Kako nema tijela ako je uskrsnuo?Biba wrote:Pa i u Bibliji pisa kad su strazari isli pogledati u grob da nije bilo tijela, e sad stvarno ne znam....znam da je uskrsnuo...i isto se tumaci da ce se vratiti a,i prije ce biti i laznih svjedoka...Pa ima neki i sada sebe naziva Isusom al ne znam ime..Ima i jedan Amerikanac koji hoda po svijetu i prica da samo on moze pomoci katolickoj crkvi jer je preslaba i zastranila je...
Islam
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Islam
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Na grobu je bio veliki kamen i vojnici su cuvali grob...malo sam zaboravila..mislim da su vojnici popadali kad je uskrsnuo...prijatelji su isli poslije pogledati u grob ali tijela nkje bilo...Mislim da se zenama najprije ukazao, mozda Marija Magdalena..a mislim da je isla Lazarova sestra, (Isus je Lazara ozivio i Lazar je ustao iz groba nakon nekoliko dana )..a Toma njje vjerovao da je Isus uskrsnuo....onda se i njemu ukazao Isus i rekao neka stavi prst na ranu na boku...tijela u grobu nije bilo...tako biblija pise...malo sam i zaboravila...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
U tome i jeste kvaka.Ako je uskrsnuo ,zašto je kamen bio pomjeren.Biba wrote:Na grobu je bio veliki kamen i vojnici su cuvali grob...malo sam zaboravila..mislim da su vojnici popadali kad je uskrsnuo...prijatelji su isli poslije pogledati u grob ali tijela nkje bilo...Mislim da se zenama najprije ukazao, mozda Marija Magdalena..a mislim da je isla Lazarova sestra, (Isus je Lazara ozivio i Lazar je ustao iz groba nakon nekoliko dana )..a Toma njje vjerovao da je Isus uskrsnuo....onda se i njemu ukazao Isus i rekao neka stavi prst na ranu na boku...tijela u grobu nije bilo...tako biblija pise...malo sam i zaboravila...
Naravno,kamen je pomjeren jer je bio živ, da bi mogao izaći.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 905 times
................ama nisam..................ovo je sve sto sam tokom godina skupljana pamtila....zapisivala..citala ....pokusavala.....itd
sha je ba ........................opet ne valjam i ne slusam a

sha je ba ........................opet ne valjam i ne slusam a
Da si ateista za vrijeme bajrama. Pa ako si već musliman od bajrama do bajrama, zašto nisi i za vrijeme bajrama?mister_sa wrote:Ja sam musliman od bajrama do bajrama. Sta vam to govori o meni?
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Ako se misliš ovdje klanjati Zmaji stani u red, ja sam prije tebe. (he, he)
P.S.
Ja Maju koja je administratorica od milja zovem "Zmaja od foruma", i svim ostalim damama, bez izuzetka se ja ovdje klanjam od prvog dana.
Moj naklon! Ljubim ruke moje dame!
P.S.
Ja Maju koja je administratorica od milja zovem "Zmaja od foruma", i svim ostalim damama, bez izuzetka se ja ovdje klanjam od prvog dana.
Moj naklon! Ljubim ruke moje dame!
O, sudbo kleta...
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Šta vas više briga šta čovjek radi i koliko ide u džamije ?? Hoće li praktikovati vjeru, ili ne. Vi bi vjernici izgleda silom nekog natjerali na vaše te običaje. Ne živi se od vjere. Shvatite već jednom.
Pod hitno bi trebao prestat duvat tu vutru sa avatara jer sve bolesno krivo skontaš pa nam imputiraš tu nekakve brige koje umisliš. Da nisi u narkomanskoj krizi? Čovjek se izjasnio, postavio nam je pitanje i mi s njim komuniciramo. To ti smeta? A od vjere mnogi žive jer im je to duševno neophodna hrana a od tvoje gluposti baš nitko. Shvati ti to već jednom. Kažeš "Vi" vjernici čime sebe ovdje predstavljaš nevjernikom, ateistom što znači da ne vjeruješ niti u postojanje duše. Sebe smatraš bezdušnikom, čovjekom bez duše i na to imaš potpuno pravo ali nemaš pravo kritizirati vjernike jer si se ti vjere odrekao. Kako samo uspiješ smisliti kritiku nečega što ti uopće ne vjeruješ da postoji izmišljajući pri tome "tuđe" brige? Pa pročitaj ponekad šta pišeš ovdje pa ti možda (čisto sumnjam nekako) nekad i sine tko ovdje čiju brigu vodi. A moram ti čestitati jer me uvijek iznova iznenadiš svojim gluparijama. Ako smatraš da se ne živi od vjere kao što si napisao pa ti ni nemoj živjeti, nitko te ovdje u tome neće spriječiti ali nemoj te svoje "veleumne" filozofske teze provokativno, izmišljotinama naših briga svima drugim nametati. Da ti ponovim jer smatram da treba budući si sklon izmišljanju i umišljanju naših briga: "Ako smatraš da se ne živi od vjere, nemoj se ustručavati, slobodno prestani živjeti!" Ja ću te u tome podržati ako prestaneš drugima nametati svoja vjerska neopredjeljenja.Podrinjac wrote:Šta vas više briga šta čovjek radi i koliko ide u džamije ?? Hoće li praktikovati vjeru, ili ne. Vi bi vjernici izgleda silom nekog natjerali na vaše te običaje. Ne živi se od vjere. Shvatite već jednom.
O, sudbo kleta...
''tovar wrote:Pod hitno bi trebao prestat duvat tu vutru sa avatara jer sve bolesno krivo skontaš pa nam imputiraš tu nekakve brige koje umisliš. Da nisi u narkomanskoj krizi? Čovjek se izjasnio, postavio nam je pitanje i mi s njim komuniciramo. To ti smeta? A od vjere mnogi žive jer im je to duševno neophodna hrana a od tvoje gluposti baš nitko. Shvati ti to već jednom. Kažeš "Vi" vjernici čime sebe ovdje predstavljaš nevjernikom, ateistom što znači da ne vjeruješ niti u postojanje duše. Sebe smatraš bezdušnikom, čovjekom bez duše i na to imaš potpuno pravo ali nemaš pravo kritizirati vjernike jer si se ti vjere odrekao. Kako samo uspiješ smisliti kritiku nečega što ti uopće ne vjeruješ da postoji izmišljajući pri tome "tuđe" brige? Pa pročitaj ponekad šta pišeš ovdje pa ti možda (čisto sumnjam nekako) nekad i sine tko ovdje čiju brigu vodi. A moram ti čestitati jer me uvijek iznova iznenadiš svojim gluparijama. Ako smatraš da se ne živi od vjere kao što si napisao pa ti ni nemoj živjeti, nitko te ovdje u tome neće spriječiti ali nemoj te svoje "veleumne" filozofske teze provokativno, izmišljotinama naših briga svima drugim nametati. Da ti ponovim jer smatram da treba budući si sklon izmišljanju i umišljanju naših briga: "Ako smatraš da se ne živi od vjere, nemoj se ustručavati, slobodno prestani živjeti!" Ja ću te u tome podržati ako prestaneš drugima nametati svoja vjerska neopredjeljenja.Podrinjac wrote:Šta vas više briga šta čovjek radi i koliko ide u džamije ?? Hoće li praktikovati vjeru, ili ne. Vi bi vjernici izgleda silom nekog natjerali na vaše te običaje. Ne živi se od vjere. Shvatite već jednom.
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
jjoojj vi vjernici jeste napadni. Vjerovatno vas vjera tome uči. Pa nije ni čudo zašto onoliko ratova se događaju upravo zbog vjerskih opredjeljenja. Napadni ste puno. Ne vrti se svijet oko vas.tovar wrote:Pod hitno bi trebao prestat duvat tu vutru sa avatara jer sve bolesno krivo skontaš pa nam imputiraš tu nekakve brige koje umisliš. Da nisi u narkomanskoj krizi? Čovjek se izjasnio, postavio nam je pitanje i mi s njim komuniciramo. To ti smeta? A od vjere mnogi žive jer im je to duševno neophodna hrana a od tvoje gluposti baš nitko. Shvati ti to već jednom. Kažeš "Vi" vjernici čime sebe ovdje predstavljaš nevjernikom, ateistom što znači da ne vjeruješ niti u postojanje duše. Sebe smatraš bezdušnikom, čovjekom bez duše i na to imaš potpuno pravo ali nemaš pravo kritizirati vjernike jer si se ti vjere odrekao. Kako samo uspiješ smisliti kritiku nečega što ti uopće ne vjeruješ da postoji izmišljajući pri tome "tuđe" brige? Pa pročitaj ponekad šta pišeš ovdje pa ti možda (čisto sumnjam nekako) nekad i sine tko ovdje čiju brigu vodi. A moram ti čestitati jer me uvijek iznova iznenadiš svojim gluparijama. Ako smatraš da se ne živi od vjere kao što si napisao pa ti ni nemoj živjeti, nitko te ovdje u tome neće spriječiti ali nemoj te svoje "veleumne" filozofske teze provokativno, izmišljotinama naših briga svima drugim nametati. Da ti ponovim jer smatram da treba budući si sklon izmišljanju i umišljanju naših briga: "Ako smatraš da se ne živi od vjere, nemoj se ustručavati, slobodno prestani živjeti!" Ja ću te u tome podržati ako prestaneš drugima nametati svoja vjerska neopredjeljenja.Podrinjac wrote:Šta vas više briga šta čovjek radi i koliko ide u džamije ?? Hoće li praktikovati vjeru, ili ne. Vi bi vjernici izgleda silom nekog natjerali na vaše te običaje. Ne živi se od vjere. Shvatite već jednom.