Da, samo je tu jedino žalosno što je dijete šehida i dalje tema sa 45, da li treba da ima prednost, oni su trebali doći na red da ostvare prava prije 20+ godina.Laser wrote: 09 Jul 2024, 15:34 Ima li neki propis koji govori sa koliko godina izlaziš iz kategorije "dijete šehida"?
Neka djeca šehida sada imaju 45 godina. Spadaju li oni u tu kategoriju?
Bh. dijaspora traži ravnopravan status sa stanovnicima BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3761 times
- Been thanked: 3485 times
- Status: Offline
Re: Bh. dijaspora traži ravnopravan status sa stanovnicima BiH
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4684 times
- Been thanked: 6256 times
Ljudi svašta koriste.. Neko na i za dobro, neko na i za loše.Fuj ne fuj, ali sigurno postoje ljudi koji i ovaj (sveti) status koriste.
Uveli su stoličari tu "red" po vlastitom redu.Opet kazem, ne mora se sve imati po svaku cijenu, ne za sve i ne zauvijek. Mora i u ovom segmentu postojati red.
Primjer ti je neprikladan. Niko koliko toliko zdrav od 30 god (ako imaju neke privilegije ne znači da su automatski i neodgojeni) neće ići preko reda i usporiti neni od 70 godina njeno pravo.Da me ne razumijes pogresno, evo slikovito - ode moja nena doktoru, ima 70 godina, i umjesto nje kada dodje na red, udje (sada) momak od 30 godina jer je dijete poginulog borca.
I kad smo kod primjera..
Nena 70 godina, djevojka ili momak u 30tim. I jedno i drugo urgentnog stanja. I jedno i drugo su bitni.. A koga će doktori prije uzeti "pod" ruke da pokušaju spasiti život?
Naravno, slijede oni njih.. ih pompozno..NAGLASAVAM - moraju postojati kategorije i revizije. Moje misljenje
Mora što više ostati za rođake, unuke, mačke i cuke im.
Daj mi brojke. Koliko je sličnih situacija?Jer nije isto kada supruga ostane udovica sa dvoje male djece (90ih godina), i kada ta djeca imaju svoje porodice, i opet koriste (neke) povlastice na racun istog razloga.
To je prvi problem BIH lopovija?
Oni koji su izginuli nema ih više. Njihove djece da. Invalidi ostaju invalidi.
Stanje tih ljudi sigurno nije onakvo kakvog ga pojedinci predstavljaju i pokušavaju provući.
Oni su najmanja kategorija koja bi iskoristila državu. U bilo kakvom segmentu.
Da nažalost. Ni moj tad ni 20t god dajđa još nije ni pronađen.JER, ruku na srce, u proslom ratu je skoro svako izgubio nekog, pa ne koristi (ili ne moze iskoristiti) (opet neke) povlastice.
I koliko još izgubljene famelije i mrtvih ljudi.
Ratni invalidi, njihova djeca i šehida trebaju stvarno imati prednost i pomoć.
Nije stvar paljbe.Nemojte se paliti na svaku i "fujakati" po defaultu.
I fujkam na ono što mi se gadi.
Niko ne kaze da treba ukinuti sve svakome i ignorisati zalaganja i zrtve, nego da se i u ovom segmentu treba napraviti red.
Malo sam pretražila..
Prije nekoliko godina spominjanja zapošljavanja u nekoj firmi.. Od njih 50 bilo je i oko 6-7 djece šehida. I školovanih naravno. I obrazovanih i njih ima. Nisu ih zaposlili na neka mjesta jer su samo eto djeca šehida.
I još.. Neki čika reče:
Prednost pri zapošljavanju šehidske i djece vojnih ratnih invalida smatram floskulom.
I ja mu vjerujem. I dijelim rezon.

Svijest ima sidrište.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1167 times
- Been thanked: 3578 times
- Status: Online
Dokad, Nazife, do kad?Naseef Mushroom wrote: 09 Jul 2024, 17:46Da, samo je tu jedino žalosno što je dijete šehida i dalje tema sa 45, da li treba da ima prednost, oni su trebali doći na red da ostvare prava prije 20+ godina.Laser wrote: 09 Jul 2024, 15:34 Ima li neki propis koji govori sa koliko godina izlaziš iz kategorije "dijete šehida"?
Neka djeca šehida sada imaju 45 godina. Spadaju li oni u tu kategoriju?
Kad napuni 50godina, jel i.dalje dijete šehida pa makar bio djed?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Kao što napisah, društvo je zakazalo što su djeca šehida morali napuniti 45-50 godina i što im se nije pružila prilika kada su imali 20+ godina.Laser wrote: 09 Jul 2024, 20:45Dokad, Nazife, do kad?Naseef Mushroom wrote: 09 Jul 2024, 17:46
Da, samo je tu jedino žalosno što je dijete šehida i dalje tema sa 45, da li treba da ima prednost, oni su trebali doći na red da ostvare prava prije 20+ godina.
Kad napuni 50godina, jel i.dalje dijete šehida pa makar bio djed?
Sada kada je prošlo skoro 30 godina od agresije na Bosnu i Hercegovinu, šta god da neko napiše pogrešno je ako se ne izrazi pravilno.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4112 times
- Been thanked: 2028 times
Ne moze
Mnogi iz dijaspore su veoma surovi. Umjesto da se poklope usima kad dodji, oni masu iz svojih bmw- ova i pokazuju šarene neukusne patilke i debele stomacine.
Mnogi iz dijaspore su veoma surovi. Umjesto da se poklope usima kad dodji, oni masu iz svojih bmw- ova i pokazuju šarene neukusne patilke i debele stomacine.
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3855 times
- Been thanked: 2901 times
a stoooo...?Koteljubi_kadnisamtu wrote: 24 Aug 2024, 21:43 Ne moze
neumjesan ti je komentar...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Da vam nije dijaspore vi bi zivjeli kao bugari nekadKoteljubi_kadnisamtu wrote: 24 Aug 2024, 21:43 Ne moze
A mozda cak i kao turci po selima
Sramota, zaboravili ste coronu
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Eto trebaju se ponašati kako tebi godi da bi bili prihvatljivi tvojim mubarek očimaKoteljubi_kadnisamtu wrote: 24 Aug 2024, 21:43 Ne moze

Niko od njih nije ukrao, ni taj BMW, ni neukusne patike. Svako ima pravo od svojih pare da kupi šta god hoće, da pozlati komplet zube ili da kupi 10kg bureka.
Pojedinci poput tebe pljuju svo vrijeme po dijaspori “U Bosni se puno bolje živi nego tamo, vi perete Švabama guzice i radite 15 sati na dan, mi ovdje uživamo u rahatluku” i onda kada dođe neko ko je zaradio svojim parama u zemlji pranja guzica, pa i ako je na kredit, to opet otplaćuju svojim parama što su pošteno zaradili, nisu ukrali, onda tablete rahatluka popuštaju i dolazi negativnost na površinu, kao kada nekome više tablete protiv antidepresiva ne djeluju.
Pa što im ne zavežete onda usta, ne boljim BMWom ili još neukusnijim patikama već rahatlukom u Bosni koji se ne može parama kupiti?
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Osim toga stomak nece od kupusa tako da ga ponosno isturim 
Last edited by insomnia on 25 Aug 2024, 13:37, edited 1 time in total.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46338 times
- Been thanked: 8288 times
Pajdo moj nije osla zadnja fukara da se tako vice, osli su mnogi skolovani. Ne bas zbog para, ima jedan dio i tog ali vecinom iz nekih drugih razloga. A ako neces oca i mater pomoc ondar kakav si ti covjek, pajel 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
recimo da vecina nije ukrala!Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2024, 13:27Eto trebaju se ponašati kako tebi godi da bi bili prihvatljivi tvojim mubarek očimaKoteljubi_kadnisamtu wrote: 24 Aug 2024, 21:43 Ne moze
Mnogi iz dijaspore su veoma surovi. Umjesto da se poklope usima kad dodji, oni masu iz svojih bmw- ova i pokazuju šarene neukusne patilke i debele stomacine.![]()
Niko od njih nije ukrao, ni taj BMW, ni neukusne patike. Svako ima pravo od svojih pare da kupi šta god hoće, da pozlati komplet zube ili da kupi 10kg bureka.
Pojedinci poput tebe pljuju svo vrijeme po dijaspori “U Bosni se puno bolje živi nego tamo, vi perete Švabama guzice i radite 15 sati na dan, mi ovdje uživamo u rahatluku” i onda kada dođe neko ko je zaradio svojim parama u zemlji pranja guzica, pa i ako je na kredit, to opet otplaćuju svojim parama što su pošteno zaradili, nisu ukrali, onda tablete rahatluka popuštaju i dolazi negativnost na površinu, kao kada nekome više tablete protiv antidepresiva ne djeluju.
Pa što im ne zavežete onda usta, ne boljim BMWom ili još neukusnijim patikama već rahatlukom u Bosni koji se ne može parama kupiti?

nema se tu sta puno pricati, treba samo pogledati koliko dijaspora salje novaca u bih i koliko se poslova napravi. koliko je dijaspora zasluzna za bih eksport i sl.
ah da, ja obavezno kad dodjem odem auto da popravljam kod havane. onda sjedem u auto odem u han pijesak i kurcim se i pokazujem im kako su oni bijeda a ja imam. u sarajevu, zenici, tuzli i tako ne mogu, jer su im auta puno bolja od mog. al sta, odem u vlasenicu, duvno, kljuc. uvjek se nadje mogucnost kad se cojek potrudi.
i kod eme na frizuru obavezno idem. tih 40 eura kod frizera me spasi skroz. ne znam kako bih godinu prezivio da mi nije te ustede.

ja cudna dana danas..

- insomnia
- Rđav kurac
De trico odvadi malo. Nije samo radi para naravno. Vecina je otisla zbog vlaha. Ima ih doduse jedno sedam koji su otisli radi koncerata u Becu
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Vlah ce sve rastjerat pajdo, najvise se zbog tog i ide, nije niko mahnit. Samo sto to nije popularno javno vikatinsomnia wrote: 25 Aug 2024, 13:38 De trico odvadi malo. Nije samo radi para naravno. Vecina je otisla zbog vlaha. Ima ih doduse jedno sedam koji su otisli radi koncerata u Becu

- insomnia
- Rđav kurac
Nema vlaha na 23. Barem ne otijeh strasnih
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Ima i u bosnjaka vlaha, nisu to samo anam oni

- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 7875 times
Pa kad odeš, koji krc onda hoces ravnopravnost sa onim koji je tu osto da se krha sa vlahom?
Nije da ljudi nisu u pravu. Samo je pristup pojedinih malo bezobrazan
Nije da ljudi nisu u pravu. Samo je pristup pojedinih malo bezobrazan
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times
- Been thanked: 2943 times
To se zove ćafir
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav