Btw, ove corbasi iz kesice su smrt.
Ma nije nesporazum. Prosto je juha na njemackom supa a na turskom çorbe.Socrates wrote: 14 Jan 2019, 14:43 Ovdje imamo nesporazum oko corbi, supa i juhica![]()
napisi nam kako se pise supa na njemackomZagorka wrote: 14 Jan 2019, 14:51Ma nije nesporazum. Prosto je juha na njemackom supa a na turskom çorbe.Socrates wrote: 14 Jan 2019, 14:43 Ovdje imamo nesporazum oko corbi, supa i juhica![]()
Eh, sta je ono sto naš narod prevari.
Kad odes u Frankfurt i naručiš u nekom restoranu supu, dobijes po' litre bistre vodurine i u njoj poneki trag....nečega....mene bi to bilo sram iznijeti pred goste.
A kad u turskoj narucis pilecu juhu, vidis da je pajdo u lonac otkoštio tri kokoši, sasjeko začina i svega, pa kad dođeš do pola pitaš se hoćeš li moći glavno jelo.
E posto su bili kod nas i jedni i drugi, onda kad pravi svabo, veli sta je to....ah, to neka supa....
A kad smo vidjeli kako turci prave....veli nije to supa....pa nego sta je....pa slicno supi samo mnogo bogatije![]()
Haj ne yebi meKREMENAC wrote: 14 Jan 2019, 19:58napisi nam kako se pise supa na njemackomZagorka wrote: 14 Jan 2019, 14:51
Ma nije nesporazum. Prosto je juha na njemackom supa a na turskom çorbe.
Eh, sta je ono sto naš narod prevari.
Kad odes u Frankfurt i naručiš u nekom restoranu supu, dobijes po' litre bistre vodurine i u njoj poneki trag....nečega....mene bi to bilo sram iznijeti pred goste.
A kad u turskoj narucis pilecu juhu, vidis da je pajdo u lonac otkoštio tri kokoši, sasjeko začina i svega, pa kad dođeš do pola pitaš se hoćeš li moći glavno jelo.
E posto su bili kod nas i jedni i drugi, onda kad pravi svabo, veli sta je to....ah, to neka supa....
A kad smo vidjeli kako turci prave....veli nije to supa....pa nego sta je....pa slicno supi samo mnogo bogatije![]()
.. muhajem sam uzimao brave od osanjica...sa tog kraja...
evo ti pa uporedi ... moguce je da je jarac - ali ''starac foco od 100 ljeta''
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests