jeste, sa druge je teme, ali ipak pokazuje moje misljenje o diskusijama, svadjama i nacinu koji preferiram. nije optimalan za ovu temu, no jasno pokazuje moje misljenje i stavove glede tih pokazivanja nadmoci, i nekakvog lijecenja ega kroz manipulacije u razgovoru.Skin wrote: 01 Sep 2024, 12:31 a arthur, citirani post je sa druge teme, o svadjama izmedju muskarca i zene. nije bas za ovo. htjela sam odgovoriti na njega jer je super, ali nisam tamo ulazila.
hajd cuvajte se
Zašto dolazi do nesporazuma u komunikaciji? Emocionalna osjetljivost i odgovornost u razgovoru
Moderator: Krokodil Behko
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 970 times
- Been thanked: 6938 times
- Status: Offline
Re: Zašto dolazi do nesporazuma u komunikaciji? Emocionalna osjetljivost i odgovornost u razgovoru
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31457 times
- Been thanked: 29189 times
Re: Zašto dolazi do nesporazuma u komunikaciji? Emocionalna osjetljivost i odgovornost u razgovoru
Onda me ne nazivaj ovakoArthur Dent wrote: 01 Sep 2024, 12:20 nazivati me provokatorom, koji zeli da nesto sapere sa sebe je u najmanju ruku bezobrazno morgen. jako nisko i neocekivano. za svo ovo vrijeme koje sam na forumu sam sa tobom promijenio max 20 pp, ne znam zasto imas ocekivanja da ti se javim privatno i u vezi cega. no, nek bude tako.
Nedavno sam imao situaciju sa dragom prijateljicom, koja je pokazala koliko
- Morgen
- Zvezda foruma

O cemu pricas ti? Da ja glumatam, da branim nekeSkin wrote: 01 Sep 2024, 12:29 morgen, ja sam ti objasnila najbolje sto sam mogla, ali ovo kako izvrces stvari i trpas mi maltene da sam tebi rekla da si nekakav cetnik je drama samo takva u kojoj ti ne mislim pomagati. misli sta hoces, tumacila sam ono sto sam procitala da si ti licno napisala.
licemjerstvo cao.
Cetnike tamo????
- Morgen
- Zvezda foruma

.Skin wrote: 01 Sep 2024, 10:51 zeznuta je tema oko koje ste se zakacili. reakcija od morgen je cudna. sa jedne strane ostavlja dojam toliko fine, tolerantne, normalne osobe, a onda i brani nekakve cetnike, bez razumijevanja druge strane. to sam prvo pomislila, uz sav napor da sagledam kontekst. to i meni smeta, a nemam pojma ni ko je taj baja, nedeljko, i ti nekakvi likovi, ali ne zelim ni znati, niti razumijem kako to neko moze slusati a jos posebno ako su nacionalisti i cetnici. arthur nista nije pogrijesio u komunikaciji, bas nista.
eh eto, koliko emotivni naboj i iskustvo uzrokuje problem u komunikaciji. sad i ja imam problem, a mogla sam to sve ne procitati i ne znati.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 970 times
- Been thanked: 6938 times
ooooooop, e cekaj sad malo.
da se malo smirimo, necemo dozvoliti da nas neko malom manipulativnom recenicom odnese u nezeljenom pravcu, zar ne? siguran sam da to mozemo bolje.
evo do sada imamo vec puno materijala za pogresan nacin komunikacije. za neshvatanje i pretpostavke, predrasude.
da malo zakocimo?
da se malo smirimo, necemo dozvoliti da nas neko malom manipulativnom recenicom odnese u nezeljenom pravcu, zar ne? siguran sam da to mozemo bolje.
evo do sada imamo vec puno materijala za pogresan nacin komunikacije. za neshvatanje i pretpostavke, predrasude.
da malo zakocimo?
- Morgen
- Zvezda foruma

I ja ne znam sto me ono od skin toliko pogodilo. Eventualno je
Mozda ona jedina iskrena dok drugi misle a ne izgovaraju.
Ali ipak, sram vas bilo. Sve vas koji tako mislite. Ja mogu da odem gde god hocu, na bilokoji forum, ali sam izabrala ovaj jer smatram da su bosanci jedni od najb0ljih ljudi. I ovo nije ulizavanje, ovo iskreno mislim.
I ako to do sada nisam dokazala, ako vas je jedna jedina rec poremetila, i to je dovoljno da se onako ruzno misli o meni, hvala.
I ne mora mene vise niko da replicira.
Za mene je tema zavrsena
Mozda ona jedina iskrena dok drugi misle a ne izgovaraju.
Ali ipak, sram vas bilo. Sve vas koji tako mislite. Ja mogu da odem gde god hocu, na bilokoji forum, ali sam izabrala ovaj jer smatram da su bosanci jedni od najb0ljih ljudi. I ovo nije ulizavanje, ovo iskreno mislim.
I ako to do sada nisam dokazala, ako vas je jedna jedina rec poremetila, i to je dovoljno da se onako ruzno misli o meni, hvala.
I ne mora mene vise niko da replicira.
Za mene je tema zavrsena
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3835 times
- Been thanked: 1547 times
Rijeci u tekstu, niti imaju ton niti emocije... Tako da, ukoliko osobu vec ne poznajete jako dobro, cak i pokusaj da se objasni svoj stav zna dovesti i do gore situacije. U najmanju ruku, pisati PP, jer se svako ipak osjeca slobodnijim i cak ce i zbaciti i nesto sujete (a nije da toga nama fali, u datom momentu), jer ne cita cijeli forum ono sto cemo napisati.
P.S.
Morgen, ja ne poznajem sve clanove ovdje, a i tebe znam ne tako dugo na forumu. Ipak, smatram da te niko, ama bas niko ne smatra cetnikom. U Bosni su oni mnogo zla nanijeli, tako da ne mislim da bi iko imao dlake na jeziku da to kaze bilo kome, ko bi eventualno poceo da "zanosi" na tu stranu. Ti uopste na odajes taj utisak, tako da mislim da ne bi uopste trebala da razmisljas o tome.
P.S.
Morgen, ja ne poznajem sve clanove ovdje, a i tebe znam ne tako dugo na forumu. Ipak, smatram da te niko, ama bas niko ne smatra cetnikom. U Bosni su oni mnogo zla nanijeli, tako da ne mislim da bi iko imao dlake na jeziku da to kaze bilo kome, ko bi eventualno poceo da "zanosi" na tu stranu. Ti uopste na odajes taj utisak, tako da mislim da ne bi uopste trebala da razmisljas o tome.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 375 times
Do nesporazuma dolazi jer ljudi nisu dovoljno otvoreni,npr ja napisem nekoj zeni,bok jesi za kavu?I nakon sto mi povratno napise ,odjebi u troskocima,tu nema sanse da dodje do nekog nesporazuma. 
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13521 times
- Been thanked: 14738 times
Svjetski smo sampioni dobru temu uhelaciti
Pocelo vrlo interesantno, poucno, evo 12 strana od cetnika,filozofa,arogancije......
Moj licni stav
Arthur - interesantan, komunikativan, ima svoj stav ( po meni vrlo korektan ) iskusan,uspjesan, socijalan do bola ,cini sve da ljudi budu sretni i zadovoljni , da izvuce lijepo iz ljudi da budu pozitivni .
Volim ga citati ,slusati kad pjeva.
Morgen - draga , dobra majka ( heej 3 djece izvesti na put sama ) osjecajna ,voljela bi da su svi ljudi sretni i zadovoljni da nema ni starih ,ni siromasnih,ni alkoholicara. Trazi lijepo u ljudima i to njeguje .
Doslo je do nesporazuma u njihovoj prepiski i na pocetku nadjose rijesenje ( to govori kakvi su obadvoje )
i to bez ijedne ruzne rijeci ,Respekt, to je kvalitetna komunikacija kvalitetnih ljudi.
Necu druge diskusije komentarisati aliii niti je Arthur petljanac ( bez ti rijetko pises al tvoja pisanja su vrlo uvredljiva i bez osnove ) niti je Morgen cetnik .
Pocelo vrlo interesantno, poucno, evo 12 strana od cetnika,filozofa,arogancije......
Moj licni stav
Arthur - interesantan, komunikativan, ima svoj stav ( po meni vrlo korektan ) iskusan,uspjesan, socijalan do bola ,cini sve da ljudi budu sretni i zadovoljni , da izvuce lijepo iz ljudi da budu pozitivni .
Volim ga citati ,slusati kad pjeva.
Morgen - draga , dobra majka ( heej 3 djece izvesti na put sama ) osjecajna ,voljela bi da su svi ljudi sretni i zadovoljni da nema ni starih ,ni siromasnih,ni alkoholicara. Trazi lijepo u ljudima i to njeguje .
Doslo je do nesporazuma u njihovoj prepiski i na pocetku nadjose rijesenje ( to govori kakvi su obadvoje )
i to bez ijedne ruzne rijeci ,Respekt, to je kvalitetna komunikacija kvalitetnih ljudi.
Necu druge diskusije komentarisati aliii niti je Arthur petljanac ( bez ti rijetko pises al tvoja pisanja su vrlo uvredljiva i bez osnove ) niti je Morgen cetnik .
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3977 times
- Been thanked: 7355 times
- Status: Online
Ovdje nije rijec samo o komunikaciji, ovdje je vise rijec o pravljenju
nerealnog paralelnog zivota..
i kad to jednom se srusi, srusi se i svijet koji ne postoji..
primjetio sam ne jednom, kad se nesto zakacim sa nekim ili nekom, odmah me i njen uzak krug pocne ignorisati..
znaci, zakacis se sa jednom osobom, zakacio si se sa jos par njeni prijatelja iz podzemlja..
tako, da bi za normalnu komunikaciju trebalo malo izaci iz pp, i dogovaranja i ogovaranja drugih..
nerealnog paralelnog zivota..
i kad to jednom se srusi, srusi se i svijet koji ne postoji..
primjetio sam ne jednom, kad se nesto zakacim sa nekim ili nekom, odmah me i njen uzak krug pocne ignorisati..
znaci, zakacis se sa jednom osobom, zakacio si se sa jos par njeni prijatelja iz podzemlja..
tako, da bi za normalnu komunikaciju trebalo malo izaci iz pp, i dogovaranja i ogovaranja drugih..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55454 times
- Been thanked: 9889 times
Lahko je tebi matane, ja ovdje najmladji, nemrem se ni zakacit s zenskom osobom da valja, sve mi vicu da sam mlad i to 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3977 times
- Been thanked: 7355 times
- Status: Online
A ko bi se sa tobom zakacio, zivota ti..ElTriconi wrote: 01 Sep 2024, 13:40 Lahko je tebi matane, ja ovdje najmladji, nemrem se ni zakacit s zenskom osobom da valja, sve mi vicu da sam mlad i to![]()
ti si neiskvarenoo bice..
jedino da jos smuntas kakvu forumasicu, ne bi bilo zgoreg..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1369 times
- Been thanked: 4696 times
Oj Tricko 
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Pajdo ne daju mracne sile, sta to meni fali ako imam dvajscetri godine? 

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22837 times
- Been thanked: 20932 times
Ponudi se kao majstor da popravljaš sve po kući, a na kraju navedi i da liječiš slomljeno srceElTriconi wrote: 01 Sep 2024, 13:43 Pajdo ne daju mracne sile, sta to meni fali ako imam dvajscetri godine?![]()
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ja ne zauzimam ovdje ničiju stranu, šta više i sa Arthurom i sa Morgen sam baš u zadnje vrijeme fino komunicirao.
Ali zanimljiv mi je njen zadnji post, može se reći i ironičan.
Registruješ se kao Srpkinja, Srbijanka na forum nakon ratnih dešavanja, forumaši te prihvate i tretiraju te isto kao i nekog forumaša koji se zove Nazif i Fuad (probajte se registrovati na Poskoku kao Naseef i Fuddo pa ćete vidjeti suprotnu reakciju), stekneš poznanike gdje diskutuješ godinama i onda nakon prepirke sa jednim ili možda dva forumaša, počneš pisati generalno o Bosancima, kako ih smatraš finim ljudima a oni tebi tako, radi dvije osobe među toliko forumaša.
A onda se ljutiš što nakon jedne teme koja nije ni 000000000000000000000000000000000000.1% od onoga šta su četnici radili devedesetih te svrstavaju u istu grupu kao četnike, samo zato jer ste pripadnici istog naroda, dok sa druge strane je dovoljno samo par forumaša da počneš generalizovati “Vi Bosanci…”
Šta bi onda tek bilo da su Bosanci/Bošnjaci napravili više od “nepravedne” teme na internetu, ako je već ovo dovoljno da se generalizuje?
Ali zanimljiv mi je njen zadnji post, može se reći i ironičan.
Registruješ se kao Srpkinja, Srbijanka na forum nakon ratnih dešavanja, forumaši te prihvate i tretiraju te isto kao i nekog forumaša koji se zove Nazif i Fuad (probajte se registrovati na Poskoku kao Naseef i Fuddo pa ćete vidjeti suprotnu reakciju), stekneš poznanike gdje diskutuješ godinama i onda nakon prepirke sa jednim ili možda dva forumaša, počneš pisati generalno o Bosancima, kako ih smatraš finim ljudima a oni tebi tako, radi dvije osobe među toliko forumaša.
A onda se ljutiš što nakon jedne teme koja nije ni 000000000000000000000000000000000000.1% od onoga šta su četnici radili devedesetih te svrstavaju u istu grupu kao četnike, samo zato jer ste pripadnici istog naroda, dok sa druge strane je dovoljno samo par forumaša da počneš generalizovati “Vi Bosanci…”
Šta bi onda tek bilo da su Bosanci/Bošnjaci napravili više od “nepravedne” teme na internetu, ako je već ovo dovoljno da se generalizuje?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25278 times
- Been thanked: 28064 times
Ma sve ti je tako moj ti.Matan wrote: 01 Sep 2024, 13:35
Evo ja samo vrebam kad ce nekog meni bitnog potkacit, da se ubacim, kazem kako je taj neko divan, a ovaj drugi govno.
A pp mi radi sve u 16. Nema koga nisam otracala i nahajcala na ovog drugog, stajala sa strane i uzivala.
Acta non Verba
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Zato popijes termosku kafe dnevno 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Meni je interesantno što bukvalno od prve stranice idu paralelno teme “Nesporazum u komunikaciji” i “Dnevna doza Matana” 
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25278 times
- Been thanked: 28064 times
Ne popijem al mi treba kafa. Sve mislim ponedjeljak. Stekam fen umjesto punjaca i tako..
Acta non Verba