Primera

Kutak za sportski trenutak
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Primera

Post by KOMESAR »

Krokodil Behko wrote:Dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Real imao više prilika i bio opasniji, a u drugom, nakon drugog gola Barce, Real se potpuno raspao. Fino ja rekoh, Realova odbrana je puna kompleksa. Čim su morali krenuti malo više naprijed, Barca ih je počela tabati. Mogli su ih nakantati dobro.
Igra Reala, u drugom poluvremenu, me podsjetila na igru reprezentacije Srbije u prošlim kvalifikacijama za SP.
Šta se desilo Bejlu,jednostavno nestao?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..otprilike real igra dok je bilo svježine kod luke...iako ako ćemo pošteno mogla je utakmica poć na bilo koju stranu.. :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:Dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Real imao više prilika i bio opasniji, a u drugom, nakon drugog gola Barce, Real se potpuno raspao. Fino ja rekoh, Realova odbrana je puna kompleksa. Čim su morali krenuti malo više naprijed, Barca ih je počela tabati. Mogli su ih nakantati dobro.
Igra Reala, u drugom poluvremenu, me podsjetila na igru reprezentacije Srbije u prošlim kvalifikacijama za SP.
Nekako se izgubio. Ma mislim da je on inače precijenjen igrač.
Nemam opravdanje za Barcinu igru u prvom poluvremenu. Pogubili su se. Međutim, kad su Mesija bacili u sredinu iza Sancheza i Neymara, odmah je poharao Realovu odbranu. Pa samo lud može postaviti visoku odbranu protiv onakvog napada.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:
Nemam opravdanje za Barcinu igru u prvom poluvremenu. Pogubili su se. Međutim, kad su Mesija bacili u sredinu iza Sancheza i Neymara, odmah je poharao Realovu odbranu. Pa samo lud može postaviti visoku odbranu protiv onakvog napada.
Kvalitet je presudan.Ipak su Kasiljas,Bejl, Modrić,Ronaldo...u silaznoj putanji
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ma kvaliteta je vrhunska ne vidim slabe točke ni u jednoj ekipi...trenutak..forma ..sreća odlučuje u ovim duelima....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:
Kvalitet je presudan.Ipak su Kasiljas,Bejl, Modrić,Ronaldo...u silaznoj putanji
Ne zaboravi na Pepea :D
Pa on amo faule pravi oko šesnaesterca. Ko da igraju protiv Slobode TZ.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

KOMESAR wrote: Kvalitet je presudan.Ipak su Kasiljas,Bejl, Modrić,Ronaldo...u silaznoj putanji
Za Casillasa se slažem... Bale nikad ni nije bio meni nešto....dobar ali sigurno ne igrač za 100 milja... Modrić je odigrao prvu ozbiljnu tekmu nakon 4 mjeseca i ozljede... dok je imao snage, real je i držao sredinu....Igrač koji je osvojio zlatnu loptu prije koji mjesec meni ne izgleda da je u silaznoj putanji... normalno je da forma varira....
Šta da je ronaldo pospremio onu prvu šansu, u mrežu umjesto na prečku.... svašta je moglo biti....
ali eto na kraju ispade, da su moglii madriđani i katastrofu doživjeti a većina tekme i nije bilo tako...
to je el classico
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Šta se desilo Bejlu,jednostavno nestao?[/quote]

Nemam opravdanje za Barcinu igru u prvom poluvremenu. Pogubili su se. Međutim, kad su Mesija bacili u sredinu iza Sancheza i Neymara, odmah je poharao Realovu odbranu. Pa samo lud može postaviti visoku odbranu protiv onakvog napada.[/quote]
Kvalitet je presudan.Ipak su Kasiljas,Bejl, Modrić,Ronaldo...u silaznoj putanji[/quote]

Ne zaboravi na Pepea :D
Pa on amo faule pravi oko šesnaesterca. Ko da igraju protiv Slobode TZ.[/quote]
..pa teško da ne napraviš faul kad su oko tebe smn.. :sjedi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

storm wrote:
KOMESAR wrote: Kvalitet je presudan.Ipak su Kasiljas,Bejl, Modrić,Ronaldo...u silaznoj putanji
Za Casillasa se slažem... Bale nikad ni nije bio meni nešto....dobar ali sigurno ne igrač za 100 milja... Modrić je odigrao prvu ozbiljnu tekmu nakon 4 mjeseca i ozljede... dok je imao snage, real je i držao sredinu....
Luka i Kroos, mnogo bolji od Balea. Oni su i zaslužni za dominaciju u prvom poluvremenu. Bolje jednog od njih imati nego Balea, a kad ih upariš, nenadjebiv si na sredini i to se fino vidilo.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

storm wrote:
Za Casillasa se slažem... Bale nikad ni nije bio meni nešto....dobar ali sigurno ne igrač za 100 milja... Modrić je odigrao prvu ozbiljnu tekmu nakon 4 mjeseca i ozljede... dok je imao snage, real je i držao sredinu....Igrač koji je osvojio zlatnu loptu prije koji mjesec meni ne izgleda da je u silaznoj putanji... normalno je da forma varira....
Šta da je ronaldo pospremio onu prvu šansu, u mrežu umjesto na prečku.... svašta je moglo biti....
ali eto na kraju ispade, da su moglii madriđani i katastrofu doživjeti a većina tekme i nije bilo tako...
to je el classico
Meni se taj el clasico ni malo ne dopada.Mnogo tenzije ni zbog čega.Ne sjećam se da je ikad bilo vrhunskog nometa.Možda kad je igrao Figo?
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

U prvom poluvremenu Real je pojeo Barcu na sredini i općenito su mnogo bolje stajali na terenu, bili su dosta agresivni, sjajno pokrivali teren i mislim da su se preforsirali u prvom poluvremenu te su u drugom već oko 60-te minute pocrkali, manje-više. Mada ni u provm poluvremenu nisu imali ni izbliza toliko šansi koliko Barca ud rugom. A Barca je nekako nakon postignutog gola totalno pala ili su svjesno prepustili loptu Realu i pokušavali na brzinske kontre dokrajčiti Real, ali je Real s loptom bio mnogo bolji no što su se nadali. U tom rpvom poluvremenu Real je bio najopasniji po Barcinoj strani gdje je Marcelo pravio dar-mar, ali sus rećom ud rugom poluvremenu ALveš i kompanija zaigrali mnogo ozbiljnije te više nije bilo tih propuha. Isto tako u drugom je presudilo i to što je Messi povučen ka centru, jer je tamo na krilu dobivao malo lopti, dok u sredini Mascherano i Rakitić nisu znali što će s loptom, samim prelaskom Messija u sredinu i Barca je zaigrala pravi fudbal i Real se može zahvaliti Bogu zbog toga što je realizacija Barcinih igrača bila dosta loša, kao i neozbiljnost Neymara, inače bi rezon bio dosta drugačiji. I da, posebno bih pohvalio Pique-a/(kao i Mathieu-a), fantastično fantastična utakmica! Mislim da je Pique ponovo onaj stari i to me mLogo raduje. :oo
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

KOMESAR wrote:
storm wrote:
to je el classico
Meni se taj el clasico ni malo ne dopada.Mnogo tenzije ni zbog čega.Ne sjećam se da je ikad bilo vrhunskog nometa.Možda kad je igrao Figo?
... nisi primjetio minijaturu Marcela uz aut liniju ?!
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Il' Messijevo standardno provlačenje lopte kroz noge protivnika? A da, ne voliš ti Messija, tako da ti to i nije zanimljivo. Onda prikaz kako četvorica-petorica igrača pokušavaju istom uzeti loptu, al' samo bespomoćno letaju oko njega. Onda Neymarovi prodori, driblinzi, Benzemian peta, dosta šansi i sl. Da si rekao da je onaj El Clasico iz vremena Murinja prljav, dosadan pa haj. :oo
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Messi je bio dobar....otkako je skinuo pizzu s jelovnika, malo se stesao i opet je zvrk :oo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ama i Pele je rekao prije par dana Messi :djed
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

...dva različita tipa igrača genijalci oba na svoj način... :ok
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Pet golova Cristiana Ronalda i devet Real Madrida u rapsodiji na Santiago Bernabeuu

Piše:
Branimir Korać

Real Madrid ponizio je Granadu na Santiago Bernabeuu i stigao do najveće pobjede u ovoj sezoni pregazivši je s 9:1. Granada je tako doživjela svoj najteži poraz u povijesti Primere, a Cristiano Ronaldo gladan golova pet puta je slao loptu u mrežu...
Potpuno pregažena i ponižena Granada uoči uskršnjeg ručka upisala je svoj najteži poraz i devet puta vadila loptu iz mreže. Real Madrid bio je nevjerojatno efikasan, u dobrom dijelu utakmice praktički sve što je išlo prema golu završilo je u mreži, dijelom i zbog neraspoloženog Oiera Olazabala, inače vratara iz Barcelonine škole.
Cristiano Ronaldo po prvi puta kao igrač Real Madrida postigao je pet pogodaka, bio je nezadrživ i u fantastičnom izdanju. Čak i kada je sve bilo odlučeno, grizao je i tražio pogotke.
Domaćinu je trebalo 25 minuta da dođe do prvog pogotka, a onda se potpuno otvorilo.
Mrežu gostiju načeo je Gareth Bale koji je dobio loptu od Tonija Kroosa, prošao vratara i bez problema zabio.
Od 30. do 38. minute u akciji je bio Cristiano Ronaldo. Postigao je tri pogotka i tako stigao do svojeg najbržeg hat-tricka. Na poluvrijeme se otišlo s visokih 4:0 za domaćina, a gosti su priliku za smanjenje propustili u samoj završnici kada je sjajno pucao El Arabi, ali pogodio gredu.
Madriđani nisu stali niti u drugom dijelu. Frustrirajući dan za Granadu nastavio se s nova tri pogotka za samo deset minuta drugog poluvremena. Dva puta je pogađao Karim Benzema, a još jednom Ronaldo za ogromnih 7:0.
Šanse su se nastavile nizati, Granada je bila na rubu dvoznamenkastog poraza, a jedan od rijetkih lijepih trenutaka za goste dogodio se u 74. minuti kada je Ibanez smanjio na 7:1.
U zadnjih deset minuta još dva pogotka domaćina, prvo je Luka Modrić ubacio, a Mainz poslao loptu u svoju mrežu, a zatim je Ronaldo nakon još jednog Modrićevog ubačaja postavio konačnih 9:1.
.

Primera, 29. kolo
Eibar 1 : 2 Rayo Vallecano
Sevilla 2 : 0 Athletic Bilbao
Cordoba 0 : 2 Atlético Madrid
Almería 1 : 4 Levante
Málaga 1 : 1 Real Sociedad
Real Madrid 9 : 1 Granada
Valencia 0 : 0 Villarreal
Getafe 2 : 1 Deportivo La Coruña
Celta Vigo 0 : 1 Barcelona
Espanyol 1 : 1 Elche

LJESTVICA
1 Barcelona 29 +64 71
2 Real Madrid 29 +60 67
3 Atlético Madrid 29 +32 62
4 Valencia 29 +30 61
5 Sevilla 29 +20 58
6 Villarreal 29 +17 50
7 Málaga 29 0 45
8 Athletic Bilbao 29 -8 39
9 Rayo Vallecano 29 -16 38
10 Real Sociedad 29 -4 37
11 Celta Vigo 29 -3 35
12 Espanyol 29 -5 35
13 Getafe 29 -14 32
14 Eibar 29 -13 28
15 Levante 29 -26 28
16 Elche 29 -29 28
17 Deportivo La Coruna 29 -22 26
18 Almería 29 -22 25
19 Granada 29 -33 23
20 Cordoba 29 -28 18
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Šta ova Barca radi, to nije humano zaista. :kafa

[ytube][/ytube]

Nego, gledam sad historiju duela izmedju Reala i Seville, naime zadnji put su ova dva tima odigrala neriješeno daleke 2005-te godine. Od tada su odigrali 24 tekme bez neriješenog rezultata. Bio bi vakat da prekinu taj niz. :kafa
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Valencia gazi galakticose 2-0 a velebni cr7 fulo penal :ooo

edit .... nategnut penal, koji ni ancelotijeva mama ne bi dosudila :hihi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ode Barca na 4 poena, dva kola prije kraja. Čini mi se da je to to.
Post Reply

Return to “Fudbal”