Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Ateizam

Post by Mika »

Biba wrote:Ginger, stvarno mi nije jasno tvoje rasuđivanje.Čovjek može za sebe reći da je vjernik čak i ako ne ide u crkvu.A to što ti kažeš da kod mene može svašta, varaš se.Kad bi svi bili kao ja, ja bih bila puno sretnija.Ljudi koji psju griješe ali jesu vjernici.Pa Isus je oprosti grijehe najvećoj prostitutki...ponavljam, ne postoji vjernik koji ne griješi jer smo slabi i jer smo ljudi.Ma vidim ja da ti ne želiš razumjeti...razmemo se mi, sigurna sam ja, itekako.Ne kontam samo zašto tovar posebno piše ljudi a posebno žene.Ja jesam vjernik a čini mi se i magare veliko majke mi... :pusi hidzab, alkohol, post, nerad nedjeljom ..sve to izmislili ljudi a ne Bog...nas jedam mještanin se znao šaliti : Čak i papa oko pi.e tapa...a i jesu tapali, dakle po tvome tumačenju ni papa nije bio vjernik..eto :pusi...grijeh ne id u usta a iz usta ide veliki jer riječi ekad ubijaju gore od mača...a djelom, čak i propustom se čine veliki grijesi...u usta može i k... ali grijeh NE :pusi

Ne znam Bibo jel se razumijemo. Neke tvoje postove procitam i vise puta pa ne kontam sta je pisac htio da kaze. Al sigurna sam da je do mene.

Znam da ne razumijem jednu stvar - a to je zasto ljudi imaju potrebu da zalijepe kojekakve etikete na druge.
Ja sam rekla da nisam ateista jer vjerujem i nadam se da ima Bog. Po tebi sam ja znaci vjernik. Drugi se bas i ne bi slozili s tobom, jer je bilo situacija da ljudi cuju moje ime, koje je muslimansko, i da cuju da ja ne klanjam, ne postim, da znam i popit s vremena na vrijeme...I onda je njihov zakljucak naravno da ja nisam nikakav ni vjernik ni muslimanka. Obicno oni taj zakljucak ne zadrze za sebe, nego ga lijepo podijele sa mnom, a sto je najgore uz to dobijem i gratis kritiku i predavanje o tome kako bih ja trebala da zivim svoj zivot.

Apsolutno me ne interesuje ko u sta vjeruje i na koji nacin. Ne interesuje me ni kako ta neka osoba misli o meni i o mojoj vjeri/nevjeri, ni o bilo kojem aspektu mog zivota. Sve dok mene ne krene maltretirat i nametat mi svoja neka misljenja - na to sam ALERGICNA. Ne diram te, al ne dam ni na sebe.

I naravno da svi ljudi grijese. Cak i kad bi 24 sata dnevno mogli kontrolisati svoja postupanja, misli ne mozes...Dovoljno je da pomislis nesto ruzno i u sekundi ti si zgrijesio.
Tu je za mene vrlo bitna razlika - neke grijehe covjek ne moze sprijeciti, ma koliko on to htio. Neke druge opet vala moze, ali vjerovatno uz neka, veca ili manja, odricanja.

Na primjer...i sad govorim licno o sebi, ni o kome drugome.
Mene ces vidjeti cesto u kratkoj suknji....Skoro svaki vikend popijem koju rum kolu...Zapalim cigara dnevno - ne zna im se broj, a i to je haram...Ja se tih nekih stvari nisam spremna odreci, bar ne u ovom trenutku. I sad da se busam u prsa, ja sam neka muslimanka? Ja bih nekako sama sebi bila dvolicna i licemjerna.
Ima tu jos hejbet toga...Moj Bog ce prije nagraditi ateistu koji nije vjerovao u njega, a pomago gdje je mogo i gdje nije, i kad je imo i kad nije - nego nekog covjeka kojem je svaka druga rijec bila "Allah" a citav zivot samo mislio na sebe. Takvog Boga ja volim i postujem.
I prije nego sto neko zapne za ovo - ta dva gore navedena primjera su extremna, cisto radi objasnjavanja, ne kazem da je u stvarnom zivotu tako.

Rekla sam da nemam nista protiv diskusije, ni s kim, al pod uslovom da je na fin nacin. Ne znam samo jel joj ovde mjesto jer ovo je ipak tema za ateiste. I ne vidim potrebu a ni smisao za diskutovanje ako je nekome cilj nekoga ubijediti u svoje pravo, a pogotovo ne silom ili "pljuvanjem". Nema ti tu "ja sam u pravu".

Vjera/nevjera je jako licna stvar a svi smo mi razlicite licnosti.
Koliko razliciti? Evo ti pogledaj ovu tvoju zadnju recenicu...To za mene ne prilici ni jednoj vjernici a ni uciteljici. Uostalom, ne samo zadnju recenicu, citav post. U jedan post si strpala i Isusa, i Boga i papu i one stvari anamo, sto bi se reklo...
Ja licno ne bih. Znam opsovat i to cesto i nemam nikakve veze ni sa papom ni sa Isusom, ali ne bih, cisto iz nekog postovanja. Ali to sam ja i to je samo moje misljenje i moj odgoj.
I ne do bog da su svi ko ja.
Cuvajte se malih zena, to da valja naraslo bi.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Eto vidis, ja tebe razumijem jer ti se i ponasas i razmislkas gotovo mednako kao ja..a ak me ne razumijes tj. svaki moj post, evo i sada zurim i pisem pod velikim stresom, majke mi...a tablet me handra, noge mi se ukocile i utrnile...vjera je jedno, pravila drugo a ljudi nesto trece....i na mene mal jcige,jicj se nigko nkkad nkje pozalio, vec roditelji trce za mnom da se malo
oprivaju i pozale na nevolje...a sad kakva sam vjernica...mislim da nisam bas dobra ali vjerujem...je, ovo me tema o ateizmu...nemam nista protivu njh ali znam koliko su npr. njihovi sljedbenici grehota ppcinili i nevinih ljudi pobili...a.i kstina je da se to cinili i predstavnixi crkvenih redova...nije to moje pljuvanje nego cinjenice...a kakva sam ma forumasica i vjerniva i uciteljica, svatko ima pravo mis.iti kako misli...moja savjest me mirna i za sve drugo me haboli k.. da, i lajava sam ali ne ubsvakom drustvu vec samo j pametnom drusgvu moje isto sebi dozvoli malo ,anuti a to ak sam ja uciteljica ne znaci da moram bit idealna..pa u nasu drzavu su najnesposobniji najbolje placeni...pa zasto da se brinem...eto, ja jesam mozfa malo cudna a. svoja sam i ne zelim zlo nk ateistima ni vernicima ni nebjernicima..i najbolji vjrnik je bar jednom posumnmao a poneki lop k Boga vak opsovao....pa ljudi smo a ne sveci ili andzeli hbga ;) :pusi :mah
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Ginger je očito deista. Vjeruje u postojanja boga, ali nema veze ni sa jednom vjerom. Po mom aspektu, podržavam !
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10242 times

Post by Julia-Klara »

Meni je apsolutno svejedno vjeruje li neko ili ne, ali mi podbadanja i omalovazavanja *d ane kazem ismijavanja) drugacijih svakako ide na zivce.
Last edited by Julia-Klara on 31 Mar 2015, 17:52, edited 1 time in total.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Ginger je očito deista. Vjeruje u postojanja boga, ali nema veze ni sa jednom vjerom. Po mom aspektu, podržavam !
Pa i nije bas ocito. Ja bas nisam mogao izvuci nikakv zakljucak. To je njeno, i ona moze a i ne mora da se izjasni po tom pitanju.
Pa rekla je da vjeruje u višu silu, ali da se ne vezuje za religije.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Samo je bitno ne pametovat, ne tvrdit nešto bez ikakvoga znanja i nezabadati nos gdje mu nije mjesto.
Ostalo se može tolerisat.
Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mika »

REMB wrote:Samo je bitno ne pametovat, ne tvrdit nešto bez ikakvoga znanja i nezabadati nos gdje mu nije mjesto.
Ostalo se može tolerisat.

Ne znam jel ovo gore nekom posebno upuceno ili ne, al mi je interesantno da ovo od tebe dolazi.
Ja sam ovde vrlo kratko i ne znam jos uvijek ko je ko, ali tvoji postovi su mi zapeli za oko i to ne u pozitivnom smislu.
Mozda poznajes temu i znas o cemu govoris, ali ne radi se samo o tome sta kazes nego i nacin na koji to uradis. Tvoji postovi mi ne odisu nekom tolerancijom prema ljudima koji ne dijele tvoje misljenje.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Itekako sam tolerantan prema drugom i drugačijem, jedno me glupost izbacuje iz takta. :kafa
Moj predhodni post ima opći karakter...ako se u čemu možeš naći - tim bolje. :oo
Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mika »

REMB wrote:Itekako sam tolerantan prema drugom i drugačijem, jedno me glupost izbacuje iz takta. :kafa
Moj predhodni post ima opći karakter...ako se u čemu možeš naći - tim bolje. :oo

Jah....Ne nalazim se ni u cemu sta ti napises jer mi ne pase taj nacin komunikacije.

Mase valjaju gluposti, mase se bave izlizanim temama a sveznajuci Remb sve to gleda odozgore negdje, s visine, pa se ibreti...
Al hajd, neko i to mora :roll

Ovde prekidam jer je offtopic a i necu da se spustam na tvoj nivo.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

EEEE. bas sam mislila prestati ovdje pisati...Neka se REMB smiri.Pa ja ne nalazim ovdje ni traga od svađe ni vrijeđanja.Čak i ne znam je li Podrinjac ateista.Mislim da nisam vrijeđala ateiste.Znam da mnogi kazu da vjeruju u visu silu.Viša sila je i oluja i struja...Ja za razliku od toga znam barem u sto vjerujem ali nisam bas u pravu niti ako kazem da sam vjernik u uzem smislu.Da ne skrecem s teme...Ateisti ne vjeruju u Boga.I ne moraju.Bog je dobar i vjeruje u njih da mogu biti dobri.Nije bitno je li netko lijecnik, svecenik sasava lajava uciteljica...ateista ili katolik ili Islamske vjere...bit i pravog ateista i vjernika je da svoj posao i postojanje pokazuje s ljubavlju prema svemu sta je Bog stvorio...Bog voli i ateiste :pusi tako sam pricu stvarno citala..Mislim da je Ginger dobra osoba koja misli svojom glavom...
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Ja jesam ateist. Ne poznajem nikakvog boga kojeg svojataju vjerske knjige.
Ne mogu shvatiti tog boga koji je 'dao' jednim ljudima svo bogastvo, ljepotu; a drugima smrt u gladu, žeđ, bolešćine itd.
Ne mogu shvatiti tog boga koji je gleda odozgo dok narod kolje i ratuje.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Davno smo uvidjeli da teze shvaćaš. :oo
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Slažem se. Teže shvaćam nelogiku.
Prvi put da se slažem s tobom.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

E ovaj me bas povuce za jezicinu :p Pa ja mislim da bog ne dijeli ni zlato, ni dijamante, brilijante...ama ljudi koji vraga slusaju ..on ih nagovara da buju bezosjecajni i grabe sebi a za druge ih nije briga...E, al takvi se najvise boje umrit, a ako su jos i ateisti, je pa kako li je tim bogatasima tesko sve ostaviti..eto, bolje biti siromasni nego bogati ateista...svakom ateist ce tako svega biti zalije ostaviti na ovom svitu, mislim na bogatstvo...je pa meni em nema cega biti zao, em cu u raj :valja :p ..salim se...Podrinjac, pa ja mislim da Bogek dragi tuzan i pretuzan kad vidi kak je covjek budala i sta sve cini...i kaznit ce nas ak se ne popravimo..pa vidis da Behko pise o olujama... :pusi
tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar »

Ljubav je nemjerljivo bogatsvo. Tko nam je udijelio sposobnost voljenja?
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Eh tovar lipo razmislja ali...ko nam je udilio mrznju, zavist, pakost...ma zapravo nesto drugo je meni mrvicu cudno...podrinjac ateista i ne prizna boga a pita zasto bog nesto dozvoli...pa kamo moze postavljati pitanja o nekome za koga misli da ne postoji...ne kontam majke mi...a iono kad ateisti neki kazu da ima visa sila od covjeka al nije bog i nema inzeligenciju...pa moze li covjeku neto glupaviji dati veliku pamet kao npr. Tartiniju i genijima koji su u snu rjesavali velike probleme...moze li glupava osoba pametnu necemu nauciti....:pusi :pusi :pusi :pusi
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB »

Biba wrote:Eh tovar lipo razmislja ali...ko nam je udilio mrznju, zavist, pakost...ma zapravo nesto drugo je meni mrvicu cudno...podrinjac ateista i ne prizna boga a pita zasto bog nesto dozvoli...pa kamo moze postavljati pitanja o nekome za koga misli da ne postoji...ne kontam majke mi...a iono kad ateisti neki kazu da ima visa sila od covjeka al nije bog i nema inzeligenciju...pa moze li covjeku neto glupaviji dati veliku pamet kao npr. Tartiniju i genijima koji su u snu rjesavali velike probleme...moze li glupava osoba pametnu necemu nauciti....:pusi :pusi :pusi :pusi
:ok
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Ova je dobra ! :valja

Image
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Podrinjac, ne znam jesi li gledao seriju Prosjaci i sinovi...Svecenik je bio pametan, bio je katlolik a davao je zupljanima zapise (zapisa u katolickoj vjeri nema...)..Dakle, volio je svoje zupljane i ntio im pomoci...e taj se svecenik cesto svadzao s Bogom...ostao mi je u sjecanju..Eto i ja sam nekoliko puta pitala svoga Boga je li on pametan...jer puno mi me puta dao nesto za sto sam ja bila sigurna da na svojim plecima ne mogu nositi...i sada ga to pitam...ne znam odgovor...ne znam ...ali znam da nikoga ne okrivljujem ni za sto....nikoga...sve one budale koje sam upoznala, sigurna sam da se bolje i pametnije nisu sposobni ponasati a svacija se glupost, pa cak i moja treba oprostiti...ja nemam nista protiv onih koji kazu da nema Boga...i oni i oni drubi i uzibaju i pate...Boga ne mozemo traziti i gledati ovim ocima koje imamo vec nekim drukcijim...alo netko ne moze shbatiti Boga, on nije ni kriv ni los ni glup....ima i razlicitih stajalista ateista...od onih koji prohanjaju, unistavaju pa sve do onih koji nadadve cijene covjeka i sva ziv biva i koji ne bi ni mrava pohazili...eto ja bih voljela da ateisti ovdje napisu kako se oni ponasaju u svom zivotu a ne da dokazuju da je Bog bezobrazan... :pusi
tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar »

Ateizam, vjerništvo, ... sve je to na tankom ledu a mi se ovdje ponašamo kao hokejaši kad se palicama mlate, izuzevši uvažene aktivistice i ponekog aktivistu ovdje koji ipak izvedu piruetu kao stilsku figuru umjetničkog klizanja. A svi ćemo se utopiti kad taj tanki led popuca.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Post Reply

Return to “Religija”