Masamune wrote: 01 Sep 2024, 07:06
Naseef Mushroom wrote: 01 Sep 2024, 07:03
Sad sam u dilemi
Više puta si mi puta dala indirektno do znanja da me ne smatraš zlonamjernom osobom a sa druge strane su mi par forumaša znali napisati da pod kamuflažom osobe koja mirno diskutuje podyebaje i provocira u šiframa.
To su mislili na ono kad s ciljem okreneš diskusiju u skroz desetom pravcu da bi progurao neki svoj argument, a što zna biti neiskreno i ne valja raditi. Dovedeš drugu stranu u situaciju da brani nešto o čemu nije ni bilo riječi. Nekad si znao trpati ljudima i riječi u usta koje nisu ni rekli.
Razumijem ja i drugu stranu jer u diskusiji mnogi samo vide korisničko ime Nazif a ne vide osobu iza tog imena.
Mnogi misle možda da sam jedna negativna osoba koja je kao dijete mučila žabe pa dolazi na forum da provocira ljude da bi imao hranu za dušu i da ga pali što nervira druge da bi i drugi bili nesretni pošto je i on nesretan, ali ko me zna lično i ko bi god od forumaša proveo dan sa mnom shvatio bi da sam ja potpuno drugačiji od onoga kakvog me smatraju.
Poenta mog pisanja je jednostavno što imam dovoljno životnog staža, pa sam imun na svakave iluzije niti gledam na sve crno-bijelo, dok mnogi forumaši gledaju crno-bijelo.
Zato sam i lajkovao više puta Insomnijine postove, na stranu bljuvotine o islamu, ali što se tiče Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i Balkana znao je sa 5 riječi više ubosti nego neko sa 15 rečenica i ja sam na ta pisanja više gledao kao “Tough Love” nego na tipično pisanje nekog Mitra, jer i mi imamo dosta problema u svojim redovima zašto smo kod nekih stvari zakazali a ne volimo to čuti.
Eno Rocko na američkim temama, može mu se svašta reći ali ne moža da nije u pravu i što se tiče bljuvotina vezano za Demokrate ali to se ignoriše jer mora sve biti crno-bijelo. I onda kada se pojavi neko kao ja koga boli briga hoće li ga na političkim temama zvati SDA botom a na rusko-ukrajinskim temama zvati Putinovcem, jer mi je važno samo da dragi Allah i ja znamo koga podržavam i ne uklapam se u crno-bijelo sliku, to zna mnoge forumaše iritirati.
Time ne smatram nijednog forumaša idiotom, niti sebe pametnijim od ostalih, samo sam imuniji na iluzije od ostalih.
Isto tako ne smatram sebe kao nekoga koga je sami Bog poslao na ovaj forum da prosvijetli ostale već sebe smatram samo kao nekoga ko nije više u godinama da ga drugi šalju po cigare.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.