NJEMAČKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
- Status: Offline
Re: Antiislamski protesti u Njemačkoj
I ovaj put, prevagnuće pragmatizam, s tim da nisam siguran, da će tako biti i sljedeći put, a on će se desiti. Očito su Jenkiji, Talijani, Francuzi i ostali, zabili auto gol s tim arapskim proljećem. Tamo su bile nreke vlade prije, a sad su samo ratovi krcati fanaticima. Prava strana ni ne postoji.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Gadafi ih je upravo na to upozoravao,godinu,dvije,prije same hajke na njega.Krokodil Behko wrote:I ovaj put, prevagnuće pragmatizam, s tim da nisam siguran, da će tako biti i sljedeći put, a on će se desiti. Očito su Jenkiji, Talijani, Francuzi i ostali, zabili auto gol s tim arapskim proljećem. Tamo su bile nreke vlade prije, a sad su samo ratovi krcati fanaticima. Prava strana ni ne postoji.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Čelnik Pegide podnio ostavku zbog fotografija na kojima pozira kao Hitler

BERLIN - Čelnik njemačkog "antiislamskog" pokreta Pegida u srijedu je podnio ostavku nakon što su slike na kojima je pozirao kao Hitler objavljene u njemačkim novinama. Tužioci također istražuju Lutza Bachmanna zbog uvredljivih komentara o izbjeglicama koje mu pripisuju njemačke novine.
On je odstupio s čela pokreta dok se na hiljade ljudi okupilo u istočnom gradu Leipzigu na posljednjem mitingu Pegide.
Bachmann je uputio izvinjenje zbog svojih "pogrešno razmotrenih" poteza.
Glasnogovornica Pegide nastojala je da opiše "Hitlerovu" fotografiju kao "šalu", prenosi BBC.
Njemačka vlada je, međutim, osudila fotografiju. Vicekancelar Sigmar Gabriel izjavio je za Bild: "Svako u politici ko pozira kao Hitler ili je idiot ili je nacista. Razumni ljudi ne slijede idiote, a pošteni ljudi ne slijede naciste".
Pegida se usmjerila na Leipzig nakon što je policija zabranila protestni skup tog pokreta u ponedjeljak zbog izvještaja o planiranju ubistva čelnika pokreta.
Portparol ureda državnog tužioca u istočnonjemačkom gradu Dresdenu, koji je bio u fokusu Pegidinih mitinga ove zime, izjavio je da je preliminarna istraga pokrenuta zbog izjava koje se pripisuju Bachmannu.
- Sumnja se na podsticanje na mržnju u javnosti - izjavio je portparol.
Novine Bild navode da je Bachmann nazvao tražioce azila "životinjama" i "ološem".
Bachmann, koji negira da je rasista, uputio je izvinjenje zbiog "loše razmotrenih poteza koje danas ne bih učinio na ovakav način".
Kathrin Oertel, suosnivačica pokreta Pegida, izjavila je: "Pegida će nastaviti s radom."
Pokret je našao svoje mjesto na političkoj sceni Njemačke mitinzima koji su privlačili desetke hiljada ljudi.
(Vijesti.ba/Fena)

BERLIN - Čelnik njemačkog "antiislamskog" pokreta Pegida u srijedu je podnio ostavku nakon što su slike na kojima je pozirao kao Hitler objavljene u njemačkim novinama. Tužioci također istražuju Lutza Bachmanna zbog uvredljivih komentara o izbjeglicama koje mu pripisuju njemačke novine.
On je odstupio s čela pokreta dok se na hiljade ljudi okupilo u istočnom gradu Leipzigu na posljednjem mitingu Pegide.
Bachmann je uputio izvinjenje zbog svojih "pogrešno razmotrenih" poteza.
Glasnogovornica Pegide nastojala je da opiše "Hitlerovu" fotografiju kao "šalu", prenosi BBC.
Njemačka vlada je, međutim, osudila fotografiju. Vicekancelar Sigmar Gabriel izjavio je za Bild: "Svako u politici ko pozira kao Hitler ili je idiot ili je nacista. Razumni ljudi ne slijede idiote, a pošteni ljudi ne slijede naciste".
Pegida se usmjerila na Leipzig nakon što je policija zabranila protestni skup tog pokreta u ponedjeljak zbog izvještaja o planiranju ubistva čelnika pokreta.
Portparol ureda državnog tužioca u istočnonjemačkom gradu Dresdenu, koji je bio u fokusu Pegidinih mitinga ove zime, izjavio je da je preliminarna istraga pokrenuta zbog izjava koje se pripisuju Bachmannu.
- Sumnja se na podsticanje na mržnju u javnosti - izjavio je portparol.
Novine Bild navode da je Bachmann nazvao tražioce azila "životinjama" i "ološem".
Bachmann, koji negira da je rasista, uputio je izvinjenje zbiog "loše razmotrenih poteza koje danas ne bih učinio na ovakav način".
Kathrin Oertel, suosnivačica pokreta Pegida, izjavila je: "Pegida će nastaviti s radom."
Pokret je našao svoje mjesto na političkoj sceni Njemačke mitinzima koji su privlačili desetke hiljada ljudi.
(Vijesti.ba/Fena)
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
teroristi,,nacisti sve ista banda !!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
..čini mi se i da su danas bili.. 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Calla
- Legenda foruma

Re: NJEMAČKA
i prodaje te umjetnine (iz jeftinih sirovina ) (zeljezo,,bakar,,aluminij)sa bosanskog tlaRum wrote:Ni mrtav u Njemačku
Dok Bosanci i Hercegovci traže debele veze kako bi se zaposlili u Njemačkoj, Roland Katzmarzik došao je iz te zemlje raditi u Busovaču. Otvorio je kovačnicu u kojoj izrađuje japanske mačeve, ali i neke umjetnine.
http://www.slobodnaevropa.org/media/video/26756862.html
po Japanu po Njemackoj ili Americi za troduplu cjenu!!,,
pametan Top
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Ja sam bome predala za njemacki pasos i ostajem ovdje. 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Calla
- Legenda foruma

dobra si ,,
ja bih se micala na dvije zemlje malo tam malo ovamo!
ja bih se micala na dvije zemlje malo tam malo ovamo!
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Pa micem se i ovako. Razlog je sto necu da ostanem samo na toj relaciji.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Calla
- Legenda foruma

Znam,ja sam to vec davnih dana isprobala i ne kajem se ni minute za Germanski pasos!
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
ne uvode, raspravljaju
a bice odbijeno od EU parlamenta svakako
a bice odbijeno od EU parlamenta svakako
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- drugrankovic
- Inventar foruma

Heidi wrote:Ja sam bome predala za njemacki pasos i ostajem ovdje.
a onda sva pametna savetuj odande nesrećnike ovamo
sve za bosnu, naravno sa udaljenosti od 1000 km
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Pasaga
- Hadžija

....laka bjezanijsko-trkacka minhenska.......drugrankovic wrote:Heidi wrote:Ja sam bome predala za njemacki pasos i ostajem ovdje.
a onda sva pametna savetuj odande nesrećnike ovamo![]()
sve za bosnu, naravno sa udaljenosti od 1000 km
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Pocinje 
Oktoberfest u Minhenu otvoren u sjeni izbjegličke krize
Krigle su danas ponovo napunjene i najpoznatiji festival piva na svijetu Oktoberfest u Minhenu zvanično je počeo. Ipak, ovogodišnji 182. Oktoberfest po redu protiče u značajno drugačijoj atmosferi, u vrijeme kada u grad i zemlju pristižu izbjeglice i migranti sa Bliskog istoka.
Gradonačelnik Dieter Reiter na otvaranju je poželio miran Oktoberfest.
Očekuje se da šest miliona ljubitelja piva do 4. oktobra posjeti ovu popularnu manifestaciju, ali je istovremeno glavna željeznička stanica u Minhenu preplavljena izbjeglicama koje proteklih sedmica ne prestaju pristizati u ovu, kako je doživljavaju, obećanu zemlju.
Glasnogovornik mihnenske policije Simon Hegewald kazao je da je situacija pod kontrolom, te da je grad dobro pripremljena u slučaju da se protok izbjeglica značajno pojača za vikend.
Samo u Minhen u proteklom periodu došlo je više od 20.000 ljudi, većinom Sirijaca, Afganistanaca i Iranaca, a naišli su na izuzetno prijatan doček i brojne donacije građana.
Ipak, Bavarci nisu krili da strahuju od sukoba muslimanskih izbjeglica i veselih pivopija, te je angažovano 500 policajaca na područjima gdje bi se eventualno mogli susresti.
Oktoberfest u Minhenu otvoren u sjeni izbjegličke krize
Krigle su danas ponovo napunjene i najpoznatiji festival piva na svijetu Oktoberfest u Minhenu zvanično je počeo. Ipak, ovogodišnji 182. Oktoberfest po redu protiče u značajno drugačijoj atmosferi, u vrijeme kada u grad i zemlju pristižu izbjeglice i migranti sa Bliskog istoka.
Gradonačelnik Dieter Reiter na otvaranju je poželio miran Oktoberfest.
Očekuje se da šest miliona ljubitelja piva do 4. oktobra posjeti ovu popularnu manifestaciju, ali je istovremeno glavna željeznička stanica u Minhenu preplavljena izbjeglicama koje proteklih sedmica ne prestaju pristizati u ovu, kako je doživljavaju, obećanu zemlju.
Glasnogovornik mihnenske policije Simon Hegewald kazao je da je situacija pod kontrolom, te da je grad dobro pripremljena u slučaju da se protok izbjeglica značajno pojača za vikend.
Samo u Minhen u proteklom periodu došlo je više od 20.000 ljudi, većinom Sirijaca, Afganistanaca i Iranaca, a naišli su na izuzetno prijatan doček i brojne donacije građana.
Ipak, Bavarci nisu krili da strahuju od sukoba muslimanskih izbjeglica i veselih pivopija, te je angažovano 500 policajaca na područjima gdje bi se eventualno mogli susresti.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Mala_Mu wrote:Pocinje![]()
Trebala si se prijaviti.
Čujem da prime svaku koja može popiti dvije krigle i pojesti 6 kobasica
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times