Broj djece
Moderator: spacebound
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3598 times
- Been thanked: 6585 times
- Status: Online
Re: Broj djece
Kad se pogleda broj stanovnika na svjetskoj mapi, prednjaci Azija sa vise od polovine stanovnika planete
i Afrika..
djecu najvise pravi nepismena sirotinja..
i Afrika..
djecu najvise pravi nepismena sirotinja..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22339 times
- Been thanked: 9584 times
- Status: Offline
- Matan
- Sila nečista
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3739 times
- Been thanked: 3464 times
Da, ali samo ako su stvarno definicija gadova. Za mnoge roditelje djeca nisu fina samo jer ne žive i ne ponašaju sa kako roditelji (pogotovo očevi) zamišljaju.
A što se tiče kulture, ako su i roditelji posebne tipe, onda im ne smeta taj stepen nekulture, šta više, slagat će se bolje od nekih kulturnih jer će svi u porodici biti slični jedni drugima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1319 times
- Been thanked: 4526 times
Ne volim previse djece, 2 idealno.
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28726 times
- Been thanked: 26415 times
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4905 times
- Been thanked: 6454 times
Da se imaju normalne i pristojne mogućnosti, onda 3,4 djece.
Ovako, ispade da je uspjeh sve više od jednog.
Ovako, ispade da je uspjeh sve više od jednog.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20961 times
- Been thanked: 18917 times
Hajd sve to, ali kako... evo recite mi vi, kako našem narodu izbiti iz glava da ne pitaju parove "kad ćete imati djecu" i sve slično?
Kako to ljudi ne mogu svariti da se tu radi o intimi? Možda neki i ne mogu imati djecu. Niko o tome ne razmišlja. I mlađi postavljaju ta pitanja drugima. Ne radi se samo o starijim ljudima.
Kako to ljudi ne mogu svariti da se tu radi o intimi? Možda neki i ne mogu imati djecu. Niko o tome ne razmišlja. I mlađi postavljaju ta pitanja drugima. Ne radi se samo o starijim ljudima.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times
- Been thanked: 2941 times
Ne valja ni kad je jedinac ,pa samo u životu , a ne valja ni kad ima više, onda se zapostavi
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4905 times
- Been thanked: 6454 times
Masamune wrote: 29 Aug 2024, 14:42 Hajd sve to, ali kako... evo recite mi vi, kako našem narodu izbiti iz glava da ne pitaju parove "kad ćete imati djecu" i sve slično?
Kulturno naslijeđe

Nekultura pa to ti je.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39918 times
- Been thanked: 25946 times
11 taman
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3739 times
- Been thanked: 3464 times
Ne radi se samo o nekulturi i miješanju u tuđi život.Vanilla wrote: 29 Aug 2024, 15:53Masamune wrote: 29 Aug 2024, 14:42 Hajd sve to, ali kako... evo recite mi vi, kako našem narodu izbiti iz glava da ne pitaju parove "kad ćete imati djecu" i sve slično?
Kulturno naslijeđe![]()
Nekultura pa to ti je.
Hajd kad pitaš nekoga “Kad ćeš se ženiti?” to je nekultura i miješanje u tuđi život ali i nije više od toga.
Ali kada pitaš bračni par kada planiraju imati djecu, to je već viši nivo i nije bezazleno, kao što je Masamune napisao, možda ne mogu imati djece.
Mada i to sa pitanjem kad će se ženiti može biti strašno. Kada je se u mene rodica porodila prije 35 godina plakala je, sin joj se rodio sa komplikacijama koje su imale veze sa polnim organom, danas kada je stariji i niti ona govori kakvo je danas stanje niti nju ili sina niko ne pita jer je nekulturno i nezgodno upitati punoljetnu osobu za te probleme, mi možemo samo nagađati je li to razlog što se nije oženio ili da li je ozdravio ali nema volju da se ženi ili da nije još naišla prava žena u njegovom životu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46180 times
- Been thanked: 8257 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12311 times
- Been thanked: 13009 times
Opcenito granice privatne, intimne sfere su odavno narusene, zbog cega ...odgoj,sredina,obrazovanje, drustvo...ima nekoliko tabu tema gdje nikad al nikad ne postavljam pitanja : zenidba /udaja ,planiranje porodice,plata i kad ces diplomirat ,to nikad i nisam upitala niti cu...ni djeca ne smiju ..
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ja sam prije par mjeseci otresao stariju kolegicu na poslu... ona je inače bezobrazna osoba i vazda s njom neki problemi. I tako vazda kad ćete praviti bracu ili seku maloj i slično... meni dopizdilo nakon dužeg perioda. Zadnji put ona opet isto pitanje postavi... rekoh kad budemo pravili zvaćemo te da budeš nazočna i da to gledašVanilla wrote: 29 Aug 2024, 15:53Masamune wrote: 29 Aug 2024, 14:42 Hajd sve to, ali kako... evo recite mi vi, kako našem narodu izbiti iz glava da ne pitaju parove "kad ćete imati djecu" i sve slično?
Kulturno naslijeđe![]()
Nekultura pa to ti je.

Nisam više mogao trpiti tu nekulturu... tad je digla nos evo dan danas ne pričamo, a sreća nisam ni vezan za nju poslom tako da me nije ni briga.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Pa prvo je kad ćeš se ženiti/udavatiMasamune wrote: 29 Aug 2024, 14:42 Hajd sve to, ali kako... evo recite mi vi, kako našem narodu izbiti iz glava da ne pitaju parove "kad ćete imati djecu" i sve slično?
Pa onda kad će djeca
Pa dobiješ prvo, ide kad će drugo, šta čekate?
Dobiješ drugo ili treće, onda ide ono “šta će vam tolika djeca, radite li vi ista drugo”
Nema tu kraja

Ali mislim da na kraju ljudi nekad postave takva pitanja ne sto ih zanima, već ne mogu naći temu o kojoj bi pričali.
Znam meni je uvijek tako bilo kad odem u maminu firmu….Njih deset ono “kad se misliš udavati”.
I na kraju kažu pa ne znamo šta bi te drugo pitali

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Pa jest tako to bude nekako, ali smara sestro. Dok ti njima ne kažeš da to nije u redu oni će dalje samo nastaviti.Dori wrote: 29 Aug 2024, 16:53Pa prvo je kad ćeš se ženiti/udavatiMasamune wrote: 29 Aug 2024, 14:42 Hajd sve to, ali kako... evo recite mi vi, kako našem narodu izbiti iz glava da ne pitaju parove "kad ćete imati djecu" i sve slično?
Pa onda kad će djeca
Dobiješ drugo ili treće, onda ide ono “šta će vam tolika djeca, radite li vi ista drugo”
Nema tu kraja![]()
Ali mislim da na kraju ljudi nekad postave takva pitanja ne sto ih zanima, već ne mogu naći temu o kojoj bi pričali.
Znam meni je uvijek tako bilo kad odem u maminu firmu….Njih deset ono “kad se misliš udavati”.
I na kraju kažu pa ne znamo šta bi te drugo pitali![]()
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Ne znam je li mentalitet ili koji je već….Masamune wrote: 29 Aug 2024, 16:58Pa jest tako to bude nekako, ali smara sestro. Dok ti njima ne kažeš da to nije u redu oni će dalje samo nastaviti.Dori wrote: 29 Aug 2024, 16:53
Pa prvo je kad ćeš se ženiti/udavati
Pa onda kad će djeca
Nema tu kraja![]()
I na kraju kažu pa ne znamo šta bi te drugo pitali![]()
Evo moji…Znaci tema su pare ili politika.
I ja im onako usput kažem da su to dvije apsolutno tabu teme kod Sveda. Nešto o čemu se nikad ne priča.
I svi ono, pa jeste u pravu su ti Svedi i treba tako….
I da promjenimo temu, hajmo malo o moru i godišnjem.
Kaže Dajdja:”Bogati koliko Vas je došlo more ove godine?”
E jbg

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28726 times
- Been thanked: 26415 times
- Matan
- Sila nečista
Pa dorbro, u nas nema tajni..Dori wrote: 29 Aug 2024, 18:16Ne znam je li mentalitet ili koji je već….Masamune wrote: 29 Aug 2024, 16:58
Pa jest tako to bude nekako, ali smara sestro. Dok ti njima ne kažeš da to nije u redu oni će dalje samo nastaviti.
Evo moji…Znaci tema su pare ili politika.
I ja im onako usput kažem da su to dvije apsolutno tabu teme kod Sveda. Nešto o čemu se nikad ne priča.
I svi ono, pa jeste u pravu su ti Svedi i treba tako….
I da promjenimo temu, hajmo malo o moru i godišnjem.
Kaže Dajdja:”Bogati koliko Vas je došlo more ove godine?”
E jbg![]()
sve se pita..
i sto si debo i sto si mrsav i kolika ti je plata i imas li curu i sto nemas i svasta nesto..
taki smo..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..