Akciza na cigarete

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times
Status: Offline

Re: Akciza na cigarete

Post by REMB » 28 Mar 2015, 23:15

Kad ostavis cigarete tek skuzis kolko imas vise vremena u jednom danu.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 28 Mar 2015, 23:47

Ma vjeruj, salahuddine, poslije jela se mora ispusit jedna-dvije, uz kahvu nekolko, te ako si sta zabrinut onda jedna na drugu ide...pa i ako si radostan - opet valja pusit...
A vako, kad ostavis, jednostavno to vrijeme dobijes sebi-nazad.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7517 times
Been thanked: 17594 times
Status: Online

Post by Maja » 29 Mar 2015, 00:10

Umrijet ćemo i ovako i onako. Da sam strastveni pušač nikad ne bih sebi oduzela taj ćejf.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 29 Mar 2015, 12:31

Maja wrote:Umrijet ćemo i ovako i onako. Da sam strastveni pušač nikad ne bih sebi oduzela taj ćejf.
...eeeee...ljudina si.... :djed
zna sam ja...... :plavi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Mar 2015, 22:34

ja nika svojim dimovima nisam nikoga ugrožavala...pokušala sam i prestajala pušiti...možda ću jednom uspjeti...ali meni pušenje nije vremena gubitak, ma užitak...moja vez s nebom...majke mi, pa neka priča tko što hoće..pomriješe oko mene ljudi...a ja na prozoru pušim i študiram...e... neka mi netko napiše zna li kakav je okus pravog domaćeg pilećeg mesa ili jabuke?..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

mister_sa
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by mister_sa » 30 Mar 2015, 00:15

Nisam pusac, dabogda poskupile na 100KM i duhan i cigare

I dabogda naso curu koja nije pusac.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 30 Mar 2015, 05:53

mister_sa wrote: I dabogda naso curu koja nije pusac.
Jesil siguran da bi volio ovo da ti se usliša? :oo

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar » 30 Mar 2015, 08:37

Ja sam siguran da mi cura nikada neće biti pušač ili nepušač. U obzir dolaze samo pušačice ili nepušačice.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4776 times
Been thanked: 6384 times

Post by ina » 30 Mar 2015, 16:45

Salahuddin wrote:
inasab wrote:ko konzumira duhan nikada nece znati kakav je relani miris i jedne obicne jabuke...
miris kafe... miris mora... miris zene /muskarca pored sebe :D miris narandze... Ako se preferiraju trovati njihov izbor...bilo bi ipak lijepo kad ne bi trovali i one pored sebe.
Sabina, ja dok nisam pusio, kafa mi bila istog ukusa kao i sada...tako je i sa jabukama i svega ostalog. :ooo A potpuno se slazem da se mora imati obzira prema ostalima. Ne pusiti blizu nepusaca ni po koju cijenu. Ja to strogo drzim i jos nikada nisam dobio prigovor ni od koga, jer uvijek pusim vani, daleko od bilo koga.
Zbog stetnih supstanci koje sadrzi duhan... i zbog djelovanja istog, svaki pusac ( fanatik ili ne )
razvija rastuca ogranicenja/slabljene osjeta mirisa i okusa. Pa Ti pricaj sta hoces :)
Ja sam to osjetila kad sam se rijesila nikotina ( prije cetiri godine ).
No da ,,, jako je vazno ne biti egoista i ne zagadjivati i druge.
Svijest ima sidrište.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4776 times
Been thanked: 6384 times

Post by ina » 30 Mar 2015, 16:52

Maja wrote:Umrijet ćemo i ovako i onako. Da sam strastveni pušač nikad ne bih sebi oduzela taj ćejf.

i ja sam tako govorila ...nikad ne reci nikad jer mozes se naci u situaciji kad sebi oduzmes taj cejf..
i to jako jednostavno ... :)
Svijest ima sidrište.

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 30 Mar 2015, 17:03

Gledajte stvar je do petlje . Ostavio sam cigarete prije više od 8 godina i nisam povukao ni dima . A pušio sam 2 do 3 paklice .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 30 Mar 2015, 17:38

....svim pusacima preporucam jednodnevni izlet na plucni odjel ...zabavit ce se :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

mister_sa
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by mister_sa » 30 Mar 2015, 20:43

Pusio sam i ja 2 godine, ne znam ni sto sam poceo. Preko noci sam prestao pusit, nema u mene ona izvlakusa "polako cu i postepeno prestajat".

Il ces prestat il nes, nema trece.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Mar 2015, 20:47

Ja bih voljela prestati pusiti ali...ne bih bas objasnjavala zasto ne mogu prestati...ja znam sto bi mi pomoglo da prestanme alibto se nece dodgoditi...Jednom sam se doslovce probudila kao nepusac i tako godinu dana..Zelim reci jos nesto, vjerujem dabduhan ubija okus ali ja od rane mladosti nemam gotovo nikakavbapetit, sve mi je gadno sto se jede a patim i od kronicnog rinitisa od 13 godine....E da...prebolkela sam nkoliko jako teskih upala pluca i nekoliko lijecnika se cudom cudilo ako su se moja pluca oporavila brzo i da nikakav oziljak nije ostao..Umojoj familiji su od raka umrli nepusaci a moj tata pusio od 12 fodine..nije imao rak...tak da u te price ne vjerijem....odabrala sam...od dva zla ono koje je manje...Znam, mnogi su ostavili duhan jer nisu imali novaca, male mirovine..a ja i ne mislim dozivjeti mirovinu.. :pusi ...postoji isttazibanje da nisu svi pusaci jednako ovisni i da se nekim pusacima teze ostaviti nikotina nego droge...ne lazem...ja sam valjda taj hebeni nesretni ovisnik...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar » 30 Mar 2015, 21:35

Nikotin uzrokuje ovisnost a najmanje štete čini ljudskom organizmu u usporedbi sa ostalim duhanskim nus produktima. Već samo sjeme genetski preinačenih sorti duhana je već u startu tretirano pesticidima i insekticidima pa onda još i nasadi više puta tijekom uzgoja koji rastu na zemljištu tretiranom umjetnim gnojivima. Razne kancerogene kemikalije se koriste prilikom industrijske obrade duhana i duhanskih proizvoda. Ispada na kraju da nikotin ne samo da je najmanji problem, ne bi me čudilo i da je ljekovit. Svi to sve znamo a ipak pušimo. Doduše ja nisam još strastveni pušač ali težim k tome. Ponekad zapalim cigaru (uglavnom Montecristo habana) koje se po pravilu ne bi trebale uvlačiti u pluća, već samo pućkti a ja sve češće počeo i u pluća uvlačiti dim a u zadnje vrijeme tu i tamo zapalim i poneku cigaretu i to sve češće. Vidim i sam kuda to vodi a svjesno to radim. Jedina utjeha mi je što se ne smije pušiti u javnim i službenim objektima pa me to znatno ograničava a i u društvu izbjegavam zapaliti cigaru (zato ponekad i zapalim cigaretu) jer u nas i nije baš uobičajeno pušiti cigare pa me čudno pogledavaju a ponekad mi se i podsmjehuju jer ljudi nisu navikli. Bio sam u inozemstvu na čudnim mjestima među čudnim ljudima (službeno) gdje sam pokupio tu lošu naviku uživanja duhana u cigarama pa sam i ja valjda sada čudan našim ljudima ovdje kad zapalim cigaru. Zato izbjegavam u društvu osim u vašem. Trenutačno baš ne ali više puta se ovdje družim s vama i pućkam cigaru a nekad ju samo držim ustima ugašenu. Kako god bilo - nije dobro. Da je dobro ne bi mene dopalo. A evi i evidentno je da razmišljam kako bih se toga svega odrekao jer se inače ne bih raspisao ovoliko ovdje. Jedno je sigurno, ja kad sebi kažem da je gotovo onda će bezkompromisno biti gotovo, samo trebam doći do toga da sebi to kažem. Kad bi barem imao neki podstrek neku motivaciju kao npr. trudnu ženu ...
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 31 Mar 2015, 16:33

tovar wrote:Nikotin uzrokuje ovisnost a najmanje štete čini ljudskom organizmu u usporedbi sa ostalim duhanskim nus produktima. Već samo sjeme genetski preinačenih sorti duhana je već u startu tretirano pesticidima i insekticidima pa onda još i nasadi više puta tijekom uzgoja koji rastu na zemljištu tretiranom umjetnim gnojivima. Razne kancerogene kemikalije se koriste prilikom industrijske obrade duhana i duhanskih proizvoda. Ispada na kraju da nikotin ne samo da je najmanji problem, ne bi me čudilo i da je ljekovit. Svi to sve znamo a ipak pušimo. Doduše ja nisam još strastveni pušač ali težim k tome. Ponekad zapalim cigaru (uglavnom Montecristo habana) koje se po pravilu ne bi trebale uvlačiti u pluća, već samo pućkti a ja sve češće počeo i u pluća uvlačiti dim a u zadnje vrijeme tu i tamo zapalim i poneku cigaretu i to sve češće. Vidim i sam kuda to vodi a svjesno to radim. Jedina utjeha mi je što se ne smije pušiti u javnim i službenim objektima pa me to znatno ograničava a i u društvu izbjegavam zapaliti cigaru (zato ponekad i zapalim cigaretu) jer u nas i nije baš uobičajeno pušiti cigare pa me čudno pogledavaju a ponekad mi se i podsmjehuju jer ljudi nisu navikli. Bio sam u inozemstvu na čudnim mjestima među čudnim ljudima (službeno) gdje sam pokupio tu lošu naviku uživanja duhana u cigarama pa sam i ja valjda sada čudan našim ljudima ovdje kad zapalim cigaru. Zato izbjegavam u društvu osim u vašem. Trenutačno baš ne ali više puta se ovdje družim s vama i pućkam cigaru a nekad ju samo držim ustima ugašenu. Kako god bilo - nije dobro. Da je dobro ne bi mene dopalo. A evi i evidentno je da razmišljam kako bih se toga svega odrekao jer se inače ne bih raspisao ovoliko ovdje. Jedno je sigurno, ja kad sebi kažem da je gotovo onda će bezkompromisno biti gotovo, samo trebam doći do toga da sebi to kažem. Kad bi barem imao neki podstrek neku motivaciju kao npr. trudnu ženu ...
Tako nekako,jer su indijanci pusili one luletine od dva metra i zivjeli 90 godina.Ali nisu uvlacili ta ljepila i sta ja znam sta.
Ugl,gledala sam kad one kubanske zene motaju rukama,od najfinijih lstova,a ovi restovi i smet se kasnije pomete i trpa u obične....otprilike tako......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 31 Mar 2015, 18:02

Salahuddin wrote:Ma cigare su prepune hemikalija. Duhan ima i previse losih stvari, sam od sebe, koje se ispustaju sagorijevanjem. Ti dodaci, arome i pesticidi cine pusenje jos puno opasnijim. Najbolje je sebi posijati u basti onoliko koliko ti treba. I imas organski duhan. :grana

Buraz,u mom kraju je to tradicija.....
Sadio sam duhan,i babo mi i dedo i pradedo.....
Svi su pusili taj duhan....
nikad se niko nije pozalio na neke bolesti...
Ni pojma nije bilo o ovim modernim bolestima....
Svi su dozivjeli duboku starost....
Taj duhan mozes da pusis i u zatvorenoj prostoriji,ne smrdi uopste......
Ovi danasnji,kupovni....da te bog sacuva...leleeeee....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 31 Mar 2015, 18:05

..e škija :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator