Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Ateizam

Post by Podrinjac »

Pa Ataturk nije znanstvenik bio nego turski vođa. I sigurno spada među najveće vođe svijeta. Ovdje je on sve dobro rekao, bez greške.
Ako se teži ka modernizaciji neke države, prvo šta se mora učiniti je da se oslobodi od okova vjerskih nadmetanja i nacionalizma. To su prve stavke ka modernizaciji. Ja ne poznajem nekog vjerskog državnika da je modernizirao državu.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Podrinjac, nisam ni mislila da je znanstvenik.Ja sam ga samo usporedila s pametnim ljuima.Sve je to dobro sto je napisao...osim jednoga...ako netko veruje u boga ne znaci da je slabic...i ja bih ukinula neke crkvene obicaje...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

;) Nije njima izgleda nikada sa oproštenjem bio gur guzici . Pitao bih ih ja onda ima li Boga i kako ga prizivaju .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Pa Ataturk nije znanstvenik bio nego turski vođa. I sigurno spada među najveće vođe svijeta. Ovdje je on sve dobro rekao, bez greške.
Ako se teži ka modernizaciji neke države, prvo šta se mora učiniti je da se oslobodi od okova vjerskih nadmetanja i nacionalizma. To su prve stavke ka modernizaciji. Ja ne poznajem nekog vjerskog državnika da je modernizirao državu.
Pa naravno, sve sto se kaze protiv Boga je kod teme pametno i bez greske. Kazes mora se rijesiti "nacionalizma i vjerskih na(d)metanja" radi modernizacije...a stavio si Ataturka kao primjer. Da, Ataturk nije bio nacionalista, ne d'o dragi Bog. :ha I kazes "sta mu Erdogan radi od drzave". Nije to Ataturkova babovina. Ljudi su glasali za Erdogana na potpuno demokratski nacin. A ne smeta ti manjak prava manjina u Turskoj (koji se vuku od Ataturka, nije se on nesto slomio da napravi drzavu za sve, nego samo za Turke)? Covjece, nekad sam zaprepasten na osnovu cega ti branis svoje stavove i sta uzimas za primjer potvrdjivanja svojih argumenata.
Da, izabrali su ga demokratski. Isto kao što smo i mi SDA izabrali demokratski. Sada taj Erdogan stvara konzervativnu, nedemkratsku Tursku. Nek neko protiv njega nešto kaže, odmah ide u ćorku. Ako je to demokratska država, ja sam budala.
Ako narod nešta izabere demokratski ne mora značiti da je dobro.
Da, ako se teži ka modernizaciji države treba se osloboditi od okova vjere i nacionalizma. Na nacionalizam mislim na šovinizam, rasizam itd. Ja ne poznajem modernu državu u kojoj vladaju vjerske vođe. Ajde mi nađi jednu tu državu. Gadafi kada je vladao u Libiji, Libija je bila potpuno stabilna država. Došle ove današnje vođe, eno vode se ratovi u Libiji. Najteže je vladati upravo sa islamskim državama jer upravo tu postoji potencijalna opasnost od terorizma i lahko se upada u nestabilnost. Zato je Ataturk i Gadafi bili jako cjenjene vođe jer su uspjeli vrlo dobro vladati sa muslimanskim življem.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Ne znam puno o Ataturku a ne mogu u temu o Darvini jer sam zadnja tamo.Ne zelim praviti nered i postati dva posta.Ovaj video moze i ovdje.Evo kako jedan prof. na duhovit nacin kaze da ima Boga. Meni ne smata sto ga drukcije naziva, naprotiv, za iste pojmove cesto imamo razlicite rijeci i to je samo bogatstvo u izrazavanju pa i religije su bogatstvo a ne siromastvo duha...to bogatstvo ateisti nemaju...
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Bogastvo čega ?? Da mrzimo narode druge vjere, da vodimo ratove samo zato što se ne pokalapaju sa drugim bogovima itd.
Ne živi se od vjere. Kada ćete to shvatiti??
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

O Boze, Podrinjac..mislila sam na dijalog a ne to kako ti tumacis!!! Pa kako cvijeće različito uljepšava svijet , zar i religije to ne mogu?!!!...naravno, mislim na jednoboštvo!!! Trooki bogovi me ne zanimaju i točka.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Porediš religije sa cvijećem. :grana
Ja ne znam da li je ikada cvijeće nekoga ubilo, dok religijski fanatizam to čini svakodnevno.
Zanimaju te samo jednooki bogovi, haa ?? :ooo
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Kakav religijski fanatizam je to u pitanju podrinjac. Čini mi se da mnogo slušaš Zapadne medije . Znaš da smo mi Prueuropski orjentiran narod.
(Michael de Montaigne).
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Terasa svjesti wrote:Kakav religijski fanatizam je to u pitanju podrinjac. Čini mi se da mnogo slušaš Zapadne medije . Znaš da smo mi Prueuropski orjentiran narod.
Da, sigrno smo proeuropski orijentiran narod. Evo danas planirali napad u Švedskoj, prošle dvije godine napad na američku ambasadu, sve više i više Bošnjaka odlazi kod svojih 'braća' među ISIL, napad u Bugojnu itd. Nema kod nas nikakvog religijskog fanatizma, jok, nikako. :lup
Ako ti Klix, Radio Sarajevo i druge domaće medije smatraš zapadnim medijima, onda ću reči da slušam zapadne medije.
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Akteri za napad u Bugojnu su činiu mi se zbog nedostatka dokaza oslobođeni . eJsi li u toku šta je sa glavnom tužiteljicom koja je vodila proces, uhapšena je zbog primanja mita i pod istragom je .

OK je , slažem se sa konstatacijom da su Vehabije opasni ljudi . Oni ne piju ne puše i normalno se ne rukjuju između sebe kao mi obični ljudi i ne klanjaju prema kibli . Znaš da su Muslimani ateisti za iste najveći kjafiri.

Imam otvorenu temu oo Fanaticima na drugom forumu koju ću nakon pregleda i utvrđivanja sličnih tema ovjde zasigurno prebaciti .
(Michael de Montaigne).
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Oslobođeni su mnogi zločinci iz našeg zatvora. Tako da nije to dokaz.
Bosna se polako pretvara u džamahiriju, to je jasno. Iz demokratske države prelazi u radikalnu državu. Normalnih je sve manje i manje.
Ja volim što sam ateist, više nego pare. Meni bog ne treba da bih živio.
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Ma kakva džomahirija podrinjac ne budi smješan. Kada isto nismo postali u ratu, nežemo ni sada to ti garantujem .
(Michael de Montaigne).
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Ovo na dobro ne ide. A ti garantuj šta hoćeš. Imat ćemo mi još jedan rat, ali ne sa četnicima, nego sa islamističkim radikalima. Nadam se da ćemo biti živi u narednih 15 do 20 godina pa da vidimo.
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Čudno mi je da ti kao deklarisani ateista vjeruješ da će biti rata i to sa grubo rećeno radikalima . Kome ćeš se prikloniti jadan, hoće li te itko prihvati u zaštitu , šta misliš Podrinjac .
(Michael de Montaigne).
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Priklonit ću se onima koji se budu borili protiv radikala, sigurno.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Biba wrote:Ne znam puno o Ataturku a ne mogu u temu o Darvini jer sam zadnja tamo.Ne zelim praviti nered i postati dva posta.Ovaj video moze i ovdje.Evo kako jedan prof. na duhovit nacin kaze da ima Boga. Meni ne smata sto ga drukcije naziva, naprotiv, za iste pojmove cesto imamo razlicite rijeci i to je samo bogatstvo u izrazavanju pa i religije su bogatstvo a ne siromastvo duha...to bogatstvo ateisti nemaju...
Ja ovom ne bi dao da mi uči djecu a sigurno ne bih voli ni da sam imao ovakvog profesora.

Sad ne kontam šta znači ovo Omladinski kulturni centar.. al ako promoviše ovo i bavi se ovim jadna nam kultura. :oo

Ovo su isti oni što su pravili one klipove sa onim klincem kojemu smo se svi smijali u kampanji "Bitno je biti Bošnjak".
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Oslobođeni su mnogi zločinci iz našeg zatvora. Tako da nije to dokaz.
Bosna se polako pretvara u džamahiriju, to je jasno. Iz demokratske države prelazi u radikalnu državu. Normalnih je sve manje i manje.
Ja volim što sam ateist, više nego pare. Meni bog ne treba da bih živio.
:123 Gadafi je bio ateist, jel'da? Sta fali Iranu, recimo? Eto trazio si primjer, dobio si ga. De, ako ti nije bas nesto tesko, sta to fali njima u Iranu?
Možda Gadafi nije bio ateist, ali nije se ni isticao kao neki vjernik. Šta hoćeš da kažeš, da su u Iranu zadovoljni vođenju države ??
AA otkad je vama sunitima Iran vjernička država ?? Koliko ja znam oni su za vas nevjernici ??
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Bitno je imati mjeru i u vjerovanju al i u nevjerovanju.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Dokle god covjek vjeruje u istinske vrijednosti i ljudskost, nije bitno koje je vjere..moze bit i ateista..covjek je ak je karakter...i tocka.:pusi...nema tu puno mudrovanja.. :obrve
Post Reply

Return to “Religija”