni su i drugi jer svako ima svoje želje i ciljeve koji se počesto isprepliću sa našim.