Ispade se najbolje kurvati.........storm wrote:Kad veza ne ide nije nikad dobro...
Ako ostane par zajedno zbog djece, šalješ djetetu krivu poruku, kako to treba izgledati...
Ako se razvedes, da djeca to ne gledaju, to je teška trauma za dijete (ako sad zanemarim logično i traumu po muža i ženu)... Dok dijete skuzi da je to bilo najbolje, prošao je voz... Djetinjstvo je prošlo u nedostajanju jednog roditelja...
Tako da nemojmo o dobrom i lošem... Banana si kako god se okrenes... Guza ti je straga
Eto samo je do osobnog pogleda što ti je manje zlo...
Jedino ako se radi o bjesomucnim svakodnevnim svadjama ili čak fizičkom nasilju onda nema zbora...
Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
- Status: Offline
Re: Zašto je dobar razvod bolji od lošeg braka
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Po čemu to zakljucujes iz mog upisa 
Habibti, ya nour el - ain... 
...svak ko se razveo smatra to svojim osobnim porazom...naravno na silu nista pa ni brak...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
zalijepicu zezam se na celostorm wrote:Po čemu to zakljucujes iz mog upisa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Brak je kazu posao na kojem moramo biti zaposleni 24 sata dnevno.
To sto se danas svaki drugi razvodi, il to planira, meni daje snagu da ostanem u svom. To mi govori da nisu ni drugi savrseni, daleko od toga. E sad da li je to zbog toga sto smo nesnosljivi ili zato sto necemo nista da snosimo...ne znam. Ne znam ni kako iko pored toliko razvedenih brakova moze jos uvijk da vjeruje da ce u drugom, trecem..petom...proc bolje. Sve koje osobno poznajem nisu se proveli bolje u drugom braku.
Sinoc cujem ovo u jednoj seriji koju redovno pratim - nije brak dokazivanje i pokazivanje, morat ces mnogo puta progutat svoj ponos zelis li ostati u njemu.
Pa kad vec mora se gutati, radije bih ja to uz oca svoje djece
To sto se danas svaki drugi razvodi, il to planira, meni daje snagu da ostanem u svom. To mi govori da nisu ni drugi savrseni, daleko od toga. E sad da li je to zbog toga sto smo nesnosljivi ili zato sto necemo nista da snosimo...ne znam. Ne znam ni kako iko pored toliko razvedenih brakova moze jos uvijk da vjeruje da ce u drugom, trecem..petom...proc bolje. Sve koje osobno poznajem nisu se proveli bolje u drugom braku.
Sinoc cujem ovo u jednoj seriji koju redovno pratim - nije brak dokazivanje i pokazivanje, morat ces mnogo puta progutat svoj ponos zelis li ostati u njemu.
Pa kad vec mora se gutati, radije bih ja to uz oca svoje djece
- Mika
- Osvježenje foruma

- Been thanked: 1 time
Navika, svaka cast na postu 
Cuvajte se malih zena, to da valja naraslo bi.
..slazem se..ali pripaz da ljubav ne bude navika 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
mnogi danas olako shvataju brak, pa se bryo i rastaju...ali zivjeti u braku, gdje je nesnosljivo, nije rjesenje...moji su se rastali, nakon skoro 40g braka, i sada govori cesto mama kako je zbog nas trpila....i koji je to osjecaj nama djeci...tako da ne treba ni na djecu svaljivati veliki teret....sami birali.....i sami odlucite kako i koliko dugo....ali ako je ikako moguce na lijep nacin...djeca nisu birala roditelje....
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
[quote="SaraSara"]moji su se rastali, nakon skoro 40g braka, i sada govori cesto mama kako je zbog nas trpila....i koji je to osjecaj nama djeci...quote]
Zao mi je Saro. Oprosti mami i tati, oni to u neznanju radu. Na smije se vadit na djecu, to ostavlja trag na njihoj dusi.
Razvod je kazu na skali stresa treci u redu.Odmah skoro nakon smrti bliskih ljudi, sto zauzima prvo il drugo mjesto. Zato se nebi trebali ustrucavat posjete psilozima svi koji prolaze kroz to.
Zao mi je Saro. Oprosti mami i tati, oni to u neznanju radu. Na smije se vadit na djecu, to ostavlja trag na njihoj dusi.
Razvod je kazu na skali stresa treci u redu.Odmah skoro nakon smrti bliskih ljudi, sto zauzima prvo il drugo mjesto. Zato se nebi trebali ustrucavat posjete psilozima svi koji prolaze kroz to.
ne ljutim se na njih,, nikada to ne bih uradila, dali su i mama jos uvijek daje sve za nas, samo je zalosno sto mnogo toga je ostavilo traga na nama, ali isto tako sto su njih dvoje toliko godina proveli zajedno i sada ja izbjegavam pred mamom temu o ocu, jer odmah samo nesto negativno nacinje (iako je otac umro prije 3 i po godine)
moja najstarija sestra je sve to tesko prihvatila i razvod i sve...ali sestra nije bila krraj njih u njihovom zivotu kada je postalo nepodnosljivo..sjediti snjima iu sitoj sobi, pa i na kratko...
zato razvod na vrijeme je za mene ok, nego cekati nesto i nakon razvoda ostati ogorcen i pun neke mrznje.....
moja najstarija sestra je sve to tesko prihvatila i razvod i sve...ali sestra nije bila krraj njih u njihovom zivotu kada je postalo nepodnosljivo..sjediti snjima iu sitoj sobi, pa i na kratko...
zato razvod na vrijeme je za mene ok, nego cekati nesto i nakon razvoda ostati ogorcen i pun neke mrznje.....
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
U braku treba oprastati ono sto se oprostiti moze ali..ima idiota...ne bih o detaljima.Ja se nisam nikad svadzala..brak treba pokusati spasiti jr svaki razvod pogadza djecu...ja sam godinama spasavala nesto sto se brakom nije ni moglo nazvati...zbog djeteta, kako sam bila glupa...moj sin kad je imao 10 godina uzeo je jednom ocevu sliku i rekao.
-Ti bi bila luda kad bi i pomislila da se pomiris s njim...nije svaki razvod jednak...nisam se svadzala ali nisam s nji nikako do dana danasnjeg komunicirala...nikad i nisam imala o cemu...
-Ti bi bila luda kad bi i pomislila da se pomiris s njim...nije svaki razvod jednak...nisam se svadzala ali nisam s nji nikako do dana danasnjeg komunicirala...nikad i nisam imala o cemu...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Samo mogu reci da ako dvoje nakon razvoda ne mogu da komuniciraju, nit provedu kraće vrijeme čak ni u istoj prostoriji, djeca to ispaštaju, a zbog djece trpili, pa kome oni čine uslugu....rastani se na vrijeme i komuniciraju ko čovjek, pa za djeca treba sutra da osnuju svoj brak....i ko im je primjer?????
Ne ispaštaju Saro djeca koja ne žele vidjeti jednog roditelja.Ja svoga odraslog sina potjeram da oca ide posjetiti i nikad o njegovom ocu nisam ružno govorila.Moj sin mu je sve u lice rekao....a komunicirala nisam jer ga nisam ni susretala a i kad bih ga vidjela, ni jednom ga nisam prepoznala. čak ni na razvodu, majke mi
i moja je mama svašta trpjela i meni je u jednu ruku drago što su moji roditelji ostali u braku ali...i jako mi je žao što ona nije imala mogućnost skloniti se iz pakla...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
ja samo pricam o onome sta ja znam i osjecam,,,,na meni je zajednicki zivot mojih roditelja ostavio traga..ali i zivot poslije razvoda.....brak je zajednica,,koju treba graditi i odrzati,,,,ali ne na racun drugih,,,vec zato sto to zelimo..da bi napravili bolji zivot sebbi i potomcima,,,,
a ja koliko zelim da stvorim tu zajednicu...jos vise se bojim...bojim se raznih sitnica i gluposti....
a ja koliko zelim da stvorim tu zajednicu...jos vise se bojim...bojim se raznih sitnica i gluposti....
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Ne boj se saro .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
Terasa svjesti wrote:Ne boj se saro .
lako je to reci